Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב וחג שמח לכל חברי הפורום.

לפני כשנתיים נרשמתי לפורום והתחלתי להיות פעיל בפורום דיטיילינג, הפורום היה אז ברמה גבוהה מאוד, כל יום נפתח לפחות שרשור אחד מלמד ולפחות שרשור בשבוע של פרוייקט דיטיילינג על רכב (לעיתים אפילו מיוחד), היו לא מעט בעלי מקצוע שהסתובבו בפורום ותרמו מהידע הרב שלהם, התחילו להגיע ספונסרים לפורום אבל אז משהו קרה והרמה של הפורום ירדה בצורה משמעותית, פחות ופחות פרוייקטים, פחות שרשורים ענייניים, פחות בעלי מקצוע ויותר שרשורים עם שאלות בסגנון "איך לשטוף את האוטו ?"

לכן אני קורא לכל חברי הפורום הוותיקים, פרסמו, פרסמו כמה שיותר, החל מניסויים (סתמיים ככל שיהיו) ועד פרוייקטים גדולים בתשלום ותענו לחבר'ה החדשים יותר, גם אם לא תמיד יש לכם כוח להסביר שוב איך שוטפים.

ולכם החדשים בתחום, תחשבו על דברים לפני שאתם מפרסמים אותם, בצעו חיפוש סביר להניח שהמידע כבר נמצא בפורום לא קל להסביר בפעם ה100 איך שוטפים אוטו כאשר את התשובה נמצאת בעשרות שרשורים דומים.

כולי תקווה שלאט לאט הרמה של הפורום תעלה והפורום יחזור להיות כבעבר.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון ,זה כיף להשכיל,ללמוד,לראות דברים שאחרים עשו בנושא אחד או אחר.

חד וחלק ! עד שלא יפתח פורום או לסירוגין תת-פורום בנושא דייטילינג . כשזה יקרה, החזון יתממש.

צריך לדחוף את הנושא של פורום בנושא דייטילינג בלבד בלי קשר לנורות לבנות וכ"יוב (שאני גם אוהב אבל צריך להיות הבדלה בין קוסמטיקה לדיטילינג)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שלא תבקשו מהמנהל לקחת פרוייקט שטיפה מפורט ולשים אותו בדביק במקום שכל פעם מישהו אחר ישאל, כמו שעשו עם הנורות הלבנות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איני חושב שיש איזה בעיה,סך הכול אין חידושים שמצריכים מדריכים,גם פרויקט דייטלינג לא עושים אחת לשבוע אלא פעם בכמה חודשים לכן לדעתי אין פרויקטיםבתדירות גבוהה,מה הכוונה למשהו סתמי כמו שציינת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בקרוב אני אבצע מיני דיטיילינג :

1. שטיפה + FOAM MASTER 10

2.פלסטלינה

3. BLACK LIGHT + V07

5. אוטם - POWER LOCK

6. ווקס - COLOR LOCK

7. מחדש פלסטיק\ גומי AF REVIVE

8 . מחדש צמיגים -

אשתדל לפרסם כמה שיותר תמונות של התהליך .

פורסם

אחת הסיבות שנרשמתי לקארספורום היה נושא הדיטיילינג.

אתה צודק, היה פה מאוד כיף, למדתי הרבה, היה כיף להשתתף בדיונים ולעיין בפרוייקטים.

מאוד שימח לראות התעוררות בכל מה שנוגע לדיטיילינג, לא מעט חבר'ה וותיקים בקארספורום החלו להתעניין, וגם חברים חדשים נרשמו במיוחד.

שמח לתרום את חלקי, ולעזור למי שצריך, תמיד (תיבת ההודעות שלי שצריכה ניקוי כל שני וחמישי תעיד על כך).

הבעיה היא שהפורום הפך להיות פורום שכל עניינו הוא "מה עושים עם השפשוף הזה?" (תשובה מתחתייך? כן? יש שם אותו שפשוף עם אותה התשובה שאתה תקבל) "איך עושים ווקס?" (יש מדריכים שאנשים התאמצו לרשום במיוחד בשבילך, תקרא!!) ,"מה לבחור, ווקס או אוטם? (ועל הדרך מה מזה אוטם), "פרוייקט הפלסטידיפ שלי! (איך צבעתי את הסמל של האיביזה משחור מבריק למט), ועוד.

מה שהפורום היקר מאוד הזה באמת צריך, זה מנהל פעיל.

