Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני לומד בקורס הכנה לפסיכומטרי והמליצו לנו לקרוא ספרים לשיפור האנגלית,

כבר סיימתי ספר אחד שהיה די משעמם, אבל ברמה בסדר בשבילי (חצוצרה בוואדי הגרסה האנגלית).

בעקרון רמה בסדר נחשב משהו כמו 2-3 מילים לא מובנות בפסקה. (כמובן שאולי בשביל מישהו אחר הספר הזה קל מדי או קשה מדי)

יש למישהו המלצה על ספר מעניין באנגלית שניתן להשיג בארץ בסטימצקי/צומת ספרים/חנות ספרים שעושה משלוחים בארץ בנושא של אסונות תעופה (11.9, דאון גימלי, אסון טנריף, לא משנה מה)?

כנראה שזה ישמע תמוה, אבל יהיה לי יותר קל לקרוא את הספרים האלה כי תעופה מעניינת אותי ואת הסיפור אני מכיר באופן כללי.

רצוי ספר שלא יהיה ארוך מדי, אני מקדיש לזה משהו כמו שעה ביום, 5 פעמים בשבוע, אז משהו באיזור ה300 עמודים זה סביר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קראתי בזמן לימוד הפסיכומטרי את מלאכים ושדים וצופן דה וינצ'י באנגלית. נהניתי מאוד וגם תרם לי הרבה לאוצר מילים.

פורסם

כמה הם ארוכים ומה הרמה שלהם?

לצורך העניין ניסיתי את הספר הראשון של משחקי הכס, מעבר לעובדה שלא הבנתי שם כלום בעלילה, אנגלית קשה בטירוף ופונט קטן ומעצבן, הייתי קורא אותו די בכוח ואחרי 60 עמודים התייאשתי ממנו, סיוט לקרוא 6-7 עמודים בשעה ולא להבין מה אתה קורא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

אני ממליץ לך לקרוא מאמרים. זה גם יותר מעניין כי אפשר להתמקד בנושא שאתה אוהב, וגם זה יותר דומה לטקסטים פסיכומטריים.

לא מאמרים אקדמאים על הנוקלאוטיד בתאים שלך, אלא "מדעי לייט", סטייל נשיונל ג'יאוגרפיק כזה. כתבות קלילות שמסבירות על תופעות/דברים מעניינים.

הנה אתר עם מאמרים קלילים ומעניינים [המאמר על הקשתות בענן ממש נחמד]:

http://english-magazine.org/english-reading/english-for-science-technology

הנה עוד אחד [יש על נסי, המפלצת מלוך-נס-הרים]:

http://www.english-online.at/science/science-index.htm

זה עם אנגלית קצת פחות נפוצה, או יותר קשה:

http://science.nationalgeographic.com/science/space/universe/power-of-light/

לגבי ספרים: הדרך הכי טובה היא ללכת לספריה העירונית שלך, או לחנות אם אתה קונה; ולקרוא עמוד שניים מאמצע הספר. אחרי שתעשה זאת כבר תדע אם הספר מתאים לך או לא.

אם כבר נגענו בפסיכו. בחלק המילולי [בעברית] אל תטריח את עצמך בקריאת ספרים בכלל ותתמקד במאמרים אקדמאים: פסיכולוגיה, אסטרונומיה, בע"ח וכדומה.

הקריאה היא השיפור הכי משמעותי שאפשר לעשות במילולי ובאנגלית.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני נבחנתי במועד הקודם... גם לנו המליצו לקרוא ספרים, ואני החלטתי לקרוא את שלושת הספרים של משחקי הרעב.

ספרים נחמדים, נהנתי. בנוסף, מילים רבות מאוצר המילים שיש ללמוד קיימות בספר.

פורסם

אם אתה רוצה להתאמץ - הטרילוגיה הקוסמית של C. S. Lewis.

אם זה נראה כמו ג'יבריש (אנגלית של פעם אינה לבעלי לב חלש), הוא כתב גם את סדרת נרניה שיתכן שהיא מעט יותר קלה (אותה לא קראתי).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אני לא בטוח שאנגלית של פעם יעזור, לפי דרישות המדריך צריך ספר באנגלית אמריקאית מה50 שנים האחרונות.

פורסם

אם כך, מהצד הקל יותר (אמריקאי, והסופר החביב עלי) - Time Enough for Love.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
קראתי בזמנו את כל סדרת הארי פוטר.

מ105 במבחן ההתחלתי עליתי ל149.

אני עושה את הקורס ביואל גבע, הם לא מאמינים בלתת לך ציון כמו בפסיכומטרי, הם נותנים לך הערכה באחוזים ביחס להצלחה שלך, לתת ציון זה בעייתי כשאתה לא יודע מול מי אתה נבחן.

~

בהזדמנות, גש לחנות הקרובה אליך ברשת סיפור חוזר. באלו שביקרתי בהן היו לא מעט ספרים באנגלית בכל הרמות, ובמחיר 20 שקלים ליחידה אפשר לקחת כמה ולעשות מצווה על הדרך.

אני אבדוק, למרות שלא מצאתי אצלהם ספר שהומלץ לי ביואל גבע.

פורסם
לא מצאתי אצלהם ספר שהומלץ לי ביואל גבע.

זו חנות ספרים יד שניה, המבחר בה רנדומלי ומשתנה כל יום. לכן הצעתי לך לגשת לשם, להתרשם מההיצע במקום ולבחור משהו מעניין.

פורסם

אני קראתי 2 מתוך 3 ספרים של משחקי הרעב.

אציין שהספר הראשון בהתחלה יחסית ממש מרדים, אבל מהשלב שה"משחק" מתחיל, מתחיל להיות מעניין ומרתק.

אם לא ראית, ממליץ לקרוא.

אם ראית, אולי קצת חסר טעם..

אם אתה גר באזור המרכז ( ראשלצ, בת ים, חולון )אין לי בעיה להשאיל לך אותם.

פורסם (נערך)
אני עושה את הקורס ביואל גבע, הם לא מאמינים בלתת לך ציון כמו בפסיכומטרי, הם נותנים לך הערכה באחוזים ביחס להצלחה שלך, לתת ציון זה בעייתי כשאתה לא יודע מול מי אתה נבחן.

זה אחלה קורס. אחד הטובים ללא ספק.

הם צודקים לגבי הציונים, וכבר כתבתי את זה בשרשור פסיכומטרי אחר. אף מכון לא יכול לתת לך ציון מדויק לסימולציה שלו. לסימולציות של המרכז הארצי אפשר לשער בקירוב, אבל גם שם זה עם סטיית תקן של עשרות נקודות.

אני מבטיח לך שאם תקרא את מה ששלחתי לך האנגלית שלך תשתפר כמו מקריאת ספרים וגם תיחשף לטקסטים שמאוד דומים לפסיכומטריים [הרבה יותר ממה שיש בספרים].

אם אתה מתעקש על ספר, אז גש לספריה/חנות, פתח משהו שנראה לך מעניין ותראה שיש בין 5 ל-10 מילים שאתה לא מבין בעמוד. זה פחות או יותר כלל האצבע.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...