Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

את זה אפשר להגיד על מספר פקידים בכירים, או "עובדי מדינה" אם תרצה.

אפשר להגיד את זה על פקידים, היא לא פקידה. היא גם לא "עובדת מדינה". היועץ המשפטי לממשלה זה מוסד שיש הליך למינויו ולפיטוריו ויש לתפקיד סמכויות בלתי תלויות.

תתייחס למציאות ולמה שכתבתי, לא לפנטזיה, כי זה לא משנה כמה פעמים תכתוב את זה, היא לא "פקידה".

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

זה לא סותר את העובדה שהיא עובדת מדינה, שהמוסד שלה יושב תחת משרד המשפטים, ושהיא ממונה על ידי הממשלה (ולפי החוק, לממשלה גם הזכות לפטר אותה).

היא ממונה בהלך שנקבע.

ההתנהלות שלה לא כפופה לא למשרד המשפטים ולא לממשלה, בהגדרה.

לממשלה יש זכות לפטר אותה, בהתאם לנהלים מוגדרים ובכפוף לחוק, וכפי שלא ניתן לפטר אף אחד באופן שרירותי, גם אותה לא.

ובית המשפט, שתפקידו לדאוג להתנהלות תקינה, קבע את מה שקבע לגבי פיטוריה.

ועדיין, היא לא פקידה ותפקידה הוא להיות לעומתית לממשלה, בהתאם לשיקול דעתה.

במילים אחרות, אולי יש מי שרוצים שהיא תהיה כפופה לממשלה - אבל הייעוץ אינו כפוף לממשלה.

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

ברגע שהיא לא מבצעת חלק משמעותי מתפקידה, ברגע שהיא לא משתפת פעולה עם הממשלה (לא פעם היא פשוט לא מגיעה לועדות, או לפגישות אליהן היא מזומנת, כי "ככה"), וברגע שחוסר שיתוף הפעולה הזה תוקע את המנהל התקין של המדינה, או קידום חוקים ורפורמות, הדבר ההגיוני זה שהיא תסיים את תפקידה.

זה הולך לשני הכיוונים והממשלה תוקעת את המנהל התקין גם היא, ובכוונת מכוון. 

זה בדיוק המקום בו בית המשפט מתערב וקובע מי מתנהל כחוק ומי לא.

• רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

נראה לי שקצת איבדתם את המשמעות של דמוקרטיה ובחירות.

הוא מונה לאחר הבחירות, כחלק מתהליך הקמת הממשלה, ובהחלטת ראש הממשלה, ולאחר שהעתירות נגד המינוי שלו נדחו בבג"צ.

ההסכם היחידי זה החוק, לו הוא כפוף, כמו כל חבר כנסת.

לא. יש לו הסכם שהיה תנאי לאישור המינוי שלו בדיוק כמו שהנאשם התחייב שלא יתעסק במערכת המשפט. כשאתה מפר תנאי למינוי שלך המינוי שלך בטל. ככה זה במדינת חוק.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

חינוך פיננסי הוא באחריות ההורים, מה המדינה קשורה לזה?

תפקידה של מערכת החינוך היא להכשיר את הילדים של המחר כך שיהפו לבוגרים חיוביים התורמים בדרכם לחברה ולמדינה. חינוך פיננסי הוא חלק בלתי נפרד מכך, למרות שעקרונית למדינה טוב יותר אזרחים חסרי אחריות כלכלית שיפזרו את כל הכסף שלהם, זה מה שבפועל המדינה עשתה עם ביטול של כמעט כל מסלולי החיסכון, חוק רווחים כלואים וכו'. אבל כך זה לחיות במדינה שלא חושבת על העתיד שלה אלא במקסימום על המחר. 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, madmaxx כתב:

תפקידה של מערכת החינוך

תפקיד כן, אבל האחריות לוודא שזה קורה היא עדיין על ההורים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 דקות, madmaxx כתב:

זה מה שבפועל המדינה עשתה עם ביטול של כמעט כל מסלולי החיסכון

אתה מתאר את המדינה כיישות שתפקידה וייעודה הוא לפגוע באזרחים.

