Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שמעניינת אותי -

אם אנחנו שמים בצד שיקולים של סחירות עתידית

ואם אנחנו שמים בצד שיקולים של הפרש במחיר קניה (מחיר אחזקה ושיקולי אמינות נשארים תלויי-גיר, אבל מחיר הרכב זהה)

ואם אנחנו שמים בצד שיקולים של אבזור - קרי, הרכבים מגיעים עם אבזור זהה

האם הייתם רוכשים את הרכב שלכם ידני, אוטומטי, או רובוטי כפול-מצמדי (האם יש טעם להכניס לשאלה רובוטי חד-מצמדי...?)

אני אישית ידני, כי אני אוהב את ההתעסקות בגיר ובקלאצ' (גם בפקקים, למרות שלא חוכמה מצידי לומר זאת - אני גר בצפון הארץ וסובל מהם הרבה פחות). אבל אני סקרן לדעת מה הפילוח בהעדפות הנהגים שמשתתפים בפורום.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

רובוטי כפול-מצמד. זריז יותר משיפטינג אנושי וחסכוני באותה המידה כמו גיר ידני (למעט התיקון, שהוא עשוי קצת להכאיב).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

בנסיעות כסאח, שבא לי פשוט להתפרק ולקחת את הרכב לכבישים מפותלים, ידני זה הכי כיף שבעולם.

אבל בנסיעות יומיות, בעיר, אני אישית פשוט לא אוהב את זה, ולא אוהב את איך שאני נוהג על ידני(הרבה יותר נמרץ).

רובוטי כפול מצמדים הוא עדיין לא אמין מספיק לדעתי.

אני הייתי הולך על האוטומט הרגיל או על תיבה רציפה(למרות שלא הכנסת אותה)

פורסם

בשבילי רק גיר ידני. יש סיכוי שיום אחד יהיה לי מספיק כסף לקנות מפלצת על אבל בגלל שהן מגיעות בלי גיר רגיל אני לא אקנה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

גיר ידני מבחינתי זה חלק מהנהיגה - חלק טפשי, לא יעיל, מיושן, מיותר - אבל בלתי נפרד. אני לא מנסה לשבור שיאים ברינג ומהירות העברת ההילוכים של דו-מצמדי מעניינת לי את הפלח השמאלי. אמנם לפני שנים רבות יצא לי לזחול בפקק בעליה לירושלים בברלינגו ידנית עייפה ובאמת זה היה מתיש בגלל הקלאצ' המעצבן ומנוע הבנזין נטול המומנט, אבל בכל רכב נורמלי שנהגתי בו ב-20 השנה האחרונות התפעול הידני אפילו בפקקים היה פשוט NON ISSUE. כל עוד ישנם בעולם גירים ידניים אני לא מוצא עניין ולא מתכוון לרכוש כל רכב אוטומטי ולא משנה מה המנגנון שמפעיל אותו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בשלושת הרכבים הראשונים שלי הקפדתי לרכוש רק ידני כי לדעתי זה מוסיף לחויית הנהיגה.

ברכב הנוכחי הלכתי על תיבה דו-מצמדית ואני מצטער על כך. הסיבות:

1. חוסר הצורך להעביר הילוכים הורג חלק ניכר מחויית הנהיגה.

2. העברת האחריות לרכב גורמת לי להתרכז פחות בנהיגה ומכאן נהיגה פחות טובה.

3. העברת ההילוכים באמצעות משוטים אינה מדויקת כמו בגיר ידני ודורשת להסתכל על לוח השעונים כדי לדעת באיזה הילוך הרכב נמצא. בנקודות בהן נדרש ריכוז מלא זה פוגע בהנאה.

ברכב הבא שלי אשאף לרכוש שוב תיבה ידנית.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רק אוטומטי חכם ומודרני כמו שיש היום ברכבים חדשים.

רובוטי כפול מצמדים, גם בגרסאותיו המתקדמות והמעודכנות ביותר, הוא עדיין לא נוח בעיר וכמובן גם לא אמין במיוחד.

