Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

אז בשעה טוב אחי סיים ללמוד, והתחיל לעבוד לאחרונה.. והגיע הזמן לקנות אוטו, כמובן הוא משאיר את המשימה לאח הבכור שלו.

הוא עובד במרחק נסיעה של 8 דקות באוטו, רוב הדרך עליות, (אזור משגב/צפון הארץ למי שמכיר).

לאחר חיפושים רבים, הגענו לשני רכבים שמתכוונים לקחת אותם לבדיקה,

הראשון :פג'ו 182000 ק"מ 2001 110 206SX 1.6 ידנית של חבר הפורום, MR GT, מפורסמת בפורום.

השני:: פונטו ספייס 156000 ק"מ 2004 SX 1.3 80 כ"ס ידנית כמובן.

מה אתם חושבים על הרכבים האלו, מי יותר מתאים לבחור שלנו, האם עדיף לעלות בשנתון לטובת הפונטו, או דווקא הפג'ו תהיה יותר מהנה לנהיגה וכדאי לבחור בה? מה לגבי אמינות וטיפולים?

האם יש עוד אופציות שכדאי לנו לקחת בחשבון ולבדוק?

תודה מראש לעונים.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בגלל שלא מדובר על רכב שייסע הרבה, והתקציב יחסית נמוך, כדאי לקחת רכב שאין לו הרבה רגישויות ושיהיה זול לתחזוקה, כמו יונדאי גטס. אפילו שזה רכב פחות חסכוני, הוא מאוד אמין וזול לתחזוקה, ולא רגיש כמו הפז'ו והפיאט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השני:: פונטו ספייס 156000 ק"מ 2004 SX 1.3 80 כ"ס ידנית כמובן.

נראה לי שאתה מתבלבל פה. בשנת 2004 שווקו שתי הצורות של הפונטו ספייס, לכן אתייחס לשתי האפשרויות:

אם מדובר בצורה הישנה (פנסים צרים) אז דגם SX הגיע עם 60 כ"ס, ELX הגיע עם 80 כ"ס.

אם מדובר בצורה החדשה mk2b (הפנסים הרחבים יותר ועם גריל בולט בינהם) אז מדובר בדגם אקטיב\אקטואל שהגיעו עם 60 כ"ס או דיינמיק עם 80 כ"ס.

בנסיעה הררית קבועה הפונטו לא מצטיינת בצריכת דלק טובה במיוחד.

מבחינת האמינות, אני לא מכירה את המחלות האופייניות של הפג'ו המדוברת, אבל הפיאט רגישה להזנחה, אם הרכב מטופל כראוי ויש לו היסטוריית טיפולים, לא הייתי חוששת ממנו, אם האקזמפלר מוזנח הייתי מוותרת בלי להסתכל אחורה.

מבחינת חווית נהיגה, אני מאמינה שהפג'ו תהיה יותר מהנה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
נראה לי שאתה מתבלבל פה. בשנת 2004 שווקו שתי הצורות של הפונטו ספייס, לכן אתייחס לשתי האפשרויות:

אם מדובר בצורה הישנה (פנסים צרים) אז דגם SX הגיע עם 60 כ"ס, ELX הגיע עם 80 כ"ס.

אם מדובר בצורה החדשה mk2b (הפנסים הרחבים יותר ועם גריל בולט בינהם) אז מדובר בדגם אקטיב\אקטואל שהגיעו עם 60 כ"ס או דיינמיק עם 80 כ"ס.

.....

את צודקת, הדגם הינו DYNAMIC ולא SX, התבלבלתי עם הפיג'ו :)

זהו, בגלל זה אנחנו חוששים משתי המכוניות, במיוחד הצרפתייה בת ה-13.

DORSHT, לגבי ה GETZ, היה לי כזה בעבר (אוטומטית 2007) שהשאיר לי חוויה די רעה בגלל התנהגות כביש גרועה וצריכת דלק מוגזמת, לא אפול בפח הזה פעם שניה.

עוד הצעות?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

תראה, אחרי 4 שנים עם ה XS אני מרגיש שהרכב די "אמין" במובן הפשוט של המילה. במשך 4 שנים היו לי 4 תקריות "חריפות":

- קניתי את הרכב עם סטרטר על סף מוות, אז אחרי חודש הוא מת. הייתי מוכן לזה, אז בקטנה.

- היה סדק בממסר שאחראי על הפעלת משאבת הדלק, והוא גם היה לא במקומו, ולאט לאט ספח מים והרקיב עד שנהרס (מקצר חשמלי). זה מנע הנעה של הרכב, ואילץ אותי לגרור. מוסך לא מקצועי בעליל חשב שהבעיה היא ב BSI ופירק חצי דש עד שהתקלה נמצאה (זה בכלל צמוד למחשב ההזרקה)

- מדחס מזגן התקלקל והוחלף לסיני חליפי

- מדחס מזגן סיני מחורבן ששמו לי שוב התקלקל והפעם הוחלף לחליפי איכותי (נראה לי גרמני)

יחסית - ב4 שנים רק פעמיים שהרכב לא הניע לפני נסיעה - אני רואה את זה כסימן לאמינות.

אבל:

זה לא אומר שהוא זול לאחזקה. ופה הקטצ', ופה נופל כל ה"לא רואה מוסך" וכל השטויות שאנשים שלא מבינים ברכבים אומרים על מכוניות. זה שהרכב יכול להניע ולהביא אותך ליעד במשך שנים בתחזוקה לקויה, אומר שהוא עמיד, ואולי גם אמין, אבל זה לא אומר שזול להחזיק אותו. בסוף, זה חוזר אליך או במקרה הטוב למי שיקנה ממך את הרכב. רכבים צריכים תחזוקה שוטפת, איכותית ומקצועית - בזמן, בחלפים הנכונים (לאו דווקא מקוריים) וע"י איש מקצוע אחראי ומיומן. חלקם רגישים יותר לטיפול, חלקם פחות.

מה שבטוח זה שהXS היא לא זולה לאחזקה כלל. אמנם אני מבקר במוסך פעם-פעמיים בשנה לטיפול, אבל כל טיפול עולה, וחלקים רבים סובלים מבלאי מואץ הן בגלל הנדסת הרכב והן בגלל אופי הנהיגה שרכב כזה מזמין מבעליו.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...