Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מרפרוף מדיונים שונים כאן בפורום, אני שם לב שיש לחברים פה דיעה שלילית לעיתים על צורת הנהיגה שנלמדת בשיעורי נהיגה (כמו למשל צורת הנסיעה לאחור ועוד).

מכיון שכשאתה לומד אתה חייב לבצע כמו שהמורה מלמד אותך- כי הוא מלמד קודם כל איך לעבור טסט, ורק אח"כ איך לנהוג, כך למשל אם תסע לאחור בטסט ללא סיבוב כל הגוף אחורה אני חושב שתהיה בבעיה, וכאן החבר'ה לא ממליצים על זה, בקיצור כשיוצאים לנהוג באמת ישנם כל מיני שיפורים שצריך ליישם, ואולי הגיע הזמן לפתוח שרשור בענין, וכל אחד ירשום בו את התובנות שלו.

פורסם

1. בהמתנה לרמזור ירוק לא לעמוד עם הילוך ראשון משולב ומצמד לחוץ.

לעמוד בניטרל ודוושת מצמד משוחררת. לשלב לראשון כשמופיע אור אדום+צהוב ברמזור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זו המראה הפנורמית\מוגדלת\ קמורה. פשוט לא צריך אותה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אכן מורה לנהיגה מקבל כסף בראש ובראשונה בשביל להעביר אותך טסט.

יחד עם זאת הרבה מאוד מורי נהיגה באמת ובתמים מנסים להרביץ בתלמידיהם את תורת הנהיגה הנכונה והבטוחה. יש אפילו כמה בתחום שרואים את עבודתם כשליחות.

כך שלא ניתן להתיחס "לצורת הנהיגה הנלמדת" בהכללה.

התעסקות בנושא אם להפנות את כל הגוף או להעזר רק במראות (או לשלב בין השניים תוך נסיעה מאוד איטית) היא התעסקות בזוטות. העיקר הוא לנהוג בצורה מתחשבת בדרך ובמשתמשים בה, להיות חכם ולא צודק, לקרוא את הדרך קדימה ולהיות מרוכז.

פורסם

להפסיק לנסוע לאט ברמה שמעכבת תנועה.

להפסיק להשתמש במראה פנורמית שמנסיון שלי כמה ימים ספורים אחרי הוצאת רשיו לפני 4 שנים לא יכולתי להחנות את הרכב ברוורס עד כדי כך שנאלצתי להוציא מישהו כדי שיאמוד את המרחק באמת (היא מגדילה את השטח מאחורה שנראה הרבה יותר קרוב ממה שבאמת ובנוסף גורמת לך להשתמש פחות במראות צד ובנוסף היא מעמיסה על המראה המקורית וגם היא מתנפצת !)

פורסם

ידיים על ההגה - בשיעורים מלמדים ב10 ו-2. בפועל, אחיזה ב9 ו-3 תיתן שליטה עדיפה משמעותית ותעייף פחות לאורך זמן.

כיוון מראות - בשיעורים מלמדים אותך לכוון ככה שהרבע הפנימי של המראה משקף את הרכב שלך. בפועל, עדיף להסיט את המראות עוד החוצה עד שתראה את הרכב שלך רק בתנועה קלה עם הראש, לצורכי חניה. בזמן נסיעה אין לך סיבה לראות את עצמך, וכל סיבה בעולם לצמצם שטח מת.

זינוק בעלייה - יש מורים שמלמדים רק עם בלם יד. יש מורים שמלמדים להרים את הקלאץ' ולהשאיר את הברקס לחוץ. בפועל, תתחיל להתאמן על "מספריים" - שחרור הקלאץ' במקביל ללחיצה עדינה על הגז.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
1. בהמתנה לרמזור ירוק לא לעמוד עם הילוך ראשון משולב ומצמד לחוץ.

לעמוד בניטרל ודוושת מצמד משוחררת. לשלב לראשון כשמופיע אור אדום+צהוב ברמזור.

אפשר לשאול למה בדיוק? חוץ מטעמי נוחות.

זה דופק את הקלאצ איכשהו?

פורסם (נערך)
ידיים על ההגה - בשיעורים מלמדים ב10 ו-2. בפועל, אחיזה ב9 ו-3 תיתן שליטה עדיפה משמעותית ותעייף פחות לאורך זמן.

במכוניות רבות ההגה מתוכנן כך שהידיים אמורות "ליפול" לבד למקומות הנכונים. שזה משהו בין 2/10 ו-3/9 (יותר לכיוון 3/9)

כך לדוגמא ברכב שלנו.

בנוסף - הכפתורים על ההגה (ולעיתים מאחריו) כמו גם המנופים השונים, נוחים יותר לגישה שהידיים במקומות הנכונים.

יחד עם זאת - יש כאלו שגורסים שבכלל במכוניות מודרניות עדיף לשים ידיים ב-4/8 בכלל.

