Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי טויטה קורולה 2003 שהחליפו לה מנוע בשנת 2007 במסגרת האחריות למנוע חדש מהניילונים (אני לא יודע אם המנוע מודל 2003 או 2007) ולאחרונה יש לי הרבה מקרים שהרכב נכבה לי באמצע נסיעה, בד"כ בזמן צבירת תאוצה, (אלטרנטור תקין, מצבר חדש,)

חיברתי את הצ'יפ למחשב רכב עם האפליקציה באנדרואיד ובסריקה קיבלתי תקלת P1310, עכשיו נשאר לי רק לפענח את הבעיה,

אשמח מאוד אם משהו ידע להגיד לי מה הבעיה ומה צריך לתקן ברכב.

נ.ב. גם ללא הכיבוי של המנוע התגובות של המנוע לדוושה מזייפות מדי פעם.

תודה רבה וסליחה על ההתפרצות הפתאומית לפורום.

פורסם (נערך)

- Ignition Coil No. 3 harness is open or shorted

- Ignition Coil No. 3 circuit poor electrical connection

- Faulty Ignition Coil No. 3

- Faulty Engine Control Module (ECM)

Read more: http://engine-codes.com/p1310_toyota.html#ixzz3I1pGz062

סליל הצתה מס' 3

צריך מוסך/חשמלאי רכב אמין שלא יחליף רכיבים בשיטת מצליח

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

ועכשיו בעברית...:wink:

הבנתי שזה סליל הצתה מס' 3 ?!?

כשאני פותח מכסה מנוע איך אני יודע איזה מהם מס' 3?

סופר מימין או משמאל?

פורסם

א. לשלם 470 ש"ח על חלק שעולה 200 ש"ח עבור פתיחת 2 ברגים והחלפה פשוטה של חלק פשוט זה ברור מאליו? (מה שקרה לי לפני שנה וחצי)

ב. אני לא חושב שמדובר ב"תקלה" לא "במערכת החשמל" וכל שכן לא "במחשב" אלא בבלאי והחזקה שוטפת של הרכב.

ג. והכי חשוב זה שמוסך לא תמיד עולה בהגדרתו על חובבן.

תקן אותי אם אני טועה

פורסם

זה שקיבלת קוד תקלה כזה כלל לא אומר שהתקלה היא אכן שם או במכלול הספציפי. גם לא תמיד צעצועי האנדרואיד הסיניים מדייקים, כבר קרו מקרים.

לא סתם המליצו לך לגשת לבעל מקצוע, אין תחליף לנסיון בענף הרכב ועל אחת בתחום הדיאגנוזה. אתה עלול לגלות שהחלפה של "חלק ב 200 שקל" הייתה מיותרת או שהוא עלול להתקלקל שוב כי זה היה רק אקמול ולא מצאת את הסימפטום.

אם אתה מתעקש על אבחון עצמי ומשוכנע שזה אכן קוד התקלה אני מציע מלהתחיל ולקרוא אודות התקלה בגוגל, כנראה שתקבל מספר כיוונים ללכת בהם. מאחר ולכאורה מדובר בתקלה בקוייל הייתי מתחיל בלבדוק ולהחליף את כל ארבעת הפלאגים למקוריים, בלי קשר למה שתעשה בהמשך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל כדאי לדעת שהמחשבים של הרכבים היום מדויקים ונותנים מידע טוב ואמין בין אם זה למכשיר גדול ומגושם של המוסך ובין אם זה לצעצוע סיני שמשדר בבלוטוס לטלפון, בסופו של יום זה אותו דבר, גם במוסך לפעמים יש אי דיוקים.

במקרה הזה המחשב אומר ומכוון ספציפית למקום הבעיה "סליל הצתה מספר 3 לא תקין/מקצר/לא מחוזק למקום"

תבדוק בספר רכב מהו מ'ס 3 אצלך.

תנסה להוציא ולהחזיר את את חוט ההצתה (ועל הדרך תבדוק שהמצת לא רופף)

אם לא עזר תקנה מצת חדש ותחליף, רוב הסיכויים שזה יפתר.

ותעדכן אותנו על הדרך:wink:

פורסם

תבינו דבר פשוט הטכנולוגיה מתפתחת מיום ליום, היום טלפון זה לא רק פייסבוק! זה מחשב לכל דבר ועל המחשב הזה אפשר לבנות הרבה מאוד דברים חכמים שליפני כמה שנים היו רחוקים מאוד מהישג יד, לדוגמא מכשיר OBDII שקורא תקלות מחשב ברכב.

לא כל דבר רצים למוסך מורשה! יש אפשרות לבדוק לבד ולשאול אנשים עם ניסיון ולקבל תשובות חינם חבל על הכסף של כולנו!

תוציאו את הראש מהחול תעשו לעצמכם טובה.

פורסם
יש תקלה ברכב,תכנס למוסך מורשה טויוטה,החסכון שלך יעלה לך ביוקר!.

אין שום סיבה שבעולם ברכב כזה לרוץ למורשה כי הוא ישלם את הביוקר בלי שום חיסכון!

פורסם
קודם כל כדאי לדעת שהמחשבים של הרכבים היום מדויקים ונותנים מידע טוב ואמין בין אם זה למכשיר גדול ומגושם של המוסך ובין אם זה לצעצוע סיני שמשדר בבלוטוס לטלפון, בסופו של יום זה אותו דבר, גם במוסך לפעמים יש אי דיוקים.

במקרה הזה המחשב אומר ומכוון ספציפית למקום הבעיה "סליל הצתה מספר 3 לא תקין/מקצר/לא מחוזק למקום"

תבדוק בספר רכב מהו מ'ס 3 אצלך.

תנסה להוציא ולהחזיר את את חוט ההצתה (ועל הדרך תבדוק שהמצת לא רופף)

אם לא עזר תקנה מצת חדש ותחליף, רוב הסיכויים שזה יפתר.

ותעדכן אותנו על הדרך:wink:

המכשיר הגדול ומגושם של המוסך לא מפספס קודי תקלות וכבר ראיתי יותר מכמה פעמים את המכשירים הקטנים עם המתאם ELM סיני וגם אלו המקצועיים יותר שיש במוסכים הלא מורשי יבואן נותנים קודי תקלה כוזבים או לא נותנים בכלל בשעה שהמכשיר הכבד והגדול של היצרן נותן גם נותן ובמדוייק

אני מציע משנה של זהירות רבה שעובדים עם הסקנרים הפשוטים האלו ולא לקפוץ להחליף מכלולים רק כי זה הקוד תקלה כי ברוב המקרים המכלול שרשום בקוד תקלה אינו תקול בכלל

פורסם

במנועי L ומנועי V צילינדר מספר 1 בצד של המשאבת מים/רצועות שירות והצילינדר מספר אחרון בצד של גלגל תנופה/מצמד/תבת הלוכים.

(הסדר לפי קרבה של תושבת גל הרכובה לקצה)

במנועי בוקסר הדבר שונה.

L4.pngL6.png

(הגלגל תנופה מצד ימין)

פורסם

רגע כחה

זה נכון לטויוטה ולעוד הרבה יצרנים אבל לא נכון למשל לרנו ששם צילינדר מספר אחד זה הקרוב לגלגל תנופה וצילינדר 4 הוא ליד רצועת הטיימניג והאביזרים

פורסם
אין שום סיבה שבעולם ברכב כזה לרוץ למורשה כי הוא ישלם את הביוקר בלי שום חיסכון!

מי אמר שחייבים לחשוב על חיסכון?!.

איכות התיקון לא חשובה??.

• תוכן חדש...