Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני 39 דקות, יובל .מ. כתב:

ועידות הכנסת לא מעניינות כי הכל שם הצגה, כשהועידה היא של איש שמאל מסלקים את הימין וכשזה הפוך אז... הפוך. 

גם אם מותר להניף דגל אשף, אסור לצעוק תוך כדי איטבח אל יהוד, אבל משום מה זה עובר בסבבה כי חופש ביטוי.

ועידות הכנסת כן מעניינות כי בוועדה כשמזמינים מישהו צריך לשמוע אותו גם אם זה לא נעים לך.

וברשותך שאלה, מה ההבדל בין איטבח אל יהוד למוות לערבים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 69.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5636

• יבגניפ

5369

• פינדר

4596

• Night Driver

3546

לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

בשיעור עצמו אף אחד לא פצה פה מהחשש לפתוח חזית מול המרצה

למה? אני זוכר מימי התואר שלי מרצים לאומנים ערבים/אובר שמלאנים. אף אחד לא חשש להגיד להם מה ואיך הוא חושב על הדוגמאות שלהם, אם הם היו מעלים איזה השקפת עולם שלהם בכיתה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני זוכר שהסטודנטים רק רצו לסיים את הקורסים האלה וזה לא היה מקובל להתווכח עם המרצה, לא משנה על מה, כי זה מבזבז לכולם את הזמן. היינו מגלגלים עיניים וממשיכים הלאה.

היו לנו מרצים ומנחים שהתייחסו באופן שונה לסטודנטים שהגיעו מהתנחלויות, זה היה ניכר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

המוסד החליט להגיש לתחרות יוקרתית סטודנט עם כיפה שעשה פרוייקט גמר על הר הבית, אז כנראה שזה רחוק מלהיות המצב.

מה שכן, זה שמרצים משתמשים בסמכות שלהם כדי להטיף פוליטיקה לסטודנטים ועדיף שזה לא יהיה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, garicho כתב:

למה? אני זוכר מימי התואר שלי מרצים לאומנים ערבים/אובר שמלאנים. אף אחד לא חשש להגיד להם מה ואיך הוא חושב על הדוגמאות שלהם, אם הם היו מעלים איזה השקפת עולם שלהם בכיתה.

למה? כי אתה עובר 5 שנים קשות כדי להתקבל לתואר שני, ולאחריהן ממשיך להתמחות, וגם שם יש מי שחושש להביע עמדות אפילו ברשת מחשש שיקראו מה עמדתו הפוליטית.

Screenshot_20241214_115054_WhatsApp.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צופה בפרק האחרון של עובדה, כרוניקה של שיגעון?

בתור אחד שהיה שם באותו בוקר שחור, התנהלות בזיונית לכל הדעות כלפי כל מי שיש לו איזה טייטל..

בעיקר שיכלו להקים אותנו בשעת בוקר מוקדמת ולהודיע שיש חשש.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, EliC25 כתב:

למה? כי אתה עובר 5 שנים קשות כדי להתקבל לתואר שני, ולאחריהן ממשיך להתמחות, וגם שם יש מי שחושש להביע עמדות אפילו ברשת מחשש שיקראו מה עמדתו הפוליטית.

Screenshot_20241214_115054_WhatsApp.jpg

לא הבנתי, אתה מדבר על רשתות חברתיות או אקדמיה - דיונים בכיתה עם מרצים וכאלה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, EliC25 כתב:

לגבי פרופסיות, אומר את זה גם על עצמי אבל גם כי זה שיח שיש לי עם חברים רבים שמרגישים "מושתקים" בשל דעתם הפוליטית שלא נחשבת לגיטימית בחוגים המקצועיים בהם הם נמצאים. אם זה אחיות, רופאים, פסיכולוגים, רואי חשבון, עורכי דין ועוד. הקול החזק שנשמע זה קול פוליטי שמאלני, מה שגורם לכולם לחשוב שיש איזו הומוגניות בהקשר הזה, עד שמדברים אחד על אחד ומבינים שיש יותר אנשים בדעה ה"שקטה" שלא נשמעת מאשר אנשים בעלי הדעה שמושמעת בקול.

לפני 20 שעות, EliC25 כתב:

וגם בפרופסיות מסוימות, הקול השולט הוא קול שמאל, למרות שרוב העם מחזיק בדעות אחרות.

לפני 13 שעות, EliC25 כתב:

זה לא משהו שפגשתי רק באקדמיה אלא בעיקר בעבודה וששמעתי חברים רבים שמרגישים כך גם בעבודתם.

מתנצל אם דבריי לא הובנו נכון. אני מדבר על אקדמיה ולאחר מכן על העבודה עצמה (כתבתי את זה באופן עקבי כמעט בכל תגובה שלי ביומיים האחרונים בנושא).

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

אני מדבר על אקדמיה ולאחר מכן על העבודה עצמה

אני לא יודע מה המצב באקדמיה. למדתי לפני 25-30 שנה, מדמח, באו"פ. אז באינטרקציות עם המנחים, בתרגול אינפי, לא עלה שום נושא פוליטי מן הסתם.

מאמין לך לגמרי בכל מה שקשור לחוויות האישיות שלך.

אבל לגבי עבודה.. למה אתה חושב שאני כותב פה בכינוי בדוי ולא בשם המלא? כי לא בא לי שבכל פעם שאחפש עבודה אני אחשוש שהמראיין יריץ גוגל פשוט ויחליט שאני שמאלני מדי או ציוני מדי או משהו אחר מדי.