הכי חשוב -- שתי ידיים על ההגה. גם אחרי שעוברים טסט.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

כיוון מראות - בשיעורים מלמדים אותך לכוון ככה שהרבע הפנימי של המראה משקף את הרכב שלך. בפועל, עדיף להסיט את המראות עוד החוצה עד שתראה את הרכב שלך רק בתנועה קלה עם הראש, לצורכי חניה. בזמן נסיעה אין לך סיבה לראות את עצמך, וכל סיבה בעולם לצמצם שטח מת.

ומה שקורה בתכלס' שאני מבין שהרבה פעמים התלמיד משתמש בגלל זה במראות העליונות "של המורה".

פורסם
זינוק בעלייה - יש מורים שמלמדים רק עם בלם יד. יש מורים שמלמדים להרים את הקלאץ' ולהשאיר את הברקס לחוץ. בפועל, תתחיל להתאמן על "מספריים" - שחרור הקלאץ' במקביל ללחיצה עדינה על הגז.

אחרי שגרתי שנים בירושלים התרגלתי לעבוד עם בלם היד בזינוק בעליה. מדובר בטכניקה לגיטימית לחלוטין ואפילו מומלצת ברכבים מסוימים (שוב פעם - כמו הרכב שלנו שהוא רובוטי וללא hill hold).

מורה הנהיגה שלי לימד אותי את שלושת הטכניקות האלו דרך אגב.

פורסם

כמה דברים שאישית שמתי לב אליהם בשיעורי נהיגה(בזמנו עשיתי שיעורים אצל 3 מורים שונים, ככה שיש לי מעט סטטיסטיקה בנושא) :

1. השתלבות בתנועה. פשוט לא מלמדים פה להשתלב כמו שצריך. או שמצליחים להשתלב כשהכביש פנוי יחסית, או שהמורה נהיגה בולם ומחכה שהכביש יתפנה ואז משתלב. צורת לימוד כזאת היא בעייתית, כי אז התלמיד מבין שהוא חייב להשתלב בכול מקרה, ואם הוא לא מצליח, סימן שהוא עשה משהו לא בסדר. כתוצאה מזה נוצרים מלא "חמורים" שפשוט לא יודעים שזה בסדר לעצור באם אין נתיב פנוי, ולא חייבים להשתלב בכול מחיר ועיתים קרובות "לחתוך".

2.העברת הילוכים. תתפלאו, אבל יש מלא מורים שמלמדים להעביר הילוכים לפי מהירות( 20 קמ"ש שני , 40 קמ"ש הילוך שלישי וכו'). אני לא צריך לפרט למה זה מפגר ביותר.

3.לא מלמדים מספיק את התלמיד לראות קצת מעבר למטר וחצי מול העיניים שלו. לא רק שתכנון הנסיעה מוריד דרסטית את הסיכון לתאונה, אלא הוא גם חוסך בדלק ושחיקת הבלמים. וחבל שלא ראיתי כמעט שום מורה ששם דגש על העניין הזה.

פורסם

א. לפני שמתחילים ללמוד בכביש בפתוח, לקחת את התלמיד למסלול סגור ובטוח וללמד אותו החלקה ושליטה על הרכב במצב יבש ובמצב רטוב.

ב. ללמד את התלמיד כיצד להשתלב בתנועה בכביש עירוני ובין-עירוני, לצורך העניין אחרי עצירה בשוליים או בפנייה בכביש.

ג. להוריד את נושא המראות הפנורמיות ללמד ולהראות את חשיבות המראה המקורית ואת חשיבות המראה הכפולה.

ד. ישיבה נכונה ברכב וכמו כן כיוון מראות בצורה הנכונה.

ה. שמירה על לחצי אוויר נכונים בצמיגים.

ו. הדגמת מצבי חירום והתמודדות מולם, במסלול סגור.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לפני יציאה לכביש פתוח?

אתה לא לוקח בנאדם עם אפס ניסיון בנהיגה ותפעול רכב ושולח אותו להתמודד עם החלקות.

אחרי שגרתי שנים בירושלים התרגלתי לעבוד עם בלם היד בזינוק בעליה. מדובר בטכניקה לגיטימית לחלוטין ואפילו מומלצת ברכבים מסוימים (שוב פעם - כמו הרכב שלנו שהוא רובוטי וללא hill hold).

מורה הנהיגה שלי לימד אותי את שלושת הטכניקות האלו דרך אגב.

טכניקה לגיטימית בהחלט, ואין ספק שיש מקום וצורך להכיר אותה.

על גיר רובוטי לא נהגתי מעולם, אז אין לי מושג. אבל אחרי שנים של נהיגה בחיפה על מני ידניות-בנזין-אטמוספרי-צמוק, פעם אחת מצאתי את עצמי מזנק עם בלם יד. פשוט יותר, מהיר יותר ודורש פחות גפיים לעשות את זה בלי.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...