Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, לפני שנה בערך ביקשתי את עצת חכמי הפורום בנוגע ללימודי הנדסה אזרחית באריאל. ובעצתכם החלטתי לוותר על לימודי הנדסה אזרחית באריאל ולשפר פסיכומטרי. אז, לאחר שהצלחתי לשפר במספר רב של נקודות את הפסיכומטרי. אני נמצא כרגע בצומת דרכים ומבקש את עצתכם בשנית, האופציות שאני מתלבט בניהם הינם או הנדסה ביו רפואית באוניברסיטת תל אביב או הנדסת מכונות גם בתל אביב או הנדסה אזרחית בטכניון. כרגע הלב רוצה הנדסה ביו רפואית, אך קראתי שקשה למצוא עבודה בתחום, האם יש מחכמי הפורום שמכירים את התחום ויוכלו לשפוך לי קצת אור על תחום לימודים זה. מה אתם הייתם ממליצים לי ללמוד מתחומים אלה.

תודה רבה לכול העוזרים.

אילון

פורסם

איני יכול לומר לך דבבר על סיכויי מציאת עבוד בתחום ההנדסה הביורפואית, אבל לאור רשימת הפקולטות שהעלית הרישב תחומי ההנדסה הביורפואית והנדסת המכונות בהחלט מומלץ על הטכניון, ובעדיפות גבוהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי הוא התכוון שבטכניון הו יכול ללמוד הנדסה אזרחית ואת שאר המקצועות רק בתל-אביב. הבנתי נכון?

אם אתה יכול להתקבל לביו רפואית, אז מן הסתם שהטכניון עדיף. יש לי מכר שלומד שם הנדסה ביו רפואית, נראה לי שנה שנייה. אני לא ממש בקשר איתו, אבל אם תרצה אתקשר אליו. אין לי מושג לגבי עבודות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה מקצוע מעניין, אבל קשה. זה משלב מכניקה לצד לימודי ביולוגיה וקצת רפואה. תואר עמוס למדי. אני לא יודע לגבי אפשרויות תעסוקה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תודה רבה לכולכם על התשובה. אני יכול להתקבל בטכניון רק להנדסה אזרחית , בתל אביב אני מתקבל למכונות ולביו רפואית. עכשיו התלבטות קשה כי כמו שאמרתם התואר בביו רפואית הינו תואר קשה ואני חושש שלא רק שאני "אקרע" את עצמי בלימודים ואז בסוף אני ישאר קירח ללא עבודה במקצוע. האם אתם מכירים מישהו שלמד והצליח להכנס לשוק העבודה? או מישהו שלומד וממליץ?

אני מודה לכם המון על העזרה והתמיכה

אילון

פורסם

שלושת התארים קשים. אין הבדלים משמעותיים במידת הקושי, רק בנושאים הנלמדים וההתעמקות בהם.

אני לא הייתי הולך לביו רפואית (למרות שהתוכן הנלמד נשמע מעניין) בגלל שזה אכן מקצוע נישה (יחסית), אין הרבה עבודות זמינות ואלו שקיימות, מתאימות, בדר"כ, גם למהנדסי מכונות.

במקומך הייתי בוחר מכונות/אזרחי, אבל זאת רק דעתי.

ד"א אני מסיים השנה מכונות בת"א, אם יש לך שאלות אני אשמח לעזור.

פורסם
תודה רבה לכולכם על התשובה. אני יכול להתקבל בטכניון רק להנדסה אזרחית , בתל אביב אני מתקבל למכונות ולביו רפואית. עכשיו התלבטות קשה כי כמו שאמרתם התואר בביו רפואית הינו תואר קשה ואני חושש שלא רק שאני "אקרע" את עצמי בלימודים ואז בסוף אני ישאר קירח ללא עבודה במקצוע. האם אתם מכירים מישהו שלמד והצליח להכנס לשוק העבודה? או מישהו שלומד וממליץ?

אילון

תנאי הקבלה (מבחינת סכם) שמפורסמים באתר ההרשמה הם של השנה שעברה. אתה יכול להרשם לטכניון, קבלתך תלויה לא רק בתוצאות שלך אלא גם של שאר הנרשמים אתם אתה מתחרה. כיון שממילא אתה נרשם למוסד רשום עדיפות שניה ושלישית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אילון

בעבודה שלי יש כמה מהנדסים(ביוטכנולוגיה, חומרים, ביו רפואית שעושים את אותה עבודה) ובמקרה אני גם עולה בהסעה עם מישהו שלמד הנדסה ביורפואית. לפי מה שהוא מספר לקח לו הרבה זמן למצוא עבודה, וזה היה לפני משהו כמו 5 שנים, לא יודע איך המצב היום. ועוד כמה שאני יודע השכר שלהם די מקביל לשכר של מהנדסי מכונות.

לטעמי זה מיותר. זה תואר קשה באותה מידה, רק עם הרבה פחות ביקוש מאשר מהנדס מכונות. אני גם אגיד לך שככול הניראה מהנדס מכונות יוכל לעבוד בכול עבודה של מהנדס ביורפואי, מה שאי אפשר להגיד להפך.

פורסם

eilons100

אני מגיע מהתחום.

עובד עם הרבה מהנדסי ביורפואה.

כמות החברות הביורפואיות בארץ לא מפסיקה לגדול, וזה לא תחום שהולך להצתמצם בשנים הקרובות, ההפך.

העבודה של מהנדס הביורפואה מאוד מעניינת ובעלת ערך מוסף גדול.

אתה יכול לנתב את העבודה לתחום התכנון/אפליקציות ועוד.