אולי קצת יותר איזון ולא כותרות קליקבייט-ליי-נט?

״חיסכון לכל ילד״ לא היה בתקופתי. אחלה פיתרון.

גם אם בסופו של דבר לא מדובר בסכומים מרחיקי לכת, עצם הרעיון וההרגל מועילים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצד שני - ביטלו, למשל, את קופות הגמל כחסכון לטווח ארוך (15 שנה), ולא מפסיקים לאיים על קרנות ההשתלמות (חיסכון לטווח בינוני). ותוכניות חיסכון בנקאיות כמעט נעלמו, באופן מעשי שומעים רק על הקיוי והפאפאיה של המזרחי, וגם זה בקושי. עכשיו הישראלי הפשוט צריך להתעמק בשוק ההון, לא משהו שגברת כהן מחדרה מסתדרת איתו. הרי היא לא קיבלה חינוך פיננסי, לא יודעת מהי מניה וכנראה גם לא מהי ריבית. וגם המשכנתא או הפנסיה - אם לפני 40 שנה היה מסלול אחד או שהיים, היום יש מבחר אינסופי ומבלבל. אז אם המדינה רוצה לפתח שוק הון בסגנון הזה היא צריכה גם להשקיע בהקניית הידע הדרוש לאזרחים.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

לא מפסיקים לאיים על קרנות ההשתלמות

אני נהנה מהן, אבל מדובר בעיוות שוק ואפליה קשה של עובדים שלא יכולים להנות מהן.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

תוכניות חיסכון בנקאיות כמעט נעלמו

תוצאה של שנים רבות בריבית אפסית.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

עכשיו הישראלי הפשוט צריך להתעמק בשוק ההון, לא משהו שגברת כהן מחדרה מסתדרת איתו. הרי היא לא קיבלה חינוך פיננסי, לא יודעת מהי מניה וכנראה גם לא מהי ריבית. וגם המשכנתא או הפנסיה - אם לפני 40 שנה היה מסלול אחד או שהיים, היום יש מבחר אינסופי ומבלבל. אז אם המדינה רוצה לפתח שוק הון בסגנון הזה היא צריכה גם להשקיע בהקניית הידע הדרוש לאזרחים.

עם זה אני מסכים לגמרי. מליארדי שקלים שוכבים בעו״ש של אנשים שפוחדים להזיז אותם לאפיקים רווחיים. ומתוך אלו שמזיזים, חלק לא קטן עושה טעויות יקרות מאוד או לוקח סיכונים שהוא לא מבין עד הסוף.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

קרנות ההשתלמות קיימות בהרבה הסכמי עבודה וצווי הרחבה, וכמובן שיש וריאציה לטובת עצמאיים. אבל, מה לעשות, מי שלא מגיע לסף המס לא יכול להנות מהטבות מס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עובד שכיר שהמעסיק לא מוכן לשלם עבורו לקרן השתלמות לא יכול לפתוח כזו בעצמו. לרוב אלו עובדים מהשכבות החלשות, שנמנעת מהם האפשרות ליהנות מפטור ממס שמקנה הקרן.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, hans כתב:

אתה מתאר את המדינה כיישות שתפקידה וייעודה הוא לפגוע באזרחים

אני מתייחס לפעולות הישירות שהמדינה מבצעת, אלו עובדות, לא קליק-בייט. העבודה שכיום החיסכון קצר המועד, יחסית, היחד שמוכר במס זה קרן השתלמות, אומר לך שהמדינה לא רוצה שאזרחים ישמרו על כסף אלא יבזבזו אותו על צריכה. גם חוק רווחים כלואים הוא בדיוק זה, התערבות ברמה בולשיביקית על מה אני בעל העסק מתכנן לעשות עם הכסף שצברתי בחברה, כסף שברוב המקרים משמש להתפתחות, השקעות ובסוף ליצירת מקומות עבודה חדשים. סתם דוגמה קטנה? כעצמאי מעולם לא קבלתי כסף מהמדינה, לא בקורונה, לא חרבות ברזל... זה בדיוק בזכות הכסף הזה שהושקע בצורה שאפשרה לשמור על רמה מסוימת של הכנסות למרות המצב הכלכלי הכללי. 

