Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מן הראוי שאם אותו מוכר רואה שהבן אדם ביזבז זמן וכסף,שישלם לפחות על הטופס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם כדי להקשות על הדיון

סיכמנו שאם יהיו ריג'קטים שימנעו עיסקה שלא בא עליהם גילוי של המוכר המוכר יישא בעלות הבדיקה מה אז

מחצית מעלות הבדיקה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק אנשים קטנים מבקשים כסף עבור דבר שאין להם כל תועלת בו. אני מבין שלחלק קשה לתת מתנה שיש לה ערך עבורם ואז רוצים תמורתה משהו, זה אולי הגיוני. אבל לא לתת טופס בדיקה של רכב שויתרת עליו? גועל נפש של התנהגות.

מילא לנסות לעשות קופה קטנה על חשבון הזולת, אבל המינימום הוא לפחות להתבייש בזה. ולא לכתוב קבל עם וקארס-פורום ש"אין מתנות חינם".

אגב, גם יש כאן טעות במונח "אין מתנות חינם". זה מונח לשוני שבא לתאר ספקנות בריאה מטעם מקבל מתנה, ולא תירוץ של קמצן לא לתת מתנה.

בנעלי הקונה (שלא קנה) הייתי חד משמעית נותן למוכר את טופס הבדיקה. מה אכפת לי לסייע לו? אם ירדתי מהרכב לחלוטין אז הטופס שווה לי 0 ש"ח. לא מפריע לי לפרגן לו. לא הייתי מוסר את הטופס רק למוכר רמאי או אחד ממש לא מתחשב. וגם אז לא הייתי מעלה על דעתי לבקש עבור זה כסף.

בהרבה מקומות אוהבים לייעץ כאן, ובצדק, שלא קונים רכב ממוכר שאינו הוגן, ולא משנה מה מצב הרכב ומחירו. זה נכון, אבל זה תופס גם לצד השני. בעיני לא עושים עסקה עם קונה פוטנציאלי שלא ייתן לך את הטופס בהמשך במקרה בו יוותר על הרכב. זה קצת תיאורטי כי לא יודעים זאת לפני, אבל העקרון נכון.

לפני שנה מכרתי רכב והקונה מאוד התלבט ואפילו טרטר אותי לא מעט. אבל כשירד סופית מהרכב לא היסס לתת לי את הבדיקה וגם היה ברור לי שייתן. כי צריך להיות מניאק מסוג מאוד מסויים כדי לא לתת את הטופס. הוא היה קצת בעייתי, אבל לא עד כדי כך.

אגב, יש גם טעות בכל הנימוקים הכלכליים ושל תורת המשחקים כאן. והיא רק מלמדת על כך שאין ליועצים הללו שום יכולת לראות את הצד השני.

מה כוונתי? מציגים זאת כאילו על המוכר לשלם כ 50% מהעלות. אבל זו הרי בדיחה, כי עבורו הטופס הזה לא קרוב לערכה של בדיקה ממש כי עבור קונה פוטנציאלי אחר היא הרי בדיקה מטעם המוכר. ובצדק חושדים בה.

אף פעם לא מאוחר להתאכזב מהמין האנושי. אני מרגיש שוב שהמשפט הבא נכון מתמיד (ציטוט מקורב של משפט שהרבה טוענים עליו לזכות ראשונים):

"ככל שחולפות השנים, וככל שאני נפגש עם יותר אנשים ומכיר טוב יותר את המין האנושי, כך אני יותר אוהב את הכלב שלי"

פורסם

"להתאכזב מהמין האנושי"

אוי נו באמת..

מה יש להתבייש? הבן אדם שילם איזה 400 שקל על הבדיקה.

מה יש לסייע למוכר? ממש מסכן המוכר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קמצנות ונצלנות הן בעיניי מגרעות לא מכובדות.

קצת יותר מכובד לפחות להתבייש בהן. זו לפחות דעתי.

לא הבנתי מה המוכר עשה לא בסדר כאן שנמנעים מלסייע לו. פספסתי משהו?

לגופו של עניין הקונה התיאורטי שילם 400 ש"ח עבור בדיקה שכנראה שווה לו 400 ש"ח ואת התועלת ממנה הפיק, לפחות חלקית. וכעת הוא רוצה לצמצם נזקים במכירת הטופס למוכר. טופס שאגב לא שווה למוכר כל כך הרבה.

יוליאן, בתור מוכר ובמישור הכלכלי בלבד: כמה היית אתה משלם עבור טופס של רכב שאתה רוצה למכור? הרי בהמשך נסיונותיך למכור כשתציג אותו הוא יעזור רק במידה מאוד חלקית. בצדק כל מתעניין יראה בטופס הזה טופס מטעמך.

כלכלית נטו אולי שווה 50-100 ש"ח לדעתי.

פורסם
סתם כדי להקשות על הדיון

סיכמנו שאם יהיו ריג'קטים שימנעו עיסקה שלא בא עליהם גילוי של המוכר המוכר יישא בעלות הבדיקה מה אז

מחצית מעלות הבדיקה?