שיכווין משתמשים ששואלים שאלות שכבר דשנו בהם לשרשור מתאים, ושלא יתבייש לנעול שרשורים ששניים שלושה הודעות מתחת, התשובה נמצאת בה.

כל הפורום הזה כבר הפך לדה ז'ה וו אחד גדול.

וחבל מאוד.

חבר'ה, תשתמשו בחיפוש.

את כל נושא החמאה והלחם תמצאו בחיפוש זריז.

זה לוקח פחות זמן מאשר לפתוח הודעה חדשה.

(בחייאת ראבק).

with that said, אשמח להמשיך לתרום את חלקי.

בקרוב אעלה פרוייקט נחמד של הגנה לרכב, שכולל כמה חומרים ומוצרים שתהיו שמחים להכיר (על soft99 fusso coat 12 dark מישהו שמע? :) ).

מחכה לעלייה, סוף חג שמח.

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

soft99 fusso coat 12

לי יצא לקבל דוגמית (100ml) מהמוצר המעולה הזה ישירות מיפן, עוד לפני שהוא נמכר באזורנו (שזה אומר בעיקר דרך הנציגות ברוסיה ועוד עסק קטן ב-UK).

לא יודע לגבי 12 חודשים אבל.. אני יודע לומר שהוא החזיק 8 חודשים בוודאות. מוצר מרשים שדוחה מים בצורה מרשימה.

אגב זה מוצר שהפורמולה הראשונה שלו יצאה בערך לפני 20 שנה :shock3:

החברה ב-UK משתוללים ומתים על המוצר הזה, נותן תמורה מרשימה ביחס למחירו.

sciPoPo תתחדש ותעדכן ברשמים שלך!

https://www.youtube.com/watch?v=Jvz83Ch6Fp4

לגבי מה ש Rupni אמר, הכל מתחיל ונגמר בצורת הניהול של הפורום. זה בכלל לא קשור למשתמשים החדשים או הותיקים. מעבר לכך על מנת שכל פורום באשר הוא "ישגשג" חובה לשמור על רמה גבוהה של דיונים ולא רק לספק תשובות לשאלות נדושות שנשאלו אלפי פעמים. גם כניסה של ספונסרים לזירה לא תמיד מוסיפה לאיכות הפורום.

זו דעתי

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אני רוצה להגיב מהצד של "אחד שהשבוע רק התחיל".

נכנסתי לפורום הזה (הכוונה לפורום דיטיילינג, באתר אני רשום מ- 2004) בגלל שגם אני רציתי לשטוף את האוטו כמו שצריך.

וכמו הרבה מתחילים לא היה לי הרבה מושג.

אז התחלתי מהשרשור הראשון שראיתי שהיה נראה לי מתאים (הנושא שלו היה "איך לטפל ברכב חדש" או משהו בסגנון, עכשיו הוא בנעוצים)

חרשתי את השרשור הזה, כשממנו הגעתי לשרשורים אחרים שמאוד עזרו לי, משם הגעתי לסרטים ביו טיוב, והתוודעתי לעולם שלם של מושגים.

משם הגעתי גם למדריך המצויין על כל שלבי הדיטיילינג שנמצא בשרשור אחד (לא זוכר מי כתב, נראה לי אלון)

בנקודה הזאת גם היו לי כבר סוגי חומרים שאני בטוח הולך לקנות: סוג שמפו לרכב, סוג כפפה, onr.

כמה דברים שלא הייתי סגור עליהם: מטליות, מגבות, סוג אוטם/וקס, פלסטלינה.

לגבי הפלסטלינה, ראיתי כמה שרשורים שדיברו על הפלסטלינה מאיביי.

לגבי מטליות וסוג אוטם, פה כבר הייתי ממש מבולבל. יש הרבה שרשורים שמדברים עליהם, אבל בד"כ בשרשורים כאלו כל אחד כותב במה הוא משתמש ומה טוב בשלו, אבל עדיין אתה לא מצליח להגיע להכרעה בין שלל המוצרים.

צריך להבין שבנקודה הזאת בתור מישהו שרק נחשף לכל העולם הזה אתה מרגיש עמוס במידע שאותו אתה צריך לסנן ולעבד.

זה היה השלב שבו פתחתי שרשור חדש.

