Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

208 gti או שירוקו 1.4?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני נוהג היום על איביזה קופרה 07, ומתלבט בין השתיים.

השירוקו (2012) יפהפיה ויותר איכותית, אבל הביקורות של ה208 ממש טובות. במחיר של השירוקו אני כבר יכול לקנות 208 חדשה.

אני כ 8-9 שנים רק עם גיר ידני והשירוקו עם DSG. כמו כן, הבנתי שיש המון בעיות עם הרכבים האלה והמנוע. האמת שרק היום ראיתי 2011 שבמקרה החליפו לה את המנוע.

אני מחפש רכב מהיר וכיף לנהיגה עם מתלים קצת יותר אנושיים מהקופרה. את השירוקו אין בעיה לשדרג מבחינת כח וכו', השאלה מה לגבי ה208? וכן עוד לא קניתי ואני כבר מתלבט לגבי העתיד ולהשקיע עוד ברכב.

אשמח לעזרתכם, ודעותיכם.

אברה קדברה

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה208 GTI נהדרת, פיג'ו בהחלט עלו חזרה לנתיב הנכון ,היא עדיין לא מלוטשת לגמרי, לדוגמא חסרת סאונד ספורטיבי אבל מהנה לנהיגה ומחוברת לנהג טוב יותר מהשירוקו והאיביזה, המנוע שלה מוגדש ולכן בעל פוטנציאל שיפורים עתידי, גיר ידני טוב.

הקליאו החדשה אשר מתמודדת מולה עושה חלק מהדברים טוב יותר אך בעלת גיר רובוטי מרגיז ותג מחיר גבוהה ממנה בפער ניכר.

בתקציב של 208 GTI אתה יכול לבחון רכישה של הפיאסטה ST דרך איילון מוטורס שנמצאה עדיפה בביקורות השוואתיות בחו''ל.

בהצלחה

פורסם

208 בלי לחשוב פעמיים.

דרך אגב, אם אני לא טועה: שירוקו זמין גם עם גיר ידני.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

חבר היה בהתלבטות דומה (208GTI או אבארת' איוו) - ולבסוף קנה פיאסטה ST2.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הזמין פיאסטה מאייילון? מה העלות?

אכן, הזמין מאיילון - פיאסטה ST2 (וחבילת איבזור נוספת: קאליפרים אדומים, חישוקים אפורים וכו').

לגבי העלות, תצטרך לשאול אותו :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תזהר מהשירוקואים כי רובן מלכודות של כסף בכל מה שקשור לתחזוקה, מה שכן אם אתה מוצא אחת שמורה תמשיך לשמור עליה כי אולי גם אני אקנה אחת בעתיד :oops:

פורסם

אחרי שתעשה סיבוב בשתיהן, תבין שהשירוקו שתי ליגות מעל ה 208.

עד לאחרונה היתה לי שירוקו במשך 4.5 שנים, כאשר במהלך השנתיים האחרונות ניסיתי למצוא מחליפה אפשרית.

אני חייב לציין שזו ״משימה״ ממש לא פשוטה.

החבילה שהשירוקו מציעה היא אחת הטובות בקבוצתה. שילוב פשוט מושלם (לדעתי) של ספורטיביות איכות גימור ונוחות.

לאחר כמעט כל נסיעת מבחן שביצעתי, שמחתי להיכנס חזרה לשירוקו. כנ״ל לאחר נסיעה ב 208 GTI - אפילו לא טרחתי לברר מה היקף ההנחה שניתן לקבל.

בקיצור - תעשה נסיעת מבחן על שתיהן ותחליט - אל תתבסס על ביקורות.

לדעתי, הרבה מהשבחים שמעניקים ל208GTI מוגזמים.

פורסם

נסעתי אתמול על השירוקו, האמת שלא ציפיתי לאיכות והנאה כזו, בהתחלה הייתי נעול על הGTI בגלל המחיר (ולא ידעתי על איילון מוטורס).הבעיה שיש יותר מדי סיפורים לא טובים על ה1.4 TSI וה2.0 חורגת מהתקציב. כמו כן, האחריות הינה עד 2014 כאשר ברכב חדש פורד או 208 זה לשלוש שנים (והטיפולים יהיו קצת יותר זולים).

הזמנתי נסיעת מבחן על ה208GTI, ואז אהיה יותר חכם.

אם הפיאסטה הייתה קצת יותר מרגשת בפנים הייתי הולך על הST2 בלי לחשוב פעמיים, הבעיה שמבפנים היא נראית כמו סתם עוד פורד... פרט לרקארו. ברוב המבחנים גם מדברים על הST2 שהיא קשיחה מדי, ואחרי 5 שנים בקופרה, החוליות שלי בגב רגישות אבל עדיין מחפש נהיגה ספורטיבית. ובעיה נוספת שאי אפשר לעשות על הST2 נסיעת מבחן.

תודה על הדעות.

אברה קדברה

פורסם

לדעתי VAG אוברייטד בטירוף. הן עולות יותר, יקרות לתחזוקה ולא יותר אמינות משאר האירופאיות.

למרות זאת, אני חושב שהדגם האחרון של השירוקו הוא אחד הרכבים היפים ביותר על הכביש בארץ כיום.

היום, אחרי שנתיים + עם POLO GTI 2011, הייתי הולך על הפיז'ו. קח בחשבון שרוב הסיכויים שיהיה לך יותר קל למכור את השירוקו מאשר את הפיז'ו בבוא היום.

פורסם

בקשר למכירה - לא מסכים. הפג'ו תהיה נדירה יותר והיא גם ספורטיבית יותר, ולא חסר אנשים שמחפשים מציאות.

אגב, לגבי הפיאסטה - מנין לך איך איכות החומרים בתא הנוסעים? ישבת באחת כזו כבר?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זאת אחת הבעיות שציינתי. שלא ניתן לבצע נהיגת מבחן בפורד, אחרת כבר הייתי שם.

לגבי איכות החומרים - בעיקר מסרטונים ומבחנים ביוטיוב, ומהעיצוב של סביבת הנהג, אי אפשר להשוות בין הצרפתייה לאמריקאית.

אבל בכל המבחנים, בסוף הפורד מנצחת בינה לבין ה208...

אברה קדברה

• תוכן חדש...