Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

יודע מה, אתה צודק.

אם היו מרכזים מאמץ אולי המון מגיעים לפאתי תל אביב. אבל זה היה מוריד את מספר ההרוגים הכולל, כי זה היה נותן יותר זמן להתארגנות והם לא היו יוצאים מתל אביב עם חטופים לכיוון עזה.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 69.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5636

• יבגניפ

5369

• פינדר

4596

• Night Driver

3546

מוריד את מספר ההרוגים הכולל?

לא יודע 

כמו שאמרתי. היו יכולים להכנס למלון ולקחת את כולו בני ערובה. 

לא יורדים עם חטופים לעזה.

30 מחבלים עם מיטב כלי הנשק.

צה"ל היה מתגבר על זה. אבל זה היה כאב ראש גדול.

וחוץ מזה. שחלק גדול מהחטופים (כך הבנתי) בכלל לא נחטפו על ידי פעילי חמאס.

אלא על ידי הגל השני ושלישי.

שבאו לבזוז מכל הבא ליד. אז בזזו גם כמה אנשים ותינוקות.

אם חמאס היה יודע שזה מה שישבור את המדינה. כנראה היינו היום עם פי 2-4 יותר חטופים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיבה שחמאס הצליח להשיג את מה שהשיג ב-7.10 היה הפתעה. אם הם היו מנסים לתאם תוכניות עם חיזבאללה הדבר היה ברמת וודאות די גבוהה מתגלה לישראל, במיוחד לאור ההצלחות המודיעניות של ישראל מול חיזבאללה ואיראן. חמאס ידעו על זה, לכן שמרו על זה בפנים. הפתעה היה הדרך היחידה שלהם להצליח. כל דבר אחר היה מסתיים בטרקי שוט מבחינתם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי וגם זה בספק גדול היו מגיעים לתל אביב אבל שוחטים ממש לא בטוח.

בערים צפיפות וכמות החמושים הרבה יותר גדולה  והרסה יותר קשה לשחזר את ה"הצלחה" במרחב הכפרי. 

בנוסף הבעיה העיקרית בעוטף היה מחסור אדיר בכוחות. הצפון ויוש היו שונים לחלוטין מהבחינה הזו. אל תשכח שכל הכוננות היתה צפונה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, om2 כתב:

מוריד את מספר ההרוגים הכולל?

לשדרות ולאופקים, שלא לדבר על הנובה, הם הגיעו בדקות. מצד שני לצבא ולמשטרה לקח זמן להגיע לשם. היו להם כמה שעות לשחוט כפי יכולתם.

נסיעה על כביש 4 לכיוון תל אביב לוקחת כ45 דקות בשבת בבוקר. בזמן שמספיק ניידת או שתיים ליד ראשון, בשביל לעכב אותם ולהביא עוד כוחות.

זה דיון תיאורטי ויש המון תרחישים אפשריים. עדיין אני חושב שאם היו מנסים להגיע לתל אביב, היינו גומרים עם פחות הרוגים ובטח עם פחות חטופים.

לפני 15 דקות, om2 כתב:

אם חמאס היה יודע שזה מה שישבור את המדינה. כנראה היינו היום עם פי 2-4 יותר חטופים.

זה שבר את המדינה?

רק לפני פוסטים פה כתבו שאנחנו בתקופה של נס...

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, garicho כתב:

הסיבה שחמאס הצליח להשיג את מה שהשיג ב-7.10 היה הפתעה. אם הם היו מנסים לתאם תוכניות עם חיזבאללה הדבר היה ברמת וודאות די גבוהה מתגלה לישראל, במיוחד לאור ההצלחות המודיעניות של ישראל מול חיזבאללה ואיראן. חמאס ידעו על זה, לכן שמרו על זה בפנים. הפתעה היה הדרך היחידה שלהם להצליח. כל דבר אחר היה מסתיים בטרקי שוט מבחינתם.

"חיזבאללה, שומעים? כשניכנס תיכנסו גם".

למחבלי חיזבאללה היה את כל הציוד בתוך אריזות ואקום מתחת לבית מטר מהגבול. 

