Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

לא מסכים.

כתבתי פה יותר מפעם על אובדן השליטה והמשמעת בקטע של הסרטונים שיצאו משם, שמעבר לטפשות של חיילים שלא מבינים איך זה יכול להתהפך עליהם, גם גרמו לנזק רב מבחינת ביטחון מידע.

אם אחרי סרטון אחד, כל המופיעים בו היו חוטפים עונש כבד והקצינים עד לרמת המח"ט היו חוטפים הערות פיקודיות, זה היה נגמר.

אני מסכים איתך, הבעייה היא שאז מיד הייתה נכנסת הפוליטיקה וחברי הקואליציה היו משתוללים על מה פתאום מענישים או אפילו רק מדברים עם חיילים גיבורים שנלחמו בעזה, ולא היו עוזרים כל ההסברים על זה שאסור לנו להשתולל בחוסר אחריות ושיכולות להיות לזה השלכות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 70.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5708

• יבגניפ

5389

• פינדר

4657

• Night Driver

3617

לפני 14 דקות, פינדר כתב:

לא מסכים.

כתבתי פה יותר מפעם על אובדן השליטה והמשמעת בקטע של הסרטונים שיצאו משם, שמעבר לטפשות של חיילים שלא מבינים איך זה יכול להתהפך עליהם, גם גרמו לנזק רב מבחינת ביטחון מידע.

אם אחרי סרטון אחד, כל המופיעים בו היו חוטפים עונש כבד והקצינים עד לרמת המח"ט היו חוטפים הערות פיקודיות, זה היה נגמר.

לא זה לא. הסרטונים היו ממשיכים להגיע. אולי אולי רוב החיילים היו עם מסכות. אולי…

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 40 דקות, NEW10 כתב:

חיילים פשוטים יכולים להיעצר?, ולמה חיילים מתעקשים להעלות ולפרסם ברשתות החברתיות סרטונים בעיתיים של פיצוצים והרס?, הצבא לא מסוגל לפחות למנוע את הפרסומים?

מכיוון שאני מאמין בכבוד המת, אני לא אעלה את הסרטון אבל חמאס או מי שלוחיו ירו בחייל שהיה בתוך עזה, כשהוא מסתכל בטלפון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת ה- ICC הוא פחות מתעסק בחיילים פשוטים ויותר במנהיגים או קצינים בכירים, הבעיה היא שניתן להגיש על סמך ההחלטה הזו תביעות אישיות בכל מיני מדינות החברות ב- ICC וכאן ארגונים פלסטינים כבר עושים עבודה מעולה, לצערנו, ואין לי ספק שיוגשו תביעות מעצר גם ברמת החיילים הפשוטים. עכשיו זה לא תמיד אומר שיש להם הוכחות לפשע מלחמה אבל גם לא צריך את זה, יש סרטון על אירוע שיכול להיות בו חשד? נפלו על שופט שהוא לא חובב ישראל במיוחד? זה מספיק כדי שיהיה סיכוי שיעצרו אותך לחקירה עד תום ההליכים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, ch28566 כתב:

מבחינת ה- ICC הוא פחות מתעסק בחיילים פשוטים ויותר במנהיגים או קצינים בכירים, הבעיה היא שניתן להגיש על סמך ההחלטה הזו תביעות אישיות בכל מיני מדינות החברות ב- ICC וכאן ארגונים פלסטינים כבר עושים עבודה מעולה, לצערנו, ואין לי ספק שיוגשו תביעות מעצר גם ברמת החיילים הפשוטים. עכשיו זה לא תמיד אומר שיש להם הוכחות לפשע מלחמה אבל גם לא צריך את זה, יש סרטון על אירוע שיכול להיות בו חשד? נפלו על שופט שהוא לא חובב ישראל במיוחד? זה מספיק כדי שיהיה סיכוי שיעצרו אותך לחקירה עד תום ההליכים. 