תאמין או לא, בשביל השאלה הזאת נרשמתי לפורום בזמנו. אנשים לא כ"כ הגיבו, פניתי בנימוס לכמה משתמשים בפרטי, והתשובה שקיבלתי - בתכל'ס, התחייבות בבדיקה לא שווה כלום, כי לבהימ"ש לתביעות קטנות אתה לא תיקח אותו, והוא לא ייתן לך שקל על כסתחים של המכון. כל מה שבאמצע, זה תחום אפורת קשה לכמת את זה.

תיאורטית אם רכב פורסם כנקי מתאונות בהתחייבות, ובבדיקה נמצאו פגיעות שילדה, אז המוכר צריך לשלם על כל הבדיקה לדעתי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

בדיקה נתונה להרבה פרשנויות.

אפשר כמובן לסכם על כך שהמוכר ישלם אם יש פגיעות משמעותיות בשלדה. אבל זו הסכמה שיש לה ערך אם אין מחלוקת לגבי התוצאות ורק כשהיא נעשית בין אנשים הגונים.

לעניין נתינת הטופס למוכר: ברור שאם הייתי בתחושה שהמוכר מרמה ויש פגמים רציניים ברכב אותם הוא מסתיר, כמו פגיעות שלדה, אז יש הצדקה מסויימת לא לתת לו את הבדיקה. כי בתכלס הסתיר וניסה למכור לי רכב ברמיה. אבל ההגיון הבריא מלמד על כך שלמוכר אין בדיוק צורך בבדיקה שמראה שרכב רחוק ממה שמוצג.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

לטעמי עדיף שלמוכר לא יהיה טופס בדיקה שכזה.

אם למוכר יש טופס בדיקה ותחת שם המזמין מופיע שמו של המוכר - כבדהו וחשדהו.

אם למוכר יש טופס בדיקה ותחת שם המזמין מופיע שם אחר - אוטומטית המוח שלי מרים דגל אדום שיש עסק עם קומבינטור ו/או סוחר רכב ממולח.

אם לאחר מכן הוא עוד יאמר שאת הבדיקה ביצע קונה שויתר על קניית הרכב הדגל מתחיל להבהב:

א. זאת נשמעת כמו אחלה דרך לגרום להדיוט לשקט נפשי, לא רק שיש כבר בדיקה שחסכה 400 שקל, אלא שהיא לא מטעם המוכר כי את הבדיקה הזמין מישהו עם שם אחר ושם משפחה אחר (אבל אולי הוא חבר או שותף לקומבינה?).

ב. אם נניח וזה אכן קונה שלקח את הרכב לבדיקה ולבסוף ויתר יש כנראה סיבה למה הוא ויתר, זה לא פחות מחשיד.

לסיכום יצא שכרו בהפסדו, אם מוכר פוטנציאלי כזה מציג לי טופס בדיקה שלא על שמו אני באותו רגע מסתובב והולך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואני שואל, מה זה משנה? אם הקונה ירד סופית מהרכב - שישמור את הטופס אצלו, האם יש כאן מישהו שהיה מגיע לקנות רכב, היו מציגים לו צילום, או אפילו טופס מקורי, והוא היה קונה בלי לבצע בדיקה משלו?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

השרשור הזכיר לי ציטוט יפה:

"יש הרבה דברים שהיינו זורקים, אם לא היינו מפחדים שמישהו אחר ירים אותם".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היה לי מקרה כזה.אומנם בקנייה של אופנוע כבד שבסוף לא נרכש מסיבות אישיות שלי ולא באשמת המוכר,אז בתור "פיצוי"נתתי לבעל האופנוע את טופס הבדיקה.לימים התברר לי שהדבר אכן סייע לו במכירה.יש לציין שהייתה לי כימיה טובה עם המוכר מהרגע הראשון.

פורסם

אין פה עניין של קמצנות,המוכר והקונה לא חברים ולא חייבים שום דבר אחד לשני.

אני בתור מוכר לא הייתי קונה ממנו את טופס הבדיקה,כי מי שיבוא לבדוק יקח את הרכב לבדיקה שוב פעם,ככה גם אני הייתי עושה.

פורסם

אני אכניס עוד נקודת מבט לנושא.

כשקונה ומוכר הולכים לבדיקה והעיסקה לא מתרחשת אחרי הבדיקה, סיכוי סביר שהעיסקה נופלת בגלל המחיר (הרי אם יוצא טופס שחור שמספר שהאוטו נבלה שחוטה המוכר לא יהיה מעוניין בו).

מכאן כל אחד חוזר לדרכו אבל יכול להיות שהקונה מצפה שהמוכר לא ימכור את הרכב ואחרי כמה ימים ירים אליו טלפון ויגיד "טוב בסדר, ההצעה שלך מקובלת עלי בוא לדואר", אז למה לקונה הפוטנציאלי לעזור לאותו המוכר למכור את הרכב למישהו אחר?

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...