Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

או, התקדמנו. מסתבר שיש פליטים לא יהודים בעולם. כבר משהו זז. מבינים שהפונקציה "אם יהודי בורח ממלחמה אזי פליט ואם גוי בורח ממלחמה אזי תייר" לא מייצגת העולם. כבר הישג.

וזה מחזיר אותי שלןשה עמודים אחורה. יש לך מילה אחרת חוץ מ"גזענות" שיכולה להסביר את תפיסת העולם שלכם? או שאולי יש לך דרך להסביר את החירטוטים שנזרקים כאן על "הם גונבים לנן עבודות"?

אני אדם סקרן. מעניין אותי. יש לי גם תחושה קלה ולא מבוססת שאנשים שמחזיקים בסט הדעות הזה עכשיו, חופפים תפיסתית לאנשים שהסבירו לי לפני 30 שנה שאמא שלי זונה, אבא שלי חבר במאפיה וקבלנו 5 דירןת במתנה מהמדינה. מעניין,לא?

בוא נגיד יש הרבה יותר מהגרי עבודה מפליטי מלחמה. מי שעשה מכל מסתנן לא חוקי "פליט מלחמה" אשם בזילות העניין ועזוב שיש הרבה עבריינות אצל המסתננים.

ואין לי בעיה עם אנשים שרוצים לבוא לעבוד. שיבוא לעבוד כמה שנים, יחסוך כסף ויסדר את המשפחה שלו. רק שיהיה מסודר וחוקי. זה רווחי גם לנו וגם לעובד שבה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אם הדרך היחידה להתפרנס בענף הזה היא נגד החוק עם עובדים זרים בלי מעמד חוקי, הבעיה היא בחוק.

מסכים לגמרי, אבל אתה לא יכול להגיד "הפתרון הלא חוקי שלי עובד אז זה מה שאני אעשה". צריך לגרש מסתננים לא חוקים ביחד עם טיפול בבירוקרטיה מיותרת.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

אם הדרך היחידה להתפרנס בענף הזה היא נגד החוק עם עובדים זרים בלי מעמד חוקי, הבעיה היא בחוק.

הם חוקיים.

חלק קטן קיבל מעמד תושב (זכויות מלאות למעט הצבעה לרשויות)

והשאר מחדשים ויזה כל חודשיים שלושה.

המסעדנים מוציאים להם תלוש שכר בדיוק כמו לעובד 'לבן'.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, עדי-אל כתב:

בוא נגיד יש הרבה יותר מהגרי עבודה מפליטי מלחמה. מי שעשה מכל מסתנן לא חוקי "פליט מלחמה" אשם בזילות העניין ועזוב שיש הרבה עבריינות אצל המסתננים.

ואין לי בעיה עם אנשים שרוצים לבוא לעבוד. שיבוא לעבוד כמה שנים, יחסוך כסף ויסדר את המשפחה שלו. רק שיהיה מסודר וחוקי. זה רווחי גם לנו וגם לעובד שבה.

הדיסוננס הקוגניטיבי שלכם כובש, באמת. כאילו, אל תקח אישית, אבל הדרך שאתם תעשו כדי להוכיח לעצמכם שאין גזענות ושזה לא רק סביב טוהר הגזע של המדינה.

בכל מקרה, בשביל הסדר הטוב:

בוודאי שישראל לא יכולה לקלוט מיליוני פליטים, בהיותה מדינה קטנה. זה לא אומר שאי אפשר לקלוט פליטים בכלל. ולראיה, יש אלפי אוקראינים פה. אבח החישוב העקרוני היחידי שישראל מפעילה, והוא מופיע גם פה בצורה מובלעת או מוכחשת, זה שמירה על הציביון היהודי ועל רוב יהודי. זה אותו העיקרון שגורם לנו כמדינה לעשות הרבה דברים מפגרים. אבל ניחא.

באוקראינה יש מלחמה. זה נתון אובייקטיבי. זה כבר לא הסיפורים עם האפריקאים שאפשר למרוח עד מחר. אני מכיר אנשים שנשארו שם. אני מכיר אנשים שעזבו. אני מכיר קרובי משפחה של כאלו שנהרגו. לטעון שמדובר ב"תיירים" זה.. ובכן.. לא משנה מה זה. אבל אני לא מאחל לאף אחד מהמגיבים פה להיות "תייר" כזה. 

