Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני מודה לכם מאוד. לאור כל העצות שנתתם, נראה לי שאני באמת ילמד הנדסת מכונות, ואז אם אני עדיין יתעניין בתחום אני יעשה תואר שני בהנדסה ביו רפואית . אך עכשיו התלבטות היא או הנדסת מכונות או אזרחית.

פורסם

טוב מאוד. כל מהנדסי הביו שאני מכיר לא עוסקים בתחום ועשו הסבות בפועל או למחשבים או שהמשיכו תארים לכיוון הנדסיות אחרות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היסטורית התואר הראשון בהנדסה ביו-רפואית הוא דבר די חדש (בארץ כ-15 שנה). המחלקה להנדסה ביו-רפואית בטכניון קיימת מ-1968 כאשר ריכזו בה פעילות מחקרית שהיתה קיימת קודם במספר פקולטות, אבל היא נתנה רק תארים מתקדמים למהנדסים שסיימו מקצועות כמו הנדסת מכונות או חשמל.

בהתאם לכך ההגיון של אילון ברור, אולי יש עוד מסלולים שיכולים להוביל אותו לכיוון כגון הנדסה כימית וביוטכנולוגיה, ויתכן שאפילו ממסלולים שעל פניהם נראים עוד יותר מרוחקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היו פה כמה אי דיוקים קטנים, אז אני אפרט על סמך הניסיון הצנוע שלי (סיימתי תואר ראשון בהנדסה ביו רפואית ועכשיו עושה תואר שני):

לימודים - הלימודים הם למעשה שילוב של הנדסה (בעיקר הנדסת חשמל ומכונות) עם רפואה וביולוגיה + כימיה. בערך 25-30% מהקורסים שנלמדים במהלך בתואר קשורים לרפואה/ביולוגיה וכימיה. הלימודים לא קלים, ודי עמוסים (קצת פחות מהנדסת חשמל לפי דעתי), אבל מאוד מעניינים. עצם העבודה שיש גיוון בקורסים, ושאתה לא יושב כל היום ופותר אינטגרלים ועושה חישובים כמו סודני אלא גם לומד דברים מתחום הרפואה והביולוגיה (כבר מהסמסטרים הראשונים) מאוד עוזרת ותורמת לעניין לפי דעתי.

ישנם מספר תחומי התמחות עיקריים בתואר (עיבוד אותות, ביו מכניקה ועוד), אבל תחומי ההתעסקות הם כמעט בלתי מוגבלים (הן במהלך פרויקט הגמר והן בעבודה אחרי התואר).

אותי אישית מאוד משך הגיוון הזה במהלך הלימודים, והעובדה כי נוגעים במהלך הלימודים בהמון תחומים שונים, וכמובן זה שבתור מהנדס ביו רפואה יש יותר אפשרויות להגיע לתפקידים שלא דורשים ישיבה במשרד מול המחשב 8 שעות כל יום אלא משלבים גם עבודה עם צוותים רפואיים, עבודה בחדרי ניתוח, ביצוע ניסויים ועוד (כלומר תפקידים של מהנדסי אפליקציה, מהנדסי תמיכת לקוח, מנהלי מוצר ועוד).

כיום אפשר ללמוד הנדסה ביו רפואית או בבן גוריון או בטכניון או בתל אביב, אבל אין כל כך הבדל בין המוסדות מבחינת התעסוקה לאחר סיום הלימודים (בניגוד למה שסטודנטים/בוגרים מהטכניון רוצים לחשוב). ההבדל היחידי הוא אולי שבטכניון פחות כיף ויש פחות בחורות, שזה שיקול חשוב לחלקנו. עם זאת, עקב המיקום העדיף של הטכניון ותל אביב, לסטודנטים שלהן יש יותר אפשרויות למצוא תעסוקה בזמן הלימודים.

תעסוקה - בניגוד למה שנאמר כאן, לא חסרה עבודה למהנדסי ביו רפואה, והביקוש רק הולך ועולה משנה ושנה. הבעיה היא שכמעט כולם דורשים ניסיון, ומכאן הקושי של בוגרים חסרי ניסיון למצוא עבודה. לכן, מאוד רצוי למצוא עבודת סטודנט בזמן הלימודים כדי לצבור ניסיון (ויש גם משרות סטודנט, אם כי במקרה הזה מספרן מועט יחסית).

