Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

שברולנט ויואנט 2004 .

הרכב מתחמם במאמץ כמו עלייות תלולות שאפילו כשאני רואה שהחום מתפס אני עוצר את

הרכב האוטו עדיין דולק החום יורד ואני ממשיך בנסיעה , במזג אוויר חם הוא עולה קצת מעל החצי ויורד לכמה רגעים רוב הזמן הוא מתחת לחצי , בנסיעות רגילות אפילו שעות האוטו לא מתחמם בכלל מחוג מתחת לחצי קצת .

אחרי שבדקו לי תקינות של תרמוסטט רדיאטור ראשי , הבעיה שהמוסך טוען היא ברדיאטור מזגן סתום וצריך להחליפו ( המוסך המטפל לא מורשה אך המוסכניק פתר לי בעיות בעבר בצורה מהירה ואיכותית ) , חשוב לציין שהבעיה מתרחשת גם כשהמזגן דלוק וגם שהוא לא דלוק , המזגן עובר בצורה מעולה מקרר טוב ,

1 החלפת רדיאטור מזגן תפתור לי את בעית חום המנוע במאמץ ?

2 לפי הוראות יצרן האם יש להחליף רדיאטור מזגן כטיפול מונע אחרי מספר שנים ?

3 רדיאטור מזגן יושב לפני רדיאטור ראשי ?

4 כמה אמור לעלות רדיאטור מזגן חדש כולל עבודה ?

5 האם הרכב הזה הוא כשלון ??? , בגדול אני אוהה רק את המרווח שבו .

תודה מראש !

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כיצד בדקו את הרדיאטור הראשי? ועל איזה נוזל קירור הרכב נוסע?[

הרדיאטור הראשי חד הוחלף לפני 4 חודשים כפיתרון לבעיה שהפיתרון לא צלח , נוזל קרור ירוק .

פורסם

1. אם הבעיה קיימת כשמזגן דולק וגם כשהמזגן לא דולק אז אני לא רואה איך זה קשור למעבה(רדיאטור) של המזגן

2.החלפת מעבה זה לא משהו שמחליפים אלה אם כן הוא נוזל או עבר תאונה או כל דבר אחר שיפגע בהעברת חום של המזגן

3.כן

4.לא יודע

5.אין רכב שהוא כישלון!, הכל עניין איך שאתה מטפל בו ואוהב, אותו דבר כמו אישה :p

פורסם

המוסך טוען שכל הרכיבים הקשורים לצינון המנוע ולשמירה על חום תקין תקינים , הבעיה לפי טענתו היא בכך שהרדיאטור של המזגן שהוא יושב מקדימה לרדיאטור הראשי סתום לכן הרדיאטור הראשי לא מקבל אויר מספיק ולכן האוטו מתחמם במאמץ .

פורסם

היי, קובי

כשהתכוון המוסכניק למעבה מזגן סתום ולכן אין זרימת אוויר למעבה הראשי,

הכוונה שלו שהמעבה מזגן אינו סתום פנימית אלא במעברי אוויר החיצוניים וכן מאוד הגיוני שעם השנים הצטבר שם לכלוך \ חרקים \ וכו'.

אין צורך להחליף אפשר פשוט לנקות.

אם יש לך קצת הבנה טכנית בנושא הייתי ממליץ לך להפריד קצת בין המעבה מזגן למעבה הראשי ולנקות בלחץ מים ואפילו עם קצת מסיר שומנים רק להיזהר עם החומר שלא יגע בחלקי גומי או פלסטיק מחשש שהחומר יאכל את החלקים ובכך לגרום לנזקים.

אפשר גם באותה ההזדמנות לנקות את מעברי האוויר במעבה הראשי זה אף פעם לא מזיק.

לפני כל זה בצע בדיקה פשוטה:

הנע את הרכב והמתן לעליית הטמפ' לטמפ' עבודה ותבדוק האם המאוורר נכנס לפעולה באם המאוורר נכנס לפעולה מוקדם או מאוחר מידי יכול להיות מאוד שהבעיה בכלל בחיישן טמפרטורה או יוניט מאורר.

Skoda Felicia 1.6 M.P.I 2000

פורסם

יתכן מצב שהרדיאטור של המזגן סתום חיצונית ולא מאפשר מאוור אוויר לרדיאטור של המנוע.

אפשר לשטוף את רוב הלכלוך עם חומרים יעודיים ואפילו בלעדיהם ואני לא מבין מדוע צריך להחליף אותו.

למיקום מאוורר (לפני או אחרי הרדיאטורים) אין קשר. אם יש חסימה של מאוור אוויר, אז לא משנה איפה ממוקם המאוורר.

