Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לרכוש רכב עבור משפחתי. מדובר בשני הורים+ילד קטן ותינוקת.

הפרמטרים היחידים שמעניינים אותי הם (ע"פי סדר חשיבות): 1. אמינות 2. בטיחות (בדגש על ציון גבוה במבחני ריסוק) 3. חלל מרווח או לפחות סביר במושב האחורי 4. אחזקה לא יקרה - מבחינת דלק וחלפים. שאר הפרמטרים לא מעניינים אותי.

אודה לכם אם תחוו דעתכם על כ"א מהאופציות הבאות. בכל המקרים מדובר ברכב אוטומטי:

1. סובארו B-3 RX נפח מנוע 1500 שנת 2009 - 4 דלת' או 5 דלת'

2. סוזוקי ספלאש נפח מנוע 1242 95 כ"ס 2009

3. מיצובישי לנסר פרימיום 1600 סמ"ק 4 דלת' 2009

4. טויוטה יאריס סול 1300 סמ"ק 5 דלת' 100 כ"ס 2009 (בסימן שאלה בגלל המחיר)

5. טויוטה אוריס טרה 1600 סמ"ק 5 דלת' 2009 (בסימן שאלה בגלל המחיר)

6. יונדאי GL I-10 נפח 1250 5 דלת' 2009/2010

7. יונדאי גטס GLI/GLF/GLX נפח 1400 5 דלת' - 2009/2010

8. יונדאי גטס GLS נפח 1600 5 דלת' - 2009

9. יונדאי אקסנט GL נפח 1400, 4 דלת' - 2009/2010

10. יונדאי אקסנט GLS נפח 1600, 4 דלת' - 2009/2010

11. יונדאי מטריקס GL נפח 1600 5 דלת' 2009

12. קיה ריו EX נפח 1400 4/5 דלת' - 2009

13. קיה סראטו LX נפח 1600 4/5 דלת' - 2009

14. שברולט אוואו LT נפח 1400 16v אוט' - 4/5 דלת' 2009/2010

15. שברולט אופטרה LS נפח 1600 אוט' 4/5 דלת' - 2009/2010

16. שברולט ויואנט LT נפח 2000 16v - שנת 2009

מה שהכי יעזור לי הוא שתשללו לי פה כמה אופציות (בליווי נימוק אם אפשר) וכך אצמצם אפשרויות בדרך האלימינציה.

תודה מראש

פורסם

כמו שכתבתי, יש אופציות מבין הנ"ל שאפשר לשלול? (לוקה בסעיף האמינות/בטיחות/גודל לא מתאים למשפחה וכו')?

פורסם

משברולט תרד

כי זה לא באמת שברולט.

I10 קטנטנה, כמה קטנה? מכיר atos? יותר קטנה.

לא בטוח לגבי הבטיחות של getz

למרות שאני לא סובל רכבים אסייתים, הייתי פונה פה ברשימה שלך לקיה או לאוריס.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

10. יונדאי אקסנט GLS נפח 1600, 4 דלת' - 2009/2010 אופציה טובה, אם התקציב שלך לא מאפשר I30/I25 .

3. מיצובישי לנסר פרימיום 1600 סמ"ק 4 דלת' 2009 דור לא מוצלח במיוחד, הדור החדש באותה שנה הוא כבר משהו אחר.

1. סובארו B-3 RX נפח מנוע 1500 שנת 2009 - 4 דלת' או 5 דלת' נחמד, אבל לא חסכוני .

12. קיה ריו EX נפח 1400 4/5 דלת' - 2009 כמו אקסנט, אבזור מעט טוב יותר, אבל המנוע לא מספיק לה וכתוצאה מכך היא לא חסכונית .

במחיר של הטויוטות אפשר לקנות רכבים יותר טובים מהן ( קיה פורטה , I25,I30 , קיה סיד ).

שאר האופציות שלך הן לא מה שאתה מחפש מבחינת בטיחות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

היחידה שעונה על אמינות היא הסובארו, לגבי חיסכוני אז היא עושה בערך 1ל': ל11ק"מ. היא די סבירה במוסך ומרווחת מספית בהתחשב בשאר הדגמים הקטנים שהצגת.

לגבי היונדאי\שברולט לא ההיתי מתקרב, לא יפות לא מהנות ולא סחירות!

