Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

כל הנקודה היא, שאני לא מוכן לקבל על עצמי מוסר מספר שאיננו רלוונטי כבר.

נתתי דוגמא. ביקשת שנשים את הדוגמא בצד. שמתי. 

הבאתי עוד מספר דוגמאות. 

פתאום גם זה לא טוב, וצריך לחזור עוד אחורה. למה? הזמן זז קדימה, לא אחורה. 

אני לא מוכן לקבל עליי את ערכי המוסר של הספר הזה. נקודה. הם מתנגשים עם אנושיות בתקופת ימי חיי. 

אני יודע לחשוב לבד מה מוסרי ומה לא, להבדיל בין טוב לרע. מעשיי מדברים יותר ממילותי, בעיקר כי אני לא מדבר הרבה על מה שאני עשיתי, עושה וכנראה גם אעשה. ואני לא מדבר כי אני לא מאמין בלהתרברב או כי אני מצפה למשהו בתמורה. אני עושה מה שאני חושב לנכון, ולא פותח את המקור הגדול שלי אחרי זה למרות שאני מת לרוץ לספר לחבר'ה לפעמים.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 70.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5710

• יבגניפ

5396

• פינדר

4658

• Night Driver

3622

הספר הזה שם את הבסיס לחוקים הסוציאליים של היום וזו החשיבות שלו. ברור שיש הרבה התאמות ושינויים מתחיים שגם נעשים ועוד יותר ברור שלא לוקחים את הכל כלשונו ומיישמים.

אני בטוח שגם אתה מאוד מסכים עם סיוע ליתום ולאלמנה וצדקה לאביונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

כל הנקודה היא, שאני לא מוכן לקבל על עצמי מוסר מספר שאיננו רלוונטי כבר.

נתתי דוגמא. ביקשת שנשים את הדוגמא בצד. שמתי. 

הבאתי עוד מספר דוגמאות. 

פתאום גם זה לא טוב, וצריך לחזור עוד אחורה. למה? הזמן זז קדימה, לא אחורה. 

אני לא מוכן לקבל עליי את ערכי המוסר של הספר הזה. נקודה. הם מתנגשים עם אנושיות בתקופת ימי חיי. 

אני יודע לחשוב לבד מה מוסרי ומה לא, להבדיל בין טוב לרע. מעשיי מדברים יותר ממילותי, בעיקר כי אני לא מדבר הרבה על מה שאני עשיתי, עושה וכנראה גם אעשה. ואני לא מדבר כי אני לא מאמין בלהתרברב או כי אני מצפה למשהו בתמורה. אני עושה מה שאני חושב לנכון, ולא פותח את המקור הגדול שלי אחרי זה למרות שאני מת לרוץ לספר לחבר'ה לפעמים.

אתה לא חייב לקבל על עצמך שום דבר מזה או להאמין בזה, רק להכיר בעובדה שהחברה והתרבות שאנחנו חיים בה (לא רק בישראל אלא בעולם) מתבססת במידה רבה על הספר הזה וגרסאותיו השונות, לטוב ולרע. 

זה כמו שתגיד, פורד מודל t זה חרא של אוטו וזה יהיה נכון במונחים מודרניים, אבל בלי זה לא היה לך פורד פוקוס.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

"חיזבאללה, שומעים? כשניכנס תיכנסו גם".

למחבלי חיזבאללה היה את כל הציוד בתוך אריזות ואקום מתחת לבית מטר מהגבול. 

פשוט חמאס יצא לפעולה לבד

כן, זה לא עובד ככה. לוקח כמה שעות להתארגן ולתקוף (לקח את זה גם לחמאס - הם התחילו להתארגן כמה שעות טובות לפני). שלא נדבר על זה שבשביל פקודה ״חיזבאללה, שומעים? כשניכנס תיכנסו גם״ צריך להסביר להם מה אתה הולך לעשות, איך, לוחות זמנים, מי המפקד הכללי. צריך לנהל דיונים…

אתה חושב שארגון כמו חזבאללה יפעל רק על סמך מילה של סינוואר?