יש כמובן עוד המון דוגמאות לכך וכמובן שאין פה איזה סוד גדול, המדינה רוצה לעודד צריכה כי זה מה שמייצר לה הכנסה מיידית ומניע את המשק. מאחורי "המדינה" בסוף עומדים אנשים בעלי אינטרסים, גם מימון הציבור החרדי, הישיר ובמיוחד זה העקיף, זו פעולה שהמדינה עושה נגד האזרחים מתוך אינטרס פוליטי צר, המימון הזה זה בסוף כסף שלוקחים מהכיס שלי ושלך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, hans כתב:

חינוך פיננסי הוא באחריות ההורים, מה המדינה קשורה לזה?

תיקנתי לך..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

אין שום קשר בין מתמטיקה לחינוך פיננסי.

כל מי שאיננו מוגדר כמפגר (ופה המדינה כן לוקחת אחריות, עם מנגנוני אפוטרופוס וסעד)

יכול ללמד את הילדים שלו חינוך פיננסי,

כמו שהוא מלמד אותם להתלבש לבד, לעשות קקי באסלה וכו׳.

זאת אותה רמת מורכבות. פלוס ומינוס וציר זמן.

אני לא ממש מצדיק אותך

אין דין להתלבש לבד שלכל אחד נורמלי יש לו יכולת לעשות וללמד לבין חינוך פיננסי שלא כל אחד יודע וכל אחד ברמת ידע שונה

חוץ מזה שחינוך פיננסי בבית ספר יהפוך מהר מאוד לאיזה שיעור שלאף אחד לא אכפת 

פורסם (נערך)
בתאריך 4.1.2026 בשעה 11:35, gadik6 כתב:

טוב אם זה בפעם האחרונה אז אני אענה.

התשובה הקצרה היא - לא (אגב - הטענות נגד המינוי ממש לא היו רק ניגוד העניינים של נתניהו, לכאורה. הם כללו גם התייחסות, לעיתים ממש לא עניינית, לדעות או אמירות של זיני ומשפחתו).

ואני מודה לך על התשובה הארוכה והמפורטת, גם אם רובה עסקה בפרקליטות ובפצ"רית וכו'

בתאריך 4.1.2026 בשעה 11:35, gadik6 כתב:

אז לסיכום - באקלים הנוכחי, ניגוד העניינים של נתניהו במינוי ראש שב"כ, לא עולה על ניגוד העניינים של גורמים אחרים, דוגמת בג"צ, פרקליטות, יועצת משפטית, בשלל העניינים בהם הם דנים או עוסקים.

אני לא כ"כ מבין את היחסיות בתשובה הזו - אתה אומר שיש לביבי ניגוד עניינים אבל בגלל ששאר המערכת מושחתת יותר אז זה בסדר מבחינתך?

באחת התגובות שלך אח"כ יצאת באופן נחרץ נגד יחסיות מהסוג הזה.

או שבעצם אתה אומר שהוא זכאי לגמרי, כל התיקים הם רדיפה ולכן ניגוד העניינים הוא רק למראית עין - כי במקרה הזה, ביבי בעצמו לא מסכים איתך - בנאומים שהוא נתן לגבי אולמרט בזמנו.

ודבר נוסף, דיברת בתגובה שלך על התיקים הפליליים של ביבי, אבל לא התייחסת לשני דברים אפילו יותר משמעותיים לגבי מינוי ראש שב"כ:

אחד, קטארגייט - גם ההדלפה לבילד וגם העובדה שהלשכה עובדת בשביל קטאר (בתגובה יותר מאוחרת כתבת שיש שם 'משהו' גם אם פחות חמור מבגידה בזמן מלחמה) - אז איך זה ש'יש שם משהו' לא מהווה ניגוד עניינים למינוי האדם שאמור לחקור את המשהו הזה?