אפשרויות הקידום בהחלט קיימות (תלוי ביכולות שלך כמובן) ומגוונות (במיוחד עם תואר שני)

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

שוב תודה רבה לכול העוזרים, sperial האמת שחידשת לי חשבתי שזה הסכם הדרוש להשנה, אם כך הגיש מועמדות וונראה אם נצליח.

האמת ש davemustaine87 ו locus בילבלתם אותי מאוד, האם באמת מהנדס מכונות עושה עבודה דומה למה שעושה מהנדס ביו רפואי? וראיתי באינטרנט שהמון לומדים תואר שני מכיוון שהם לא מצאו עבודה בתחום, האם גם היום זה אותו מצב?

האמת הרגש אומר לי ללכת על הנדסה ביו רפואית אבל זה מכיוון שאני יותר מידי פנטזיונר, כלומר הרצון שלי הוא ללמוד 4 שנים מהנדס ביו רפואי ולהמשיך בתוכנית של ללמוד 4 שנים נוספות ולסיים רפואה, ומשם כל האופציות פתוחות עבורי. אך כמו שלמדתי עד כה בחיי הקצרים, לא תמיד הדברים קורים כמו שדמיינו ותכננו לכן המוח אומר שעדיף ללמוד הנדסה מכנית או אזרחית שבמקצועות אלו העתיד "בטוח יותר". ובגלל זה השאלה האמיתית היא האם ללכת עם הלב או עם המוח

פורסם

כמעט ואין עבודה בתחום הביורפואי. ואני מדבר איתך על בוגרי טכניון מצטיינים. אני מכיר כמה כאלה שעשו השלמה לתואר של הנדסת חשמל(גם בטכניון) בשביל למצוא עבודה.

פורסם
שוב תודה רבה לכול העוזרים, sperial האמת שחידשת לי חשבתי שזה הסכם הדרוש להשנה, אם כך הגיש מועמדות וונראה אם נצליח.

האמת ש davemustaine87 ו locus בילבלתם אותי מאוד, האם באמת מהנדס מכונות עושה עבודה דומה למה שעושה מהנדס ביו רפואי? וראיתי באינטרנט שהמון לומדים תואר שני מכיוון שהם לא מצאו עבודה בתחום, האם גם היום זה אותו מצב?

האמת הרגש אומר לי ללכת על הנדסה ביו רפואית אבל זה מכיוון שאני יותר מידי פנטזיונר, כלומר הרצון שלי הוא ללמוד 4 שנים מהנדס ביו רפואי ולהמשיך בתוכנית של ללמוד 4 שנים נוספות ולסיים רפואה, ומשם כל האופציות פתוחות עבורי. אך כמו שלמדתי עד כה בחיי הקצרים, לא תמיד הדברים קורים כמו שדמיינו ותכננו לכן המוח אומר שעדיף ללמוד הנדסה מכנית או אזרחית שבמקצועות אלו העתיד "בטוח יותר". ובגלל זה השאלה האמיתית היא האם ללכת עם הלב או עם המוח

בדקת כמה סוג הלימודים שונה? אולי ללכת עם הלב ועם המוח זה דומה מאוד. ואז, לך עם המוח, כי לפי מה שאמרו לך תוכל לעבוד עם התואר של המוח בעבודה של הלב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ממליץ לך בחום להתרחק מהנדסה ביו רפואית, אין מספיק עבודה בתחום (במיוחד בארץ).

חבר שלי סיים תואר ראשון בת"א, כמחצית מהחברים שלו התקשו מאוד למצוא עבודה בתחום בתום הלימודים, שלא לדבר על למצוא עבודה במהלך הלימודים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא רוצה לנפץ אשליות, אבל, הסכם של שנה שעברה הוא אינדיקציה מעולה לסכם של השנה. לא רק זה, בדר"כ המספר הנמוך של הטווח לא מספיק (כלומר אם הסכם הוא 82-84 צריך בערך 83 כדי להתקבל).

בכל מקרה שווה להגיש מועמדות במקסימום תתקבל לעדיפות שניה/שלישית ה500 ש"ח של ההרשמה זניחים לעומת מה שיעלה לך התואר.

פורסם
eilons100

אני מגיע מהתחום.

עובד עם הרבה מהנדסי ביורפואה.

כמות החברות הביורפואיות בארץ לא מפסיקה לגדול, וזה לא תחום שהולך להצתמצם בשנים הקרובות, ההפך.

העבודה של מהנדס הביורפואה מאוד מעניינת ובעלת ערך מוסף גדול.

אתה יכול לנתב את העבודה לתחום התכנון/אפליקציות ועוד.

אפשרויות הקידום בהחלט קיימות (תלוי ביכולות שלך כמובן) ומגוונות (במיוחד עם תואר שני)

בהצלחה

העניין הוא שרוב חברות הביורפואה בארץ מפתחות ציוד ומכשור רפואי בעיקר בפאן החומרתי (לא כולל הענקיות GE ופיליפס שאצלהן הצד של התוכנה הולך חזק יותר בארץ),

במקרה כזה יעדיפו כמעט תמיד להעסיק מהנדס אלקטרוניקה 'יעודי' ולא מהנדס ביורפואי שעשה התמחות באלקטרוניקה.

ובאופן כללי, מהנדסי האלקטרוניקה יתנו נוק אווט בתעסוקה בתחום האלקטרוניקה ומהנדסי מכונות בתחום שלהם.

אם עושים התמחות בגרעינית יש לך יתרון כלשהו אבל בנישה הזאת אפשר לספור את מספר מקומות התעסוקה על יד וחצי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...