עכשיו בהסתכלות של כמה ימים לאחור, אני חושב שהייתי צריך את השרשור הזה לא רק כדי לקבל תשובות לשאלות, אלא גם כדי לקבל את הביטחון להתחיל להכנס לתחום הזה (אמנם זהו רק קצה הקרחון, אבל עדיין תחום חדש לגמרי)

מקווה שעזרתי לכם להסתכל על זה מעוד נקודת מבט.

פורסם

תומך בkenworth לגבי הצורת ניהול.

יש הרבה מאוד דברים שחוזרים על עצמם שאפשר לשים בסטיקי ולהפנות לשם לפחות 50% מהשאלות

לי יש ניסוי שנמצא על הרכב עכשו (יש שירשור כנראה בעמוד שני-שלישי) עם כמה חומרים.

אני אמור לקבל ערכת תיקון צבע של paint4U ובעוד משהו כמו חודש אני כנראה אעשה ניסוי עם חומרים נוספים (הכול מעודכן בשרשור :) )

עשיתי גם ניסוי עם חומרים לפלסטיקה (גם שרשור מלפני חודשיים בערך)

וההמלצות שחוזרות על עצמן זה בגלל שרוב האנשים מחפשים "שגר ושכח" מסוג כלשהו ולא באמת להשקיע בשביל תוצאה מעניינת

יש לי בינתיים קולונייט 845 (נראה לי שכבר כולם יודעים :) ) שיספיק לי לעוד איזה שנה, לפני כמה שבועות קניתי אופטיסיל שיפסיק לאיזה 5 שנים ודוגמית של וקס דודוג'וס (שגם מספיק לשנה+)

בעוד שנתיים כשאני אדלל קצת את החומרים אני רוצה לנסות וקסים של ויקטוריה - הבעיה שמי יודע מה יהייה בעוד שנתיים? סיכוי סביר שישבר לי מכל השפשופים ואני אעשה ציפוי.

וכאן אני מגיע לפואנטה!

sharing is caring. בחייאת, אין לי מה לעשות עם חצי ליטר של SRP. זה מספיק ל-8 מכוניות לפחות ואני לא מתכוון להשתמש בזה יותר מפעם בשנה. אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים כמוני עם חומרים שבעיקר מעלים אבק ולא מכירים הרבה חומרים אחרים שיכולים להיות מתאימים להם יותר.

אז עם כל הכבוד לחשיבות של ניהול הפורום, זה גם תלוי בנו.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
למה שלא תבקשו מהמנהל לקחת פרוייקט שטיפה מפורט ולשים אותו בדביק במקום שכל פעם מישהו אחר ישאל, כמו שעשו עם הנורות הלבנות?

זה לא רק שטיפה, זה בכל הדברים את השטיפה לקחתי כדוגמא כי זה הבסיס ועליו יש הכי הרבה מדריכים.

אשמח אם תגיד לי לאיזה מנהל לפנות, אין ממש מנהל פעיל שנכנס, קורא, מוחק ומאחד שרשורים ותגובות.

איני חושב שיש איזה בעיה,סך הכול אין חידושים שמצריכים מדריכים,גם פרויקט דייטלינג לא עושים אחת לשבוע אלא פעם בכמה חודשים לכן לדעתי אין פרויקטיםבתדירות גבוהה,מה הכוונה למשהו סתמי כמו שציינת?

יצא לי לשוחח עם לא מעט חברי פורום והבעיה תמיד עלתה בשלב כזה או אחר (ולא תמיד אני העלתי את הנושא).

פרוייקט דיטיילינג לא עושים אחת לשבוע נכון, אבל עושים בממוצע אחת לחצי שנה, נניח שיש 12 חברים פעילים ורציניים שיכולים לצלם ולהעלות אז למה אין אחת לשבועיים פרוייקט שעולה ?

לגבי מה ש Rupni אמר, הכל מתחיל ונגמר בצורת הניהול של הפורום. זה בכלל לא קשור למשתמשים החדשים או הותיקים. מעבר לכך על מנת שכל פורום באשר הוא "ישגשג" חובה לשמור על רמה גבוהה של דיונים ולא רק לספק תשובות לשאלות נדושות שנשאלו אלפי פעמים. גם כניסה של ספונסרים לזירה לא תמיד מוסיפה לאיכות הפורום.

