Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה, בזמנו חשבתי על אחלה דרך כדי ליישב מחלוקות שכאלה על חילוקי דעות שעולים לאחר הבדיקה שמביאים לכך שהעסקה לא תצא לפועל. כאשר מגיעים לבדיקה, המוכר משלם עליה תוך הסכמה שאם הקונה ירכוש את הרכב, (בין אם יהיה ניכוי בגין תיקונים שיש לעשות או לא) הוא ישלם בנוסף לסכום גם את עלות הבדיקה. אם לא, הטופס נשאר אצל המוכר ו"עוזר" לו למכור את הרכב במועד מאוחר יותר. הרי עסקה של כמה עשרות אלפי שקלים לא תקום או תיפול על 500 שקל, ובסופו של דבר גם אם המוכר "יקזז" בסופו של דבר את עלות הבדיקה ממחיר המכירה הרי שהוא הרוויח יותר ממה שהפסיד. הבעיה בסידור כזה היא מה קורה אם הקונה הראשון אינו קונה את הרכב, שהרי המוכר לא ירצה להגיע למצב שיש לו אוסף בדיקות.

לגבי מוכר עם טופס בדיקה "מוכן", כל עוד הרכב רשום על שמו של המוכר, אותו מוכר מסביר למה העסקה לא יצאה לפועל ואכן מתקבל רושם של בנאדם הגון, אני לא רואה למה שבדיקה כזו לא תהווה בסיס כלשהו לאינדיקציה על מצבו של הרכב. מה גם שאף מוכר לא ירצה להציג בדיקה שמוציאה את הרכב שלו באור רע. מאידך, כל בנאדם שיודע לקרוא טופס בדיקה יודע להבדיל בין בדיקה שנעשתה בהזמנה לאחת לגיטימית. כמובן שעדיין צריך לקחת את הרכב לבדיקה נוספת, אבל אפשר לקרוא את הבדיקה הקיימת כדי לקבל מושג כלשהו באשר להמשך ההתנהלות.

מורזילקה, אם הקונה לא סגור על עצמו, אי אפשר באמת להגיד שהעסקה "לא יצאה לפועל" אלא רק התעכבה (במצב האופטימלי). במקרה כזה הקונה הפוטנציאלי יכול להבהיר מראש שהוא לא בטוח ולא לתת את טופס הבדיקה כדי לא לפספס את ההזדמנות.

יוליאן, חבל לי שאתה מסתכל על זה מנקודת מבט של מי חייב מה למי, במקום לחשוב על איך אתה יכול לצאת בנאדם נעים יותר ולעזור למישהו שמנסה למכור רכב, משימה שכולנו יודעים שהיא לא פשוטה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא בן אדם מניאק,אבל מאוד מאוד אוהב צדק.

העניין שאנחנו לא יודעים בדיוק מה גרם לעיסקה לא לצאת לפועל,אבל איך שזה ניראה,ואני הייתי הקונה,למה אם המוכר לא בא לקראתי לאחר ששילמתי,נפגשתי,למה אני צריך לבוא לקראתו? הרי מן הסתם היה ביניהם איזושהי הבנה או הסכם גם אם בעל פה מה קורה במידה ויש תקלה יקרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למשל מוכר רצה 50.000 ש"ח לפני בדיקה.

בבדיקה התגלה א', ב', ג' - עלות תיקון 8000 ש"ח.

מוכר מוכן לקזז רק 1000 ש"ח ולא שקל יותר. לא רוצה לבוא לקראתך. עסקה לא יוצאת לפועל.

הוא לא רצה לבוא לקראתך כי לפי דעתו לבוא לקראתך זה להפסיד כמה אלפי שקלים.

התנהלות של המוכר אולי לא הכי יפה, אבל היא רציואנאלית - הוא חושב שיבוא קונה אחר וישלם לו יותר כסף.

זכותו.

אולי באמת יבוא אחד כזה.

אתה, בין אם תתן ובין אם לא תתן לו את תוצאות הבדיקה נשאר באותה נקודה בדיוק במאזן הוצאות/הכנסות.

"לבוא לקראתו" לא עולה לך כלום מעבר למה שכבר שילמת.

אם תחליט לא לתת לו את הטופס, אתה תפעל מתוך רצון לעשות "דווקא" ולא מתוך מניע רציואנאלי כלשו.

לפי איך שאני רואה את דברים, פעולה שנעשית מתוך מניע לא רציונאלי היא פעולה שאפשר לוותר עליה.

