Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות שוב רכב או להמשיך עם car2go?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתלבט האם לקנות שוב רכב ולשכור חניה פרטית או להמשיך עם car2go. ההפרש במחיר עבור רכב שעולה 60,000 עם חניה שכורה עומד על 7,000 ש"ח בשנה (שזה תכל'ס עלות החניה) לטובת car2go.

מה דעתכם?

מספר נתונים עליהם אני מבסס את ההחלטה:

פרופיל נסיעות שנתי

גר במרכז תל אביב, מגיע לעבודה ברגל

בסביבות 35 נסיעות לי-ם

בין 3-4 חתונות

5 נסיעות סידורים

2-3 טיולים בארץ

8,000 ק"מ ממוצע שנתי

עלויות

רכב משומש ב60,000 כולל ירידת ערך (12%), הפסד תשואה על ההון, דלק (1:13), ביטוח, טיפולים, טסט וחניה במרכז העיר (650 ש"ח):

27,000 לשנה

car2go

20,000, כולל ביטול השתתפות עצמית, שעלול לקפוץ פי 2 אם מפעילים אותו

יתרונות וחסרונות

car2go

יתרונות-

לא צריך לדאוג לרכב בשום מובן- קניה, תחזוקה, קוסמטיקה, ירידת ערך, מכירה, טיפולים, טסט.

חסרונות-

בכל הגעה לרכב מתבצע טקס מעיק וארוך:

צילום כל הרכב והעלאה לגוגל דרייב כדי שתהיה חותמת של הזמן

מעבר על הרכב וטלפון לשירות לקוחות לדיווח על שריטות שאינן מסומנות בטופס נזקים- קרה לי ב60% מהמקרים

השתחלות מחניות צרות שאיני מכיר- לא להאמין כמה זמן זה שותה

בחזרה- להשאיר מרווח זמן כפול לחזרה כדי לא לחטוף קנס (נגיד שלא הספקתם להאריך או שכבר יש שוכר מיד אחריכם)

שוב צילום כל הרכב והעלאה לגוגל דרייב

רכב בחניה פרטית:

יתרונות:

זמינות מלאה

חניה מוכרת

אין צורך לעבור על הרכב ולבזבז זמן יקר

זה הרכב "שלי" ויש לזה ערך שלא ניתן למדוד אותו במספרים

חסרונות:

כל ההתעסקות עם רכב:

לדאוג למצבו המכני ולקוסמטיקה חיצונית ופנימית (חניה פרטית מבטלת את הדאגה לפגושים)

קניה (התהליך המתיש ביותר) ומכירה

טיפולים לא צפויים- אמנם לא קרה לי ב3 שנים עם יאריס TS, אבל לכו תדעו

מינימום 2 חצאי-יום בשנה לטסט וטיפול שגרתי

אז מה אתם חושבים?

עריכה אחרונה על ידי עידן.
פורסם

בישביל 7000 ש"ח בשנה אני היתי קונה רכב. נכון שאתה צריך להקדיש קצת זמן לקנייה ואז למכירה של הרכב אבל גם לזה יש פתרונות (קנייה ממגרש מסודר סטייל אוטודיל וכו' ומכירה במסגרת טריידאין וכיו"ב).

מבחינתי, רק העובדה שאתה כל פעם צריך לצלם את כל הרכב לפני ואחרי היתה מספיקה כדי לקנות רכב. רכב זה בעיקר עניין של נוחות, לא משהו כלכלי. הכי כלכלי כנראה זה לסוע באוטובוס או ללכת ברגל - אבל זה לא נוח ונעים.

פורסם

אתה לא באמת צריך לצלם את הרכב כל פעם שאתה אוסף אותו, במיוחד אם יש לך ביטול השתתפות עצמית.

חוץ מזה מניסיוני car2go ממש בסדר עם הלקוחות ולא מנסים לדפוק אותך על כל שריטה קטנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממה שכתבת, car2go זה פיתרון גרוע בכל מצב. רק הטרטור הכרוך בזה הופך רכישה לכדאית בהרבה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נכון שלא צריך לצלם, מעדיף לא לקחת סיכון.

ביטול השתתפות עצמית קופץ ל120 ש"ח בחודש אם מפעילים אותו, אז עדיף להפעיל אותו רק כשבאמת אין מוצא

פורסם

תשמע, אני משתמש בשירות שלהם מזה למעלה משנתיים ושכרתי מהר כבר עשרות רכבים. מעולם לא הייתה לי בעיה ומעולם לא ניסו להאשים אותי בנזק שלא אני גרמתי. אני עושה סיבוב זריז מסביב לרכב עם הדף וגומר את העניין בתוך פחות מדקה (בהנחה ולא צריך להתקשר).

לדעתי הם ממש מקפידים רק על הרכבים היקרים שלהם, כלומר המיטו ז"ל ועכשיו המיני קופר. עם המיקרות ובמיוחד עם המסחריות (שדפוקות מכל הכיוונים), לאף אחד לא אכפת.

למעשה, וכבר אמרתי להם את זה כמה וכמה פעמים, השירות שלהם טוב מידי ומתחשב יותר מידי, ולקוחות מנצלים את זה. כבר שמעתי על אנשים שהתקשרו, הודיעו שהרכב שהם לקחו מלוכלך וקיבלו התנצלות + שעתיים השכרה חינם בפעם הבאה. סתם ככה, בלי לבדוק בכלל. פעם מישהו איחר בכמה דקות לרכב שחיכיתי לו והנציגה התקשרה לשאול אותי אם אני רוצה לחכות עוד חמש דקות או שישלחו לי מונית לרכב אחר ויתנו לשוכר המאחר קנס :puzzled:

חניה צרה? אני לא יודע איפה בתל-אביב אתה גר אבל במרחק 5 דקות הליכה מהדירה שלי יש בערך 10 מכוניות ב-4 מקומות חניה שונים. לא כיף לי לצאת מחניון אחד? אני לוקח רכב ממקום אחר.

פורסם

לפי התיאור של פות"ש נבהלתי, ולא הייתי מתקרב לטווח של 100 מטר למכונית כנ"ל של car2go, צביקה פיק הרגיע אותי ואז שינתי את דעתי.

אם הייתי תל אביבי, ייתכן והייתי שוקל את הרעיון למכור את רכבי ולעבור ל car2go.

באמת למה לcar2go אין שרות בכל גוש דן?

פורסם

כי מי שגר מחוץ לתל אביב נזקק לרכב תכופות יותר ואז זה כבר לא משתלם. הם מציגים סימולציות כאלה באתר שלהם.

בשנה "עמוסה" כמו שתיארתי למעלה אני נוהג קצת פחות מפעם בשבוע.

פורסם

אם הייתי תל אביבי, ייתכן והייתי שוקל את הרעיון למכור את רכבי ולעבור ל car2go.

באמת למה לcar2go אין שרות בכל גוש דן?

הם מתרחבים לאט לאט גם לערים אחרות בגוש דן. יש רכבים בגבעתיים, רמת גן, הרצליה ורעננה.

אבל חוץ מזה, השמועות בשוק אומרות שבינתיים המיזם לא כל כך מרוויח ולכן קשה להם להמשיך ולהתרחב.

• תוכן חדש...