Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דוגל בפרינציפ,ביזבזת זמן,כסף,למה להיות פראייר?

זאת הבעייה בישראל - לא לצאת פרייר .

אם אתה בא לצומת ולך יש זכות קדימה , האם תעבור בכל מקרה למרות שמישהו בא מהצד ?

עם עקרונות מטופשים לא מגיעים רחוק לאף מקום .

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכביש צריך להיות חכם ולא תמיד צודק.

אבל פה,למה למה שהמוכר לא ישתתף לפחות חצי חצי?

כמו שמוכר לא היה מוכן להתגמש למרות שכבר הבן אדם שילם,למה צריך לתת דברים כאלו בחינם?

אין מתנות בחינם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל מי שאומר שהיה נותן את הבדיקה במתנה - אני מעריץ אתכם.

אני לא הייתי נותן. הייתי מציע לבעל הרכב לקנות אותו במחצית ממחירו.

אם אני הייתי מוכר הרכב - לא הייתי קונה את הטופס, כי תמיד אתפס כחשוד בהזמנת טופס בדיקה. מי שרוצה את האוטו שיקח אותו לבדיקה מטעמו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בנוסף למה שאמרתי קודם, אני לא חושב שהמוכר "צריך" לקבל את טופס הבדיקה בחינם וראוי שהוא יציע "לקנות" אותו במחצית סכום העלות. ככה כולם יוצאים מרוצים. הרוכשים הפוטנציאליים הבאים יוכלו לראות שאת הבדיקה לא הזמין המוכר אלא מישהו אחר, ונכון, זה לא מספיק כדי להעלים לחלוטין חשדות, אבל זה יכול להקל על קבלת הבדיקה כלגיטימית.

אם מצד אחד המוכר היה מציע לרכוש את טופס הבדיקה, ומהצד השני הקונה (שכבר לא קונה) לא היה עושה דברים מפרנציפ רק כדי לא לצאת פראייר, היינו נראים הרבה יותר טוב כחברה.

אבל היי, מה זה כל זה לעומת "למה מה קרה?" ו"למה מי מת?".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מצורף ל spire.יותר נכון להודעה הראשונה ולא לזו שמעלי.

אני מאפשר למוכר לצלם את טופס הבדיקה ושומר את המקור אצלי אם עוד לא החלטתי האם לקנות או לא לקנות.

אם החלטתי חד משמעית לא לקנות, המוכר יכול מצידי לקחת את הטופס, אין לי מה לעשות איתו.

קיבלתי את המידע הדרוש, החלטתי החלטה, קיבלתי תמורה לכסף ששילמתי עבור הבדיקה - עזר לי להגיע להחלטה.

כאן הנייר הזה סיים את התפקיד שלו בשבילי וכל אחד יכול לקחת אותו. אם מישהו אחר יוכל להפיק ממנו תועלת - מצויין.

פורסם
שאלה טובה, ושאלה טובה לא פחות היא מה מכריע את הכף - עיקרון "הפרינציפ" או ההכרה בכך שאין לך בעצם מה לעשות עם הטופס.

אין עיניין של לא לצאת פראייר!

מה שצריך להכריע הוא שאתה הראית רצינות, באת לראות רכב וגם הכנסת אותו לבדיקה, אז נעזוב לרגע את עלות הבדיקה ישנה עלות של בזבוז זמן לשווא, כי אני מניח שהיה סיכום לפני הבדיקה על ממצאים שיתגלו.

אז המינימום שהמוכר יכול לעשות זה לשלם על חצי מערך הבדיקה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

עידן, אני לא חושב (ויתקן אותי פות"ש אם אני טועה) שיש כאן עניין של הסתרת מידע או תקלות חמורות התגלו בבדיקה שהן דיל ברייקר לרוב הרוכשים הפוטנציאליים. מה גם שבמצב כזה קשה לי להאמין שהמוכר ירצה לקבל בדיקה שמופיעים בה סעיפים כגון "רכב מולחם מחזית של פולקסווגן טרנספורטר שנת 67 ואחוריים של פורד פיאסטה 98".

אני מניח שמדובר במוכר שלא רצה להוריד את סכום הכסף שהקונה רצה להוריד, לא היה מוכן לתדלק את הרכב לפני המכירה או לתקן שריטה כזו או אחרת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה לא משנה על מה נפלה העיסקה.

ברגע שהחלטת לא לקנות את הרכב - ערך הטופס שבידך שווה ל 0.

