Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי קצת מאוחר לשאול, אבל זכור לי שהיה רשום פה בשרשיר שהעבירו 3 גדודים לאיו"ש כדי לאבטח את סוכות. האם זה אכן היה או שמדובר בפייק?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אגב, לא כולם רוצים להיות שופטים.

שופט שלום זה חרא עבודה. טוב, לא חרא, אבל זה שכר נמוך יותר, צריך לסגור את המשרד או להעביר אותו למישהו אחר.

שעות עבודה - עם העומס הנוכחי, סיוט. יש עליך סטופר. וכל ערעור עליך שהתקבל נחשב פגיעה במוניטין.

אז זה בערך כמו דר מבריק בתעשייה שחוזר לאקדמיה.

אין הרבה כאלה.

לא יודע אם זאת הדוגמא הכי טובה, פחות מכיר את עולם המשפט מבפנים אבל כצעט כל הדוגמאות שאני מכיר לאנשי תעשייה שחזרו לאקדמיה הן הכי ההפך מבינוניות.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, KipodYam כתב:

אגב, לא כולם רוצים להיות שופטים.

שופט שלום זה חרא עבודה. טוב, לא חרא, אבל זה שכר נמוך יותר, צריך לסגור את המשרד או להעביר אותו למישהו אחר.

שעות עבודה - עם העומס הנוכחי, סיוט. יש עליך סטופר. וכל ערעור עליך שהתקבל נחשב פגיעה במוניטין.

עם שכר ברוטו ממוצע של כ-53 אלף ש"ח לשופטי בית משפט השלום, "נמוך" הוא בטוח לא.

ולא יודע על סמך מה אתה קובע שיש עליהם עומס או סטופר.

כמה ערעורים מתקבלים בשנה בממוצע, וכמה מהם "פוגעים" במוניטין?

מהידע הצנוע שלי, שופטים לא עובדים יותר מרופאים או מהנדסים בהייטק למשל.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, פריג'י כתב:

בעת מלחמה בהחלט כן

גם לא בעת מלחמה זו עבירה במדינת ישראל, רק לא חמורה. עדיין המשטרה יכולה לחקור אותם ולהגיש כתב אישום.

האמריקאים זרקו למחנות מעצר אזרחים ממוצא יפני במלחמת העולם השניה

והם לא גאים במיוחד בזה.

ולא היו רחוקים מכך לגבי מוסלמים אחרי 9-11.

באמריקה

סביר להניח כלקח ממלחמת העול השניה.

מה זה מרחב מוגבל?

כאשר זה לא נעשה מול קהל אוהד שעלול להיות מוסת לטרור.

תמיכה באויב צריכה להתפרש כעבירה חמורה. זו בעיה של הכנסת שתחוקק חוקים ואז כמובן

יש כבר חוק בנושא, ויש כבר הצעת חוק להחמיר אותו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

זה שכר או עלות שכר? לפעמים מאוד אוהבים לתת את העלות שכר כדי לנפח, שזה כולל את ההפרשות הסוציאליות שהמעביד משלם ישירות לפנסיה וכו וכו

פורסם
לפני 33 דקות, פריג'י כתב:

האמריקאים זרקו למחנות מעצר אזרחים ממוצא יפני במלחמת העולם השניה, ולא היו רחוקים מכך לגבי מוסלמים אחרי 9-11.

באמריקה.

אזרחים.

אאלט מדובר בשני תושבי מזרח ירושלים, כך שסביר להניח שהם לא אזרחים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

2 ערבים ממזרח ירושלים ניסו להתעמת עם יהודים, בהתרסה על הפיגוע בעוטף לפני שבועיים

תראה , מצד אחד בזמן מלחמה במיוחד צריך להיות תקיף נגד מישהו שהוא נגד המדינה, זה לא ארה"ב פה עם כל הכבוד. 

מצד שני השאלה מה בדיוק היה שם, הם הורידו למישהו כאפה? הניפו דגל חמאס?,  קראו קריאה כללית להפסיק את האלימות? זה מאוד חשוב כי בסוף בית המשפט נועד להגן על האזרח מהכח העודף של השלטון,  ועדיין צריך להיות עם סובלנות נמוכה לפגיעה במדינה במיוחד מאחרי ה7.10.23 זה מציאות אחרת גם קדימה, מי שנגד המדינה זה לא לגיטימי. 

פורסם
לפני 26 דקות, motior כתב:

אבל הרבה מהמפגינים הם לא ערבים, חלקם ודאי אפילו יהודים. 

בוא נשאל את עצמנו למי אכפת ממה שקורה במזה״ת עד כדי כך שילך להפגין. אני לא חושב שהישראלי הממוצע הולך להפגין נגד טבח עם באפריקה או בכל מקום אחר בעולם שלא קשור אלינו ישירות.

הולכים אלו שמרגישים קשורים למקום, כמו יהודים וערבים.

