Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Gugi - מוסך מורשה (יבואן) אינו ערובה לתיקון מוצלח או מקצועיות יתר. זה הודגם ביותר מדיי שרשורים. מספיק מוסך מקצועי (מורשה - חייב כמובן להיות מורשה משרד התחבורה) שמכיר את הדגם ויש לו את ציוד הבדיקה המתאים.

אגב - גם בין הסורקים ה"מתאימים" וה"רציניים" של המוסכים - יש הבדלים שונים, שיכולים להקל או להקשות על פתרון תקלות וניתוחן.

לפות"ש - היום באינטרנט נמצא חומר רב מאוד על כמעט כל דבר שתרצה ותוכל לנסות ולהתמודד עם הבעייה לבד (על אחריותך כמובן).

במידה ותרצה - רשום מהיכן אתה ויהיה ניתן להפנותך למוסך מקצועי בקרבת מקום מגוריך (ויש גם כאלה צדיקים - שלא יחייבו אותך בבדיקה).

alfa 156 2.5.

פורסם
המכשיר הגדול ומגושם של המוסך לא מפספס קודי תקלות וכבר ראיתי יותר מכמה פעמים את המכשירים הקטנים עם המתאם ELM סיני וגם אלו המקצועיים יותר שיש במוסכים הלא מורשי יבואן נותנים קודי תקלה כוזבים או לא נותנים בכלל בשעה שהמכשיר הכבד והגדול של היצרן נותן גם נותן ובמדוייק

אני מציע משנה של זהירות רבה שעובדים עם הסקנרים הפשוטים האלו ולא לקפוץ להחליף מכלולים רק כי זה הקוד תקלה כי ברוב המקרים המכלול שרשום בקוד תקלה אינו תקול בכלל

אני לא מזלזל חס וחלילה בציוד מקצועי ההפך הוא הנכון, ובמקרה שיש בעיה רצינית או כמה קודי תקלות שונים תמיד כדאי לקפוץ לבדיקה במוסך כמו שצריך.

אבל ברוב המקרים שיש בעיות קטנות פה ושם אז כדאי תמיד לבדוק לבד ולנסות לתקן לבד, בדיקה מסכנה של קריאת תקלות מחשב רכב עולה 250 ש'ח!

זה המון כסף בשביל בדיקה (ועוד לא דיברנו על התיקון בכלל).

יש אפשרות לעשות בדיקה חינם אז למה לא? זה טוב זה יעיל וזה חוסך לכולנו.

לא פעם ולא פעמיים השתמשתי במכשיר הביתי, ולאחר מכן יצאתי למוסך לבדוק עם מכשיר רציני יותר, נכנסתי למוסך ואמרתי שאני רוצה להריץ בדיקה וציינתי שבבדיקה שלי הקוד הוא "חיישן CRANK" תקול.

צחקו עלי אמרו לי "מאיפה אתה יודע?" אי אפשר לסמוך על הטלפון, בזלזול כמובן בסופו של דבר התוצאה הייתה זהה.

מסקנה שתמיד כדאי לבדוק קודם כל בבית אם הבעיה היא פתירה, בחינם!

• תוכן חדש...