ללא שום קשר לאוקראינים שברחו מהמלחמה, ישראל זקוקה נואשות לפועלים זרים, כמו רוב המדינות במערב. כמובן, אני בעד הגירת עבודה מסודרת. עדיף לכולנו מכל סיבה הגיונית ואפשרית. אבל לטעון, כמו שטענו כאן, שהם "גונבים לנו את העבודות" זה מופרך ברמה די קיצונית. אין ככ בישראל אנשים שרוצים לעבוד ולא עובדים. גם אם לוקחים בחשבון את כל המשחקים במספרים שאולי יש ואולי אין בלמס, אחוז האבטלה בישראל אפסי. ואנחנו תלויים בפועלים תאילנדים, ערבים, סינים אפריקאים וגם מזרח אירופאיים למגוון עבודות שאיש מאיתנו לא יעבוד בהן, לא רק בגלל כסף. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

מהגרים לא חוקיים הם לא הפתרון.

אתה גם יכול לקרוא את הציטוט שלי למעלה:

"במקום לבלבל את השכל המסעדנים צריכים ללכת להפגין נגד הבירוקרטיה."

כלכלה מורכבת מהמון עסקים, חלקם רווחים יותר חלקם פחות. אם מסעדן יטען שהוא משלם סתם אגרת שלט, או מחיר מטורף על השמעת מוזיקה, סבבה, אפשר לדבר על זה. אם הטענה שלהם היא "סודנים יותר זולים מישראלים בגלל זה לא אמכור המבורגר ב-100", אז וואלה לא סבבה.

למה מהגרים לא חוקיים למטבח במסעדה זה סבבה אבל אתה לא רוצה לשים אותם בגני ילדים? במקום לשלם 3500 תוכל לשלם רק 1200, טירוף! בוא נחסוך מלא כסף.

אם מסעדות רוצות שוטפי כלים מחו"ל, שיפנו לאיזה משרד עבודה שקר כלשהו שיארגן להם רישיון להביא עובדים בצורה חוקית.

אתה תמים.

תבדוק מי בכנסת כיום או בעבר היה מעורב חזק בחברות שעובדות בייבוא עובדים זרים.

תבין מי גוזר פה קופון, מאיזה מגזר הוא.

הססמא היא תמיד Show me the money, או לפחות בדוק מי אינטרנסני ומי הקבוצת מיעוט שתרוויח

פורסם

עובדים זרים זה טוב, לא מושלם כי הכסף "בורח" החוצה. אבל הם בהחלט עוזרים למנועי הכלכלה.

מנגד. מהגרי עבודה ללא רישיון או הסדר מדויק זה רעה חולה.  הם בדרך כלל מנסים מגיעים ואז מוצאים את עצמם מחפשים במה להתפרנס. וחלקם מגלים שהפשע (שמבחינתי להיות מחסל שכיר ולהיות גנב אופניים חשמליים זה פשע) לפעמים משתלם יותר.

לכן צריך להסכים להכניס לכאן רק כאלה עם רישיון ולפי צורך ספציפי (חקלאות/מסעדנות/קשישים או כל צורך אחר) עם ידיעה מתי הם נכנסו ומתי הם אמורים לעזוב.

אבל צריך גם מנגנון שיפקח על העזיבה שלהם.

יש לא מעט עובדים זרים ברישיון שפשוט ביום העזיבה עשו ויברח. הורידו פרופיל ונשארו בארץ.

ועכשיו הם כמו מהגרי עבודה ולרבות התעסקות בפשיעה.

• אהבתי 2

.

פורסם
לפני 23 דקות, KipodYam כתב:

אתה תמים.

תבדוק מי בכנסת כיום או בעבר היה מעורב חזק בחברות שעובדות בייבוא עובדים זרים.

תבין מי גוזר פה קופון, מאיזה מגזר הוא.

הססמא היא תמיד Show me the money, או לפחות בדוק מי אינטרנסני ומי הקבוצת מיעוט שתרוויח

לא הבנתי מה הקשר תמים.. רשמתי - "צא להפגין נגד הבירוקרטיה". מבחינתי זה כולל גם הפגנות נגד המושחתים בכנסת וכל הלוביסטים שמשמנים להם את הכיס.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הדיסוננס הקוגניטיבי שלכם כובש, באמת. כאילו, אל תקח אישית, אבל הדרך שאתם תעשו כדי להוכיח לעצמכם שאין גזענות ושזה לא רק סביב טוהר הגזע של המדינה.

בכל מקרה, בשביל הסדר הטוב:

בוודאי שישראל לא יכולה לקלוט מיליוני פליטים, בהיותה מדינה קטנה. זה לא אומר שאי אפשר לקלוט פליטים בכלל. ולראיה, יש אלפי אוקראינים פה. אבח החישוב העקרוני היחידי שישראל מפעילה, והוא מופיע גם פה בצורה מובלעת או מוכחשת, זה שמירה על הציביון היהודי ועל רוב יהודי. זה אותו העיקרון שגורם לנו כמדינה לעשות הרבה דברים מפגרים. אבל ניחא.