עריכה - ניר בר לוי צודק ברוב הדברים, למעט דבר אחד - במהירות גבוהה מאורר מנוע כמעט ולא משפיע ולא מוסיף הרבה יכולת קירור. במהירות של נניח 90 קמ"ש אוויר חיצוני זורם דרך הרדיאטורים במהירות ובכמות כזו שאף מאוורר לא יכול לספק. ולכן המאוורר במהירויות אלו תורם רק מעט, אם בכלל.

מאוורר קיים בשביל לקרר את הרדיאטרים במהירויות נמוכות ובעמידה.

פורסם

אז למה המוסך ממהר להחליט על החלפה במקום ניקוי כמו שאתה אומר ?

אני נעמד כרגע במצב שבו אני מרגיש מרומה על ידי מוסך שנתתי בו אמון , השאלה היא האם בעל מוסך יכול להגיע לרמה של שטיפה שעולה 100 ש"ח לבין החלפת מעבה שעולה 1500 ש"ח (כולל עבודה) בלי למצמץ ולזלזל בצורה כזו בלקוח קבוע .

פורסם
יתכן מצב שהרדיאטור של המזגן סתום חיצונית ולא מאפשר מאוור אוויר לרדיאטור של המנוע.

אפשר לשטוף את רוב הלכלוך עם חומרים יעודיים ואפילו בלעדיהם ואני לא מבין מדוע צריך להחליף אותו.

למיקום מאוורר (לפני או אחרי הרדיאטורים) אין קשר. אם יש חסימה של מאוור אוויר, אז לא משנה איפה ממוקם המאוורר.

עריכה - ניר בר לוי צודק ברוב הדברים, למעט דבר אחד - במהירות גבוהה מאורר מנוע כמעט ולא משפיע ולא מוסיף הרבה יכולת קירור. במהירות של נניח 90 קמ"ש אוויר חיצוני זורם דרך הרדיאטורים במהירות ובכמות כזו שאף מאוורר לא יכול לספק. ולכן המאוורר במהירויות אלו תורם רק מעט, אם בכלל.

מאוורר קיים בשביל לקרר את הרדיאטרים במהירויות נמוכות ובעמידה.

BUKI : בוודאי שלמאורר אין השפעה במהירות גבוה אך הבחור מדבר על התחממות במאמץ למשל בעליות ושם המהירות נמוכה וכפי שאמרת פעולת המאורר חיונית.

קובי,

אני לא הייתי ממהר לפקפק באמינותו של המוסך בכל זאת קשה לאבחן תקלות דרך המחשב וכל מה שכתבנו כאן הן מסקנות בלבד.

הייתי ממליץ לך לבצע את הבדיקות ולבדוק ויזואלית האם מעברי האוויר סתומים.

ומשם להתקדם.

פורסם

אני מתאר לעצמי שפרוק של מעבה יכול להכניס אותי לצרות שלא הייתי בהם כמו מזגן ( כיום המזגן עובד בצורה מעולה ) , עקב כך שחג ויש לי שלושה ילדים קטנים ואני מתארח בירושלים ואני גר במרכז , היום בבוקר כבר נתתי את הרכב למוסך על מנת לטפל בבעיה ומחר הוא יהיה מוכן , אני פה כותב בפורום אחרי שמסרתי את הרכב להחלפת מעבה ומהרגע שמסרתי את הרכב יש לי תחושת בטן שעושים עלי קופה , ההחלטה שלי למסור את הרכב למרות תחושת הבטן נבעה מדאגה לא להיתקע בעליות לירושלים עם חום מנוע גבוה ( נגיד ויש פקק ) , אני יישלם למוסך מחר מחיר מלא כי נתתי מילה , ואני מאוד מקווה שהוא לא ימלמל עם עצמו שאני פראיר .

אני לקוח שמאמין לבעלי מקצוע

פורסם

הכוונה לא הייתה לפירוק המעבה.

אלא רק יצירת מרווח קטן בינו לבין המעבה הראשי פעולה מאוד פשוטה לביצוע עניין של כמה ברגים.

וכאן נכנס המשפט סוף מעשה במחשבה תחילה.

לא יזיק להרים טלפון למוסך או אפילו לגשת לשם.

ניר.

פורסם

ניר העסקה כבר נסגרה , החלפת רדיאטור מזגן 1500 ש"ח כולל עבודה , המוסך בגלל חול המועד עובד עד שתיים , סוף מעשה מחשבה תחילה זה לאלה שמבינים במכונאות רכב וחיים את זה יום יום , לא לאלה שנותנים אמון במוסך שהם עובדים איתו , מחר על הבוקר אני יידבר עם המוסך מקווה שהוא לא התחיל תהליך פרוק ( אני בספק ) .

• תוכן חדש...