Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נמאס לי מרכבי יד שניה, החלטתי עם אשתי לרכוש רכב חדש.

כנראה נרכוש רכב עם מקדמה של 15 אלף + 36 תשלומים והיתרה בסוף תקופה (או חלוקה לתשלומים או טרייד אין וכו').

שקלתי היטב את האמ ג'י, אין לי ממש פחד מהאמינות ואני אף מאמין שהיא תהיה לא רעה, חקרתי על הרכב בחו''ל ובארץ סה''כ, החשש העיקרי שלי הוא הירידת ערך העתידית + צריכת דלק לא מזהירה בלשון המעטה, היתרונות הם אבזור גבןה, מראה מעולה ומנוע שכנראה יסחוב לא רע ובטוח יותר טוב מהניסן, מחיר דרך מבצע חבר 64000 אלף ש''ח.

היום הייתי בסוכנות ניסן בהרצליה ואף נתתי מקדמה על רכב לשיריון כי נשארו בודדים שהם לא לבנים, מעבר למקדמה אין לי מחוייבות ואני יכול לבטל ולקבל את המקדמה חזרה. הרכב הוא ניסן מיקרה ידנית, במסגרת המבצע דגם ידני 1.2 רמת אבזור הכי נמוכה שיש (ג'נטים 14 ברזל עם צמיגים ברוחב 165!!!!), הירידת ערך תהיה נמוכה יותר בוודאות, הרכב מבחינתי מכוער ואני לא מתחבר לצורה שלו, כמובן שהצריכת דלק שלו טובה בהרבה מהאם ג'י וזה חלק מהרעיון ברכב בסדר גודל כזה.

ההצעה היא המיקרה עם צבע מטאלי + אגרת טסט + מרימי שמשות קדימה + קודן 64000 ש''ח במסגרת הימי מכירות.

תכלס המטרה עוד 3 שנים להחליף אם זה זה או זה. מצד אחד הלב רוצה אמ ג'י, מצד שני ההגיון ממש בעד הניסן מיקרה שתכלס עונה על כל הצרכים ופשוט יש פחות חיבור.

בדקתי גם פג'ו 108 וכו' אך זה כבר קטן מדי ואני חייב תא מטען יותר נורמלי!

מה המומחים חושבים?

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יצא לי לנסוע על האמגי, אבל כן ישבתי, המושבים הרבה יותר נוחים, במיקרה אולי גם אתה שמת לב, הישיבה היא כאילו על המושב, בסינית אתה בתוך המושב, גם מאחור.

מבחינת מראה לדעתי יש פה נוקאוט לטובת הסינית ואם אתה לא חושש מהאמינות למרות שירידת ערך כן תהיה גבוה הסינית מציעה יותר לעומת הניסן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין מה לחשוב בכלל. MG. קנה את גרסת הביניים. היא מאובזרת בכל טוב, כולל חישוקים, וחסוך עוד כמה אלפים טובים.

זה יהיה כנראה הרכב הבא שלי גם.

פורסם

דווקא בגלל ריבוי המיקרות בשוק ( בעיקר השכרה וליסינג ) צפה לירידת ערך חדה...

הייתי הולך על ה MG. מעבר לכך אם שמירת הערך כל כך חשובה לך על היונדאי I10 במבצע חבר. המחיר ישמר והרכב לא רע.

פורסם

לא מכיר אישית את הרכבים ובכל זאת יש לי כמה נקודות:

1. נראה לי טפשי לקנות רכב חדש שמבאס אותך. רכב חדש זו רכישה לא כלכלית. כדאי גם להינות.

2. הבעיה העקרית ב mg היא ירידת ערך משוערת. כל התחשיבים שלך ישתנו אם תסתכל על זה כרכישה לחמש-שש שנים. גם תחסוך המון כסף ואז גם הפער בין מיקרה בת שש ל mg בת שש יהיה זניח. עד היום הייתם עם רכב משומש, לא חייבים ישר להשתדרג לרוכשים שכל 3 שנים מחליפים חדש בחדש.

3. אולי שקול שנית את עניין הרכב החדש. במחיר הזה אולי תמצא רכב כמעט חדש שתאהב יותר משתי אלו.

פורסם

אז מה? הבן אדם צריך לנסוע ולסבול עם המיקרה 3 שנים, רק כדי לחכות ליום מכירת הרכב, שאולי, אולי יצליח למכור במחיר נורמלי?{שגם זה לא בטוח כיום}.

ומצד שני "להנות" קצת יותר עם ה-MG, וגם ביום מכירתה, הוא אפילו עלול{בטעות} לחייך, כי המגמה בשוק תתהפך אולי, באם הרכב יוכיח את אמינותו. שנכון להיום היא די טובה.

פורסם

השאלה היא תלויה בך וכמה אתה "מעוניין" להפסיד במקרה הכי גרוע.

