Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה!

אשמח לשמוע מדוע השלדה לא נחשבת

בעבר היתה לי תאונה עם סוברו שהתקמטה לגמרי ותאונות עם וולוו שלא קרה לה כלום כמעט.

התקציב - חשבתי על סביבות 10,000 אבל אפשר גם עד 20,000.

המטרה היא בעיקר רכב בטיחותי + אמין (אמין מהבחינה שלא ידוע שיש לו הרבה תיקונים בשוטף, ברור שטיפולים סדירים יש בכל רכב).

פורסם

כן - מחפש רכב בטחותי מאוד בתקציב נמוך יחסית. שמעתי שהלוובו 960 ו-940 הן אמינות מהבחינת שלא מתקלקות הרבה ושיש להן שלדה חזקה מאוד.

פורסם
מה התקציב??

התקציב: חשבתי על סביבות 10,000 ש"ח אבל יש לי גמישות. מוכן לשלם יותר בשביל רכב בטיחותי יותר. לא מחפש משהו מהודר ומפואר, אלא משהו פונקציונלי שלא מתקלקל הרבה וחזק מבחינת בטיחות.

ראיתי מכוניות חדשות שמתקמטות מנגיעה קלה של וולוו והבנתי שאני צריך שלדה חזקה, גם מנסיון עגום עם תאונת דרכים בילדות (שיכור נכנס בסובארו שהייתי בה והיא נמעכה כמו דף).

+ מחפש רכב אוטומטי.

פורסם
דווקא יש לא מעט, אבל הבאסה זה שכולן אוטומטיות.

אם אתה מחפש רכב בדגש על בטיחות, וולוו בת 20 זה לא מה שאתה מחפש, לא משנה מאיפה תסתכל על זה.

שכחתי לציין - דווקא מחפש רכב כן אוטומטי.

פורסם

פעם לפני הרבה שנים טרום עידן EURONCAP ככה חשבו,פח יותר עבה מגן טוב יותר,בפועל אחרי שהתחילו לרסק,התברר שזה לא נכון.

אנשים הבינו שאם רכב לא מתקמט בזמן תאונה כמו שאתה מתאר זה אולי טוב לרכב,אבל הנוסעים יספגו את האנרגיה,ברכב בטיחותי לא הפח משנה אלא תיכנון אזורי קריסה(ספיגת אנרגיה),לכן בזמן התאונה הרכב נפגע קשה אבל זה גורם לנוסעים לספוג פחות אנרגיה ופחות נזקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני ממליץ לך לראות את הסרטונים הבאים, זה ישנה לך את התפיסה לחלוטין בכל מה שקשור לבטיחות:

והינה אחד עם וולו ישנה נגד קליאו חדשה יחסית:

אם אתה מחפש בטיחות בלבד- הייתי מחפש רנו מגאן 2007-2008 עם עדיפות לדגם שהיגיע עם ESP (שים לב שיש מערכות בטיחות שאין במכוניות הישנות שאמורות לעזור לך בכלל לא להיכנס למצב של תאונה).

אולי גם פורד פוקוס שנת 2006-2007 תיכנס לתקציב (גם לה יש 5 כוכבי בטיחות).

אמנם אני בטוח שלא הכל כשר במבחני הבטיחות (אני כמעט בטוח שיש יצרנים שמשלמים שוחד) אבל לפחות הם בודקים מה שפעם לא היו בודקים...

בטיחות תוכל לבדוק כאן:

www.euroncap.com

http://www.iihs.org

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)
התקציב - חשבתי על סביבות 10,000 אבל אפשר גם עד 20,000.

המטרה היא בעיקר רכב בטיחותי + אמין (אמין מהבחינה שלא ידוע שיש לו הרבה תיקונים בשוטף, ברור שטיפולים סדירים יש בכל רכב).

פורד פוקוס דור 1 מהשנתונים המאוחרים (2004-5).

אם תוסיף עוד כמה אלפים, תוכל לקנות מיצובישי לנסר קלאסיק 06, שהיא אומנם עגלתית יותר מהפוקוס, אבל יש לה 6 כריות אוויר.

רכב ישן כמו הוולוו המדוברת הוא בור ללא תחתית מהחינת עלויות אחזקה שלו - הוא יוצר עד 1998, כך שאקזמפלרים הכי צעירים נמצאים 16 שנים על הכביש

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כיוון אחר ואיכותי מאוד .

אם אתה מאזור הצפון ( האמת שלא מחייב רק יותר נוח ),ממליץ לך לחפש סאאב 9-5 משנת 98 והלאה , דרך אתר המועדון של סאאב, מכיוון שהיא כנראה טופלה כראוי ע"י פליקס ויהיה לך רכב ,שבודדים כיום הרכבים החדשים שישתוו לה. בכל פרמטר וכן הן גם אמינות כשמטפלים נכון ובזמן, התמורה של רכב ביחס לכסף היא כנראה הטובה ביותר שקיימת כיום.

פורסם

מה הסאאב הזאת שווה אם אי אפשר להשיג לה חלקי חילוף, אי אפשר למכור אותה והיא גם לא בטיחותית ביחס למכוניות מודרניות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מה הסאאב הזאת שווה אם אי אפשר להשיג לה חלקי חילוף, אי אפשר למכור אותה והיא גם לא בטיחותית ביחס למכוניות מודרניות?

הרי הפנתי את המתעניין אם יירצה לאתר מועדון של סאאב ( קומונה בתפוז ) ושם תלמד גם אתה שכל מה שכתבתה לא נכון.

לגבי הבטיחות ,כיום מייסמות החברות היוקרתיות ביותר ואחריהן כל החקייניות מהמזרח,את מה שבסאאב המציאו לפני 15 , 20 ו30 שנים. לגבי איכות המנועים תבדוק ותגלה שהמנועים שקיימים בסאאב משנת 97 מורכבים ב3 שנים האחרונות במה שנקרא רכבי פרמיום.

בכל מקרה זו הייתה רק המלצה שכדאי מאוד לבדוק אותה.

פורסם

כתבת*.

בכל מקרה, אין היגיון לרכוש רכב כזה, מה סאאב המציאו לפני 15-20 שנים?

מבחינת בטיחות הם לא וואו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...