Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני וחברה שלי טסים בעוד שבועיים לברצלונה. זאת הפעם הראשונה שאנחנו טסים ביחד. בגלל שאני נורא עמוס בעבודה היא זו שכרגע מתכננת איפה לבקר וכו'.

הייתי שמח להמלצות על מקומות לבקר בעיר והאם כדאי אפילו לצאת מהעיר ולבקר במקומות מחוץ לברצלונה עצמה (חוץ מלבקר במוזיאון של דאלי) ואם כן אז להשכיר רכב ליום-יומיים או להסתמך על התחבורה הציבורית?

תודה.

פורסם

ברצלונה עצמה מצריכה בסביבות 3-4 ימים. בביקור שלנו היינו 3 ימים בעיר, לקחנו 2 טיולים מאורגנים (עם מדריכים ישראליים) לכוון הקוסטה-בראבה, ויום אחד ל-Montserrat, שאליו מגיעים ברכבת (קטע ראשון רכבת סטנדרטית, למרגלות ההר מחליפים לרכבת שיניים).

אתרי העיר מוכרים היטב ומופיעים בכל מדריך תיירות.

שם לב לשעות הפעולה המצומצמות מאד של המזרקות הרוקדות - מופעלות רק פעמיים או 3 בשבוע למשך פחות משעה. צריך להתאים את שעת הביקור.

האזהרה החמורה ביותר היא לגבי כייסים - כאשר אני ביקרתי אחד מהאנשים שטסו איתי כויס בתוך טרמינל שדה התעופה!! ואת אשיתי ניסו לכייס לא פחות מ-4 פעמים בתוך שבוע. להחזיק את כל המסמכים והכסף בפאוץ' פנימי, להחזיק "בחוץ" לא יותר מכמה עשרות אירו. כמוכן לשים לב לכל מיני טריקים עם עודף, רצוי לקחת אתך כמה שיותר שטרות קטנים (10,20,50 אירו, לא 100 ובודאי לא 200).

תהנו!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה! שחכתי לציין שאנחנו טסים ל7 ימים. האם יש אפשרות לקנות שם כרטיס נסיעות משולב מטרו-רכבת? או שבכל אמצעי תחבורה צריך לקנות כרטיס נפרד?

פורסם

לא יודע. הייתי לאחרונה ב-2006, והאמת הא שאני לא מתגעגע, זאת אומרת, העיר יפה ומעניינת, הסביבה נפלאה, אבל האנשים... לא רוצה לזכור אותם.

לגבי תח"צ - אלה דברים דינמיים, הטכנולוגיה משתנה וכך גם דרכי התשלום. ראה מה שקורה בחודשיים האחרונים בארץ.

בקיצור - חפש בגוגל Barcelona public transport, הגע לאתר של רשות התחבורה ותמצא את התשובות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע. הייתי לאחרונה ב-2006, והאמת הא שאני לא מתגעגע, זאת אומרת, העיר יפה ומעניינת, הסביבה נפלאה, אבל האנשים... לא רוצה לזכור אותם.

לגבי תח"צ - אלה דברים דינמיים, הטכנולוגיה משתנה וכך גם דרכי התשלום. ראה מה שקורה בחודשיים האחרונים בארץ.

בקיצור - חפש בגוגל Barcelona public transport, הגע לאתר של רשות התחבורה ותמצא את התשובות.

פורסם

אפשר לשכור רכב ולנסוע למונסרט ,

אפשר לעלות לסיבוב בהרים למעלה , כבישים יפיפיים.

אפשר להסתדר עם רכב גם בתוך העיר , רק קח בחשבון שהחניה היא רק בחניונים , התשלום שם נכון ללפני 5 שנים הוא לפי דקה כ 2-3 יורו-סנט לדקה.

תברר עם המלון שיש חניה אם אתה רוצה רכב וכמה עולה ליום , לחלופין לקחת מלון מחוץ לעיר בפרברים.

לגבי תחבורה ציבורית לא ניסיתי , אישית מעדיף רכב ככה יש פחות סיכוי להשתפשף עם כייסים למינהם.

יש גם מסלולים מחוץ לעיר , אני הייתי במסלול קארטינג מצפון לעיר נסיעה של כ 25 דקות. היה כיף.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ברצלונה מהממת,

אחת מהערים שהכי נהנתי באירופה בשנים האחרונות, תסתכל באינטרנט על אתרים ממולצים,

לא צריך לתכנן כלום, קח מפה ותהנה לך בלי לחץ יש שם מלא אתרי תיירות, יש תחבורה ציבורית מצויינת,

בחורות מדהימות, מלא תיירים, בקיצר אתה תהנה שם מאוד מאוד מאוד!