פשוט חמאס יצא לפעולה לבד.

לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

בערים צפיפות וכמות החמושים הרבה יותר גדולה  והרסה יותר קשה לשחזר את ה"הצלחה" במרחב הכפרי. 

בנוסף הבעיה העיקרית בעוטף היה מחסור אדיר בכוחות. הצפון ויוש היו שונים לחלוטין מהבחינה הזו. אל תשכח שכל הכוננות היתה צפונה.

נהגוס אתה מדמיין.

צהל לפני ה7.10 היה שכונה. מוצבים פלוגתיים היו בסד"כ של פחות ממחלקה, למה אתה חושב שזה שונה בצפון?

נסיעה לדרום לוקחת בערך שעה מהמרכז, לצפון בערך שעתיים וחצי. זמן הרבה יותר ארוך.

רוצה לחשוב על עוד משהו? אם חמאס לא יורה רקטות למרכז ב6:29 המדינה מגלה על מעשי הטבח ב14:00 בצהריים במקרה הטוב.

לפני 58 דקות, פינדר כתב:

יודע מה, אתה צודק.

אם היו מרכזים מאמץ אולי המון מגיעים לפאתי תל אביב. אבל זה היה מוריד את מספר ההרוגים הכולל, כי זה היה נותן יותר זמן להתארגנות והם לא היו יוצאים מתל אביב עם חטופים לכיוון עזה.

אני חושב ש(שוב, נס גדול) ההצלחה הגדולה שלהם בשילוב עם הנובה בילבלה אותם.

אם היו מתבצרים בישובים כמו שתיכננו עם בני ערובה היה לנו אלפי "הבית של פסי", והמלחמה בשטח המדינה הייתה נמשכת חודש.

עריכה:

כמובן שצריך להגיד שהאמירה של סמוטריץ "החזרת החטופים זה לא ניצחון" זה אמירה שהיא כולה בגידה אחת גדולה במדינת ישראל, בערכים שלה ובמהות שלנו שגרמה למאות אלפי מילואימניקים לקפוץ לבד ב7.10.

יימח שמו ושם זכרו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, om2 כתב:

למה אתה חושב שלא?

התקפה מתואמת חמאס. חיזבאללה. ומחבלים מיו"ש.

לאור המצב ב7/10

לא רואה את צה"ל מצליח להתאפס על עצמו ב12 שעות הראשונות.

לאשקלון היו מגיעים.

לחיפה גם די בטוח

גם לכפר סבא וירושלים.

לתל אביב? תלוי.

לא חושב שזה משהו הזוי.

תלוי כמה מאמץ היו משקיעים בזה.

תאורתית. גם ב7/10 אם בתחילת המתקפה 10 טנדרים היו דוהרים לכיוון תל אביב (יוצאים ב7 מעזה. ב8 כבר שוחטים בתל אביב)

לא חושב שמישהו היה עוצר אותם בדרך.

יכלו לקחת אפילו מלון שלם כבני ערובה.

לא תרחיש בדיוני.

לא הזוי בכלל.
התוכניות המפורטות של חמאס שהתגלו כללו השתלטות על בסיסי חיל האויר בנגב, שלא מוגנים מפלישה קרקעית.
לו זה היה קורה, חיל האויר כמעט לא היה יכול לתפקד ולהפציץ את עזה, או לשלוח מסק״רים נגד מחבלים על הקרקע (היו 2 מסק״רים בכוננות בכל הארץ).
למה זה לא קרה? כי לפחות לגבי בסיס אחד, מי שהיו אמורים לפלוש אליו נתקלו במסיבה בנובה קודם ולא יכלו לעמוד בפיתוי, וזה עיכב אותם הרבה שעות.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

זו נאיביות מוחלטת.

הם היו קודם כל יורים עשרות אלפי רקטות למרכז ולחיפה, ולרמת דוד. הצבא בכלל לא היה מנסה להגיע צפונה בגלל חוסר פיקוד ושליטה וכוחות רדואן היו כובשים את כל הגליל.