האמת שהם כבר עשו ועושים את זה, השאלה היא כמה מוטיבציה יש למדינות ספציפיות לבצע את המעצרים, ואם חייל בחופשה נעצר, אז כבר הבנתי שבלתי אפשרי לחלץ אותו.

לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

מכיוון שאני מאמין בכבוד המת, אני לא אעלה את הסרטון אבל חמאס או מי שלוחיו ירו בחייל שהיה בתוך עזה, כשהוא מסתכל בטלפון.

למה לא לוקחים להם את הטלפונים, תכלס זה גם  פוגע בעירנות שלהם בשטח הלחימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברגע שיש צו מעצר? לרשויות המדינה לא תהיה ברירה והן צריכות לקיים את הצו ואז כמו כל מעצר של אזרח זר הדיפלומטיה נכנסת לפעולה ואם זו מדינה ידידותית יחסית ניתן יהיה לומר שהוא ייחקר כאן בישראל (לכן תמיד אומרים שצריך מערכת משפט עצמאית שאפשר לסמוך עליה). לצד זה, סביר להניח שהבעיה הגדולה יותר תהיה של חיילים עם אזרחות כפולה כי אז כל הנושא הדיפלומטי כבר בעל משמעות פחותה ויש באמת סיכוי שיתמקדו בעיקר בחיילים כאלו (כבר היו מקרים). 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, NEW10 כתב:

למה לא לוקחים להם את הטלפונים, תכלס זה גם  פוגע בעירנות שלהם בשטח הלחימה.

זה כמו עדויות שמדי פעם שאני מקבל על חיילים מלפני עשור בהתנהלות בצורה בזיונית במקומות שהם רחוקים מלהיות שקטים גם בדרום וגם בצפון. זה משהו שורשי שהולך לאורך שנים ארוכות, הייתי אומר גם 30 שנה אחורה. אין כל כך הרבה מה לעשות, אלא אם כאמור יבצעו חקירה יסודית. לצערי חקירה ברמה כזו לא יכולה להתבצע כעת כי הממשלה לא ממנה ועדת חקירה ממלכתית (אני מסכים עם הלך הרוח שצריך לחקור 15 שנה אחורה אבל אני מאמין שצריך ללכת יותר אחורה לכיוון ה30 שנה). כאמור יש חקירות פנימיות בכל ארגון וארגון אבל זה לא כל כך משמעותי, לרוב יעשו כסת"ח על מה שקרה באמת באותו יום ומה קדם לו. כמו שעושים כסת"ח על חקירה של יישובים שבהם מתו אנשים אבל לא במקומות שהצליחו להדוף את המחבלים (זה משהו יותר גדול וסיסטמטי) - לא מונה חוקר בדרגת אלוף (אאל"ט) מטעם הצבא ליישוב שהייתי בו וגם ליישובים אחרים שלא הגיעו אליהם מחבלים.

ניסיתי בעבר לשלוח את העדות שלי לפרויקט של 360.7.10 של כאן11 - לא קיבלו אותו. לעומת יישובים אחרים שהכניסו עדויות של אנשים שלא היו בקרבות. 

כאמור - זה סיסטמטי, זה מכוון מלמעלה, יש שיקולים זרים גם בכאן11, אין פה שום שיקול אחר מאשר להשתיק את הקול של אלו שהיו שם, אלו שניצלו וחוו אבל לא ירו באנשים אבל רוצים להיות אלו שיזכרו.

זו הכתובת על הקיר.

להתכונן, להכין ולהבין.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב סרטונים - ראיתי פרומו לכתבה של ניר דבורי, עם חיילים בסוריה. כולם בפנים גלויות. אני מבין שבממוצע הם בני 19-20, לא מבינים וכו'. אבל אין מישהו בסביבה שלהם שיכול להגיד להם, כולל אולי דבורי עצמו, שזה מטומטם? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, יבגניפ כתב:

אגב סרטונים - ראיתי פרומו לכתבה של ניר דבורי, עם חיילים בסוריה. כולם בפנים גלויות. אני מבין שבממוצע הם בני 19-20, לא מבינים וכו'. אבל אין מישהו בסביבה שלהם שיכול להגיד להם, כולל אולי דבורי עצמו, שזה מטומטם? 

