Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

תגיד, אי פעם פגשת מטומטם שיודע שהוא מטומטם?

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 70.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5709

• יבגניפ

5389

• פינדר

4657

• Night Driver

3618

הבעיה שהמטומטם הזה מנהל לנו את החיים.

הבנתי מאנשים שרוטמן היה פעם טרול בפייסבוק, בקבוצות ויכוחים של חילונים דתיים.

מאז הוא עלה לגדולות, אבל עדיין נשאר טרול.

---

בינתיים הדרוזים בדרום סוריה, מבקשים מישראל לספח אותם ולהיות תחת שלטון ישראלי.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, רוטמן הוא לא אינטלקטואל גדול. ממעקב קצר בטוויטר, גם לא החברים שלו לתנועה הקיקיונית שהקים (לא זוכר את השם, אין לי כוח לחפש). וזה שנראה שהם באמת מאמינים שהם דמוקרטים וליברלים גדולים, זו אחת התופעות העצובות בפוליטיקה והמחשבה המדינית בישראל. והמקבילה היחידה שאני יכול לחשוב עליה לזה, כדי להעביר כמה זה דפוק, זה שאני ודומיי נקים תנועה לשימור היהדות ונטען שאנחנו בעצם היחידים שמבינים איך צריך לחיות חיים יהודים על פי הדת וההלכה. 

מה שעוד יותר עצוב, זה שבניגוד אולי לבן גביר או לוין או אולי אחרים, רוטמן אפילו לא יכול לטעון שיש לו גיבוי ציבורי. הוא מקום רביעי במפלגה שיש לה 7 מנדטים בכנסת הנוכחית, ועפ"י כל הסקרים לא עוברת את אחוז החסימה בבחירות הבאות. אפילו המחנה שלו מקיא אותו, ומקיא אותו עוד יותר במציאות לא כ"כ מדומיינת בה בנט חוזר לתמונה.

בקיצור, שיעזוב אותנו, ילך להקים מאחזים לא חוקיים, לטעון שזה מופת דמוקרטי וריב בפייסבוק. וכולנו רק נרוויח (ומימלא זה כנראה יקרה אחרי הבחירות הבאות, אם יהיו)

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי הסיבה שהדרוזים היו נאמנים למשטר אסד היא בגלל שהמדינה הייתה חילונית והדרוזים יכלו לחיות ולהתקדם (בצבא). אם האיסלמיסטים הולכים לעלות לשלטון, הדרוזים יהיו בסכנה לא מעטה. אם ישראל אכן תפרוס עליהם חסות (בצורה של אוטונומיה/סיפוח) זה יהיה לדעתי חיובי מאוד מבחינת ישראל. זה גם ישנה לחלוטין את המנטליות של הדרוזים ברמת הגולן. אתם תראו כמה מהם ינהרו לקבל על עצמם אזרחות ישראלית. בכלל, ישראל (אם הייתה חכמה) הייתה יכולה לקחת על עצמה את תפקיד מגינת המיעוטים הדתיים במזרח התיכון. כורדים, דרוזים, עלאווים, נוצרים…

זה היה משנה לחלוטין את תמונת המציאות של המזרח התיכון, וגם משלב את ישראל בצורה הרבה יותר אינטגרלית במרחב. אבל זה דורש ראיה אסטרטגית והבנה לגבי מגבלות הכח.

• אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

ממשלת הטימטום על מלא מתעסקת רק בקטנות, נראה לך שלמישהו שם יש בכלל עניין בזה? הדרוזים מצביעים ליכוד? לא, רובם הצביעו כחול לבן. אז הם לא מעניינים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, David32 כתב:

גם פה בשירשור דוחפים את זה

כן. בגלל זה הבאתי את זה. זה בדיוק הוויכוח שהיה פה בימים האחרונים.

