Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

תמיד כשמחפשים לרכוש רכב, מוודאים שאין פגיעת שלדה/קצה שלדה/שאסי.

למיטב הבנתי, אם יש סימן או זכר לפגיעה בשלדה, סימן שהרכב עבר תאונה קשה יחסית שבו הפח נמעך בצורה קשה עד כדי כך שהמכה הגיעה לשלדה. ברוב הגדול של פגיעות מסוג זה עלות התיקון היא עצומה לכן הרכב מוגדר "טוטאללוסט" על ידי חברת הביטוח.

ואם כך הדבר, אין סיכוי שרכב מיד פרטית או אפילו מחברת ליסינג גדולה יהיה עם פגיעה בשלדה..

אז אם אנחנו מקפידים לקנות רכב ממישהו שהוא לא סוחר, מדוע בכלל אנחנו טורחים ללכת למכון בדיקה?

פורסם

חפש בפורום "אובדן להלכה" / "אובדן מוחלט" / "טוטל לוס".

לפעמים אפילו מספיקה פגיעה קטנה עם פתיחת כרית אויר - ולא משתלם לתקן את הרכב.

לפעמים יש פגיעה קשה בשלדה ועדיין הרכב יחזור לכביש. לפעמים בקומבינות למינהן.

על הקומבינות תוכל לקרוא פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260104

זה לא קשור לנזק לפח.

מכה קלה בפח שמחייבת החלפת כנף שלמה יכולה להיות יותר יקרה ממתיחת שלדה.

לרכב שנעשו בו תיקוני / החלפות חלקי פח בלבד - יש השלכות מסחריות בלבד על ירידת ערך.

ברכב שנעשו בו מתיחות בשלדה - יש השלכות על התנהגות הרכב, ועל הבטיחות שלו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתה למעשה מחזק את דבריי.

מובן לי שיכול להיות מצב שבו החלפת כנף תהיה יקרה יותר ממתיחת שלדה.

והרי זה לא הגיוני שהקורה נמעכה והפח לא נפגע (:roll:) כך שבכל מקרה יהיה טוטל לוסט והרכב אמור לרדת מכביש.

אני כמובן לא מדבר על קומבינות למיניהן אלא לקוח מול חברת ביטוח.

פורסם

ברכב חדש או סתם יקר, עשית תאונה בה דפקת את השלדה, עלות תיקון 50-40 אלף שקל.

אין טוטאלוס, אין הורדה מהכביש, אין כלום.

לא מבין אותך.

מעל 60% נזק - אובדן מוחלט.

מתחת ל-60% נזק - אובדן להלכה.

תקרא כאן:

http://www.galgalim.co.il/?CategoryID=256&ArticleID=189

משכנתא זה קל

פורסם
אתה למעשה מחזק את דבריי.

אני סותר לחלוטין את דבריך.

כך שבכל מקרה יהיה טוטל לוסט והרכב אמור לרדת מכביש.

ממש לא. לא בכל מקרה יהיה טוטל לוס. בהרבה מקרים (בהן עלות התיקון נמוכה מחצי שוויו) יתקנו והרכב יחזור לכביש, הוא עלול להתנהג אחרת, גם בנסיעה, וגרוע מזה - במקרה של תאונה נוספת חס וחלילה בעתיד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ישנם גם רכבים בהם גם פגיעה קלה יחסית בפגוש יכולה להגמר בנזק לשלדה (פיג'ו 106 וסיטרואן סקסו למשל).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אם הייתי יודע הכל לא הייתי שואל 8)

אנא האר את עיני

בדיעבד זה יצא מאוד מתנשא ולא התכוונתי, מתנצל. :oops:

אבל כמו שאמרו לך, הרבה פעמים פגיעות שלדה מתוקנות בגלל שהן לא עולות מעל למחצית משוויו של הרכב ולפעמים גם הרבה פחות.

למרות שיש היגיון במה שאתה אומר ואנשים לא יחזיקו רכבים שכבר אינם בטיחותיים עבורם ובטח שלא ימכרו אותם לאנשים אחרים ויסכנו אותם מבלי להצהיר על כך, אבל בפועל זה קורה.