והולכים ה״איכפתנקים״ הפעילים החברתיים, שהם כמעט תמיד יהיו בעד החלש והמקופח (לפחות לפי תפיסתם), הרבה מהם בוגרי קמפוסים שבהם מלמדים תפיסה של שמאל פרוגרסיבי, של שחור ולבן, מקפח ומקופח, מדכא ומדוכא. עולם של שחור לבן ללא מורכבות. ובעולם הזה אנחנו הרעים.

לפני 31 דקות, motior כתב:

שנולד וגדל בדרום אפריקה והיגר לארה"ב

יש לי 3 בני דודים שנולדו וגדלו בדרא״פ. שניים מהם עברו לניו זילנד.

הבת ובעלה התקרבו ליהדות בשנים האחרונות ושניהם חד משמעית בעד ישראל.

שני הבנים שגדלו בזמן האפרטהייד, הם חד משמעית פרו פלסטינים. הם בדיוק השמאל שאני מדבר עליו. עם שניהם ניתקתי חברות בפייסבוק, אחרי שעיצבנו אותי בסבבים קודמים.

עם אחד מהם נשארתי מחובר באנסטגרם, למרות שאני לא פעיל שם בכלל. לפני שבוע פתחתי אם האינסטה וראיתי שהוא כתב משהו פרו פלסטיני ועניתי לו בתגובה עצבנית..

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

ולא יודע על סמך מה אתה קובע שיש עליהם עומס או סטופר.

מידע אישי - העומס והלחץ עליהם מטורף לחלוטין. הייתי אומר לא סביר, אבל לא סביר להגיד לא סביר. זאת רחוקה מלהיות עבודת חלומות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, motior כתב:

יש לנו בעיה של עשרות שנים בהסברה בעולם. מילא אם באמת כל או רוב המפגינים נגד ישראל היו ערבים עוד היה אפשר להבין למה הם נגדנו. אבל הרבה מהמפגינים הם לא ערבים, חלקם ודאי אפילו יהודים. 

אתה צודק שההסברה לעיתים לוקה בחסר, אבל כדאי גם לזכור שיהודים יש כמה בעולם, 15 מיליון?   מוסלמים או ערבים יש מעל למיליארד. לא באמת כוחות.

דבר שני שכדאי לזכור זה שזה קרב אבוד מראש - אנחנו, בתור מדינה דמוקרטית ומערבית, לא יכולים להתמודד עם קרקס הפייק של הפלשתינים. הם בכיינים מומחים. לנו אין את ה"פריווילגיה" למשל להרוג חפים מפשע (אפילו לא בכוונה) ואז לשקר לכל העולם שזה לא אנחנו.

אבל גם אם הייתה פה הסברה טובה יותר, זה לא היה עוזר.

ראשית, יש שנאה תהומית לישראל וליהודים ששום הסברה לא תשנה (ושלא יספרו סיפורים שהבעיה שלהם זה רק עם ציונות). יש אנשים (ערבים ומוסלמים בעיקר) שמרוב ששטפו להם את המח, הם לא מסוגלים פשוט לקלוט מידע שסותר את זה. מגיל 0 הם חונכו שהיאהוד רעים, שהפלשתינים מסכנים, וגם אם ירצחו את כל היהודים בישראל, הם עדיין ימצאו דרך להצדיק את זה או לטעון שזה פייק. את חלקם הפלשתינים אפילו לא מעניינים למען האמת, הם פשוט שונאים יהודים או את ישראל.

אצל אחרים זה פשוט חוסר הבנה בסיסי של המצב. הם פשוט לא מבינים "ערבית".

לדוגמה, נשיא חברת ייעוץ פוליטית (הוא עצמו "מומחה" במדעי המדינה מארה"ב), שכותב את הדברים הבאים:

the reality of israel-hamas war:

life will be made so much worse for the people that have suffered the most

the powerless, stateless palestinians who lack resources, territory, and the ability to defend themselves.

אז אומנם הוא צודק שהפלשתינים הולכים להידפק מזה, אבל צריך להיות כל כך מנותק כדי לרשום את זה אחרי שמאות אזרחים ישראלים פשוט נטבחו. ועם כל הכבוד לסבל שלהם, הם אלו שבחרו בחמאס.

לפני 6 דקות, RK כתב:

מידע אישי - העומס והלחץ עליהם מטורף לחלוטין. הייתי אומר לא סביר, אבל לא סביר להגיד לא סביר. זאת רחוקה מלהיות עבודת חלומות.

להיות מנתח לב זה עבודת חלומות, או לעשות תורנות של 26 שעות במיון?

מה לגבי מנהל בחברת הייטק?

עד כמה שזכור לי, השופטים עובדים בלשכה/אולם ממוזגים, ללא לילות/שבתות ועם מספר פגרות (לא קצרות) במהלך השנה.

אז בוא. תמורת כ-50 אלף שקל ברוטו אתה לא מצפה שהם ישבו רגל על רגל.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא יודע מה הקשר שלך עם שופטים, אבל ה "ללא לילות" שלהם זה כמו "ללא לילות" של הייטקיסטים-

חוזרים הביתה ונוברים בתקדימים משפטיים וכל מיני שיט בסגנון בשביל איזשהו תיק שיושב להם על הראש ולא נותן להם מנוחה. 

