Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני 14 דקות, EliC25 כתב:

הקיפוח שהוא מתייחס אליו זה במקומות בהם הדעה נשמעת, ושם הוא צודק.

מה הכוונה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 69.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5636

• יבגניפ

5369

• פינדר

4597

• Night Driver

3546

באקדמיה ובתקשורת, וגם בפרופסיות מסוימות, הקול השולט הוא קול שמאל, למרות שרוב העם מחזיק בדעות אחרות. אין ייצוג יחסי הולם במקומות האלו 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, EliC25 כתב:

באקדמיה ובתקשורת, וגם בפרופסיות מסוימות, הקול השולט הוא קול שמאל, למרות שרוב העם מחזיק בדעות אחרות. אין ייצוג יחסי הולם במקומות האלו 

אוקיי .באקדמיה אני מניח שזה נכון רק במדעי הרוח. לא יודע אם מישהו באמת בדק את זה. בתקשורת יש לך את ערוץ 14, מידה (שלדעתי פשט את  הרגל מתישהו), הערות החדש (24?), מגוון כלי תקשורת לחרדים וגם לציונות הדתית. היכולת שלהם למשוך רייטינג לא קשורה לאפליה או משהו (מה גם שבערוץ 12, בן כספית היה חבר ליכוד בעברו, אולי עדיין, והכוכב הגדול שלהם זה עמית סגל). 

לא יודע לגבי תחומים אחרים, אבל אולי קורלציה לא מעידה על סיבתיות כאן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

הערות החדש (24?),

הערוץ הזה קיים כבר יותר מ20 שנה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

כן, רוטמן הוא לא אינטלקטואל גדול. ממעקב קצר בטוויטר, גם לא החברים שלו לתנועה הקיקיונית שהקים (לא זוכר את השם, אין לי כוח לחפש). וזה שנראה שהם באמת מאמינים שהם דמוקרטים וליברלים גדולים, זו אחת התופעות העצובות בפוליטיקה והמחשבה המדינית בישראל. והמקבילה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לזה, כדי להעביר כמה זה דפוק, זה שאני ודומיי נקים תנועה לשימור היהדות ונטען שאנחנו בעצם היחידים שמבינים איך צריך לחיות חיים יהודים על פי הדת וההלכה. 

מה שעוד יותר עצוב, זה שבניגוד אולי לבן גביר או לוין או אולי אחרים, רוטמן אפילו לא יכול לטעון שיש לו גיבוי ציבורי. הוא מקום רביעי במפלגה שיש לה 7 מנדטים בכנסת הנוכחית, ועפ"י כל הסקרים לא עוברת את אחוז החסימה בבחירות הבאות. אפילו המחנה שלו מקיא אותו, ומקיא אותו עוד יותר במציאות לא כ"כ מדומיינת בה בנט חוזר לתמונה.

בקיצור, שיעזוב אותנו, ילך להקים מאחזים לא חוקיים, לטעון שזה מופת דמוקרטי וריב בפייסבוק. וכולנו רק נרוויח (ומימלא זה כנראה יקרה אחרי הבחירות הבאות, אם יהיו)

רוטמן הוא ח״כ טירון שבטירונים שכשבקושי היה שנתיים ח״כ, קיבל את ראשות הועדה החשובה ביותר. בכל פרלמנט אחר, הוא אפילו לא היה יכול להתמנות לחבר ועדה כזו עד שהיה 6-7 שנים ח״כ.
יש לו תואר במשפטים ושני שהשלים אח״כ, אבל עבד כעו״ד שנה בלבד, ולא עבד כתובע, סנגור או חוקר באקדמיה. כל העשייה המשפטית שלו מתמצית ב״תמועה למשילות ודמוקרטיה״ שהקים להתבכיין על בג״ץ, ושני ספרים עלגים שכתב (כן, קראתי אותם).
אף אחד לא השתין לכיוון שלו עד שביבי החליט שהוא צריך לשלוט במערכת המשפט, ואז קידם אותו, את לוין ואת פורום קוהלת.
החוקים הראשונים שיזם היו גזענים ופאשיסטים,  למשל תיקון החוק נגד אפליה שמאפשר לנותן שירות לא לשרת אדם ״מסיבות דתיות״ (ניסוח מכובס ל״הוא ערבי או הומו״) והניסוח שם היה זהה לחוקים שהציעו הנאצים. הוא אולי לא יודע את זה, כי אני לא חושב שקרא את ״מיין קאמפף״, אבל הוא ניאו-נאצי לכל דבר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, EliC25 כתב:

אין ייצוג יחסי הולם במקומות האלו 

מעניין שאף פעם לא שמעתי את זה על תחומים כמו רפואה, הנדסה וכו', רק על תחומים שיתנו להם עוד ועוד כוח ושליטה. ובכלל, איזה ייצוג לי יש כחילוני ברבנות? בבתי הספר של הציונות הדתית או החרדית? 