באוקראינה יש מלחמה. זה נתון אובייקטיבי. זה כבר לא הסיפורים עם האפריקאים שאפשר למרוח עד מחר. אני מכיר אנשים שנשארו שם. אני מכיר אנשים שעזבו. אני מכיר קרובי משפחה של כאלו שנהרגו. לטעון שמדובר ב"תיירים" זה.. ובכן.. לא משנה מה זה. אבל אני לא מאחל לאף אחד מהמגיבים פה להיות "תייר" כזה. 

ללא שום קשר לאוקראינים שברחו מהמלחמה, ישראל זקוקה נואשות לפועלים זרים, כמו רוב המדינות במערב. כמובן, אני בעד הגירת עבודה מסודרת. עדיף לכולנו מכל סיבה הגיונית ואפשרית. אבל לטעון, כמו שטענו כאן, שהם "גונבים לנו את העבודות" זה מופרך ברמה די קיצונית. אין ככ בישראל אנשים שרוצים לעבוד ולא עובדים. גם אם לוקחים בחשבון את כל המשחקים במספרים שאולי יש ואולי אין בלמס, אחוז האבטלה בישראל אפסי. ואנחנו תלויים בפועלים תאילנדים, ערבים, סינים אפריקאים וגם מזרח אירופאיים למגוון עבודות שאיש מאיתנו לא יעבוד בהן, לא רק בגלל כסף. 

מדינת ישראל היא מדינת לאום. כמדינת לאום, כל מדינת לאום, היא מפלה בין בני הלאום שלה לבני לאומים אחרים.

ההפרדה הזו נמצאת בבסיס הסדר העולמי של אחרי מלחמת העולם הראשונה והיא עוד התחזקה אחרי מלחמת העולם השניה.

מדינת ישראל היא מדינה ריבונית. כמדינה ריבונית, היא רשאית לסרב כניסה לכל אדם שאינו תושב או אזרח המדינה. היא גם רשאית לסלק מתחומה כל אדם כזה שנכנס למדינה כחוק או שלא כחוק.

בין זה לבין "גזענות" אין כלום ושום דבר. בין זה לבין "כובש" אין כלום ושום דבר. סלח לי אבל זה הבל פה בניחוח רגרסיבי.

עריכה אחרונה על ידי omerkot
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 9 דקות, omerkot כתב:

מדינת ישראל היא מדינת לאום. כמדינת לאום, כל מדינת לאום, היא מפלה בין בני הלאום שלה לבני לאומים אחרים.

כל מדינות העולם הקיימות היום הן מדינות לאום.

לפני 10 דקות, omerkot כתב:

מדינת ישראל היא מדינה ריבונית. כמדינה ריבונית, היא רשאית לסרב כניסה לכל אדם שאינו תושב או אזרח המדינה. היא גם רשאית לסלק מתחומה כל אדם כזה שנכנס למדינה כחוק או שלא כחוק.

קשור למשהו שכתבתי?

לפני 10 דקות, omerkot כתב:

בין זה לבין "גזענות" אין כלום ושום דבר. בין זה לבין "כובש" אין כלום ושום דבר. סלח לי אבל זה הבל פה בניחוח רגרסיבי.

לא יודע מה כיבוש קשור.

בסופו של דבר, לא אתה, לא מרק, לא עדיאל, לא יובל שעושה לייק אוטומטי לכל תגובה בעלת ניחוח ימני לאומני, לא אף אחד אחר לא מסוגל לענות על מה שאני שואל.

לא שאלתי מה הפרוצדורה העקרונית שמאפשר לישראל לקבל או לא לקבל פליטים.

שאלתי למה לחלקכם יש צורך להוכיח שפליטים הם בעצם תיירים, ולמה חלקכם ככ מתנגד לכניסה של פליטים לא יהודים והאם אתם בכלל מבינים שיש כזה דבר "פליטים".

אני יודע את התשובות. זה לא קשור לרגרסיביות. ובגלל שאני חי כאן את רוב חיי, אני גם יודע שהמילים היפות, כאילו יהודים דווקא כן מוזמנים לכאן - גם הן חסרות תוכן. אני יודע את זה, כי אני יהודי שהגיע לכאן. ונתקל אחד לאחד ביחס שאתם שומרים, לכאורה, לגויים שלא רצוים כאן, מבלי שאתם יודעים להסביר למה, חוץ מזה שחלקכם חושבים שהם גונבים לכם את העבודה כשוטף כלים בארומה.

וכמו שכבר כתבתי, יש קורלציה מופלאה בין הדעות של אנשים בתחומים קרובים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה פשוט מאוד,

ההסתכלות הימנית של ה2 עשורים האחרונים היא לא דמוגרפית, של רב יהודי.

אלא אלקטוראלית, בודקים מיהו יהודי על פי הפוטנציאל האלקטוראלי שלו.