המיצובישי מרווחת אבל לא להיט מנוע חלש וצריכת דלק גבוהה. כנ"ל גם הריו מאוד חלשה

ממליץ על הסובארו

בהצלחה

נ.ב

אם אתה מחפש בטיחות תשכח מהקוריאניות ודומיהם ותרכוש אירופאית טובה

פורסם
היחידה שעונה על אמינות היא הסובארו, לגבי חיסכוני אז היא עושה בערך 1ל': ל11ק"מ. היא די סבירה במוסך ומרווחת מספית בהתחשב בשאר הדגמים הקטנים שהצגת. הB3 צפופה מאחור והבאגז' גם הוא קטן והיא לא בדיוק מתבלטת לטובה בסעיף העיצוב

לגבי היונדאי\שברולט לא ההיתי מתקרב, לא יפות לא מהנות ולא סחירות!

אתה צודק סובארו פשוט נחטפת במהירות , במיוחד B3

המיצובישי מרווחת אבל לא להיט מנוע חלש וצריכת דלק גבוהה. כנ"ל גם הריו מאוד חלשה

ממליץ על הסובארו

בהצלחה

נ.ב

אם אתה מחפש בטיחות תשכח מהקוריאניות ודומיהם ותרכוש אירופאית טובה

עד כמה שידוע לי הסמל כבר מזמן לא משפיע על מבחני הריסוק

פורסם
שלום לכולם,

ברצוני לרכוש רכב עבור משפחתי. מדובר בשני הורים+ילד קטן ותינוקת.

הפרמטרים היחידים שמעניינים אותי הם (ע"פי סדר חשיבות): 1. אמינות 2. בטיחות (בדגש על ציון גבוה במבחני ריסוק) 3. חלל מרווח או לפחות סביר במושב האחורי 4. אחזקה לא יקרה - מבחינת דלק וחלפים. שאר הפרמטרים לא מעניינים אותי.

אודה לכם אם תחוו דעתכם על כ"א מהאופציות הבאות. בכל המקרים מדובר ברכב אוטומטי:

13. קיה סראטו LX נפח 1600 4/5 דלת' - 2009

מה שהכי יעזור לי הוא שתשללו לי פה כמה אופציות (בליווי נימוק אם אפשר) וכך אצמצם אפשרויות בדרך האלימינציה.

תודה מראש

יש לי את הרכב הנ"ל כ 4.5 שנים, 45,000 ק"מ. קשה לי להאמין שתוכל למצוא אחד כזה מיד פרטית, אבל אולי.

אמינות - 10/10

בטיחות - לא יודע להגיד במדויק, אבל לא מהטובות בקטגוריה, אין ESP, 3 כוכבי ריסוק.

חלל מרווח - יש ויש.

אחזקה - צריכת דלק אצלי עומדת על 1 ל 10.5. אני נוסע כמעט אך ורק בעיר עם עליות וירידות (חיפה). לדעתי זה סביר מאוד.

טיפולים שוטפים זולים. 200-300 ש"ח לטיפול של שמן ופילטר שמן, 550-600 ש"ח לטיפול גדול כולל נוזל בלמים

ומצתים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רכב משפחתי למשפחה בת 4 נפשות (זוג + ילד בגיל גן + תינוקת). הקריטריונים שחשובים לי הם אמינות (ושוב פעם: אמינות), בטיחות ושיהיה נוח ומקום במושב האחורי ל-3 אנשים, בהתחשב בכך שיהיה שם סל-קל ובוסטר. במגבלות התקציב (כ-50k( אלו האופציות שמצאתי. אשמח לשמוע מה הכי מומלץ. לגבי חלק מהאופציות תגידו לי אם הן בכלל עונות על הצורך מבחינת גודל:

1. יונדאי אקסנט GLS נפח 1600 4 דלת' - 2010

2. יונדאי אקסנט GL נפח 1400 4 דלת' - 2010. האם היא מתאימה כרכב משפחתי או קטנה מדי?

3. סובארו RX B-3 נפח 1500 ארבע או חמש דלתות 2010

4. יונדאי גטס GLX/GLF/GLI נפח 1400 5 דלת' 2010 - לא קטנה מדי?