כל הדבר המעוות הזה של "מגיע לי גם" לא מגיע מרצון לתיקון אלא מרצון של אנשים רעים ומושחתים באופי שלהם להשיג עוד כוח, זה הסיפור כולו. זה כמו המזרחיים בסגנון אמסלם שעד היום מתלוננים ומתבכיינים על מפא"י, הוא לא רוצה לתקן הוא פשוט רוצה להיות מפא"י על סטרואידים. 

בכלל, לכל חברי הממשלה הזו אין זכות כיום, אחרי ה-7 באוקטובר הדבר היחיד שהם צריכים לעשות זה לשתוק (בדיוק כפי שהם נעלמו מהמפה חודשים לאחר האירוע וכמו שסמוטריץ' אמר בבור שהם אחראיים וצריכים ללכת הביתה) ולהכריז על בחירות בזק. חודש אחד ויאללה לקלפי. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 5
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, garicho כתב:

כי הסיבה שהדרוזים היו נאמנים למשטר אסד היא בגלל שהמדינה הייתה חילונית והדרוזים יכלו לחיות ולהתקדם (בצבא). אם האיסלמיסטים הולכים לעלות לשלטון, הדרוזים יהיו בסכנה לא מעטה. אם ישראל אכן תפרוס עליהם חסות (בצורה של אוטונומיה/סיפוח) זה יהיה לדעתי חיובי מאוד מבחינת ישראל. זה גם ישנה לחלוטין את המנטליות של הדרוזים ברמת הגולן. אתם תראו כמה מהם ינהרו לקבל על עצמם אזרחות ישראלית. בכלל, ישראל (אם הייתה חכמה) הייתה יכולה לקחת על עצמה את תפקיד מגינת המיעוטים הדתיים במזרח התיכון. כורדים, דרוזים, עלאווים, נוצרים…

זה היה משנה לחלוטין את תמונת המציאות של המזרח התיכון, וגם משלב את ישראל בצורה הרבה יותר אינטגרלית במרחב. אבל זה דורש ראיה אסטרטגית והבנה לגבי מגבלות הכח.

ישראל עשתה המון למען הכורדים בעיראק בשנות ה-60. הראיה במשרד החוץ עד המהפיכה האיסלאמית באיראן היתה שת״פ כמה שיותר הדוק עם איראן ותורכיה (טרום ארדוגן), להיות משקל נגד לערבים, גם מבחינת כמות האוכלוסיה. זה לא הלך מסיבות שלא תלויות בנו.

הדרוזים בסוריה לא רצו קשר עם ישראל מחשש שיבולע להם תחת משטר אסד האב ואח״כ הבן (זה משיחות עם דרוזים ישראלים שיש להם משפחה בסוריה).
כעקרון אתה לגמרי צודק, אבל הבעיה היא שכיום העולם לא ייתן לנו לפרוש חסות אפילו על 1 מ״ר מסוריה, לא משנה כמה דרוזים יבקשו (ואין שם תמימות דעים בעניין, חלק רוצים שיתפזר יותר אבק ליוכלו לראות לאיזה כיוון הולך המשטר החדש (אני לא חוזה טובות. ג׳האדיסט נשאר ג׳יהאדיסט)).

לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

טכנית, להיות ציוני זה בסך הכל להכיר ולתמוך בזכות של היהודים למדינה. ככה שאם אתה מבקש להיות חלק מהעניין הזה, אפשר לומר שאתה ציוני.

ממש לא מספיק, וזה מופיע בכל הכתבים של הוגי הדיעות של הציונות:
אתה צריך להכיר בכך שזו מדינה DIY, כלומר נבנית בתוך מאמץ של תושביה, בלי לסמוך על סיוע מאלהים, או להסתמך על הבטחה אלהית. ללא טפילות.
הציונות חילונית בהגדרתה, כמו רוב תנועות השיחרור הלאומיות של אירופה במאה ה-19 שהציונות היא אחת מהן.