אני לא נתקלי בשום כיסיים, הפחידו אותי פחד מוות מזה אבל תמיד טוב להיזהר,

תהנה!

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

אשתי כנראה מושכת אש, כייסו אותה בהצלחה בפראג ואפילו בחיפה. דווקא מפריז ורומא צאנו בשלום - אבל 4 ניסיונות (כושלים, אבל זה בזכות הלקח שלמדנו בפראג) תוך שבוע זה השיא, והוא של ברצלונה.

מאז אנחנו בנוהל כייסים אפילו במדינות הנורדיות.

פורסם

מה הגילאים שלכם? אופי הטיול יכול להיות שונה מקצה לקצה בגלל זה..

אני וחברה שלי היינו לפני שנה וחצי כשבוע ולא יצאנו מהעיר (אפילו לא למונסראט) ולא היינו קרובים למצות את העיר.

אופי הטיול שלנו היה כולל פשוט לטייל בעיר, בחלק מהימים התקפלנו מוקדם כי הלכנו לנוח לפני יציאה בערב, והיינו בכל האתרים המפורסמים והמוכרים + גם קצת פחות מוכרים והמון קניות (בשביל הגברת..).

בכל אופן זה אופי הטיול שהכי מתאים לנו ולאיזור הגילאים של 20-30 לפי דעתי (יכול מאוד להיות שגם אנשים מבוגרים יעדיפו כך, ההורים שלי מטיילים ככה גם כן)

פורסם

אנחנו בני 22. אשמח אם תוכל להמליץ על מקומות בילוי מומלצים גם בערבים. על מונסרט אני חושב שנאלץ לוותר, לא חושב שנשכיר רכב. לפארק אבנטורה ראיתי שיש רכבת של חצי שעה מברצלונה. ולמוזיאון דאלי כנראה נקח טיול מאורגן

פורסם

כל איזור הנמל מלא במועדונים (איזור הקזינו) האמת שחוץ ממקום שנקרא שוקו אני לא זוכר עוד שמות.

בקצה הרמבלס יש את הארד רוק קפה, קונספט שאני אישית אהבתי (המחירים סבירים + הייתי אומר).

כמובן שעדיף לא לאכול במקומות שבהם יש הרבה תיירים, ובכללי איפה שפחות יש תיירים המסעדות יותר טובות, פשוט להיכנס לכל מיני סימטאות ולחפש מסעדות.

עוד אופציה זה לשאול מקומיים/עובדים במלון וכו' על המלצות על מסעדות שהם מכירים וממליצים, אנחנו הגענו לכמה מסעדות ממש טובות ככה (בקושי דיברו בהן אנגלית אבל זה לא באמת הפריע)

פורסם (נערך)

עיר מהממת, הרבה מה לראות. אחרי הכל, מדובר בעיר עתיקה ביותר. אחד הדברים הממהמים שהיו שם הייתה "טירת המשפחה הקדושה". מייצג אומנותי אדיר ביופיו. מדובר על כנסיה אשר מאותרת בשלל פסלים אשר נחצבו בסלע.

מה שכן, אני מזדהה מאוד עם דבריו של מר ספריאל. האנשים שם הם ממש לא משהו. לפי דעתי רובם לא היו חברותיים בכלל. הכל מתחיל כשפונים אליהם באנגלית, אז הם מבינים שאתה לא אירופאי והיחס שלהם בהתאם. כמובן שלא כולם היו כאלה אבל לפי דעתי רובם. כשתחזור, אנא עדכן אותנו לגבי טיב היחס שקיבלת מהאנשים.

