Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לעזרה - חיבור של מד זרם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתרון אפשרי,

להוסיף ממסר לזרמים גבוהים שמגעיו מקבילים לנגד השנט

הגיוני, אבל זה לא סוג הפתרון שאני מחפש, זה יותר מדי טלאי על טלאי.

חוץ מזה שממסר שיודע למתג 500 אמפר יהיה מאוד יקר.

אני מחפש פתרון אלקטרוני אלגנטי שבו אוכל לחבר את השנט על הפלוס ואז אוכל להפריד בקלות בין מערכות הרכב לבין הסטרטר.

פורסם

חבר אותו לסוללה זעירה של 12V כספק, במקום למצבר של הרכב. לחצן יפעיל אותו רק כשאתה צריך והסוללה תחזיק מעמד שנים. לחילופין תוכל לרכוש ממיר 12 ל 12 צף (חפש ברשת).

אתה גם יכול להציף את האלטרנטור - לא נראה לי מסובך מדי.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
חבר אותו לסוללה זעירה של 12V כספק, במקום למצבר של הרכב. לחצן יפעיל אותו רק כשאתה צריך והסוללה תחזיק מעמד שנים. לחילופין תוכל לרכוש ממיר 12 ל 12 צף (חפש ברשת).

אתה גם יכול להציף את האלטרנטור - לא נראה לי מסובך מדי.

מוכן להסביר מה זה "להציף את האלטרנטור" או מה זה ממיר 12 ל12 צף (ברשת לא מצאתי)

פורסם

האלטרנטור מחובר למנוע בדרך כלל בשלושה ברגים. הרחב מעט את חורי הברגים באלטרנטור וחרוט בוקסות מתאימות, למשל מאקולון או חומר פלסטי אחר, עם "שפתיים" רחבות, שיכנסו אליהן והעבר את הברגים דרכן. (זה לא במקום תכנון אלא התווית כיוון). מכיוון שהמתח שצריכים לבודד יהיה פחות ממאה מיליוולט, יספיק בידוד מאד דק.

ממיר 12 ל 12 יכול להיות למשל זה:

http://il.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?sku=1214379&mckv=sn9cobtPH|pcrid|16660768505|kword|dcp021212dp|match||plid|&CMP=KNC-GIL-FIL-GEN-KWL-G12-TEXAS_INSTRUMENTS

מילות המפתח בהן השתמשתי בחיפוש היו 12v to 12v converter וזו התוצאה הראשונה שהתקבלה.

פורסם

מצטער, קשה לי להישאר אדיש לכמות האי דיוקים (בעדינות ...) שנכתבים כאן .

יש רק הערה אחת רלוונטית - החיבור צריך להיות בדיוק כמו האיור הסיני .

ז"א , טרמינל אחד של ה shunt מחובר לאדמה והשני מחובר לחוט שמחבר בין האלטרנטור למצבר (עבה במיוחד).

זהו בלי שום קשקוש נוסף. במצב כזה אתה רואה כמה זרם דוחף האלטרנטור למצבר (או אם יש בעיה אז להפך ).

הסטרטר לא יפגע באופן הזה ב shunt כי הוא מחובר במקביל (!) בין המצבר לאדמה . החיבור למצבר שמצויין באיור הסיני באדום

הוא רק להפעלת התצוגה של האמפרמטר ולא למדידה.

מקווה שזה עשה לך סדר.

פורסם

האלטרנטור מקבל מינוס(-) דרך הגוף ולכן אני לא מצליח למצא דרך לחבר אותו כך שיראה את צריכת הזרם שהאלטרנטור מספק.

תרגום: לאלטרנטור רק טרמינל אחד, החיובי. הטרמינל השני מחובר ישירות לאדמה.

הסכמה הסינית מתייחסת לאלטרנטור בעל שני טרמינלים (כלומר "צף"). המוליך האדום שלו מחובר לקו הפלוס של המכונית ושל האלטרנטור, המוליך הצהוב מחובר לטרמינל השלילי של האלטרנטור, ודרך השנט למוליך השחור - האדמה.

את זה ערן לא יכול לבצע כי הטרמינל השלילי מקוצר לאדמה. פיסית אין לו טרמינל שלילי.

לפי דברי ערן התנגדות השנט היא 75 מיליוולט חלקי 100 אמפר דהיינו 3/4 מיליאוהם.