תחשוב על נחיל של אלף כטבמים שטסים לתל נוף ולמתקני רפאל בשקט מוחלט. היום אנחנו עוד לא מצליחים ליירט ביעילות של מעל 90%

נזקים אדירים במפרץ חיפה. טילי שיוט לתל אביב... 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, פריג'י כתב:

זו נאיביות מוחלטת.

הם היו קודם כל יורים עשרות אלפי רקטות למרכז ולחיפה, ולרמת דוד. הצבא בכלל לא היה מנסה להגיע צפונה בגלל חוסר פיקוד ושליטה וכוחות רדואן היו כובשים את כל הגליל.

תחשוב על נחיל של אלף כטבמים שטסים לתל נוף ולמתקני רפאל בשקט מוחלט. היום אנחנו עוד לא מצליחים ליירט ביעילות של מעל 90%

אכן. זה בדיוק מה שהיה קורה. ידוע שחמאס בנה על מתקפה בו״ז של חיזבאללה, והם (מסיבה לא ידועה כרגע) חטפו רגלים קרות ברגע האחרון.
התרחיש של התקפת העורף בכמויות אדירות של טילים זה מה שאלוף מיל. יצחק בריק מתריע מפניו כבר שנים. העורף לא היה מתורגל בזה ואחוז גבוה של המקלטים בארץ היו מלאים בתור מחסני ג׳אנק או נעולים. כנ״ל אחוז גבוה של הממ״דים שבהם הדלת פורקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

בטא נשים בצד את העבדים. יום מנוחה, סוג של הבטחת הכנסה (לקט שיכחה ופאה למשל), יחס לזקנים, לא לגנוב וכו'.

אוקיי! בוא נשים את העבדים בצד. 

את מי שעושה משכב זכר, אני חייב לסקול באבנים בעצמי או שאני יכול לתת לאחד מהעבדים ששמתי בצד לעשות את זה עבורי? 

ומי אחראי על הריגת הנואפים? משטרת בןגביר או האזרחים עצמם? 

יש לי עוד לא מעט שאלות כאלו, גם אם נשים את העבדים בצד, במחסן, בחושך, בלי אוכל ומים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לסיכום, ספר שחלקו בדותות הזויות (כמו נחש מדבר) וחלקו חוקים שהיו אולי מתאימים למציאות של לפני 2000 שנה. 

למה אנשים עדיין לוקחים אותו קשה, לא מצליח להבין. 

יותר גרוע מזה, למה אני חייב לקבל אותו ואת ההשלכות ההזויות שלו, בגלל שאנשים לוקחים אותו קשה. פה יש לי בעייה אמיתית ורצינית. 

בואו נחזור לפוליטיקה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ברווז כתב:

אוקיי! בוא נשים את העבדים בצד. 

את מי שעושה משכב זכר, אני חייב לסקול באבנים בעצמי או שאני יכול לתת לאחד מהעבדים ששמתי בצד לעשות את זה עבורי? 

ומי אחראי על הריגת הנואפים? משטרת בןגביר או האזרחים עצמם? 

יש לי עוד לא מעט שאלות כאלו, גם אם נשים את העבדים בצד, במחסן, בחושך, בלי אוכל ומים. 

תשווה למה שעשו להם אז לפני החוקים ה"הומאניטריים" של התורה.

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

זו נאיביות מוחלטת.

את כל זה חטפתי ב 7.10 באשקלון.

כן, היו נזקים והיו נפגעים לא מעט אזרחים בגליל אבל בין זה לבין כיבוש תל אביב יש מרחק אדיר. אל תשכח שכל כוח רדואן מנה כ 2500 איש. זה משהו ש 1000 לוחמים עוצרים די בקלות.

כטב"מ הוא כלי מפחיד אבל הוא לא כלי שגורם נזק אדיר. גם נחיל כזה שהיה מגיע לתל נוף לא בטוח שהיה משבית את הבסיס וגם אם כן הוא אחד מני רבים ואם הספקת להרים את הכלים לאויר אין לך שום פגיעה מבצעית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...