Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

אחרי ששברולט קאבליר שנת 1996 מנוע 2200 ידני שירתה את המשפחה במשך 17 שנה, אנו נאלצים להחליף את האוטו בגלל טוטאל לוסט.

התקציב הוא 130K שקל, כאשר הגורם העיקרי הוא שהרכב יהיה ידני ועל זה לא ניתן להתפשר. כמובן מדובר על רכב חדש מהסוכנות, אנו לא רוצים להתעסק עם ליסינג/יד שנייה.

יצאנו היום לסיבוב וראינו כמה דגמים, כאשר נראה שהדגמים המרכזיים שעונים על הדרישות הם:

הונדה סיוויק האצ'בק

פורד פוקוס האצ'בק (אין סדאן בכלל בארץ בחודשים הקרובים)

סיאט טולדו

ניסאן קאשקאי

עשינו סיבוב מבחן על ההונדה סיוויק בגירסה האוטומטית, וממש אהבנו את האוטו. אשמח לשמוע שהוא לא יאכזב בגירסה הידנית, ככה שהוא נראה כרגע הבחירה הראשית.

בכל מקרה, אני כותב כאן על מנת לשמוע דעות נוספות.

תודה מראש.

פורסם

אני מכיר את הטולדו ואני חושב שאני בין הבודדים בארץ כי פשוט לא יצא לי לראות עוד אחת על הכביש.

הרכב מרגיש מאוד בסדר, העיצוב מעולה, והאבזור עשיר. הרכב קל יחסית למימדיו ולכן גם בגירסת 1.2 tsi ידנית 6 הילוכים - הרכב מרגיש זריז בהחלט. חסרון הוא איכות החומרים בתא הפנים ובידוד רעשים סביר מינוס. ובאופן אישי גירסת ה1.4 עדיפה, אחי רכש אחת כזו בהמלצתי, אל אינה רלוונטית עבורכם שכן היא משודכת לתיבה רובוטית.

כדאי לבדוק אם אופל ברלינה זמינה בגירסה הידנית, אופציה מאוד מעניינת.

באופן אישי, אם אתם מתכננים להחזיק את הרכב למעלה מעשור הייתי ממליץ להעלות את רף התקציב ולרכוש רכב מנהלים בעל מנוע אטמוספרי 2000+ שאני חושב שיפגין אמינות גבוהה יותר.

לגבי הגרסאות הידניות, אני קצת בספק אם משווקים בארצנו ידניות מהקטגוריה.

כדאי לבדוק - הונדה אקורד, פורד מונדיאו.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

לא מזמן קיבלתי למייל מבצע משלה סיקסט על המאזדה 6,יד ראשונה מליסינג 0 ק"מ מ130 אלף,

נשמע לי שווה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לגבי אופל- הם הציעו לנו אסטרה דיזל 5 דלתות עם מנוע 2 ליטר גם באותו איזור מחיר (בגלל מבצע חבר). מדובר על מכונית שנמכרת בעיקרון למוניות, כך שקצת חששנו מזה, ובכללי ל"הסתבך" עם כל העניין של מנוע דיזל.

(אשמח לשמוע דעות בעניין הדיזל)

בנוסף, במבצע של חבר קיימת קורסה במחיר של 75 אלף שקל, אמנם לא דומה בכלל לתקציב, אך קיימת עדיין אפשרות שנסתפק בה, בגלל המחיר המפתה, והמנוע היחסית חזק (1400 עם 100 כוחות סוס). אמנם זו לא משפחתית, אך בהחלט לא רכב קטן.

הקורולה מזכירה לי מאוד את ההונדה, אם כי מעט יותר חלשה. עם זאת, היא בהחלט שווה בדיקה.

את הקאפצור ראינו, והמנועים של רנו נראים דיי חלשים לעומת השאר (גם כי הרכבים שהסתכלנו הם קטנים יחסית, בנוסף לקאפצור ראינו את הקליאו).

היטי נראה כמו אופציה מעניינת, אך במחיר שלו קיבלנו מנועים קצת יותר גדולים וחזקים יותר. ככה שאם נלך לכיוון של ג'יפון, אולי הוא יעלה כאופציה.

שוב, אני חושש שאופציה של מכונית אוטומטית אינו עומד על הפרק, גם אם זה גורם לצמצום מרחב האפשרויות שלנו.

פורסם

המנועים של רנו דווקא חזקים בקליאו למשל. 1.2TCE מפיק 120 כ"ס ויש לו ביצועים טובים מאוד. יותר טוב ממקבילו הVAGי.

והפלואנס דיזל דווקא אחלה אופציה בעיקר אם נוסעים הרבה. חסכונית מאוד בדלק, מנוע טוב ואמין, גיר ידני של 6 הילוכים, ביצועים טובים וצריכת דלק מופתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אן מדובר על ידני לשנים רבות נראה שההונדה סיוויק אותה הזכרת בתחילת השרשור היא האופציה העדיפה.

אם בחסכון עסקינן לדעתי הקורסה הינה בחירה גרועה. לעומתה הטולדו/ראפיד נראית בחירה הגיונית ולא הרבה יותר יקרה.

הערת שוליים: לא קונים רכב בגלל המבצע: טעמה הטוב של העסקה פג עד מהרה ונשאר רק הטעם המר של רכב לא מתאים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נראה שהרכב ישרת אתכם הרבה שנים. במקרה הזה הייתי מוותר על מנוע טורבו שבסבירות גבוהה מאוד יהיה פחות אמין לאורך זמן מהאטמוספרי המקביל.

הפוקוס והסיביק נראות לי כבחירה הטובה ביותר ממה שכתבת.

הייתי מוסיף לרשימה את הגרסא החדשה של פיאט, 500L.

פורסם

מצטרף להמלצה על פלואנס דיזל, החיסכון בצריכת הדלק, הגודל שלו שמתאים בול למשפחה, ויש למנוע כח רב.

לא רואה איך סיוויק האצ'בק יכולה להכיל 5 נפשות בנוחות שתתקרב לנוחות הנסיעה של הרנו.

הטויוטה המדוברת היא הקורולה החדשה? ויש גרסה ידנית? אם כן אז היא האופציה המעניינת ביותר (אם לא תרצו מנוע דיזל).

בהצלחה.

פורסם

הזמנו היום את הסקודה יטי הידנית. לאחר שעשינו נסיעת מבחן, היינו מאוד מרוצים מהאוטו וקיבלנו אף מחיר מצוין- 117,300 לגירסה של ה-1.2 ליטר TSI (אין עוד גירסה ידנית).

מקווה שביצענו בחירה טובה.

תודה על העזרה!

פורסם

תתחדש!

נשמעת כמו בחירה טובה!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...