ואתה מציע "טרמינל אחד של ה shunt מחובר לאדמה והשני מחובר לחוט שמחבר בין האלטרנטור למצבר (עבה במיוחד). זהו בלי שום קשקוש נוסף."

"החוט העבה במיוחד" הזה הוא הפלוס? זה מה שאתה מציע? אין חוט עבה במיוחד אחר.

אגב, 12 וולט על 3/4 מיליאוהם נותנים 16000 אמפר...

פורסם

נראה לי שמפתחים פה את תחנת החלל הבאה ...

ערן,

לא משנה אם תחבר את השנט בטור למינוס (שאתה לא יכול פיזית) או לפלוס היוצא מהאלטרנטור. לשנט אין קוטביות.

במידה ותוצאת הזרם תהיה שלילית, תהפוך את החוטים שמתחברים במקביל לשנט.

הערה- בחיבור כזה תקבל רק את ערכי הזרם שהאלטרנטור מספק (כשהוא מסתובב). כלומר, מנוע כבוי, זרם=0 .

ערכי צריכת זרם של הצרכנים, או מדידת זליגת זרם, לא תוכל לבצע בחיבור זה.

בהצלחה

רענן

פורסם

לשנט אין קוטביות, על זה כולנו מסכימים.

אבל למד הזרם/מתח דווקא יש.

אם אחבר את השנט על הפלוס, מד הזרם יקבל רק פלוס מכל שלושת החוטים.

דווקא הרעיון של lulisa נראה לי הישים ביותר.

אם הבנתי אותו נכון, אז אני מחבר את השנט על הפלוס

ואז משתמש ברכיב אלקטרוני שהופך את הקוטביות ובעצם מקבל יציאת מינוס למרות שאני מחובר לפלוס.

פורסם

הזמנתי רכיב שנקרא: TC962

התאור שלו: High Current Charge Pump DC-to-DC Converter

והוא בעצם הופך את הקוטביות (ראו תמונה)

כולל משלוח מאנגליה המחיר יצא 8 פאונד.

מסין אפשר להזמין גם במחיר של 3 דולר כולל המשלוח, אבל הפעם אני לא רוצה לחכות חודש.

אחרי שיגיע, אעדכן בתוצאות.

inverter.jpg

פורסם

אני לא בטוח שהזמנת את הרכיב הנכון.

אתה לא זקוק להופך קוטביות, אלא לספק צף. במילים אחרות, ה + של מד הזרם שלך צריך לקבל מתח 24 וולט, והמינוס שלו מתח 12 V. אל המינוס של מד הזרם תתחבר כניסת ה - של השנט, וכניסת ה + של השנט למקומה הרגיל.

אם הרכיב שהזמנת אינו צף, כלומר אין בו שום קשר חשמלי בין כניסת המתח ליציאת המתח, הוא יישרף מיידית. אני שוב מציע לך, לפחות לצרכי בדיקה, להפעיל את מד הזרם באמצעות סוללות שנותנות יחד 12V. את המינוס שלהם תחבר לקו המתח 12V של הרכב, את ה+ ל+ של מד הזרם, ואת היציאות המתאימות לשנט כשהפלוס שלו מחובר לאלטרנטור והמינוס של השנט ל 12V של הרכב.

פורסם

זה היה המשלוח המהיר ביותר עד היום עבורי.

יום שישי ביצעתי את ההזמנה, יום שלישי הרכיב כבר אצלי ביד.

הבעיה היחידה שהמוכר טעה ושלח רק ג'וק אחד במקום שניים.

בכל זאת הייתי חייב לנסות וברגע שהילדים נרדמו בניתי את מעגל הבדיקה על פי תוכנית החשמל, המעגל עבד מצוין.

ניתן לראות בשתי התמונות המצורפות,

בתמונה הראשונה בדיקה של המתח הנכנס (כאשר אדום= + שחור= -) ובאמת רב המודד מראה 12 V

בתמונה השניה רב המודד נשאר על המינוס של ההזנה אבל ביציאה מג'וק כבר מתקבל מתח שלילי של -12

עכשיו נשאר לי לחכות לג'וק השני ולבדוק את זה על מד הזרם.

12V_pos.jpg

12V_neg.jpg

• תוכן חדש...