בכל מקרה, לצערנו חיזבאללה לא היה חלק מהתוכנית, כי אם הוא היה כנראה היינו מסיימים את ה-7 באוקטובר עם הרבה הרבה פחות הרוגים וחטופים.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

חיזבאללה נועד לשמור על איראן במידה וישראל תחליט לגמור סופית את איראן, לא בשביל לעזור לממש פנטזיות של איזה עכברוש סוני מהביבים של עזה. סינואר וחמאס הם בסך הכל כלי בשחמט האיראני, לא אכפת להם לא מלבנון ולא מעזה או הפלסטינים. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם 7 באוקטובר היה "מצליח" קצת יותר מבחינתם אני לא בטוח שערביי יו"ש וישראל לא היו מצטרפים לפוגרום. 

ואם היינו מסתבכים קצת יותר גם לא מצרים לא היו יושבים בחיבוק ידיים 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, עדי-אל כתב:

בטוח שערביי יו"ש וישראל לא היו מצטרפים לפוגרום. 

מעניין שהם לא הצטרפו למרות שבן גביר ניסה ככל יכולתו לגרום לזה לקרות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

הספר הזה שם את הבסיס לחוקים הסוציאליים של היום וזו החשיבות שלו. 

ושוב. אני לא מדבר על "חוקים". אני מדבר על מוסר. 

לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

אני בטוח שגם אתה מאוד מסכים עם סיוע ליתום ולאלמנה וצדקה לאביונים.

לחלוטין. מסכים ומיישם כמיטב יכלתי מה שאני יכול. ולא רק את זה. 

אבל, מבחינתי, זה ממש לא קשור לזה שזה כתוב בספר כלשהו. זה פשוט הדבר הנכון לעשות, בדיוק כמו "לפני עיוור לא תיתן מכשול" ועוד כל מיני הברקות. 

אני גם מסכים עם 3 החוקים של אסימוב, זה לא אומר שאני צריך ליישם אותם בעבודה שלי (אני לא בתחום הנכון :cry:) או להתעלם מהם לחלוטין. הם נכונים בעיניי מוסרית, בדיוק כמו הסיוע ליתום, ואגב יש לי השגות לגבי מה שכתבת. 

הציטוט הנכון הוא "גר, יתום ואלמנה לא תעשוקו". דהיינו, השאר- תעשוק חופשי. 

אתה עדיין חושב שמדובר על משהו מוסרי?

"גֵּ֣ר יָת֤וֹם וְאַלְמָנָה֙ לֹ֣א תַעֲשֹׁ֔קוּ וְדָ֣ם נָקִ֔י אַֽל־תִּשְׁפְּכ֖וּ בַּמָּק֣וֹם הַזֶּ֑ה וְאַחֲרֵ֨י אֱלֹהִ֧ים אֲחֵרִ֛ים לֹ֥א תֵלְכ֖וּ לְרַ֥ע לָכֶֽם"

פלוס כמובן השיגעון גדלות שבא אחרי הטפת המוסר. 

לפני 44 דקות, SlowRide כתב:

זה כמו שתגיד, פורד מודל t זה חרא של אוטו וזה יהיה נכון במונחים מודרניים, אבל בלי זה לא היה לך פורד פוקוס.

ופורד פוקוס. זה לא חרא של אוטו? שואל בשביל חבר.

בוא ננסה לדייק. 

זה יותר כמו להגיד שבלי פורד מודל T לא היה מתקיים עולם הרכב המודרני (מבחינת הקונספט של פסי ייצור). 

וזה לא נכון בהכרח. 

בשלב כלשהו, מישהו היה מבצע את פס הייצור הראשון. אני חותם לך על זה. במקרה שלנו, זה פשוט היה הנרי פורד.

אתה חושב שהיינו מגיעים לעולם המודרני, ולא היינו מבססים חוקי מוסר, אם לא היה קיים התנ"ך ושות' בע"מ ובניו? 

היינו וחצי. האנושות מתקדמת. 

אז במקרה שלנו, הספר הזה היה המקום הראשון שבו ניסו לפתור את הסוגיות האלו. ועשו הרבה מאד מאד רע, יחד עם קצת טוב. אם לא היה הספר הזה, בכל מקרה היינו מוצאים את עצמנו עם חוקי מוסר בחברה שלנו. 

