Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם עומד להיגמר עידן המנועים הרגילים naturally aspirated ?

מאמר מענין בנושא באתר רכב אנגלי.

הטענה היא שעקב דרישות זיהום האויר המחמירות (וצפויות תקנות עוד יותר מחמירות) לא ניתו יהיה למכור מכוניות עם מנוע רגיל, ש"נושם" אויר מבחוץ ללא עזרת טורבו\ סופר צרג'ר ואחרים.

יצרנים גרמנים צוטטו כעוברים רק למנועי טורבו.

טויוטה תמשיך עם רכבים שמונעים כמו הפריוס.

יצרנים אחרים עוברים לסופרצרג'ר.

יהודה

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עקרונית סופרצרג'ר וטורבוצ'רג'ר חד הם - ההבדל האו במקור הכוח המניע את המדחס, ומבחינה אנרגטית יש יתרון לטורבו אשר מנצל גזי פליטה אשר בלעדיו האנרגיה שלהם הופכת קולה לחום, בעוד שהסופרצ'רג'ר מושך את האנרגיה מהגל המניע, כלומר על חשבון הספק יציאה של המנוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עקרונית סופרצרג'ר וטורבוצ'רג'ר חד הם - ההבדל האו במקור הכוח המניע את המדחס, ומבחינה אנרגטית יש יתרון לטורבו אשר מנצל גזי פליטה אשר בלעדיו האנרגיה שלהם הופכת קולה לחום, בעוד שהסופרצ'רג'ר מושך את האנרגיה מהגל המניע, כלומר על חשבון הספק יציאה של המנוע.

ולכן בסל"ד נמוך יש מה שנקרא השהיית טורבו בהשוואה למגדש על שחף מבעיות אלו

פורסם

זה לא בעיה אלא חיסרון והוא נקרא Turbo Lag

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כנראה נכון להיום אין מנוס ליצרנים לעבור למנועים בעל טורבו כזה או אחר, בגלל חוקי פליטה מחמירים אבל גם אפשר להגיד שזו בשורה טובה למכוניות החשמליות. שמעתי לא מזמן על אפשרות נוספת בעניין הטורבו של מעבר לטורבו חשמלי.

פורסם

בינתיים אני לא רואה שהיפנים עוברים למנועי טורבו, למעט היצרנים שקשורים לחברות אירופיות (ניסאן ורנו), או מותגי יוקרה (לקסוס).

האם כל היפנים יעברו לטכנולוגיה היברידית? -- אולי. למאזדה למשל, לא נראה לי שיש דגמים היברידיים - בטח לא כאלה נפוצים.

גם הקוריאנים לא ממש קופצים על הטורבו, אבל לגיבהם אני כן מאמין שזה עניין של זמן. הם כבר שילבו טורבו בכמה דגמי יונדאי, ואפילו גירים כפולי-מצמדים בקיה.

פורסם

ביונדאי וולוסטר יש גם גיר כפול מצמד.

קראתי איפהשהו ראיון עם איזה בכיר בפורד שאמר שבעתיד הנראה לעין הם יפסיקו בכלל לייצר מנועים אטמוספריים ומנועי האקובוסט יתפסו פיקוד על כל ליין הדגמים.

אני חושב שככל שתקני זיהום האוויר ממשיכים להיות מחמירים יותר ויותר ככל שהזמן עובר, לא תהיה ברירה אלא לעבור להיברידי או לטורבו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מתי נראה טורבו-דיזל היברידי? נשמע חסכוני ביותר. או גפ"מ היברידי, חסכוני לפחות לכיס.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

יש כבר טורבו דיזלים היברידיים.

לא מייבאים לארץ למייטב ידיעתי בגלל שהם לא מקבלים את הטבת המס שמקבלים רכב הייבריד-בנזין.

פורסם (נערך)

גם לדעתי מנועים מוגדשים עם טורבו חשמלי זה העתיד לצורך עמידה בתקנים, מנועי הבראשלס היום כבר יכולים לספק את הסחורה שהיצרנים צריכים (כמובן לא כמו טורבו אמיתי).

גם אני בעבר רציתי לעשות פרוייקט דומה אך חוסר מזומנים/זמן/ידע מנעו מימני, מי רוצה להתחיל פרוייקט דומה בפורום הזה?

בעיקרון הגדירו אותו ליגדוש רק בעת לחיצה מלאה על הדוושה- ככה לא מעמיסים מאוד על מערכת החשמל ברכב ומקבלים את הבוסט רק מתי שבאמת צריכים.

http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=39719

http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=66862

http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=41148

D266302C-52E2-4954-8018-0867D8A6BA03_zpss5pxhkcy.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מגדש חשמלי זה עבודה בעיניים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מגדש חשמלי הוא לא עבודה בעיניים.

כבר נעשה בפורום חישוב פיסיקלי שמראה שהספק מנוע המגדש צריך להיות בסד"ג של 2 כו"ס.

הספק כזה הוא בלתי ישים לצריכה דרך מערכת החשמל הרגילה של הרכב כי הזרם שהמנוע יצרוך יהיה סביב ה- 125 אמפר.

זו הסיבה שהקקמיקה שבסרטון שהעלת יותר מפריע למנוע הרכב מאשר עוזר לו.

אבל, אם לצורך הדיון יצרן רכב יפתח מערכת חשמל במתח גבוה שנטענת (לצורך הדוגמא) באנרגיית הבלימה, עם מנוע חשמלי בהספק מתאים, אז עדיין זו תהיה עבודה בעיניים?

או שזה יהיה פתרון אלגנטי ויעיל להעלאת הספק המנוע?

• תוכן חדש...