לגבי אופי העבודה - ייעודם (בתיאוריה) של מהנדסי הביו רפואה הוא להוות חוליה מקשרת בין המהנדסים והאנשים הטכניים לבין הרופאים והצוות הרפואי (סוג של מהנדס אפליקציה), שכן מהנדס ביו רפואה אמור להבין גם את הצד ההנדסי וגם את הצד הרפואי/קליני (הפסימיים יגידו שהוא לא מבין לא את זה ולא את זה). עם זאת, מהנדסי ביו רפואה עובדים בתפקידים שונים, החל ממחקר ופיתוח, דרך הנדסת שירות ותמיכה טכנית, ניהול מוצר, הנדסת אפליקציה (שזה למעשה תפקיד שאמור להיות "תפור" על מהנדס ביו רפואה), בדיקות תוכנה ועוד ועוד.

רוב העבודה היא בחברות מכשור רפואי (ה"מכשור" יכול להיות גם תוכנה לצורך העניין), כאשר לרוב מדובר בחברות קטנות - בינוניות וחברות סטארט אפ, או בחברות גדולות (הייטק, ביוטק וכדומה) יותר שגם מגייסות מהנדסי ביו רפואה (טבע, פריגו בדרום, אפלייד מטריאלס ואורבוטק לתפקידי מהנדסי אפליקציה ותמיכת לקוח ועוד). ישנה גם אפשרות גם לעבוד בבתי חולים (אם כי מספר המשרות במקרה זה מאוד מצומצם). גם כאן תחומי ההתעסקות הם מאוד מגוונים, ואתה יכול לדוגמה לעבוד בחברה שמפתחת מדי חום, בחברה שמייצרת רובוטים לניתוחי עמוד שדרה או בכלל בחברה שמתעסקת עם אלגוריתמים ותוכנות לעיבוד אותות ביולוגיים (למשל כדי לזהות הפרעות קצב בלב).

ממה שאני ראיתי, דווקא בתחום של תוכנה/עיבוד אותות יש מעט יותר עבודה מאשר בתחומי הביו מכניקה.

לי אישית לקח כ-5-6 חודשים למצוא עבודה לאחר סיום התואר הראשון (למרות שבסוף ויתרתי עליה והלכתי לתואר שני, בספונטניות), אך זה קרה בין השאר כי רציתי דברים יחסית ספציפיים, ולא הייתי מוכן להתפשר על עבודה בבדיקות תוכנה למשל (או בכלל בדברים שקשורים לתוכנה), ולכן היו לא מעט הצעות עבודה שאפילו לא ניסיתי להגיש אליהן מועמדות או שויתרתי במהלך תהליך המיון.

לגבי אלה שלמדו איתי במהלך התואר - אכן יש כמה שאני מכיר שעדיין מחפשים עבודה ולא מצאו (עברו כבר כ-10 חודשים מאז שסיימנו), יש אחרים שעובדים בתפקידים "לא משהו" (למשל תפקידים שלא באמת דורשים תואר ראשון, דוגמת הטמעה של מערכות), אך יש גם לא מעט שעובדים בתפקידים טובים ובחברות טובות (אם כי לא כולם מתעסקים בתחום הרפואי). בסופו של דבר, כמעט כל מי שהיה טוב במהלך הלימודים וסיים עם ציונים גבוהים הצליח למצוא עבודה טובה, ואילו אלה שסיימו עם ציונים פחות טובים וללא ניסיון הם אלה שהתקשו או מתקשים למצוא עבודה (אבל זה קורה גם בתחומים אחרים).

בשורה התחתונה - אכן לא קל למצוא עבודה, במיוחד בלי ניסיון, אבל מי שטוב בסופו של דבר מצליח להסתדר, גם אם הוא צריך להתאמץ קצת יותר כדי למצוא את העבודה הראשונה אחרי התואר.

לגבי תחרות מול מהנדסי חשמל/מכונות - אכן יש חפיפה לעיתים, ויש משרות שמהנדסי ביו רפואה מתחרים מול בוגרי פקולטות אחרות, אך זה ממש לא נכון כי יעדיפו לקחת בוגר הנדסת מכונות למשל, אלא הדבר תלוי בתפקיד, בחברה וכן במועמדים עצמם (אם מחפשים מישהו שיבצע חישובי חוזק, תכנון מכני וכדומה אז כנראה שתהיה עדיפות למהנדס מכונות, אך אם לדוגמה התפקיד דורש עבודה עם רופאים, הבנה באנטומיה ופיזיולוגיה של הגוף וכדומה אז העדיפות תהיה דווקא למהנדסי ביו רפואה במקרה זה).

• תוכן חדש...