5. קיה פיקנטו 1200 סמ"ק 2011 - לא קטנה מדי?

תודה

פורסם

4 נפשות, אז למה 3 במושב האחורי? כל הרכבים שציינת יספקו 4 נפשות אבל יהיו מאוד צפופים ל-5, אם בכלל אפשריים. לגבי הקטנטנות (גטס, פיקנטו) תבדוק אם בכלל יש מקום תאורטי ל-3 מאחור, יש רכבים שמצוידים רק ב-2 חגורות מאחור ולא מיועדים ל3. גם הבטיחות הכללית של רכב קטנטן שעמוס לעייפה ב-5 נפשות היא לא אופטימלית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מבין האופציות שהעלת אקסנט 1600 או B3 יהיו הכי מתאימות לדרישות , אבל כמו שכבר כתבו לך I30 או קיה סיד יהיו עוד יותר מתאימות ויכנסו לך בתקציב כיוצאות ליסינג ככל הנראה.

גטס או פיקנטו ממש לא יתאימו ויהיו צפופות מידי וגם תא המטען שלהן קטן מידי.

פורסם

אף אחת מהמכוניות האלו לא תהיה תענוג לאדם נוסף במושב האחורי (בנוסף לסלקל שיהפוך בעתיד למושב ולבוסטר).

אם זה הרכב היחיד/עיקרי שלכם והתינוקת עדיין זקוקה לעגלה אז תמחק מהרשימה את הגטס הפיקנטו - קטנות מדי.

I30 תהיה אופציה טובה מבחינת מקום (הסטיישן כמובן עדיפה - אבל מבוקשת ויקרה יותר) ובעלת דירוג בטיחות מצוין. הסיד כנ"ל.

פורסם

דווקא ב-i30 הביקוש ל-5 דלתות גבוהה יותר משום שמ-2010 כמות הסטיישנים שנמכרו הייתה גדולה מההאצ'בק.

גם אני חושב שהסיד וה-i30 יתאימו יותר למשפחה.

פורסם

I30 וסיד לא באות בחשבון מבחינת התקציב. שכחתי לציין שאני לא רוצה אוטו ששנת הייצור שלו ותיקה מ-2010 ואני מעדיף מפרטי ולא ליסינג (תקנו אותי אם ההתעקשות שלי אינה מוצדקת). אז בנסיבות האלה ובמגבלות של 50k שתי המכוניות האלה פשוט יקרות מדי. לגבי האקסנט 1400, היא קטנה מ-1600 או שאלה אותם מימדים?

פורסם (נערך)

אני אספר לך משהו- גם אחי הגדול היה בדעה שלך וגם אני. לפני שנה וחצי הוא שינה פאזה ורכש פורד SMAX שנת 2010 מאלדן עם 49000 ק"מ מהשכרה.

הוא קיבל היסטוריית טיפולים מלאה על הרכב במוסך מורשה יבואן, רכש את הרכב ב 20K פחות מהמחירון, קיבל אחריות של אלדן ובנוסף הרכב היה באחריות יבואן.

כל הזמן אלדן התקשרו אליו לשאול אותו אם הוא מרוצה ואם הכל בסדר, היתה בעיה בצמיגים והחליפו אותם על חשבונם אחרי חודש שהרכב היה אצלו,

אם יש בעיה עם הרכב יש לך "אבא ואימא" ושלא כמו מאדם פרטי, אם יש לך תקלה- יש לך אחריות.

אל תהיה מקובע, גם ככה רוב המכוניות היום יוצאות ליסינג ולא חסר רמאים גם בשוק הפרטי (אותי בן אדם שאני מכיר אותו ואת המשפחה שלו רימה, ומאז אין לי אמון באף אחד והרכב הבא שלי יהיה ככל הנראה מחברה כמו אוטוסנטר, אלבר, אלדן, שלמה סיקסט וכו').

עריכה- אם אתה נוסע מעט ולא חשובה לך צריכת הדלק- פורד מונדיאו נכנסת לך יופי בתקציב משנתון מתקדם, תוכל לרכוש אחת מליסינג עם אחריות. רכב מאובזר מאוד ובטיחותי, מרווח ונוח. חבר מהעבודה רכש כזו שנת 2009 לפני שנה וקצת והוא מאוד מרוצה מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...