השאלה היא אם אסור שיראו אותם מתועדים בתוך שטח סוריה?

לא יצא לי לראות את הפרומו, אבל יש שם משהו שלא צריך להראות לציבור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חושב, אבל למה שמישהו ירצה שהפרצוף שלו יופיע באינטרנט בהקשר של שירות צבאי?

זה יכול לפגוע בחייל כזה בכל מקום שאליו יגיע אחכ בחייו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

לא חושב, אבל למה שמישהו ירצה שהפרצוף שלו יופיע באינטרנט בהקשר של שירות צבאי?

זה יכול לפגוע בחייל כזה בכל מקום שאליו יגיע אחכ בחייו.

תמיד בכתבות מראים פרצופים של חיילים, רק אם הם משרתים ביחידות סודיות אז מסתירים, התכוונתי לאלה שמתעדים את עצמם בזמן של פעילות מבצעית.

כמובן שגם בראיונות עדיף שלא יראו את עצמם אם זה יכול לפגוע בהם אחר כך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, NEW10 כתב:

השאלה היא אם אסור שיראו אותם מתועדים בתוך שטח סוריה?

לא יצא לי לראות את הפרומו, אבל יש שם משהו שלא צריך להראות לציבור?

פקודות מטכ״ל אוסרות על חייל להצטלם במדים לכל מטרה לא צבאית ללא אישור דו״צ. כולל חיילי מילואים.
אסור אפילו להשתמש בדרגת המילואים בכתב למטרה לא-צבאית (למשל, כשאדם כותב קו״ח), למרות שעל זה כולם עוברים וזה לא נאכף.

עריכה: קבלו תיקון. מסתבר שב-2018 שונו הפקודות. מותר לחייל בתפקיד לא-מסווג להצטלם במדים לרשתות חברתיות, אבל לא בבסיסי צה״ל (ומן הסתם לא במהלך פעילות מבצעית שלא פורסמה עדיין).
https://www.srugim.co.il/281971-צהל-קבעו-מה-מותר-ואסור-לחיילים-לעשות-ב

לפני 3 שעות, NEW10 כתב:

אתם מדברים עכשיו על האקדמיה, אבל אני מאוד סקרן לשאול כאן את מי שיודע מה אתם חושבים על האפשרויות של מעצרי חיילים  בחו"ל, בעקבות צווי המעצר של בית הדין נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט?

הנה כתבה שמתייחסת לעניין המעצרים

https://www.ynet.co.il/news/article/b1vgw1axyx

חיילים פשוטים יכולים להיעצר?, ולמה חיילים מתעקשים להעלות ולפרסם ברשתות החברתיות סרטונים בעיתיים של פיצוצים והרס?, הצבא לא מסוגל לפחות למנוע את הפרסומים?

ומה קורה במקרה של מעצר ועד כמה האיום הזה הוא ממשי או היסטריה תקשורתית?(אני אישית חושב שצריך להתייחס לעניין מאוד ברצינות, לפחות בקטע של למנוע ולאסור הפצת סרטונים ששם החיילים עם פנים גלויות, וכמובן שגם להשתדל למנוע מעשים בלתי חוקיים בשטח)

עו״ד הולנדי (ערבי לפי שמו) העביר תלונה להית הדין הלאומי הפלילי בהאג עם 1000 שמות של חיילי צה״ל שהוא והאירגון הפרו-לשתיני שהוא עומד בראשו הצליחו לזהות מתוך רשתות חברתיות. יש עשרות אירגונים שעוסקים בנושא הזה.
https://www.facebook.com/watch/?v=4042537232659392