אם מישהו מתכנן למכור את הרכב לאחר התיקון והוא עשוי להחזיר חלק מהשווי של הרכב, הוא יעשה זאת.

לגבי חברת ליסינג גדולה, אולי לא, אבל מיד פרטית? בהחלט כן, גם אם אתה קונה מחבר של חבר תעביר את הרכב בדיקה של תאונות.

פורסם

צודקים, לא חשבתי על מכוניות יוקרה שהתיקון שווה הרבה פחת מערכן.

בקיצור, התשובה לשאלה מהכותרת היא - לא.

מעניין אותי אם מישהו קנה או מכיר מישהו שקנה אי פעם במודע רכב עם פגיעת שלדה :roll:

פורסם
לפעמים אפילו מספיקה פגיעה קטנה עם פתיחת כרית אויר - ולא משתלם לתקן את הרכב.

תלוי למי,חברות הביטוח תמיד רצות לתקן את הרכב,יעלה כמה שיעלה,כל עוד הצד השני משלם (הביטוח של הצד האשם בתאונה)

יש לי חבר עם מאזדה 5 מהעבודה (סוכן מכירות) שלפני שבועיים עמד בפקק במרכז,ומישהו מאחריו נכנס בו כמו שאומרים,מכל הלב.

דחף 1/3 מהרכב של החבר קדימה,נזק בסך 40K אחרי שמאי עם ירידת ערך של 15%.

אני לא ראיתי את הרכב,אבל אם היה לי נזק כזה גדול,אפילו אם אין נזק לשלדה - לא הייתי נוגע ברכב יותר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אני לא ראיתי את הרכב,אבל אם היה לי נזק כזה גדול,אפילו אם אין נזק לשלדה - לא הייתי נוגע ברכב יותר.

לצערנו לא תמיד יש ברירה אחרת.

לפני כמה שנים איזה נהג מסומם נכנס בעוצמה מאחור במאזדה 3 של קרובים שעמדה לתומה ברמזור אדום.

הרכב תוקן על ידי חברת הביטוח במוסך הסדר והתיקון עלה כ32 אלף ש"ח!

יש מצבים שאין ברירה וחברת הביטוח מחייבת לתקן כאשר הנזק לא מגיע למחצית מערך הרכב.

אם הייתם רואים את הרכב אחרי התאונה לא הייתם מאמינים שניתן לתקן אותו.

פורסם

לאחי יש רכב פרטי והוא עבר תאונה שלא באשמתו והלכה השילדה, הביטוח למזלו כיסה את זה אבל ערך האוטו ירד ב50% בערך

אז כן, יש אנשים עם רכב פרטי שנוהגים עם פגיעה בשילדה..

חופשי להתגלגל כמה שארצה :D

10$ הנחה (לכם ולי) להזמנה מ-vitacost.com - אם תרשמו דרך הלינק הזה. :arrow:

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סתם שאלה שעיניינה אותי, מנוע וגיר אני מבין את החשיבות הרבה בבדיקת רכב,

אבל שלדה - אם יש פגיעה מינורית בשלדת הרכב, הרכב תוקן ונוסע מצויין לדעת הקונה, אך למה זה כזה מרתיע ומהווה כזה קו אדום? הסיבה היחידה שחשבתי עליה היא סיבה בטיחונית בזמן התהפכות שאם הקורות לא מתוקנות בצורה טובה קיים סיכוי להיפגע, אבל אם זה לא בקורות העליונות?

אני מנסה להבין אם השוק מיושן ועדיין משתמש במונחים של שלדה כמשהו קריטי כל כך, שגם אחרי תיקון מקצועי אנשים עדיין נרתעים.

asdasdasd

פורסם

אין בארץ מקום שעושה תיקון מקצועי ואם יש משהו קרוב לזה אז חברות הביטוח לא מתקנות שם רכבים אחרי תאונה. אישית לי לא מפריע נגיעות קטנות בשלדה במיוחד בגלל שרוב הזמן אני נוסע לבד, הכי חשוב לדעתי זה מצב מכאני.

• תוכן חדש...