Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השליחים האלה פשוט מסכנים את עצמם באופן קבוע.

נוסעים כמו מתאבדים, חותכים, עולים על מדרכות, אני תמיד משתדל לתפוס מהם מרחק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מענין לראות את התגובות כאן שמתעלמות מהמובן מאליו והיא חובתו של מי שסוטה מנתיב לבדוק היטב אם אין בכך סיכון למשתמשי דרך אחרים. כנראה שהתפיסה הרווחת לגבי "פראותם" של רוכבי קטנועים בכלל ושליחים על קטנועים בפרט, פשוט מסתירה. ולפותח כל שאני יכול להציע הוא חיפוש מהיר אחרי בית כנסת בסביבה, שם יוכל להגות בכוונה מלאה את בירכת הגומל על כך שהקטנוען, אני מקווה, יצא שלם וללא פגע מהסיפור הזה.

פורסם
מענין לראות את התגובות כאן שמתעלמות מהמובן מאליו והיא חובתו של מי שסוטה מנתיב לבדוק היטב אם אין בכך סיכון למשתמשי דרך אחרים. כנראה שהתפיסה הרווחת לגבי "פראותם" של רוכבי קטנועים בכלל ושליחים על קטנועים בפרט, פשוט מסתירה. ולפותח כל שאני יכול להציע הוא חיפוש מהיר אחרי בית כנסת בסביבה, שם יוכל להגות בכוונה מלאה את בירכת הגומל על כך שהקטנוען, אני מקווה, יצא שלם וללא פגע מהסיפור הזה.

יש הבדל עצום בין סטייה מנתיב לבין פנייה כחוק הכוללת איתות.

בחלק התחתון השמאלי של המסך ,ניתן לראות את מהירות הרכב בזמן נתון .

במהירות בה הגיח האופנוען ,לא יעזור שהסתכלת במראה ,כי ברגע שסיימת לוודא שהכל פנוי,הוא מגיח במהירות שאינה תואמת לתנאי הדרך.

בברכה

מוטי

פורסם

פנייה כחוק ( וגם פנייה כזו היא סטייה מנתיב כמובן ), גם כזו שמלווה באיתות כחוק, גם במהירות איטית, אפילו ממצב של עמידה מוחלטת ( מה שלפי הסירטון אין כאן, גם לא האטה משמעותית ), אינה פוטרת את הפונה מבדיקת מה שנעשה מלפניו, מצדדיו וכמובן מאחוריו, בין לפני ביצוע הפניה בין במהלכה. מידת הרשלנות התורמת של רוכב הקטנוע, אם היתה, בהחלט דורשת בירור, היא לא מנקה את הנהג.

פורסם

פנייה כחוק ( וגם פנייה כזו היא סטייה מנתיב כמובן ), גם כזו שמלווה באיתות כחוק, גם במהירות איטית, אפילו ממצב של עמידה מוחלטת ( מה שלפי הסירטון אין כאן, גם לא האטה משמעותית ), אינה פוטרת את הפונה מבדיקת מה שנעשה מלפניו, מצדדיו וכמובן מאחוריו, בין לפני ביצוע הפניה בין במהלכה. מידת הרשלנות התורמת של רוכב הקטנוע, אם היתה, בהחלט דורשת בירור, היא לא מנקה את הנהג.

תאמינו לי שבדקתי טוב מאוד, אני כל יום נכנס בפניה הזאת כמה פעמים ואני תמיד מסתכל ומאותת אני לא יודע באיזה מהירות הוא נסע ולמה הוא ניסע לעקוף רכב מאותת.

שפניתי ימינה בכיכר היו עוד שלושה רכבים בכיכר שבאו מהכיוון של הרוכב קטנוע ופנו ימינה, הרוכב קטנוע בכלל לא היה באופק בכלל אני הסתכלתי ולא ראיתי כלום ואז התחלתי את הפנייה אני יכול להגיד לך ב100% שזה לא אשמתי נכון הפניה הייתה יחסית במהירות אבל לא היה אף אחד מאחורי ומלפני ואני אותתי ככה שלא הרגשתי צורך מיוחד להאט.

והרוכב קטנוע הודה שזה באשמתו סתם לעניין...

פורסם

אתה מתעלם מעובדה פשוטה.

הפניה שמאלה באה לאחר פניה ימינה מתוך ככר, כך שאם רוכב הקטנוע מגיע באותה דרך של הנהג, אין אפשרות לראות אותו, לא במהירות שהוא רכב.

פורסם
אתה מתעלם מעובדה פשוטה.

הפניה שמאלה באה לאחר פניה ימינה מתוך ככר, כך שאם רוכב הקטנוע מגיע באותה דרך של הנהג, אין אפשרות לראות אותו, לא במהירות שהוא רכב.

אז אתה אומר שהוא נסע לאט מאחורי הרכבים האלו ואז ניסה לעקוף רכב שנוסע לאט ומאותת שמאלה?

פורסם

בהנחה שפות"ש אכן אותת (אני לא מצליח לשמוע את האיתות), ועשה את זה מספיק מוקדם- לדעתי דיי מיידית לאחר היציאה מהכיכר- רוכב הקטנוע אשם, חד וחלק. ואת זה אני אומר לכם כרוכב דו"ג. רוכבים כמו השליח הנ"ל הם אלו שאתם מתלוננים עליהם כאן בפורום כ"מתפרעים", והם אלו שעושים לי נזק תדמיתי כבד, אפילו שאני רוכב שקול ובוגר.

ונצל"ש- גם אני מעוניין לדעת מה סוג המצלמה ואיפה קנית. האיכות נראית מצויין.