שתיים, בוא לא נשכח ששני ראשי שב"כ כבר הצהירו שנתניהו ביקש מהם, שלא לומר הורה להם בתור כפופים שלו, לעבור על החוק בפעולות נגד חברי כנסת שהם יריבים פוליטיים ונגד פעילי מחאה - שזו, אגב, עבירה מפורשת על סעיף 4ג בחוק השב"כ.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 10 שעות, gadik6 כתב:

לא ממש הבנתי - אני מלכתחילה טוען שמי ש"אשמים" בכך שאין כתב אישום או חקירה אפקטיבית נגד אותם חברי כנסת, זה הפרקליטות והיועצת המשפטית.

אז מה אתה מנסה להגיד?

אתה מהדהד תאוריות קונספירציה על הפרקליטות והייעוץ המשפטי. אני שואל איך זה מסתדר עם זה שהם לא ניצלו את ההזדמנות לרדוף פה חברי כנסת מהימין.

ניסוח אחר: זה מרוקן מתוכן את התאוריות.

אם זה אכן חמור, מה הבעיה להגיש כתב אישום על סמך כל החומר הרב שקיים?

שאלה מצוינת. וחוזרת למה שכתבתי למעלה. בניגוד לתאוריות, הפרקליטות וכו' זה לא חונטה סגורה שרק מחפשת לדפוק חברי כנסת מהימין.

אני מקשיב לו לפעמים - מדובר באדם חכם ורהוט. התיאוריות שלו לא יותר מופרכות מתיאוריות ה"בגידה" בפרשת קטארגייט שכולם מדקלמים, כולל בנט (אני לא אומר שאין שם כלום, אלא שהמרחק מהפרשה ועד "בגידה" הוא מאוד מאוד גדול).

גדי טאוב הוא פרודיה מהלכת על "המטוטלת של פוקו", שזה סוג של פרודיה בפני עצמה, שיורדת על מפיצי תאוריות קונספירציה שונות. למשל לאחרונה הוא הפיץ תאוריה של בגלל המשפטנים הרעים לא השתמשו באיזה אמלח שהיה יכול לעזור בעזה ומתו חיילים בגלל זה. אתה יודע מה ההבדל בין זה לקטרגייט? שבמקרה אחד יש יועצים קרובים לנתניהו, שכבר שיקר על טיב היחסים שלו לפחות עם אחד מהם, שעובדתית עבדו עבור "מדינה מורכבת" בזמן המלחמה. ובמקרה שני אין כלום. לא חקירה, לא משהו להאחז בו. כלום.

אגב במקרה של טאוב קראתי אותו בעבר, לפני שהתחרפן לגמרי. אפילו קניתי את "ניידים מול נייחים" וקראתי. אני לא יכול לקרוא אותו יותר כי הוא חסם אותי, אחרי שכתבתי לפני 100 שנה שזה צבוע שבתור מתנגד להגירה הוא התחתן עם מהגרת לא חוקית. אבל ממה שאני רואה, הוא לחלוטין went full retard. אפשר להסביר עד מחר למה, אבל זה לא מעניין. הדבר היחידי שמעניין בהקשר הזה, זה שהוא האינטלקטואל הבולט של הביביזם. וזה מעניין כי כל תפיסת העולם שלו במהות שלה היא עדיין שמאלנית. וזו עוד הוכחה לכך שביביזם הוא גרסה מטוטמת לפוליטיקת זהויות שהיא שמאלנית בבסיסה.

דיווחים 24/7, החל מאיזו חליפה נתניהו לבש והאם הוא חיוור, דרך האיפור של שרה, ועד החופשות של יאיר. כל היום ביבי, ביבי, ביבי.

משגב הוא כמו טאוב. אין לו זכות קיום בלי ביבי. זה גם סוג של ביביזם. אולי גם דרוקר, לא יודע.