סיכוי שמוכר הרכב יסכים לשלם לך 50% מהסכום אם הדבר לא סוכם מראש גם שווה ל 0.

לא נתת לו את הטופס בשם הפרינציפ - אף אחד לא הרוויח כאן, פרינציפ לא מכניס שום דבר לחשבון בנק.

נתת לו את הטופס - יצאת בן אדם טוב יותר, הטופס הזה אולי יחסוך למישהו כסף בעתיד או יעזור לקבל החלטה.

פורסם

לבן אדם אחר לא יתנו עותק.

זה רכוש של מזמין הבדיקה. בשביל זה במכון בדיקה מצלמים את התעודה המזהה של מזמין הבדיקה ושומרים את הצילום אצלם.

פורסם

אני לא חושב שההחלטה אם לתת את הטופס או לא צריכה ליפול על פרנציפ, לטעמי זה תלוי מאוד בדינמיקה נוצרה במהלך התהליך.

אם אני בתור הקונה הפוטנציאלי החלטתי לרדת מהרכב אבל היתה התנהלות נעימה מול המוכר לא מן הנמנע שאתן לו את הטופס.

זה יהיה נחמד ומקובל שהוא יציע תגמול כזה או אחר בתמורה אבל שוב, אם ההתנהלות היתה נעימה יתכן שאתן את הטופס גם ללא תמורה.

ההנחה שלי היא שמי שמראש צריך לשאת בעלות הבדיקה הוא הקונה הפוטנציאלי (אלא אם הבדיקה מעלה דברים שלא עומדים בקנה אחד עם מה שהמוכר אמר לגבי מצב הרכב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה יש למוכר לעשות איתו - נניח יבוא קונה אחר, הוא יקבל את ממצאי הבדיקה שמוכר הרכב מוסר לו? אתם הייתם מקבלים?

המסמך הזה שווה 0 לכולם

פורסם

הייתי מבקש ממנו 51% משווי הבדיקה תמורת המסמך (שיהיה באמת שלו, הוא שילם יותר כביכול). החשדנות שלי מתחילה בכך שאולי בעל הרכב מראש בא לבזבז את הזמן וניסה אולי לצאת עם טופס חינם או סתם בדיקה לרכב חינם. יש גם כאלה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
מה יש למוכר לעשות איתו - נניח יבוא קונה אחר, הוא יקבל את ממצאי הבדיקה שמוכר הרכב מוסר לו? אתם הייתם מקבלים?

המסמך הזה שווה 0 לכולם

אולי לא יקבל את זה בתור ממצא בלעדי אבל זה יעזור לו להחליט אם כדאי או לא כדאי להתקדם ולבדיקה מטעמו וגם לקבל הערכה כללית למצב הרכב.

הייתי מבקש ממנו 51% משווי הבדיקה תמורת המסמך (שיהיה באמת שלו, הוא שילם יותר כביכול). החשדנות שלי מתחילה בכך שאולי בעל הרכב מראש בא לבזבז את הזמן וניסה אולי לצאת עם טופס חינם או סתם בדיקה לרכב חינם. יש גם כאלה.

תעשה לי טובה...

הרי בן אדם לא מגיע לבדיקה לפני שהוא נפגש עם המוכר פעם - פעמיים, עשה נסיעת מבחן, עשה 3-4-5-10 טלפונים בעיניין וכו'.

רק הזמן הזה שווה לרוב האנשים יותר מ 200 ש"ח שאפשר לחסוך על ידי התרגיל הנ"ל. והתוצאה לא וודאית. כלומר יכול להיות שלא יקבל את הטופס בשביל ה"פרינציפ"...

פורסם

מצד אחד:

אם בעל הרכב חשוד כשקרן אחרי שהגיעו תוצאות הבדיקה - נא לגרוס ולא לתת לו את הטופס. מעבר לתגמול של רמאי בפוטנציה, לך תדע מה הוא מתכנן לעשות לטופס, ואיזה סיפורים הוא ימציא לקונה הבא, עם הטופס שלך.

מצד שני:

אם קרה מצב שבו התגלתה תקלה שדורשת תיקון יקר שאחריו כבר לא משתלם לבעל הרכב למכור אותו, ולאור המצב החדש, הוא לא מעוניין להוריד 5-8 אלף נוספים על מה שסוכם, או שאולי הקונה (אתה) בכלל לא רוצה - להשאיר לו את הטופס או צילום לא נשמע לי בעייתי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.

• תוכן חדש...