המנהל הישיר שלי הוא ליכודניק ימני ותיק. היום הוא יודע מה הדעות שלי (וגם זה אחרי שאני ממתן את עצמי ולא אומר חצי ממה שאני אומר פה). הוא בחור טוב וגם לא אחד שעושה גוגל על מועמדים, אבל יש מצב שאם היה קורא את מה שאני כותב פה כשהוא קיבל את קוה"ח שלי, לא הייתי מזומן בכלל לראיון.

בכלל, אני יודע שצוחקים אצלנו על האמריקאים ומדיניות ה"לא מדברים על פוליטיקה במשרד", אבל לדעתי כדאי שבישראל יאמצו לפחות חלק מהגישה הזו. אני חושב שבשנתיים האחרונות האווירה בהרבה מקומות עבודה הפכה לעכורה, בגלל הנטייה של ישראלים להתווכח על פוליטיקה בכל מקום ובכל זמן.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אני זוכר שהסטודנטים רק רצו לסיים את הקורסים האלה וזה לא היה מקובל להתווכח עם המרצה, לא משנה על מה, כי זה מבזבז לכולם את הזמן. היינו מגלגלים עיניים וממשיכים הלאה.

היו לנו מרצים ומנחים שהתייחסו באופן שונה לסטודנטים שהגיעו מהתנחלויות, זה היה ניכר.

אתם מדברים עכשיו על האקדמיה, אבל אני מאוד סקרן לשאול כאן את מי שיודע מה אתם חושבים על האפשרויות של מעצרי חיילים  בחו"ל, בעקבות צווי המעצר של בית הדין נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט?

הנה כתבה שמתייחסת לעניין המעצרים

https://www.ynet.co.il/news/article/b1vgw1axyx

חיילים פשוטים יכולים להיעצר?, ולמה חיילים מתעקשים להעלות ולפרסם ברשתות החברתיות סרטונים בעיתיים של פיצוצים והרס?, הצבא לא מסוגל לפחות למנוע את הפרסומים?

ומה קורה במקרה של מעצר ועד כמה האיום הזה הוא ממשי או היסטריה תקשורתית?(אני אישית חושב שצריך להתייחס לעניין מאוד ברצינות, לפחות בקטע של למנוע ולאסור הפצת סרטונים ששם החיילים עם פנים גלויות, וכמובן שגם להשתדל למנוע מעשים בלתי חוקיים בשטח)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, EliC25 כתב:

מתנצל אם דבריי לא הובנו נכון. אני מדבר על אקדמיה ולאחר מכן על העבודה עצמה (כתבתי את זה באופן עקבי כמעט בכל תגובה שלי ביומיים האחרונים בנושא).

כאיש ששייך "לצד השני" אני יכול לתת לך לא מעט דוגמאות על עבודות שהפסדתי כי אני לא מהצד הנכון והתנכלויות כי לא הסכמתי להתפקד ולשלם מיסי חבר למפלגת השלטון.

תפריד בין שחיתות שקיימת בכל מקום לבין מדיניות מפלה על רקע השקפת עולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, NEW10 כתב:

חיילים פשוטים יכולים להיעצר?

כן

לפני 6 דקות, NEW10 כתב:

ולמה חיילים מתעקשים להעלות ולפרסם ברשתות החברתיות סרטונים בעיתיים של פיצוצים והרס?

א. אין שום דבר בעייתי בסרטון של פיצוץ והרס.

ב. החיילים לא חושבים על כך. אולי זה ישתנה עכשיו.

לפני 7 דקות, NEW10 כתב:

הצבא לא מסוגל לפחות למנוע את הפרסומים?

לא ב-2024

לפני 7 דקות, NEW10 כתב:

ומה קורה במקרה של מעצר ועד כמה האיום הזה הוא ממשי או היסטריה תקשורתית?

תלוי במדינה, בראיות ובעד כמה ירצו לעשות לישראל ״יראו ויראו״ באותה מדינה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, garicho כתב:

כן

א. אין שום דבר בעייתי בסרטון של פיצוץ והרס.

ב. החיילים לא חושבים על כך. אולי זה ישתנה עכשיו.

לא ב-2024

תלוי במדינה, בראיות ובעד כמה ירצו לעשות לישראל ״יראו ויראו״ באותה מדינה.

זה באמת בעייתי שחיילים מצלמים את עצמם בפנים גלויות ואומרים למצלמה "כובשים, מגרשים, מתיישבים", ולצפות שלא יהיו לזה השלכות או שאף אחד לא יראה.

מה לעשות שרוב העולם, ובעיקר ארצות הברית, לא תומכת באידיאולוגיה של בן גביר ודניאלה וייס, והתיישבות בעזה אחרי גירוש האוכלוסיה שלה לא נתפסת בעיניהם כמעשה מוסרי או לגיטימי שתהיה לו תמיכה בינלאומית, וישראל חייבת תמיכה בינלאומית, אז למה לא לפחות למנוע את הדיבורים+לקרוא לסדר חברי קואליציה שמדברים על התיישבות וגירוש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, garicho כתב:

לא ב-202

לא מסכים.

כתבתי פה יותר מפעם על אובדן השליטה והמשמעת בקטע של הסרטונים שיצאו משם, שמעבר לטפשות של חיילים שלא מבינים איך זה יכול להתהפך עליהם, גם גרמו לנזק רב מבחינת ביטחון מידע.

אם אחרי סרטון אחד, כל המופיעים בו היו חוטפים עונש כבד והקצינים עד לרמת המח"ט היו חוטפים הערות פיקודיות, זה היה נגמר.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...