Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזקי בלימת חירום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בלימת חירום עלולה לגרום לנזקים כלשהם לרכב? אם כן, אז איזה? ומאילו מהירויות?

האם ברכבים עם ABS המצב שונה?

הסובארו שבסמלון למכירה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט, בלימה ארוכה עם נעילת גלגלים על כביש יבש תגרום לשחיקה מוגברת של הצמיגים בנקודת חיכוך שלהם עם הכביש.

כמובן שעם מערכת ABS השחיקה קטנה הרבה יותר.

מדוע ומהיכן השאלה? כשצריך לבלום - בולמים. לא חושבים על בלאי תיאורטי כזה או אחר.

פורסם
מדוע ומהיכן השאלה? כשצריך לבלום - בולמים. לא חושבים על בלאי תיאורטי כזה או אחר.

^זה.

אם הגעת למצב שאתה צריך לבלום חירום - הדבר האחרון שצריך להעסיק אותך באותו רגע זה בלאי לרכב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה על התשובות.

ברור שבלימת חירום מתבצעת במצבי חירום למטרה אחת.

השאלה נובעת מסקרנות. חשבתי על זה כשיצא לי לבלום בלימות חדות, אמנם לא חירום, אך עדיין הכל הרגיש "לא טבעי", והתבאסתי בשביל האוטו קצת, תחושה כזאת, כאילו שדרכתי לכלב שלי על הזנב בטעות. רציתי לדעת אם זה פוגע בו באמת או שאני סתם רגיש :)

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

הרכב עלול להיפגע מבלימת חירום, לא משהו ששוקולד טוב ופרחים לא יכולים לפתור..... ;)

וברצינות, שימוש אגרסיבי בבלמים יגרום לשחיקה מוגברת של רפידות, צלחות בלימה וצמיגים, בין אם הבלימה אגרסיבית כתוצאה מנהיגה ספורטיבית או בלימת חירום.

במקרה של בלימה אגרסיבית כחלק מנהיגה ספורטיבית זה שיקול שלך ויש גם טכניקות כאלה ואחרות שיכולות להפחית מהשימוש האגרסיבי בבלמים, במקרה של בלימת חירום כנראה הנזק שיגרם אם לא תבלום יהיה חמור יותר מאשר אם כן תבלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא מומלץ לבצע בלימת חירום כי היא מקצרת את החיים של תושבות המנוע

בלימת חירום תמיד מומלצת, כי עושים אותה באחד משני מצבים:

1. כשמתרגלים בלימת חירום, למקרה אמת. זה חשוב, כי מי שלא מתורגל לא יבצע בלימת חירום נכונה במקרה הצורך.

2. במקרה הצורך, אז מנסים להמנע מתאונה ופגיעה.

נ.ב. אין לבלבל בלימה אגרסיבית עם בלימת חירום. בלימת חירום נועדה לעצור את הרכב כמה שיותר מהר.

תודה על התשובות.

ברור שבלימת חירום מתבצעת במצבי חירום למטרה אחת.

השאלה נובעת מסקרנות. חשבתי על זה כשיצא לי לבלום בלימות חדות, אמנם לא חירום, אך עדיין הכל הרגיש "לא טבעי", והתבאסתי בשביל האוטו קצת, תחושה כזאת, כאילו שדרכתי לכלב שלי על הזנב בטעות. רציתי לדעת אם זה פוגע בו באמת או שאני סתם רגיש :)

זו בדיוק הבעיה עם נהגים בלי ניסיון רלוונטי בתמרוני חירום. אין קשר בין "ההרגשה" שלהם למה שקורה שבאמת ומה שנדרש בתמרון חירום.

סביר גם להניח שאפשר לבלום את הרכב שלך הרבה, הרבה, הרבה... יותר אגרסיבי ממה שאתה עושה, בוודאי בלי שום נזק מיידי.

הבעיה היא לא הרכב "המסכן" שלך ורגשותיו הוא, הבעיה היא שאתה נהג לא מיומן, שלא ייבצע את הנדרש ברגע האמת, כי אתה רגיל להיות "עדין".

שלא תטעה, עדין זה מצויין לנהיגה יומיומית, רק שזה לא מכין למצבי קיצון.

כל ה-ESP וה-ABS שבעולם לא יעזרו, אם לא תבצע את הפעולה הנדרשת. המערכות הללו תעזורנה לך לתמרן לאן שכיוונת בלי לאבד אחיזה, אבל אם הנהג לא מבצע את הפעולות הנכונות (בולם חזק מספיק, מסתכל לכיוון הנכון ומפנה את ההגה לשם), המערכות הללו לא תנהגנה בשבילו.

ההמלצה, כרגיל, היא קורס נהיגה מתקדמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגמרי. אני זוכר את הפעם הראשונה ש"האמנתי" על בלימת חירום. אני יודע שצריך לבלום בכל הכוח, ועדיין בפעם הראשונה יש משהו מרתיע, ואני מוצא עצמי משחרר מעט את הבלם כמעט באופן רפלקסיבי. אחרי עוד פעם אחת כבר מתרגלים לתחושה ומשם לומדים למעוך את הבלמים עד הסוף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני נוסע באופן קבוע רק חודש וקצת, קיבלתי רישיון לפני כמה חודשים, אז באמת שאין לי ניסיון.