אגב, אם נחזור לרגע לפורד מודל T. 

אנחנו סוג של חזינו במשהו מודרני דומה: טסלה. הם קבעו את הסטנדרט העולמי החדש לגבי רכבים חשמליים, בצורה הרבה יותר מוצלחת ממה שטויוטה עשתה בזמנו עם ההיברידית שלה (ברח לי שם הדגם, הייתה החלוצה בתחום). 

ושים לב לעובדה מעניינת: בעבר הרחוק מאד, בתקופת הזמן של הפורד מודל T, חשמל היה לחלוטין צורת הנעה מקובלת.

ויודע מה, הנה אנקדוטה מעניינת:

ציינתי את אייזק אסימוב כמה פעמים (ספרי "אני, רובוט" וכדומה) פשוט כי אני אוהב את הספרים האלו, ולא כי חשבתי לעומק על הדברים. אז התחלתי לחשוב לרגע לעומק. 

אנחנו כפסע ממהפכת ה AI. לחלוטין יש מצב שספרי אסימוב ישמשו בתור ה"תנ"ך" של הרובוטים העתידיים, מונעי AI. ספציפית, 3 החוקים. 

כמו שאסימוב חשב עליהם לפני שנים רבות, כך מישהו אחר באותה מידה יכל לחשוב עליהם בעצמו. אולי בניסוח מעט שונה, אבל אותו הקונספט בדיוק. 

כך שלא בהכרח צריך ספר; וזה שיש ספר קיים, אולי רק עזר או האיץ תהליך טבעי. 

והנה לך פואנטה משעשעת, שאספר על עצמי: 

הוותיקים פה אולי זוכרים שאני אספן של סכינים. תחביב ישן שלי. 

כחלק מהתחביב, העברתי הרבה שעות בתכנון של רעיונות וגם כמה חידושים לתחום, שעלו למוחי הקודח. על אחד מהם אני עדיין יושב, לא הצלחתי לעשות איתו כלום, נעזוב את זה כרגע. 

אבל, אחד הקונספטים שעלו לי, היה מאד מאד ספציפי- תוכנן לשוק מסויים, להיראות בצורה מסויימת ולעבוד בצורה ספציפית. ונחש מה? כמה שנים אחרי שציירתי את הדגם להנאתי, כקונספט (שוב- דגש על ספציפי), מצאתי שחברה הנמצאת כחלק מהשוק שעבורו תכננתי את הכלי, הוציאה ושיווקה משהו שנראה מאד!!! דומה למה שאני תכננתי, עם אותה עבודה ספציפית שאני הזיתי ממוחי הקודח. זה משהו שלא צפיתי שיכול לקרות. אז נחש מה? יותר מאדם אחד חושב על אותו הדבר, ויותר מאדם אחד חושב שזה יכול להיות משהו טוב.

אני שמח שלא עשיתי כלום עם הקונספט הספציפי הזה- הדגם נכשל במכירות ונעלם כמו שהגיע אחרי כשנה וחצי... 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

זה כיף להתעסק במה יכל להיות אבל לא צריך להתעלם ממה שיש.

אלה עובדות. מה היה קורה אם לא היו כותבים את התנ״ך? מי יודע, אולי העולם היה מקום טוב יותר. בפועל על זה מתבססת והתפתחה התרבות שלנו איך שלא תסתכל על זה. העובדה הזו נותנת לספר הזה מקום טיפה יותר חשוב בהיסטוריה האנושית מאשר להארי פוטר. להתייחס לזה כמו לעוד ספר פנטזיה זה כמו לגרש את סבא מהבית ולנתק איתו קשר כי הוא כבר בן 100 לא מסוגל לעבוד, תמהוני ודמנטי...

שוב, אף אחד לא טוען שאתה צריך להאמין או לחיות לפי מה שכתוב שם. זה בכלל לא סותר את העניין.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

זה כיף להתעסק במה יכל להיות אבל לא צריך להתעלם ממה שיש.