בשהיל לענות על זה צריך לדעת כמה אתה מתכנן להחזיק את הרכב? כמה אתה נוהג בשנה?

מה אמור להיות התוואי הנסיעות שלך(עירוני/בינעירוני)?

פורסם

בטל את העסקה על המיקרה ותרכוש את הMG, לקנות רכב שמבאס אותך עוד לפני שקנית, ועוד חדש, זה בעאסה חבל על הזמן, קנה את ה MG בעוד 3-4 שנים מה יהיה מצב השוק אין לדעת

אני גם לא באמת חושב שהמיקרה הזאת שומרת על הערך כמו שאתה חושב, יש לי חבר ששלו ביד 2 כבר לא מעט זמן, ובקושי יש טלפונים, חוץ מכאלה שמנסים להוריד לו את המכנסיים

פורסם

מה בנוגע ל-208 במבצע חבר?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
דווקא בגלל ריבוי המיקרות בשוק ( בעיקר השכרה וליסינג ) צפה לירידת ערך חדה...

הייתי הולך על ה MG. מעבר לכך אם שמירת הערך כל כך חשובה לך על היונדאי I10 במבצע חבר. המחיר ישמר והרכב לא רע.

אין מבצע של חבר על היונדאי, היה בתחילת השנה...

לגבי רכב שמבאס, כל רכב בקטגוריה הוא לא בדיוק ואו'

ההתמקדות בשתי אלו בגלל המחיר שניתן להשיג אותם סביב ה 60 אלף ש''ח ולא יותר.

הנסיעות בשונה משנים עברו כנראה יהיו ארוכות בגלל אשתי, אריאל - כפר סבא כמעו כל יום במשך שנתיים, חייב פה משהו חסכוני וחדש נטול תקלות, עוד 3 שנים נתאזן קצת יותר כלכלית ואפשר יהיה להביא רכב פחות מבאס.

דווקא ה i10 תיבדק, במיקרה בדגם הפשוט כמדומני אין קיפול מושב אחורי 40-60 וכנראה שהאופציה תהיה ממש חיונית לי.

יש מצב אקפוץ היום ליונדאי בפ''ת.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שאלו אותך לעיל שאלה מצוינת, מה לגבי ה208? בחבר ניתן לרכוש אותה היום בתווך שציינת, לטעמי עדיף על פני שתי האופציות שציינת.

פורסם

לדעתי אתה צריך לעשות נסיעת מבחן ב-MG3. המנוע ניראה בינוני על הנייר. מומנט שמושג בסל"ד גבוה ומעבר בילוכים ארוך, לא נשמע כמו מתכון טוב לביצועים.

לא סתם ביקורות בחו"ל מעדיפות את המנוע של הסקודה סיטיגו 75 כ"ס, מאשר של ה-MG3.

פורסם (נערך)

טוב לאחר לבטים רבים ומרובים כנראה שנשאר עם הבחירה של הניסן מיקרה.

הצריכת דלק דיי הכריעה, אשתי תיסע כל יום כפר סבא - אריאל ו 17 ל 1 בממוצע לעומת 12 ל 1 (אני מדבר על נתונים אמיתיים ולא הצהרת יצרן).

אין ספק שבמראה האמ ג'י הרבה הרבה יותר נחשקת! ראיתי אחת על הכביש מהגרסה המאובזרת (עזבו את זה שנהגה בה אישה וכל העברת הילוך הרכב ממש קפץ לה) והרכב ממש יפייפה ונראה צעיר אבל יש שיקולים אחרים על הפרק.

נשאר עם ההזמנה, נראה מתי ימכר הרכב שלי ונגמור עניין עם המימון מול הבנק.

לעניין המימון בבנק הומלץ לי לא לקחת מימון בצורת בלון אלא לקחת הלוואה ל 5 שנים כי הריבית תהיה נמוכה יותר ותכלס ניתן יהיה לסגור את זה גם לפני במידת הצורך.

הריבית היא פריים (אגב דרך ניסן שעובדים עם לאומי ופועלים הריבית שהוצעה לי היא פריים + 0.15 ז''א מהבנק שלי דיסקונט קיבלתי הצעה טובה יותר).

אני אבדוק אם יש צורך בקודן לביטוח אם לא אז נסיר זאת מההזמנה, הוספתי מרימי שמשות לחלונות חשמל + שדרוג צבע ל''מטאלי'' כחול.

עם הקודן + מרימי שמשות + צבע כחול מטאלי + אגרת רישוי יצא במסגרת המבצע 64000 ש''ח.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא נהגתי על הסינית אבל יצא לי לנהוג על כמה מיקרות (כולן אוטומטיות), לא נוח, רועש, איטי, ספרטני.

שקול I10, תעשה נסיעת מבחן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...