יש לך אפשרות כבר בשדה התעופה לקחת שטאל חינם אם אינני טועה אל תחנת הרכבת ושם לקנות כרטיס יומי המשלב את כל אמצעי התחבורה ואז הרכבת אל העיר והחזרה ממנה כלולות בכרטיס. מה שכן, קח בחשבון שתחנת הרכבת ממוקמת במרחק די מכובד משדה התעופה כך שבכל כיוון אתה "שורף" זמן. אם בחרת בשאטל בשדה התעופה הוא מגיע ישירות אל העיר. הוא עולה באזור ה 5 יורו. יש באוטובוס הזה גם חיבור להטענת סלולרי וגם ווי פיי. בפעם הראשונה שאתה נכנס למטרו תחפש את המכונה שבה קונים כרטיסים משולבים לכל אמצעי התחבורה. אם אתה שם 7 ימים מומלץ מאוד לקחת את הכרטיס ל 5 ימים ומעלה. זה משתלם. לא זכור לי כמה שילמנו על הכרטיס השבועי אבל אני אומר לך שאם באתם באמת לראות את העיר ולא להיות רוב היום בחדר אז אתם תוציאו את העלות של הכרטיס ואף תחסכו. בעזרת כרטיס משלוב שבועי אתה יכול לקפץ ממטרו אחת לאחרת מבלי לדאוג עבור נסיעה באיזורים שונים המצריכה תוספת תשלום. אתה יכול גם לקפץ אל הרכבת החשמלית שחוצה את העיר מעל האדמה. בקיצור, מומלץ ביותר לקחת את הכרטיס. אין ממש צורך להשכיר מכונית. אתה יכול בהחלט להסתדר בלעדיה.

דבר מאוד שאני ממליץ לך זה לקנות שירות גלישה באינטרנט מהארץ. ככה אתה יכול להשתמש בוויז או בשירותי האינטרנט ברחבי העיר. אומנם העיר ברצלונה ניסתה לעשות משהו יפה בסגנון אינטרנט חינם ברחבי העיר אבל זה ממש לא עובד מלבד במקומות בודדים. אבל צריך לפחות לברך אותם על הרעיון. כאמור, אפשרות גלישה תעזור לכם במציאת כתובות, במציאת תחנות אוטובוס ובכלל בקבלת מידע על המקומות שאתם רואים.

האם אני אחזור בעתיד לשם שוב? בהחלט, יש להם מחירים תחרותיים על ביגוד והנעלה. האוכל במסעדות הוא לא מהזולים ביותר אבל לא צריך כל היום וכל יום לאכול במסעדות. אפשר גם לקנות בסופר ולאכול בחדר או בחדר אוכל בבוקר. האוכל בסופר הוא זול להפליא. יכול להיות שבגלל ששם אין את כל הכשרויות של בבא כזה או אוכל שמקפיצים את מחירי הגבינות, הלחמים, הירקות והפירות לשמיים. התפלאתי לראות שמחירי האוכל בסופר זולים יותר מבארץ. ואני חשבתי שישראל היא המקום בין הבודדים בעולם בהם פירות וירקות זולים להפליא. כאמור התפלאתי לראות שלא כך.

אז זהו, אלה הן כל העיצות שאני יכול לתת לך.

רק בקשה אחת לי היא אלייך. ברצלונה יכולה להיות עיר רומנטית להפליא. כשאתה שם, אתה יכול בהחלט לזכור שאתה ישראלי. אך אנא ממך, אל תתנהג שם כישראלי טיפוסי. בבתי המלון הם כל כך מכירים ישראלים עד אשר הם הכינו שם שלטים במיוחד בעברית.

אל תהפוך את חדר האוכל במלון בבוקר למקום בו אפשר להכין סנדוויצים לכל היום. התביישתי לראות במלון בחדר אוכל בבוקר ישראלים שמעמיסים אוכל בבוקר ומכינים סנדוויצים לכל היום שלהם למרות ששלט בעברית ביקש מהם במפורש לא לעשות כן.

אתה תהיה כמותם.

תהנה ותעשה חיים.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמה הערות לגבי מה שכתב כליפת המוח:

1. לגבי תקשורת - אני מעדיף כרטיס סים מקומי. איני יודע מה המחיר (לאחרונה ביקרתי בספרד לפני כ-5 שנים), אבל ממליץ לקחת טלפון נוסף ולהכניס לתוכו סים מקומי, חבילה של 1 ג"ב צריכה להספיק לשבוע. בשעתו חברות הסלולר חסמו תקשורת VoIP אבל אני חושב שהאחחוד האירופי דורש ניטרליות רשת כך שבעיה זו נפתרת. ד"א - אם יש תכנית להתפצתות מהחברה קנה סים לכל אחד (כך עשיתי במדרד - אני הייתי בכנס מקצועי ואשתי טיילה בעיר עם אחד הבנים).

2. בעיר אירופת גדולה לא שוכרים רכב - אלא לצורך יציאה ממנה. התח"צ בד"כ טובה מאד ונחסכים חיפושי החניה, החניה היקרה והסיכוי הדי גבוה לספוג קנסות.