אלה עובדות. מה היה קורה אם לא היו כותבים את התנ״ך? מי יודע, אולי העולם היה מקום טוב יותר. בפועל על זה מתבססת והתפתחה התרבות שלנו איך שלא תסתכל על זה. העובדה הזו נותנת לספר הזה מקום טיפה יותר חשוב בהיסטוריה האנושית מאשר להארי פוטר. להתייחס לזה כמו לעוד ספר פנטזיה זה כמו לגרש את סבא מהבית ולנתק איתו קשר כי הוא כבר בן 100 לא מסוגל לעבוד, תמהוני ודמנטי...

שוב, אף אחד לא טוען שאתה צריך להאמין או לחיות לפי מה שכתוב שם. זה בכלל לא סותר את העניין.

זה ספר מעולה ובסיס להכל והכל על הכיפאק, אבל אתה יכול לדמיין את העולם הנוכחי בן זמננו מסתמך רק על הפיזיקה הניוטונית (גאונית ופורצת דרך ככל שתהיה)? בלי תורת היחסות,  מכניקת הקוואנטים וכולי? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, ברווז כתב:

לחלוטין. מסכים ומיישם כמיטב יכלתי מה שאני יכול. ולא רק את זה. 

אבל, מבחינתי, זה ממש לא קשור לזה שזה כתוב בספר כלשהו. זה פשוט הדבר הנכון לעשות, בדיוק כמו "לפני עיוור לא תיתן מכשול" ועוד כל מיני הברקות. 

חוקים נכתבים לא בשביל אנשים שזה מובן מאליו עבורם אלא עבור אלה שלא.

אם אתה לא תיתן מכשול בפני עיוור אבל 10% מהאוכלוסייה כן עדיין כל המדרכה תהיה מלאה בעיוורים מרוחים עליה. החוק בא בשביל אותם 10%.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, PinkDolphin כתב:

אכן. זה בדיוק מה שהיה קורה. ידוע שחמאס בנה על מתקפה בו״ז של חיזבאללה, והם (מסיבה לא ידועה כרגע) חטפו רגלים קרות ברגע האחרון.
התרחיש של התקפת העורף בכמויות אדירות של טילים זה מה שאלוף מיל. יצחק בריק מתריע מפניו כבר שנים. העורף לא היה מתורגל בזה ואחוז גבוה של המקלטים בארץ היו מלאים בתור מחסני ג׳אנק או נעולים. כנ״ל אחוז גבוה של הממ״דים שבהם הדלת פורקה.

ממה שאני יודע, פורסם לאחרונה שבשביעי בבוקר נפרסו כוחות בצפון ורדואן חיזלשו בעקבות זאת.

לפני כשעה, ברווז כתב:

יותר מאדם אחד חושב על אותו הדבר

כשהיינו צעירים יותר, אחי שעובד בתחום ההייטק היה מעביר איתי שיחות רבות בפירוט על רעיונות וסטרטאפים שיש לו שלא עברו למימוש מעבר למילים של אותה שיחה, ורעיונות רבים שלו כבר יצאו לפועל בידי כל מיני חברות או אנשים אחרים, ומאז יש משפט שמהלך איתי "לא משנה מה אתה חושב שאתה עושה, איפשהו יש ילד סיני שעושה את זה טוב יותר ממך" וזה תקף גם על הגיית רעיונות ומימושם

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבודו של התנ״ך במקומו מונח. אבל מקור המוסר המערבי? יש איזו נטיה להאדרה מוגזמת, שמתוחזקת יפה יפה על ידי סוכני דת ומחזירים בתשובה.

חוקי חמורבי נכתבו עוד לפניו. מוסר הלך והתפתח עם הזמן.

הבודהיזם בהודו והקונפוציוניזם בסין כוללים ערכי מוסר דומים, גם בלי גישה לתורה.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

העובדה הזו נותנת לספר הזה מקום טיפה יותר חשוב בהיסטוריה האנושית מאשר להארי פוטר.

ספר עם נחש מדבר הוא ספר חשוב. אוקי הבנתי. 

באחד מספרי הארי פוטר היה נחש מדבר. זה ספר חשוב. אוקי, הבנתי. 

חשיבות היסטורית? כן. זה ספר חשוב. 

רלוונטיות? 

תוכן? 

אמינות? 