לפני 19 דקות, garicho כתב:

. אם האיסלמיסטים הולכים לעלות לשלטון, הדרוזים יהיו בסכנה לא מעטה

הדרוזים אומרים את זה במפורש. זה לא שהם נהיו ציונים. הם אומרים, הבחירה שלנו היא בין ישראל לבין גובהת אל נוסרה שיבואו להשתלט לנו על האדמה ולקחת לנו את הנשים.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

טכנית, להיות ציוני זה בסך הכל להכיר ולתמוך בזכות של היהודים למדינה. ככה שאם אתה מבקש להיות חלק מהעניין הזה, אפשר לומר שאתה ציוני.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, פינדר כתב:

בימים האחרונים רץ סרטון מראיון עם רוטמן שבו הוא טוען שאין חילונים בארץ.

הוא בתגובה טען שהסרטון ערוך ומעוות את דבריו ואז חזר בדיוק על הטענה הזו.

כתב הרבה מילים שבסוף מצטמצמות לבסיס הלוגי של "תודעה כוזבת". הטיעון הכי עצלני והכי גרוע שיש, כי אי אפשר בכלל להתווכח עם טיעון כזה.

זה בדיוק מדגיש את מה שכתבתי אתמול, שיש פער עצום בין התדמית של הפילוסוף המתוחכם שהוא מנכס לעצמו, לבין עד כמה שהוא רדוד ובור בפועל.

IMG_9564.jpeg

ראיתי את כל הראיון, עם דניאל דושי, שבאופן כללי אני מאוד ממליץ להאזין לפודקאסט שלו.

רוטמן אמר שם הרבה דברים נכונים. אבל, הבעיה העיקרית שלי עם רוטמן היא שהוא לא מקשיב, לא מחכה לסוף השאלה של דושי וישר משלים אותה בראש ועונה לשאלה שבכלל לא נשאלה. הדבר הזה יוצר גם חוסר הקשבה לאדם השני באופן כללי, עד אשר אתה אומר שאין דבר כזה חילוני.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

ראיתי את כל הראיון, עם דניאל דושי, שבאופן כללי אני מאוד ממליץ להאזין לפודקאסט שלו.

רוטמן אמר שם הרבה דברים נכונים. אבל, הבעיה העיקרית שלי עם רוטמן היא שהוא לא מקשיב, לא מחכה לסוף השאלה של דושי וישר משלים אותה בראש ועונה לשאלה שבכלל לא נשאלה. הדבר הזה יוצר גם חוסר הקשבה לאדם השני באופן כללי, עד אשר אתה אומר שאין דבר כזה חילוני.

It’s not a bug, it’s a feature.

כל המטרה שלו זה לא לענות על שאלות אלה להעביר את המסר שלו. אם הוא הצליח בזה זה סימן שהמראיין חלש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 48 דקות, EliC25 כתב:

רוטמן אמר שם הרבה דברים נכונים

רפרפתי עכשיו גם. 

יש כל מיני בעיות שאפשר להתייחס אליהן, אבל הוא נלך לסוף, לנקודה שבה הוא מתלונן שכדתי הוא בעצם חלק ציבור שסובל מקיפוח.

יש כאן שתי בעיות עקרוניות מאוד שאני חושב שצריך לדבר עליהן.

האחת היא שהוא משקר. התלונות של הדתיים, בטח החרדים, על קיפוח הן גרסה ישראלית לwoke האמריקאי. רק שאצלנו בתפקיד הגבר הלבן האלים נמצא השמאל (האשכנזי כמובן). לדתיים יש מערכת חינוך משלהם, עם כיתות קטנות את החרדים אנחנו בכלליות מממנים (וה"אנחנו" הזה כולל את רוטמן עצמו והמצביעים שלו). כמתנחל דתי רוטמן גר בבית שהיה לו צו הריסה, ובסופו של דבר הבית שלו הוסדר (אתה יכול לדמיין אותי מנסה לבנות לי וילה קטנה בחוף גודרון בת"א? אני קצת פחות). לפעמים המדינה, או נכון יותר - מערכת המשפט, מציבה במעט הכוח שנשאר לה לחברים האלו גבול. ומבחינתם זה אסור.