פורסם

בהנחה שאותת - אין ספק שהרוכב אשם. הוא גם מפגין רכיבה מאוד לא מיומנת עד הפגיעה בפוקוס.

אבל - הפניה היא לא ממש על היציאה מהכיכר, ואין שום סיבה שלא היית רואה אותו לו היית בודק מראות בצורה יסודית ואף מעיף מבט חטוף שמאלה ממש לפני הפניה.

הפניות האלה שאנו עושים מס' פעמים כל יום - הן המסוכנות ביותר. זה איזור מוכר, רגע לפני סוף הנסיעה - השאננות בשיאה, הפעולות הן כבר מתוך הרגל.

אני לא חושב שאתה אשם, לגמרי לא. הרוכב לחלוטין הביא זאת על עצמו, אפילו אם אניח לרגע שלא הפעלת איתות. אני כן חושב שקיים סיכוי משמעותי שיכולת להימנע מהסיטואציה. קח לתשומת ליבך ובחן לעומק את כיוון המראות שלך והשימוש בהן. האם אתה רואה בהן חלק מרכבך?

נכון הפניה הייתה יחסית במהירות אבל לא היה אף אחד מאחורי ומלפני ואני אותתי ככה שלא הרגשתי צורך מיוחד להאט.

לא ראית אף אחד מאחוריך, אבל עובדה שהיה. איתות לא מייתר את הצורך להאט ולפנות בזהירות. בהתאם לכל המידע שאספת לפני הפניה החלטת לבצע אותה במהירות יחסית גבוהה (לדבריך), ומסתבר שכן היה שם רוכב. האם ייתכן שתהליך איסוף ועיבוד המידע אצלך היה שגוי? הרי שנינו מבינים שהקטנוע לא הופיע משום מקום, התנהגותו פשוט לא תאמה את ציפיותך בהתאם להיכרותך עם הפניה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
בהנחה שפות"ש אכן אותת (אני לא מצליח לשמוע את האיתות), ועשה את זה מספיק מוקדם- לדעתי דיי מיידית לאחר היציאה מהכיכר- רוכב הקטנוע אשם, חד וחלק. ואת זה אני אומר לכם כרוכב דו"ג. רוכבים כמו השליח הנ"ל הם אלו שאתם מתלוננים עליהם כאן בפורום כ"מתפרעים", והם אלו שעושים לי נזק תדמיתי כבד, אפילו שאני רוכב שקול ובוגר.

ונצל"ש- גם אני מעוניין לדעת מה סוג המצלמה ואיפה קנית. האיכות נראית מצויין.

לא יודע אם זה התפרעות יותר בכיוון של שיקול דעת לקוי.

עזבו את השליח המתאבד הזה,

האיכות של המצלמה נראית די טוב!

אשמח לפרטים כמו מחיר, דגם ומאיפה קנית :)

המצלמה זה GS2000 היא עולה 100$-120$ המוכר שאני קניתי ממנו לא מוכר כבר אבל לא בעיה למצוא.

האיכות שלה יותר טובה במציאות YOUTUBE מוריד קצת את האיכות.

פורסם
בהנחה שאותת - אין ספק שהרוכב אשם. הוא גם מפגין רכיבה מאוד לא מיומנת עד הפגיעה בפוקוס.

אבל - הפניה היא לא ממש על היציאה מהכיכר, ואין שום סיבה שלא היית רואה אותו לו היית בודק מראות בצורה יסודית ואף מעיף מבט חטוף שמאלה ממש לפני הפניה.

הפניות האלה שאנו עושים מס' פעמים כל יום - הן המסוכנות ביותר. זה איזור מוכר, רגע לפני סוף הנסיעה - השאננות בשיאה, הפעולות הן כבר מתוך הרגל.

אני לא חושב שאתה אשם, לגמרי לא. הרוכב לחלוטין הביא זאת על עצמו, אפילו אם אניח לרגע שלא הפעלת איתות. אני כן חושב שקיים סיכוי משמעותי שיכולת להימנע מהסיטואציה. קח לתשומת ליבך ובחן לעומק את כיוון המראות שלך והשימוש בהן.

תפריד בין שני דברים: לא ראית אף אחד מאחוריך, אבל עובדה שהיה. איתות לא מייתר את הצורך להאט ולפנות בזהירות. בהתאם לכל המידע שאספת לפני הפניה החלטת לבצע אותה במהירות יחסית גבוהה (לדבריך), ומסתבר שכן היה שם רוכב. האם ייתכן שתהליך איסוף ועיבוד המידע אצלך היה שגוי? הרי שנינו מבינים שהקטנוע לא הופיע משום מקום, התנהגותו פשוט לא תאמה את ציפיותך בהתאם להיכרותך עם הפניה.

שמע לפי דעתי הוא פשוט בא במהירות מרחוב ויצמן(זה הרחוב שפניתי אליו) תוך כדי משלוח .

המכוניות שהיו בכיכר כבר זזו אני כבר הסתכלתי אחורה וראיתי שאין אף אחד מאחורי, אבל הוא בא במהירות של 50+ ובכמה שניות שאני חשבתי שאין אף אחד מאחורי והתחלתי לפנות הוא טס לכיוון שלי והתחיל עקיפה וקרה מה שקרה.

אני גם לא ציפיתי שמשהוא ינסה לעקוף אותי ב2 שניות האלה לפני שפניתי כי אותתי ולא ראיתי אף רכב או קטנוע שמגיע במהירות, אבל מהיום אני יהיה יותר זהיר זה בטוח.

פורסם
או שהאיתות שלך לא משמיע בכלל צליל, או שהרמקולים אצלי דפוקים.

רמז-הרמקולים עובדים נפלא.

אני שומע גם בקובץ על המחשב וגם ביוטוב אז יש לי רמז אחר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...