אני לא בא להוכיח לאף אחד שום דבר, לא עושה דווקא ולא מתוך פרינציפ.

ביקש - יקבל. לי זה הרי לא משנה, אין לי מה לעשות עם הטופס הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם המוכר מצטייר כנוכל ושיקר הרבה לפני הבדיקה לא הייתי נותן לו את זה כי לא מתחשק לי לעזור לאנשים מסריחים. אני חושב שזה מניע מספיק רציונאלי. אם הוא היה איתי הוגן ואין סיכוי שהוא ידע וניסה להסתיר ממני את כל הליקויים המשמעותיים שהופיעו בבדיקה אתן לו את הטופס גם בחינם. זה כסף שכבר יצא ויש לי מספיק נייר טואלט בבית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זהו בוקי,מה שאנחנו לא יודעים זה מה סוכם במידה ויש תקלות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

SPIRE

אני בתור מוכר לא זקוק לבדיקה

אני בתור קונה שלא יצאה עיסקה לא זקוק לבדיקה.

אני מסכם עם המוכר לפני הבדיקה מה קורה אם נמצאים תקלות קלות מתחלקים בהוצאות התיקונים

תקלות משמעותיות יורד מהעיסקה ומבסוט שהוצאתי רק 450 ש"ח

אבל בד"כ הולך למוסכניק שאני סומך עליו כדי לקבל אור ירוק ללכת לבדיקה מלאה או לא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני עם buki לכל אורך השרשור הזה. נחמדות לא עולה כסף.

אני קצת מופתע מתגובות אנשים פה, במיוחד בעמוד הראשון. ..

משכנתא זה קל

פורסם

לאחר מכן אנשים פחדו להגיב...

יש סיבה שהקונה והמוכר לא הגיעו לכלל הסכמה, אם לוקחים את הרכב לבדיקה סימן שהגיעו כבר להבנות מסוימות וסביר להניח שהמוכר נסוג מהם, במקרה כזה למה הקונה צריך לבוא לקראתו ולתת לו כ 400 ש"ח.

נכון שלו אין מה לעשות עם טופס הבדיקה, אך למוכר הטופס כן שווה משהו.

לא אכפת לי לתת דברים בחינם, בכיף מסרתי בשרשור מסירה דברים חדשים לחלוטין ששווים מאות שקלים, אך לא צריך לתת כנראה למוכר חמדן להרוויח מכלום.

פורסם

זה כן משנה מה הסיבה,אם המוכר התקפל לאחר שהבטיח,אין סיבה לעזור לו.

פורסם

יוליאן, איך ככה בלי לדעת מי ומה ולמה החלטת שהמוכר נוכל ורמאי ושרלטן? אני לא חושב שמישהו לא יסכים עם זה שאף אחד לא רוצה לעזור לאנשים קקה. כך שהשרשור יוצא מנקודת הנחה שהעסקה לא יצאה לפועל כי הצדדים פשוט לא הסכימו על משהו.

אולי אחרי שהבדיקה כתבו "רעש מערכת שסתומים" או "נקישות בזמן העברת הילוכים" והמוכר החליט שצריך להחליף מנוע והוא רצה להוריד 20 אלף ממחיר הרכב?

לא צריך לקפוץ למסקנות סתם. זה התפקיד של הנשים שלנו. :wink:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא החלטי שהוא שקרן,אולי זה לא הובן מהתגובה שלי, אבל רשמתי גם לBUKI וגם תגובה למעלה שאם המוכר התקפל לא צריך לתת.

פורסם

יוליאן, בשביל מה עושים זכרון דברים לפני שלוקחים לבדיקה? הרי הקונה משלם על הבדיקה ורק לו יש את הזכות להתקפל. אחרת כל מוכר שסיכם עך 60K עם הקונה, והרכב יצא פיקס בבדיקה, יבקש פתאום 63 ויסגור על 61500, כי לקונה ששם כבר 400-500 שקל, זה עדיף. זה כמו שיש בעלי דירות שרואים שהדייר לא מתלונן ומעלים כל שנה את השכ"ד ב80-100 שקל לחודש, משהו שיהיה לא משתלם לדייר לקום ולעזוב רק בגללו.

באמת התגובות בשרשור הזה התחלקו ל2, כאלה שהניחו שהקונה רצה אבל המוכר התנהג בצורה בלתי סבירה, וכאלה שהניחו שאחרי בדיקה הרכב לא עמד בסטנדרטים של הקונה, והוא והמוכר נפרדו כידידים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.

• תוכן חדש...