הבעיה השניה מתחברת לזה ישירות. הוא מתלונן על מי שמונע אוניברסיטאות בהפרדה כפגיעה בו ודומיו. קודם כל, אין אף אחד שמונע ממנו ושותפיו להקים אוניברסיטה פרטית, דומה לבינתחומי. אבל עצם הדוגמא הזו מראה לך ששמחה רוטמן לא מבין שהעולם הדמוקרטי מערבי, איתו הוא מתיימר להזדהות, מושתת היום על סט ערכים שלא כולל רק את "איש אחד קול אחד" ו"הרוב קובע". 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חולק עליך, סורי.

אני חושב שהוא מבין הכל. השימוש באידיאולוגיית ה-WOKE במקרה הזה, ותכלס בכל המקרים, נעשה בכוונה, מהסיבה הפשוט שהוא עובד על מאסות, אופנתי כיום, ונחשב לבון-טון שמעטים מעזים לחלוק עליו בגלוי.

אין פה איזו חזקת תמימות או חוסר ידיעה. הכל מכוון.

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, RK כתב:

אני חולק עליך, סורי.

אני חושב שהוא מבין הכל. השימוש באידיאולוגיית ה-WOKE במקרה הזה, ותכלס בכל המקרים, נעשה בכוונה, מהסיבה הפשוט שהוא עובד על מאסות, אופנתי כיום, ונחשב לבון-טון שמעטים מעזים לחלוק עליו בגלוי.

אין פה איזו חזקת תמימות או חוסר ידיעה. הכל מכוון.

זה המסר שלו, כמו שכתבתי כמה הודעות לפני. הכל מאוד מחושב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין מה יקרה פה בעוד שנה- שנתיים כאשר יחוקקו את כל החוקים שהממשלה רוצה לחוקק.

זאת כבר לא שאלה של אם אלא רק של מתי ומה יקרה פה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

רפרפתי עכשיו גם. 

יש כל מיני בעיות שאפשר להתייחס אליהן, אבל הוא נלך לסוף, לנקודה שבה הוא מתלונן שכדתי הוא בעצם חלק ציבור שסובל מקיפוח.

יש כאן שתי בעיות עקרוניות מאוד שאני חושב שצריך לדבר עליהן.

האחת היא שהוא משקר. התלונות של הדתיים, בטח החרדים, על קיפוח הן גרסה ישראלית לwoke האמריקאי. רק שאצלנו בתפקיד הגבר הלבן האלים נמצא השמאל (האשכנזי כמובן). לדתיים יש מערכת חינוך משלהם, עם כיתות קטנות את החרדים אנחנו בכלליות מממנים (וה"אנחנו" הזה כולל את רוטמן עצמו והמצביעים שלו). כמתנחל דתי רוטמן גר בבית שהיה לו צו הריסה, ובסופו של דבר הבית שלו הוסדר (אתה יכול לדמיין אותי מנסה לבנות לי וילה קטנה בחוף גודרון בת"א? אני קצת פחות). לפעמים המדינה, או נכון יותר - מערכת המשפט, מציבה במעט הכוח שנשאר לה לחברים האלו גבול. ומבחינתם זה אסור.

הבעיה השניה מתחברת לזה ישירות. הוא מתלונן על מי שמונע אוניברסיטאות בהפרדה כפגיעה בו ודומיו. קודם כל, אין אף אחד שמונע ממנו ושותפיו להקים אוניברסיטה פרטית, דומה לבינתחומי. אבל עצם הדוגמא הזו מראה לך ששמחה רוטמן לא מבין שהעולם הדמוקרטי מערבי, איתו הוא מתיימר להזדהות, מושתת היום על סט ערכים שלא כולל רק את "איש אחד קול אחד" ו"הרוב קובע". 

הקיפוח שהוא מתייחס אליו זה במקומות בהם הדעה נשמעת, ושם הוא צודק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...