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

איזה שמאל? אין שמאל פוליטי בארץ כבר 30 שנה. השריד האחרון למפלגת העבודה שהיה קשור לשמאל היה עמיר פרץ, מאז זו מפלגה של בורגנים (בעיקר עיתונאים). מרצ לחלוטין מפלגת מרכז בקנ״מ אירופי ואין שם שריד למפ״ם. גם יש עתיד מפלגת מרכז נטו.
חד״ש שאמורה להיות מפלגת שמאל -- כולל קומוניסטים -- היא עלה תאנה למפלגה לאומית ערבית אנטי-ציונית.
יש פה ושם אנשים בודדים עם אידיאולוגיה אישית שמאלית, אבל אף אחד מהם לא קשור למערכת הפוליטית.

ולאיזה ״רוב העם״ אתה מתכוון? זכור שהקואליציה הנוכחית היא בכלל ממשלת מיעוט (יותר בוחרים הצביעו נגד הרשימות שבה מאשר בעדן), ולחרדים ממש אי אפשר לקרוא ימין או שמאל.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כ 40 שנה, היו שאמרו (ואפשר והיה בזה מן האמת) כי תומכי הימין..

מתנהגים כחסרי חינוך, צועקים מקללים ונוקטים באלימות כעבריינים.
כתוצאה מתסכול שאין להם כלים וידע להשתתף כשווים בחברה.

מאחר והחברה הותיקה בארץ, לא מאפשרת להם להתפרנס ולהתקדם.
ולהביע את  דעתם וכוחם, בחברה ובמוסדות המדינה.

והיום - ראו את התגובות בדיוןהמקללים האלימים, המכנים אחרים בשמות גנאי - הם לא מהימין.
התהפכו היוצרות - האם האלימים של היום.. הם חסרי חינוך, או מתוסכלים, או אולי עבריינים.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • מצחיק 4

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, David32 כתב:

בתקשורת אין ייצוג לימין

לא פרופרציונלי.

ג'יזס. איך אתם אוהבים לעוות משפטים שאנשים כותבים.

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

לא יודע לגבי תחומים אחרים, אבל אולי קורלציה לא מעידה על סיבתיות כאן?

תסביר את המשפט, כי לא הצלחתי להבין את כוונתך.

לפני שעתיים, ch28566 כתב:

מעניין שאף פעם לא שמעתי את זה על תחומים כמו רפואה, הנדסה וכו', רק על תחומים שיתנו להם עוד ועוד כוח ושליטה. ובכלל, איזה ייצוג לי יש כחילוני ברבנות? בבתי הספר של הציונות הדתית או החרדית? 

כל הדבר המעוות הזה של "מגיע לי גם" לא מגיע מרצון לתיקון אלא מרצון של אנשים רעים ומושחתים באופי שלהם להשיג עוד כוח, זה הסיפור כולו. זה כמו המזרחיים בסגנון אמסלם שעד היום מתלוננים ומתבכיינים על מפא"י, הוא לא רוצה לתקן הוא פשוט רוצה להיות מפא"י על סטרואידים. 

בכלל, לכל חברי הממשלה הזו אין זכות כיום, אחרי ה-7 באוקטובר הדבר היחיד שהם צריכים לעשות זה לשתוק (בדיוק כפי שהם נעלמו מהמפה חודשים לאחר האירוע וכמו שסמוטריץ' אמר בבור שהם אחראיים וצריכים ללכת הביתה) ולהכריז על בחירות בזק. חודש אחד ויאללה לקלפי. 

זו לא הייתה הכוונה שלי.

הכוונה היא כפי שהוא אמר, שאתה שומע באקדמיה ובתקשורת על מדינה פלסטינית, פתרון שתי מדינות וכו', ואם היית נחשף רק לשני הערוצים האלו, היית בטוח שאתה בדעת מיעוט אם אתה נגד. ואז אתה יוצא ל"רחוב" ורואה שהמציאות קצת שונה, ושקשה יותר למצוא מישהו בעד הקמת מדינה פחסטינית מאשר מישהו שנגד.

לגבי פרופסיות, אומר את זה גם על עצמי אבל גם כי זה שיח שיש לי עם חברים רבים שמרגישים "מושתקים" בשל דעתם הפוליטית שלא נחשבת לגיטימית בחוגים המקצועיים בהם הם נמצאים. אם זה אחיות, רופאים, פסיכולוגים, רואי חשבון, עורכי דין ועוד. הקול החזק שנשמע זה קול פוליטי שמאלני, מה שגורם לכולם לחשוב שיש איזו הומוגניות בהקשר הזה, עד שמדברים אחד על אחד ומבינים שיש יותר אנשים בדעה ה"שקטה" שלא נשמעת מאשר אנשים בעלי הדעה שמושמעת בקול.

לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

ולאיזה ״רוב העם״ אתה מתכוון? זכור שהקואליציה הנוכחית היא בכלל ממשלת מיעוט (יותר בוחרים הצביעו נגד הרשימות שבה מאשר בעדן), ולחרדים ממש אי אפשר לקרוא ימין או שמאל.

אני לא מדבר בכלל על תמיכה בממשלה. אני מדבר על עמדות פוליטיות, התייחסות להתנחלויות, צבא, הפרדת דת ממדינה ועוד.

לפני כשעה, ליין מן כתב:

והיום - ראו את התגובות בדיוןהמקללים האלימים, המכנים אחרים בשמות גנאי - הם לא מהימין.
התהפכו היוצרות - האם האלימים של היום.. הם חסרי חינוך, או מתוסכלים, או אולי עבריינים.

אייל.

די עם חיפוש החוקיות או התבניות. יש אנשים ככה או ככה בכל אחד מקצוות המפה הפוליטית.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, EliC25 כתב:

תסביר את המשפט, כי לא הצלחתי להבין את כוונתך.

ניקח את האקדמיה כדוגמא? אני לא מכיר מספרים שמעידים על כך שהיא באמת מזוהה עם השמאל, אבל אף פעם לא התעמקתי בזה באמת. לתחושתי גם כן, בכל מקרה, זה בהחלט נכון לגבי מדעי הרוח. אבל השאלה שצריך לשאול היא גם כמה בעלי דיעות פוליטיות ימניות הולכים ללמוד מדעי הרוח מלכתחילה. אקח את עצמי כדוגמא לא מייצגת, אבל בכל זאת: כשלמדתי למ.א, דיברתי עם עשרות אנשים בסביבה המידית שלי שלמדו למ.א או דוקטורט. שניים היו ימניים. וגם זה אני מנחש, כי הם היו דתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ליין מן כתב:

התהפכו היוצרות

ברור גבר.

היום ימנים פוחדים ללכת ברחוב עם כובע הנצחון המוחלט, מפחד שיחטפו מכות מכנופיית "שתי מדינות" ופרחחי אחים לנשק.

תגובה לפנתיאון הבאת פה.

• מצחיק 5

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צריך לשאול את עצמך לכמה בעלי דעות ימין יש את האומץ להגיד את הדעות שלהם כשזה ברור שפרופסורים בעלי דעות שמאל מורידים להם את הציון.

בניגוד למשל במקצועות אחרים כמו הנדסה שם אין דעה - אם איקס שווה 4 אז הוא שווה 4 גם אני באתי לכיתה עם חולצה של פרי פלסטיו או כהנא צדק.

לפני כשעה, ליין מן כתב:

אייל.

יש אנשי "ימין" שמגיבים בצורה שאם היו לידי הייתי שובר להם כיסא על הראש. המיץ של הזבל של השקית אשפה.

התגובה שלך לא מחוברת למציאות גבר.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה צריך לשאול את עצמך לכמה בעלי דעות ימין יש את האומץ להגיד את הדעות שלהם כשזה ברור שפרופסורים בעלי דעות שמאל מורידים להם את הציון.

בניגוד למשל במקצועות אחרים כמו הנדסה שם אין דעה - אם איקס שווה 4 אז הוא שווה 4 גם אני באתי לכיתה עם חולצה של פרי פלסטיו או כהנא צדק.

יש אנשי "ימין" שמגיבים בצורה שאם היו לידי הייתי שובר להם כיסא על הראש. המיץ של הזבל של השקית אשפה.

התגובה שלך לא מחוברת למציאות גבר.

ראה כיצד התגובות נרשמות  בדיון הנוכחי.... מי מקלל מי מעליב ומי שונא.. את הצד-השני

מה הפחד הזה מלהגיד את האמת..
האם אני לא כותב את האמת, על תרבות הדיון, בדיון הנוכחי..

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, ליין מן כתב:

מה הפחד הזה מלהגיד את האמת..
האם אני לא כותב את האמת, על תרבות הדיון, בדיון הנוכחי..

אייל.

זעקת הקוזק הנגזל.

תרשה לי לפרכס לך. ❤️

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...