3. אני הייתי בברצלונה במלון עם קבוצה לא קטנה של ישראלים. היו לי לא מעט תלונות למלון, אבל לזכותו יאמר שלאחר תלונות ביום הראשון הוסיפו ירקות לארוחת הבוקר. כקוריוז - בטיול האחרון שלי, בלפלנד, במלון ציינו את שמות המנות בחדר האוכל בעברית! אבל צריך לציין כי היתה קבוצה טובה מאד, וה"בלגן" הגדול ביותר שעשתה היתה הדלקת נרות חנוכה וחגיגת יום הולדת לאחד הילדים.

4. בהמשך לדברי קליפת המוח על הכנת סנדביצ'ים - קונים לחם, גבינה, ירקות וכל מה שאתה רוצה בסופר הקרוב. זול ולפי טעמך.

5. מיעטתי לאכול במסעדות - הייתי עם ילדים שרצו לא יותר ממקדונלד'ס, אבל פעם-פעמיים הלכנו לאכול גם פיצה. אפילו במקדונלד'ס ניסו לחייב אותי על מנות שלא הזמנתי. היה ערני.

פורסם (נערך)

כמה תיקונים לאי הבנות שעלולות לצוץ בקשר לדבריי.

בשדה התעופה ישנם שני שאטלים. אחד לתחנת הרכבת והשני לעיר.

זה שלעיר עולה 5 יורו לערך.

זה שלתחנת הרכבת לא עלה לנו כסף כאשר לקחנו אותו מתחנת הרכבת אל שדה התעופה. ייתכן שכאשר עושים ההיפך קרי, משדה התעופה אל תחנת הרכבת הוא עולה כסף.

זה יותר קל ונוח לקחת את השאטל בחזרה מן העיר אל שדה התעופה. לקחת את הרכבת מהעיר אל תחנת הרכבת המרכזית ומשם שאטל אל שדה התעופה (בחינם) גוזלת לא מעט זמן. עדיף לשלם שוב פעם 5 ומשהו יורו לשאטל שלוקח אותך ישירות אל שדה התעופה. אם אתה עמוס במזוודות ומתנות זה לא אולי לא הזמן לחסוך 20 ומשהו שקלים.

יש את פארק ג'ואל. מקום מדהים. זה פארק ענקי שרובו הגדול פתוח בחינם לקהל הרחב. ישנם כאלה שרצים שם, רוכבים על אופניים למטרת ספורט וכיוצא בזה. ישנו חלק בתשלום וזה לבית שגאודי בנה עבור גואל, אחד מתומכיו. מכירת הכרטיסים מוגבלת לכמות מסויימת והיא מתאימה לשעות מסויימות. כלומר, הכרטיסים נמכרים לשעות ספציפיות במשך היום. בדרך כלל הם מוגבלים לחצי שעה במתחם הבית והחצר. זאת על מנת לאפשר ליותר אנשים לראות את המקום.

ארוחת הבוקר בברצלונה לא מכילה בדרך כלל ירקות טריים ובשפע כמו בישראל. בדרך כלל חסה, עגבניות וזהו זה. על הבוקר במלונות הם בדרך כלל "מפציצים" בבשר, גבינות, מעדני דנונה, מיצים, קפה ולחמניות. כאמור, זה לא הפריע לאותה משפחה שראיתי להעמיס כמויות אוכל אדירות להמשך הדרך. פאדיחה אדירה כאשר המזון בסופרים המפוזרים בעיר הוא בדרך כלל זול.

כאמור אל תהיה כמותם.

ממליץ לך בחום לקנות או להלוות ספרון על ברצלונה. יש המון מה לראות וכך תוכל לסנן מראש מה ברצונכם לראות.

לגבי הסים, כאמור, התרשמותו של מר ספריאל הייתה לפני שנים. היום גלישה בחו"ל היא יותר נוחה וזולה. אנחנו הגענו למסקנה שהיה עדיף לקנות חבילת גלישה מהארץ. חשוב מאוד לסגור את הטלפון לגלישה בחו"ל במידה ואתה לא מעוניין אחרת אתה עלול להיות מחוייב על ידי חברת הסלולר.

תעשה חיים.

נ.ב

בכל הנוגע לעידוד של דו גלגלי בברצלונה ובספרד בכלל מדינת ישראל צריכה להתבייש. בברצלונה מקומות חניה רבים מוקצים לדו גלגלי על מנת לעודד שימוש בתחבורה דו גלגלית. כאמור, בושה לישראל שלא למדה מאירופה בכל הנוגע לעידוד דו גלגלי מבחינת ביטוחים, מחירי אבזרים ובכלל חניה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...