זה לא אומר שכל המקרים ייחקרו, אבל רצוי לזכור שבית הדין הבינ״ל לפשעים ביוגוסלביה לשעבר לא הסתפק בחקירה וצוי מעצר נגד 3-4 פוליטיקאים וגנרלים -- הוגשו כתבי אישום נגד 162 איש, כמעט כולם הורשעו וריצו או מרצים עונשי מאסר.
אני לא חושב שיתעסקו עם חפ״שים בד״כ -- אבל לגבי מי שתיעד את עצמו מפוצץ מסגד, או מתעלל בעצירים -- בהחלט ייתכן שיחליטו לעשות דוגמה מהמקרים הבולטים.
צה״ל כבר הודיע לכ-10 אנשי מילואים לפני כחודש שתיכננו לצאת לחו״ל לא לצאת, או לחזור מיידית, למשל כמו המקרה הבא:
https://www.ynet.co.il/news/article/h1usd5ozkx
ולא מדובר בגנרל.
אז הסכנה לדעת הצבא מוחשית.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, פינדר כתב:

אני לא יודע מה המצב באקדמיה. למדתי לפני 25-30 שנה, מדמח, באו"פ. אז באינטרקציות עם המנחים, בתרגול אינפי, לא עלה שום נושא פוליטי מן הסתם.

מאמין לך לגמרי בכל מה שקשור לחוויות האישיות שלך.

אבל לגבי עבודה.. למה אתה חושב שאני כותב פה בכינוי בדוי ולא בשם המלא? כי לא בא לי שבכל פעם שאחפש עבודה אני אחשוש שהמראיין יריץ גוגל פשוט ויחליט שאני שמאלני מדי או ציוני מדי או משהו אחר מדי.

המנהל הישיר שלי הוא ליכודניק ימני ותיק. היום הוא יודע מה הדעות שלי (וגם זה אחרי שאני ממתן את עצמי ולא אומר חצי ממה שאני אומר פה). הוא בחור טוב וגם לא אחד שעושה גוגל על מועמדים, אבל יש מצב שאם היה קורא את מה שאני כותב פה כשהוא קיבל את קוה"ח שלי, לא הייתי מזומן בכלל לראיון.

בכלל, אני יודע שצוחקים אצלנו על האמריקאים ומדיניות ה"לא מדברים על פוליטיקה במשרד", אבל לדעתי כדאי שבישראל יאמצו לפחות חלק מהגישה הזו. אני חושב שבשנתיים האחרונות האווירה בהרבה מקומות עבודה הפכה לעכורה, בגלל הנטייה של ישראלים להתווכח על פוליטיקה בכל מקום ובכל זמן.

אתה לפחות אומר מה הדעות שלך. אצלי כולם "יודעים" מה הדעות שלי רק מהמראה שלי.

אתה יודע כמה פעמים הגיעו לי בעבודה אנשים ואומרים לי "תראה מה השמאלנים הסרבנים האלו אמרו..." 

ואני בראש שלי אומר וואלה בנאדם פעם ראשונה בחיים שלי שאני רואה אותך. מה לעזאזל אתה רוצה ממני?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

אתה לפחות אומר מה הדעות שלך. אצלי כולם "יודעים" מה הדעות שלי רק מהמראה שלי.

אתה יודע כמה פעמים הגיעו לי בעבודה אנשים ואומרים לי "תראה מה השמאלנים הסרבנים האלו אמרו..." 

ואני בראש שלי אומר וואלה בנאדם פעם ראשונה בחיים שלי שאני רואה אותך. מה לעזאזל אתה רוצה ממני?

גם אני לצערי אבל מהצד השני של המפה למרות שאני לא כזה בכלל.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז ביבס ממשיך לשבת על הגדר. מצד אחד אסור להפסיק מלחמה כי סמוטריץ/בן גביר. מצד שני צריך להפסיק את המלחמה כי טראמפ/החרדים עם חוק הגיוס...

מרתק...

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...