Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנטית שמחפשת רכב עד 10,000 ש"ח ל4 שנים הקרובות , אוטומט, חסכוני, ושלא יצטרך טיפולים כל שני וחמישי.. , הרכב ישמש רק אותי, לנסיעות של 4 פעמים בשבוע של 50 ק"מ בכל פעם(הלוך חזור), המליצו לי על סוזוקי בלאנו שראיתי שאפשר למצוא אותה בפחות מ10,000 לשנים 98-2001.

אז כמה שאלות.. קודם כל האם הסוזוקי בלאנו נחשב כרכב טוב ללא תקלות? חסכוני בדלק? האם זה לא סיכון לקנות רכב כ"כ ישן?

ומה אתם חושבים על דייהו לאנוס שנתון 2000?(לאימי היה אותו לפני כמה שנים והוא זכור לי כרכב טוב ללא תקלות)

והאם יש לכם המלצות על רכבים אחרים?

תודה מראש:-o

פורסם

הבאלנו אמינה והכל אבל בהחלט לא חסכונית בדלק.

הלאנוס לא הזדקנה טוב במשך השנים ודיי נכחדה, רכב מתפרק למדי.

באופן אישי הייתי חושב על טויוטה סטארלט, נפח מנוע קטן, אמינה מאוד, טיפולים זולים. ישנם רכבים משנתון 99.

לגבי השנתון, את לא יכולה להקציב 10 אלף ש''ח לרכב ולצפות לקנות רכב משנת 2010!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

דווקא סטאלרט לא הייתי לוקח,אין כמעט על הכביש,והיא תהיה ישנה מאוד לתקציב,למשל יונדאי גטס אפשר לקנות באותו סכום בכמעט 7!! שנים יותר חדשה,אז למה עדיף את הטיוטה העתיקה? אין סיבה.

אז יונדאי גטס אופציה טובה,נסי למצוא ברמות איבזור GLS/GLI/GLS,העניין ברמה גימור הבסיסית GLF אין ABS ויש כרית אוויר אחת,אבל רכב אמין ולא יקר לאחזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סטודנטית, לא ציינת אם את מחפשת רכב ידני או אוטומטי.

בכל מקרה אם תחפשי טוב, בהחלט תמצאי בתקציב הזה ואף גם בפחות, רכב מצויין. ולא צריך ללכת כל כך הרבה אחורה בשנים - יש מכוניות 2001-4 שיכולות להתאים.

רק תקפידי לרכוש אך ורק רכב מבעליו הרשום, שיכול לתת לך את ההיסטוריה המלאה שלו, שנראה טוב פנימית וחיצונית...

באלנו ולאנוס הן מכוניות "בסדר גמור", רק שאינן בטיחותיות וחסכוניות כמו מכוניות יותר מודרניות. אם תראי תגובות שלי לאחרים, אני מאוד ממליץ על רנו - קליאו, מגאן... אין להן מחיר בשוק, ואפשר למצוא מכוניות שמורות מאוד שיתנו לך שירות מצויין כמה שנים.

קחי בחשבון שאין דבר כזה רכב בלי טיפולים/תיקונים. מה שכן, אם תתחזקי את הרכב היטב*, לא תתקעי בדרך ותהני ממנו מאוד.

* לאתר מוסך טוב ולתת לו לעשות כל מה שצריך. עם ביקורת, אמנם, אבל לא להזניח כלום. רכב שטופל ככה, גם יימכר לא רע בבוא היום.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

תודה רבה על התגובות.. לגבי היונדאי גטס, קראתי שפחות משנת 2005 היא ממש לא מומלצת , שותה דלק ויש איתה בעיות...

פורסם

אלה המכוניות שלא צריכות תחזוקה יקרה, לא מתקלקלות ולא אוכלות דלק.

סוזוקי סוויפט

דהייטסו סיריון

דיהיטסו שרייד

לאנוס ובאלנו יהיו הוצאה יותר גדולה גם מבחינת דלק וגם מבחינת תחזוקה משמעותית, כי אלה רכבים משפחתיים ולא אמינים במיוחד.

פורסם

כפי שכתבתי בשרשורים שונים כאן,ברכבים בתקציבים נמוכים שנקנים ללא אחריות הדרך הכי טובה להפחית את הסיכון זה לקנות רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה ומתועדת שכל במכלולים בו עובדים ועם טסט הכי ארוך.

גם סוזוקי בלאנו, מאזדה לנטיס ועוד יפאניות שלא טופלו כראוי יבקרו במוסך הרבה!.

אני חושב שכדאי להתאמץ ולקנות פיאט פונטו ספייס או יונדאי גטס משנתון מתקדם יותר וכמובן חובה, אבל חובה לבדק כל מה שכתבתי בנוגע למצב הרכב.

למידע נוסף אפשר לקרוא במדריך שלי שנמצא בחתימה שלי.

פורסם

הגטס קיבלה ב2006 מנוע 1.4 שהוא חזק וחיסכוני יותר,לפני זה היה 1.35, אםתבתקציב הזה תמצאי מ2006 אז עדיף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני כשעה מכרתי את הרכב שלי פיג'ו 206 1.4 אוטומטית XT שנת 2002

האוטו נוסע טוב חלק בלי בעיות ו מאוד אמין ונמכרה טיפה יותר מהתקציב בזכות המצב שהרכב היה ופה מתחילה הבעייה במכוניות האלו, מאוד קשה למצוא רכב כזה שמור בצורה כמו שאני שמרתי בין אם זה מכאנית לבין אם זאת חיצונית כשראיתי רכבים כאלו הזדעזעתי מהמצב שלהם ועד לא מזמן הייתי מתדלק במשך שנה ייצא לי לתדלק לא מעט רכבים כאלו במצב גרוע ראיתי אולי אחת גג 2 במצב טוב..

מה שכן צריך לשים לב טוב טוב לגיר של האוטו זה גם עניין גדול של מזל על מה נופלים כי זה נחשב גיר בעייתי לשים לב שהאוטו מטופל כמו שצריך ו לראות איך הבעלים התנהג לרכב וזה כבר אפשר לראות ההתנהלות של האדם והאוטו עצמו. במידה ותמצאו רכב כמו שלי לחטוף אוטו מעולה ממליץ!

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

התקלת אותי איתמר,לא ידעתי אבל זה עניין אותי,אז בדקתי בויקי,אצלך יש מנוע GAMMA כניראה עם ניהול מנוע יותר טוב,יש לך יותר ממונט בסלד יותר נמוך תוספת של 3 כ"ס,אבל גם ביונדאי גטס זה אותו מנוע רק פחות משופר הנה הלינק למטה רשום איפה הוא שומש:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Gamma_engine

• תוכן חדש...