משהו??? 

להיפך. ממה שאני מכיר יש יותר רע בספר הזה מאשר טוב. 

לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

להתייחס לזה כמו לעוד ספר פנטזיה זה כמו לגרש את סבא מהבית ולנתק איתו קשר כי הוא כבר בן 100 לא מסוגל לעבוד, תמהוני ודמנטי...

אתה יהודי. נכון? 

אתה פטריוט? 

עשית שירות צבאי? משמעותי? 

אני שואל, כי אם היית נוצרי שנולד בארצות הברית, אז גם כנראה שהיית פטריוט, אולי אפילו עם שירות צבאי משמעותי. 

הקשר האדיוטי בין אדם לפיסת אדמה ספציפית שהוא במקרה נולד עליה לא ממש מובן לי. 

מה אם היית נולד באקוודור? בתור נוצרי? 

או באנגליה כהינדי? המממ...

מסקנה: הקשר בין אדם, דת ומקום הוא בדיוק זה- אם במקרה נולדת לתוך דת מסויימת, במקום מסויים, כנראה שתישאר תקוע שם ותנהג לפי המנהגים שהיו נהוגים שם כל הזמן, כי ככה. 

לפני 27 דקות, flytomars כתב:

זה ספר מעולה ובסיס להכל והכל על הכיפאק, אבל אתה יכול לדמיין את העולם הנוכחי בן זמננו מסתמך רק על הפיזיקה הניוטונית (גאונית ופורצת דרך ככל שתהיה)? בלי תורת היחסות,  מכניקת הקוואנטים וכולי? 

קח לך ניסוי מחשבתי. 

אמרת "פיזיקה ניוטונית". 

אם, במקרה, בלי כוונה, היו קוראים לזה פיזיקה "מוישונית" או פיזיקה "פדרואית". זה היה משנה משהו? 

במקרה היה אחד שהחליט להתעמק. 

באותה מידה, לשאלתך, כן- אני יכול לדמיין את העולם המודרני, בתוך פרדוקס מסויים, מודה- ללא היחסות, קוואנטים ושות'. 

המחשבים שיש לנו היום היו מסוגלים להעלות את התיאוריות הללו מתוך החומר בעצמם.

הפרדוקס, לא היו לנו מחשבים ללא הפיזיקה הזו...

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

חוקים נכתבים לא בשביל אנשים שזה מובן מאליו עבורם אלא עבור אלה שלא.

אם אתה לא תיתן מכשול בפני עיוור אבל 10% מהאוכלוסייה כן עדיין כל המדרכה תהיה מלאה בעיוורים מרוחים עליה. החוק בא בשביל אותם 10%.

חוק האזנות סתר, כתוב בתנ"ך? או שהוא נוצר ועלה והתקדם לבדו, מתוך תובנות והבנות? 

זה מופרך להניח שחוקים נוספים היו נוצרים מעצמם אלמלא הספר עמוס השטויות הזה?

לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

ורעיונות רבים שלו כבר יצאו לפועל בידי כל מיני חברות או אנשים אחרים, ומאז יש משפט שמהלך איתי "לא משנה מה אתה חושב שאתה עושה, איפשהו יש ילד סיני שעושה את זה טוב יותר ממך" וזה תקף גם על הגיית רעיונות ומימושם

לגמרי. 

המאזן שלי כרגע, למיטב זכרוני, 8 מתוך 11 כבר בוצעו. 6 בהצלחה, 2 פלופים. אחד שציינתי למעלה, השני היה רעיון של כמו לדרמן עבור מאיידים- פתרון אמיתי, שמחליף ערכה גדולה פיזית ומשקלית. ~4 חודשים אחרי שהתייאשתי (אחרי שפניתי לחברה מקומית שמייצרת סכינים, לחברה אמריקאית שחובבת חדשנות- ול-2 אלו פניתי רק אחרי שלדרמן עצמם לא החזירו לי שיחות:cry::LOL:), מצאתי משהו מאד מאד מאד מאד דומה בשוק, שנכחד אחרי כחודש. לא נתקלתי בזה מאז שוב. זה הפלופ השני. השאר חיים ובועטים למיטב ידיעתי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...