למרות זאת אני מנסה להיות עדין כשאפשר. כמובן שכשצריך אני אלבום חזק, אני מאמין שזה יבוא באופן טבעי.

מה הכוונה לבלום נכון? לשטח את הדוושה לרצפה ובמקביל לתמרן כדי להמנע מפגיעה, או שיש עוד משהו ששחכתי?

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם
אני נוסע באופן קבוע רק חודש וקצת, קיבלתי רישיון לפני כמה חודשים, אז באמת שאין לי ניסיון.

למרות זאת אני מנסה להיות עדין כשאפשר. כמובן שכשצריך אני אלבום חזק, אני מאמין שזה יבוא באופן טבעי.

מה הכוונה לבלום נכון? לשטח את הדוושה לרצפה ובמקביל לתמרן כדי להמנע מפגיעה, או שיש עוד משהו ששחכתי?

בלימת חירום נכונה תלויה בדבר אחד: האם יש ברכבך מערכת ABS או לא?

אם לא, בכדי לבלום נכון אתה צריך לפמפם את הדוושה בכדי למנוע נעילת גלגלים, כלומר ללחוץ הכי חזק שיש על הדוושה לסירוגין כמה פעמים עד שהרכב עוצר, קצת קשה להסביר את זה בכתב, מומלץ מאוד לתרגל בלימה נכונה אם ברכבך אין ABS.

אם יש ברכבך ABS אתה צריך פשוט ללחוץ עד הסוף על דוושת הבלם, ולהשאיר אותה לחוצה עד לעצירה, לא להרפות ממנה. מערכת הABS תשמור שהגלגלים לא ינעלו.

בלימה חזקה לא תבוא לך באופן טבעי, זה מנוגד לאינסטינקטים שלנו להמשיך ללחוץ כשאתה שומע רעשים של בלימה או של ABS, אני ממליץ לך להתאמן על בלימות חירום ואם אפשר לעבור קורס נהיגה מתקדמת שיסביר לך איך להמנע ואיך לצאת ממצבי חירום בכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
בלימת חירום נכונה תלויה בדבר אחד: האם יש ברכבך מערכת ABS או לא?

אם לא, בכדי לבלום נכון אתה צריך לפמפם את הדוושה בכדי למנוע נעילת גלגלים, כלומר ללחוץ הכי חזק שיש על הדוושה לסירוגין כמה פעמים עד שהרכב עוצר, קצת קשה להסביר את זה בכתב, מומלץ מאוד לתרגל בלימה נכונה אם ברכבך אין ABS.

זה ממש, אבל ממש לא נכון. אתה טועה ומטעה. אין לומדים נהיגה בהתכתבות - בדיוק בשביל הדברים האלה יש קורס לנהיגה מתקדמת.

למיטב ידיעתי, ניתן לעבור קורס כזה גם בגיל 17. התנאי היחיד הוא שיש רישיון נהיגה בתוקף ורכב עם ביטוח מתאים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הנזק הנגרם מבלימת חירום אינו מעניין בעת הבלימה. בלימת חרום כשמה כן היא, חירום. כלומר, על מנת למנוע תאונה.

יש להימנע ככל הניתן מלהגיע למצב של בלימת חירום ולא רק בגלל הבלאי הנגרם לבלמים.

ברכב בו מותקנת מערכת ABS יש ללחוץ בכוח על דוושת הבלם בתנועה אחת ולא בפימפומים. ההיגוי יתאפשר בכל מקרה, שכן המערכת מונעת

נעילת גלגלים.

במידה ולא קיימת מערכת זו, יש לפמפם את הבלם על מנת לאפשר גם תמרון עם ההגה (בכל מקרה לא לומדים זאת בהתכתבות).

***הערת הנהלה - מה שנכתב למעלה לגבי הפמפום, זוהי שטות מוחלטת***

פורסם

נו אולי מספיק כבר עם השטות הזאת של לפמפם את הדוושה? לא עברנו את שנות ה-80 עם הפרסומות של וולו מפמפמת בלמים על משטח רטוב?

רכב עם ABS- מועכים דוושת בלימה עד הסוף ומסיטים את ההגה כדי להתחמק מהמכשול ללא הרפיה מדוושת הבלימה.

רכב ללא ABS- מועכים את דוושת הבלימה עד הסוף, לפני ההגעה למכשול מפחיתים עוצמת בלימה כדי להשיב אחיזה לגלגלים----> מסיטים את ההגה כדי להתחמק מהמכשול ובהתאם לצורך חוזרים לבלימה מירבית.

ב-2 המקרים מדובר רק בתאוריה ובלימה נכונה לומדים במגרש סגור ובטיחותי.

רק תרדו כבר מהקטע של לפמפם את הדוושה!!!!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...