פורסם

מעדיף ידני, אבל בהתחשב בכך שלא רק אני משתמש ברכב, נאלץ בצער רב לוותר על הדוושה השלישית, וכך ה-second best שלי הוא רובוטי - רצוי מצמד בודד, אבל גם עם שניים אני יכול לחיות בשלום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רובוטי. ביצועים טובים יותר.

אמנם אני נהנה מאוד מהתפעול של ידני אבל בסופו של יום אם לקחת ביצועים נטו (הן מסלול והן קו ישר) לרובוטיקה אין מתחרה.

פורסם

אפשר להתעלם גם מאמינות? כי אם כן, אני הולך על רובוטי כפול מצמדים. העברות מהירות וחלקות. חסכון בדלק שלפעמים אפילו מתעלה על גיר ידני רגיל (בגלל שהוא אף פעם לא-שוכח-להעביר-הילוך-כי-הוא-בדיוק-העלה-תמונה-לאינסטוש) וכל היתרונות של גיר אוטומטי רגיל.

תכל'ס, ביננו, באיזה אחוז מהזמן אתם נוהגים עם דם בעיניים? אני יודע שאני רוב הזמן עומד בפקקים כמו בן-ז*** והייתי יותר משמח לוותר על הבחישה המתמדת במוט הזה שמונע ממני לשתות ברד בדרך לעבודה (מחזיק הכוסות היחיד בפונטו מספיק גדול רק בשביל כוס אספרסו כי איטלקים הם שרמוטות ולא אכפת להם מאף אחד אחר חוץ מעצמם).

בפועל, בוחש בהילוכים כמו גדול. כי אם כן משקללים את כל החסרונות והיתרונות, ידני הוא עדיין טוב יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ה-second best שלי הוא רובוטי - רצוי מצמד בודד, אבל גם עם שניים אני יכול לחיות בשלום.

וואללה, זו בחירה מפתיעה. שקלת גם וריאטור ?

איזה גיר יש ברכבך כיום ?

The first one to get angry loses

פורסם
גיר ידני מבחינתי זה חלק מהנהיגה - חלק טפשי, לא יעיל, מיושן, מיותר - אבל בלתי נפרד. אני לא מנסה לשבור שיאים ברינג ומהירות העברת ההילוכים של דו-מצמדי מעניינת לי את הפלח השמאלי. אמנם לפני שנים רבות יצא לי לזחול בפקק בעליה לירושלים בברלינגו ידנית עייפה ובאמת זה היה מתיש בגלל הקלאצ' המעצבן ומנוע הבנזין נטול המומנט, אבל בכל רכב נורמלי שנהגתי בו ב-20 השנה האחרונות התפעול הידני אפילו בפקקים היה פשוט NON ISSUE. כל עוד ישנם בעולם גירים ידניים אני לא מוצא עניין ולא מתכוון לרכוש כל רכב אוטומטי ולא משנה מה המנגנון שמפעיל אותו.

תיאור ציורי ודי מדוייק של ההעדפות האישיות שלי.. :)

בבראבו האהובה שלי יש כרגע גיר רובוטי (כי למצוא ידנית זה יותר קשה מלמצוא בחור טבעוני בדאע"ש), ואני מתגעגע לידני...

הרובוטי הוא אמנם פשרה נאה בעיני: בשוטף אני מתפעל אותה על מצב ידני (והמצב הידני לא מתערב לך בהעלאות הילוך, כן מתערב בהורדות הילוך שזה מרגיז אותי לפעמים) והרכב מרגיש 'ידני' במהותו, וכשיש פקק אני מעביר למצב אוטומט וזה נחמד.

אבל אם הייתי יכול להמיר את התיבה לידנית, גם אם זה היה עולה לי כמה אלפי שקלים - הייתי עושה את זה בלי למצמץ...

אגב, אישית, התיבה הפלנטרית נמצאת הכי נמוך בסדר העדיפויות - למעשה כ"כ נמוך עד שזה די DEAL BREAKER מבחינתי, אלא אם מדובר באמת ברכב שמצטיין בשאר הפרמטרים יותר מכל המתחרים שלו בקטגוריה. תיבה פלנטרית מסרסת לי את חויית הנהיגה לחלוטין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...