יהודי ברה"מ לשעבר פחות רצויים כי הם יצביעו לליברמן (כנראה). לכן הריצו את סעיף הנכד.

יהודים רפורמים/קונסרבטיביים פחות רצויים כי יצביעו כנראה למפלגת מרכז-שמאל. אמריקאים הם קצת מוחרגים, אבל עדיין לא רצויים במיוחד.

יהודים אורתודוקסיים מאוד רצויים כי תמיד יצביעו לימין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 25 דקות, omerkot כתב:

לא...

לא יודע מאיפה המצאת את זה.

לריבונות אין שום קשר לעניין.

המדינה יכולה לפעול בהתאם לחוק. זהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 6 דקות, laviil כתב:

זה פשוט מאוד,

ההסתכלות הימנית של ה2 עשורים האחרונים היא לא דמוגרפית, של רב יהודי.

אלא אלקטוראלית, בודקים מיהו יהודי על פי הפוטנציאל האלקטוראלי שלו.

יהודי ברה"מ לשעבר פחות רצויים כי הם יצביעו לליברמן (כנראה). לכן הריצו את סעיף הנכד.

יהודים רפורמים/קונסרבטיביים פחות רצויים כי יצביעו כנראה למפלגת מרכז-שמאל. אמריקאים הם קצת מוחרגים, אבל עדיין לא רצויים במיוחד.

יהודים אורתודוקסיים מאוד רצויים כי תמיד יצביעו לימין.

בול.

וזה לא רק אצלנו ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

הם לא רוצים שיגרשו כי הם לא רוצים לשלם כמו שצריך.

ואני לא רוצה לשלם 200 ש"ח תמורת המבורגר.

לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

מבחינתם להיות שהיד זה האידיאל. 

יכול להיות נגמרה התחמושת או לא יכלו להגיב

מספיק להסתער עם נשק ביד לא משנה עם או בלי כדורים. תוך שניות הוא יהיה שהיד.

לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

אם המסעדנים ישלמו משכורת יפה יהייה להם שוטפי כלים וגם שוטפי רצפה.

הם מוכנים לשלם יותר מכפול מאשר מקבל מאבטח בכניסה לסופר או מוכרת בחנות. ועדיין חסרים להם אנשים. 

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

לא מעניין. מסעדה זה מותרות.

פעם אמרו שמכונית זה מותרות וזאת הייתה הצדקה למס של 100%. גם מזגנים, ווידאו, טלוויזיה צבעונית והרבה דברים אחרים.

אבל הכל זה לא חשוב. הרי דיברנו על "התיירים/סודנים/אריתראים  שמתעלקים  על משלם המיסים הישראלי" ולא על הבעיות של הענף המסעדנות.

אז כל אלה לא רק לא מתעלקים אלא תומכים בכלכלה ישראלית. פעם אחד כי עובדים ומשלמים מיסים. פעם שניה כי עוזרים/מאפשרים לענף  להתקיים ולצור מקומות עבודה נוספים. להבדיל מהמגזר שמושך "כספים קואליציוניים" וחי בעזרת קצבאות.

לפני 26 דקות, laviil כתב:

יהודי ברה"מ לשעבר פחות רצויים כי הם יצביעו לליברמן (כנראה).

טעות. פשוט תעשה חשבון.

פורסם
לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

אני יודע את התשובות. זה לא קשור לרגרסיביות. ובגלל שאני חי כאן את רוב חיי, אני גם יודע שהמילים היפות, כאילו יהודים דווקא כן מוזמנים לכאן - גם הן חסרות תוכן. אני יודע את זה, כי אני יהודי שהגיע לכאן. ונתקל אחד לאחד ביחס שאתם שומרים, לכאורה, לגויים שלא רצוים כאן, מבלי שאתם יודעים להסביר למה, חוץ מזה שחלקכם חושבים שהם גונבים לכם את העבודה כשוטף כלים בארומה.

אין קשר בין הדברים

אם אתה תגיע למאפיה בראש העין שמוכרים שם ג'חנון ולחוח יסתכלו עליך בצורה מוזרה

אני אני אגיע למעדניה של רוסים בבת ים יסתכלו עלי בצורה מוזרה

אני אני אגיע לשבדיה יסתכלו עלי מוזר כמו שאתה תגיע לסודן

גם סבא וסבתא שלי שהגיעו לכאן סבלו מכל מיני דברים. כל מגע ראשוני בין תרבויות שונות מביא חיכוך דומה. 

אנשים משתנים.  אני בטוח שעולים מרוסיה לפני עשור קיבלו יחס אחר מלפני 30 שנה ועובדה שהיום לא מדברים ככה

לפני כשעה, falou כתב:

המדינה יכולה לפעול בהתאם לחוק. זהו

המדינה קובעת את החוק 

• תוכן חדש...