אז אני אגיד לך למה, בגדול ובמופשט - נתניהו הוא לא ה"מטרה". המטרה הסופית היא לשמור על הכח, של הפרקליטות, של השמאל, של בג"צ הפוליטי. איך אמרה שקמה ברסלר - "הדמוגרפיה לא לטובתנו".

לכן, כל אותם גופים, שמזוהים עם השמאל (כולל הפרקליטות וחלק גדול מהתקשורת), עושים יד אחת כדי להפיל את נתניהו, פשוט כי כרגע הוא האיום הכי גדול - אולי, כשנתניהו ילך, יהיה לשמאל יותר סיכוי לנצח.

זה מתנגש במציאות שדיברנו עליה קצת למעלה - המענות מחקירה ו או הגשת כתבי אישום נגד חברי כנסת מהימין שפרצו לבסיסים. גם היועמשית, נזכיר, היא מינוי של גדעון סער. יש כמובן גם דוגמאות למשפטנים מובילים שהם לא אנשי שמאל. ואין שום הסבר קוהרנטי למה שיתעסקו בביבי - שלא הוביל שום מדיניות ימנית במשך 30 שנה (הקונספציה שהזכרת מתחת היא דוגמא מופתית לזה).

יותר מזה, חלק ענק מהמחנה הזה תומך בבנט - דתי, מתנחל, תומך סיפוח ועוד. 

ובכלל, השמאל הישראלי מת. אין שום דבר "שמאלני" בתקשורת הישראלית. אם מחר ביבי יורה על עוד הפצצות באיראן, כל הדני קושמרו ויונית לוי יישרו איתו קו, ויפרסמו מה שאומר דובר צהל. וזהו. וזו סתם דוגמא. גם בפוליטיקה, השמאל מגרד עשרה מנדטים מלמטה, והוא הוחלף במרכז הקיצוני מהסוג של יאיר לפיד (ואלוהים שבשמיים יודע מה ההבדל העקרוני בין הדעות של לפיד לאלו של ביבי. לדעתי לא קיים כזה מעבר לזה שאחד חושב שהוא צריך להיות המלך והשני חושב שדווקא הוא).

אז פה אנחנו לא מסכימים - היועצת המשפטית הרבה יותר גרועה ממירי רגב, רק שמירי רגב עושה את זה עם רעש וצלצולים, בעוד שהיועצת עושה את זה בשקט ועם טאצ' פולני-אירופאי.

כשרת תחבורה, מירי רגב אחראית לזה שישראל היא אחת המדינות היחידות במערב בה אין ירידה במספרי הרוגים בתאונות, ועוד כל מיני.

זה "קצת" יותר גרוע מתאוריות קונספירציה על היועמשית שלא נותנת לצהל לנצח או משהו.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 32 דקות, עדי-אל כתב:

חוץ מזה שחינוך פיננסי בבית ספר יהפוך מהר מאוד לאיזה שיעור שלאף אחד לא אכפת 

מה דעתך על זה - 

בשיעור חינוך פיננסי ילמדו אותך על חיסכון, שוק ההון, ריבית דריבית וכאלה.

אחרי שלושה חודשים בשנה, המדינה 'נותנת' לכל תלמיד מאה אלף שקל שאותם הוא יכול להשקיע - במניות, באג"ח, בנפט, בנדל"ן, באופציות בינאריות, בפוקר, ברולטה וכו'...

מותר ורצוי לפצל בין מסלולים.

התלמיד יכול לבחור מסלולים, מחשב יעשה סימולציה לרווח/הפסד ופעם בחודש התלמיד יכול לעבור בין מסלולים (לאזן את התיק).

בסוף השנה, חמישים התלמידים שנשארו עם הכי הרבה כסף וירטואלי מקבלים מהמדינה שובר 'אל תשלם מס הכנסה/ מס רווחי הון לשנת מס לבחירתך' ויצולמו לגיא פינס.

השובר בתוקף לעשרים שנה עד תקרה של מיליון שקל כדי שלא יהפכו לאיש קש של ניר ברקת. והשובר הוא אישי ולא ניתן להעברה חוץ מלאנה זק או מרגי.

לא ילמדו?

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...