אם נראה לך שב 5 בערב העט נופל ובזה זה נגמר, טעות גדולה בידך.

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

תמורת כ-50 אלף שקל ברוטו אתה לא מצפה שהם ישבו רגל על רגל.

למה השמאל כזה פראייר? // הטור של נדב איל - מגזין ליברל

כשתקף את נתניהו: גנץ שוב הסתבך בלשונו • צפו - חדשות JDN

מכה לישראל: המבוכה שנוצרה בניגוד להכרזה - בחדרי חרדים

הריקבון ברשות-השידור אז והיום: מתוך "סליחה, תקלה!", ספרו של דן כספי, בצירוף  מבוא עדכני | העין השביעית

צפו: כשהילדים גלגלו את גפני מצחוק - בחדרי חרדים

image.jpeg.1649642f4ea0fe4a46a554fc8f77f650.jpeg

ידיעות': "הכלכלנים נכנעו לשר שרצה 'ללמד לקח' את החרדים" - בחדרי חרדים

image.jpeg.2dad7ebf183e658baaa5aaf38c08883c.jpeg

דיווח: סמוטריץ' ידע על המהלך של בנט ושקד ואף תמך בו - בחדרי חרדים

(כן אני יודע שח"כ-ים מרוויחים קצת פחות מ-50)

• אהבתי 4
  • מצחיק 8
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

אז בוא. תמורת כ-50 אלף שקל ברוטו אתה לא מצפה שהם ישבו רגל על רגל.

הם לא יושבים רגל על רגל. אבל בית זונות זה לא. זאת עבודה שבה אתה כל הזמן נתון לביקורת, עומס תיקים מטורף, לוחות זמנים, ועל הדרך אתה כמעט תמיד נפרד מהמעגל החברתי שהיה לך לפני המינוי. לגבי ללא לילות/סופ"שים - אין לך מושג כמה החלטות פתאום קופצות לי באפליקציה בשעות לא שעות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

עם שכר ברוטו ממוצע של כ-53 אלף ש"ח לשופטי בית משפט השלום, "נמוך" הוא בטוח לא.

זה מספר לא מעניין. ממש ממש לא מעניין. אין לנו שמץ של מושג אם זה "נמוך" או לא.
לצורך העניין אם בשוק הפרטי אותו שופט יכול להרוויח 100K בחודש כי הוא היה יכול להיות שותף בכיר אז זה נמוך או לא?
אם הוא יכל להרוויח את אותו שכר בשוק הפרטי ולעבוד חצי מהשעות זה נמוך או לא?

בקיצור בלי קונטקסט כל מה שרשמת לא מעניין.

• אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

השופטת ג'ויה סקפה שפירא הרשיעה את אוריאן בן כליפא בתקיפה של ערבייה בעיר העתיקה באירוע שהיה 50/50.. אוקי, נזרום. נתעלם מהאיומים שהופנו כלפיה וכל זה.

אתה מכיר את כל הפרטים, או רק מה שהיה בעיתונות? מניסיוני במשפחה במח"ש לא להוטים להאשים את השוטרים.

https://news.walla.co.il/item/3617616

2 ערבים ממזרח ירושלים ניסו להתעמת עם יהודים, בהתרסה על הפיגוע בעוטף לפני שבועיים.

ג'ויה סקפה שפירא, אותה שופטת, טוענת שזאת "עבירת ביטוי". אם היו עושים לינץ' באיזה יהודי אולי היא הייתה מתעוררת, כנראה שלא, אבל בינתיים היא ממשיכה לפגוע בהרתעה הישראלית, ממשיכה לסכן ישראלים שבאים לתדלק, וממשיכה לשפוט לפי האג'נדה האישית שלה.

אתה רוצה מעצר ל-2 מתדלקים בגלל תמיכה מרומזת במעשה רצח. ומה עם נבחרי ציבור שלנו? שר לביטחון לאומי/שר העוצר/ח"כית ממפלגת שילטון? בא תסביר לי מה ההבדל? כול אלה תמחו במעשי רצח.

*לפני שיקפצו - זה לא שאני טוען שיש פה צורך מטורף ברפורמה, רק מנסה לגרום לכם לפתוח את העיניים לצד השני. המערכת פה צריכה תיקון, אבל אחרי המלחמה. אם לא נצליח להבין את הצד השני ונקרא לכולם "משיחיים פאשיסטים" או "עוכרי ישראל" אנחנו נחזור לאותה נקודה בעוד כמה שנים.

איך זה בכלל קשור ברפורמה? תסתכל מה עשו עד היום ותגיד איך זה היה משפיע על המקרים שהזכרת.

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

האמריקאים זרקו למחנות מעצר אזרחים ממוצא יפני במלחמת העולם השניה, ולא היו רחוקים מכך לגבי מוסלמים אחרי 9-11.

באמריקה.

אזרחים.

והתנצלו אחר כך. ולא רק התנצלו אלא חוקקו חוק פיצוים.

• תוכן חדש...