זו דעתי

אני לא חושב שהכל מתחיל ונגמר בצורת הניהול אבל בהחלט יש לזה חלק, את הרוב אנחנו צריכים לעשות, פתחתי את השרשור הזה אחרי תקופה שהתלוננתי שהרמה ירדה וצריך מנהל וכו' וכו' ואז הסתכלתי על עצמי, וקלטתי שאני בקושי מגיב, נתחיל בלהגיב לשאלות נדושות אחרי זה נתקדם לפתיחת שרשורים ברמה גבוהה.

אני רוצה להגיב מהצד של "אחד שהשבוע רק התחיל".

...

מקווה שעזרתי לכם להסתכל על זה מעוד נקודת מבט.

לצערי, הנקודת מבט שלך היא לא ממש כמו נקודת המבט של מתחילים אחרים, אנשים רבים שוכחים לעשות חיפוש ולקרוא לפני שהם שואלים שאלות, הלוואי שכל הדיונים פה היו על עמידות של אוטמים, זאת כבר רמה קצת יותר גבוהה מאשר מה זה פלסטלינה ואיך משתמשים בה.

וכאן אני מגיע לפואנטה!

sharing is caring. בחייאת, אין לי מה לעשות עם חצי ליטר של SRP. זה מספיק ל-8 מכוניות לפחות ואני לא מתכוון להשתמש בזה יותר מפעם בשנה. אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים כמוני עם חומרים שבעיקר מעלים אבק ולא מכירים הרבה חומרים אחרים שיכולים להיות מתאימים להם יותר.

אז עם כל הכבוד לחשיבות של ניהול הפורום, זה גם תלוי בנו.

יש כזה שרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?474000-%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91

משהו שחשבתי עליו, שרשור מידע מרוכז שירכז את כל הקישורים החיוניים ויכלול מילון דיטיילינג מתעדכן, הבעיה שבשביל דבר כזה צריך מנהל פעיל ביותר שימחק, יערוך ויסדר מחדש לא מעט (נגיד מישהו מבקש הסבר מהו IPA ואין, מישהו אחר יענה לו ואז המנהל יצטרך לקחת את ההסבר, להוסיף להודעה הפותחת [או השניה, לא קריטי כרגע] וישים אותה במקום המתאים במילון ולאחר מכן ימחק את הבקשה של מי ששאל מהו IPA, אחרת זה הופך לשרשור עם הרבה בקשות וצריך לחפש ולהבין מה בקשה ומה ההסבר).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רופני צודק, גם אני פעם הייתי הרבה יותר פעיל פה, ברמה יומית של כמה שעות. פשוט הפך להיות מייאש הרוטינה של השאלות.

אני אשתדל לצלם ולהעלות את הפרוייקט הבא שלי.

פורסם

השאלה גם אם כול אותם חברי הפורום הפעילים פה מבצעים דייטלינג מלא ולא רק ווקס,ולכן לא מפרסמים.

אותי למשל מאוד מעניין לראות פרויקטים שרואים הבדל לפני ואחרי למשל סווירל.

לפעמים יש פה פרויקטים,ושוב אני לא מזלזל באף אחד,אני בעצמי יודע שזה קשה ולוקח זמן,שהרכב ניראה מבריק ויפה,אבל גם לאחר שטיפה הרכב יבריק עם השתקפות טובה.

מה שאני בא לומר שקשה לעשות דייטלינג ברמה גבוהה שיראה הבדלים,לכן זה הגורל של פורום כזה,שלא יהיו פירסומים בתדירות גבוהה.

מה שכן אפשר לעשות זה השוואות בין מוצרים,סיקור על מוצרים,פירסום של מוצר חדש מפי הספונסרים.

לצערי אין קהילה גדולה,אפשר היה לראות זאת במפגש האחרון שעשיתם,לכן הפורום לא אקטיבי במיוחד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן , אל תשכח שאנחנו גרים בישראל .

מעטים בפורום שיש להם חניה פרטית מקורה .

אם הייתה לי חניה פרטית מקורה , הייתי מהבוקר עד הלילה מצלם תמונות בכיף שלי לכבוד הפורום.

אבל המצב שונה כי אנשים גרים בדירות וצריכים לעשות חישובים איך לחלק את העבודה נגד מירוץ השמש .

עכשיו תחשוב שגם צריך לצלם וזה טיפה עוצר את העבודה ומפסידים דקות יקרות .

פורסם

לפי הרכב שיש לי אתה מבין שאני לא גר בכפר שמריהו ועובד מהבית:wink:

בשביל ניקיון יש לנו את יום שבת.

• תוכן חדש...