Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:

1. הרב הזה מטומטם.

לא יודע אם הוא מטומטם. אני יודע שיש לו מטרה, שיש לו תלמידים ושיש כאלו שהולכים אחריו.

הרוויח את מה שקיבל בת״א.

עברו הימים שרק החרדים והמתנחלים יצאו לרחובות כשפגעו בציפור נפשם

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לשנוא הומואים זה מגעיל, אבל עדיין חוקי. דמוקרטיה.

לא.

לשנוא זה לא חלק מדמוקרטיה.

לשנוא קבוצה זה בטח לא חלק מדמוקרטיה.

למחות מול אדם עם דעות לא מקובלות, ושנאה היא דעה לא מקובלת, זה לגיטימי (וכן לצעוק לו שיתאבד זה לא לגיטימי). כמו שהייתי מצפה שתהיה מחאה לא נחמדה במיוחד אם זהבה גלאון הייתה באה לנאום באיתמר.

פורסם
לפני 55 דקות, falou כתב:

בציפור נפשם

מתקשה להבין. הציפור נפשם הוא שלא יהיה תפילה, לא יהיה מחיצה, או יהיה מחיצה בלי תפילה?

הרי אני לא יבוא להתפלל בתל אביב - נכון? ומי שגר בתא ורוצה להתפלל אף אחד לא אומר לו מה לעשות, רוצה יעשה מחיצה רוצה לא יעשה, הרב ההוא רוצה שיאשרו לו לעשות מחיצה - מי שלא רוצה מחיצה שיתפלל בנפרד או שלא יתפלל - למה אכפת למישהו מה ההוא עושה במניין שלו? שיתחלקו לשתיים וגמרנו.

עוד שאלה, כל הקטע הזה עם מגילת העצמאות וזה - אתם באמת מתייחסים לזה כמסמך מחייב? מה אכפת לכם ממשהו שכתב מישהו לפני 70 שנה? למה שהוא יחליט עליכם היום? אם היה כתוב נניח במפורש במגילת העצמאות האם המדינה היא יהודית או לא זה היה משנה למישהו ממכם? דעות שמחזיקות 70 שנה זה ממש יפה..

אולי נתייחס להצהרת בלפור?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

image.thumb.png.1d05a0a2d87bf7e1add9d9bb1928869f.png

בערבית קוראים לזה דעווה.

לפני 7 דקות, נקודה טובה כתב:

עוד שאלה, כל הקטע הזה עם מגילת העצמאות וזה - אתם באמת מתייחסים לזה כמסמך מחייב? מה אכפת לכם ממשהו שכתב מישהו לפני 70 שנה? למה שהוא יחליט עליכם היום? אם היה כתוב נניח במפורש במגילת העצמאות האם המדינה היא יהודית או לא זה היה משנה למישהו ממכם? דעות שמחזיקות 70 שנה זה ממש יפה..

אולי נתייחס להצהרת בלפור?

תחליף מגילת העצמאות עם טקסטים דתיים.

זה מחייב?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 דקות, נקודה טובה כתב:

מה אכפת לכם ממשהו שכתב מישהו לפני 70 שנה? למה שהוא יחליט עליכם היום?

אתה מבין לאיזו הנחתה הרגע הרמת פה? לא אחת למעשה, אלא יותר בסביבות ה 3 (ענקיות) במקביל.

אבל אתייחס קודם לשאלה עצמה- זה לא שמישהו ישב וכתב את זה בבית כי בא לו.

ישבו כל הגורמים שחתרו, עמלו, והחלו להנהיג את הישות החדשה שקמה, וניסו להבין "איך אנחנו רוצים שהמקום הזה יראה". 

לא, זה לא מחייב וגם לא חייב להסכים עם זה ב 100%- אבל גם לזרוק את זה לפח מבחינתי זו בכלל לא אופציה. פה ניסינו להתחיל לגבש את הזהות של המדינה החדשה. זה תהליך, הוא לא קורה ביום וגם לא בשנה. למעשה גם לא בעשור.

המסמך הזה מהווה איזשהו אידיאל אליו באותה תקופה רצינו לחתור- ולאורך השנים מספר כביר של אנשים עדיין מזדהה עם המסמך והאידיאל הזה.

אני מוכן להתערב שאם נעשה משאל עם של "מזדהה/לא מזדהה", הצד של "מזדהה" יהיה רוב ולא רוב דחוק.

ההצהרה הזו של הרבה מפגינים "נאמנים למגילת העצמאות" זו לא הצהרה של נאמנות למסמך כלשהו, אלא למה שהוא מייצג, ולהתנגדות לנסיון לזרוק את האידיאלים אליהם אנו חותרים כבר עשורים לפח. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, נקודה טובה כתב:

עוד שאלה, כל הקטע הזה עם מגילת העצמאות וזה - אתם באמת מתייחסים לזה כמסמך מחייב? מה אכפת לכם ממשהו שכתב מישהו לפני 70 שנה? למה שהוא יחליט עליכם היום?

משה רבנו מתהפך בקברו…

ובגדול, תצטרך להגדיר את המילה ׳מחייב׳ יותר טוב.

אנחנו מקבלים את העקרונות שמופיעים במגילת העצמאות. יותר מזה, אנחנו חושבים שהם ראויים.

אנחנו מתייחסים למה שכתוב שם כבסיס שעליו הושתתה המדינה, בפרט לזכויות שמפורטות שם ולא רואים את הזכויות האלה כתלויות ברוב כלשהו.

לכן אם מישהו מחליט לשנות, לדוגמא, את היותה של מדינת ישראל בית לעם היהודי, אז יש לנו מה להגיד בנושא.

פורסם

מה זה אומר "הבסיס שעליו הושתתה המדינה" היא הושתתה, אז מה?

היום קם מישהו חדש ורוצה לעשות מדינה חדשה - מי מפריע לו?

שלא תבינו לא נכון - אין שום כוונה לזלזל, אבל א. במגילת העצמאות לא כתוב שום דבר חד משמעי - אתם רואים שכאן בפורום כל אחד רואה את האמת שלו בתוך מגילת העצמאות - ב. גם אם היה כתוב כל צד היה מוצא את הסיבה למה זה לא מחייב אותו. מה שמותר את המגילה ללא משמעותית ומכאן התימה למה אתם מייחסים לה חשיבות רבה כל כך.

את הדוגמא אתם הבאתם - טקסטים דתיים מחייבים כי הם חד משמעיים. ובואו נעצור פה ונאמר שמבחינתי לפחות 😅

פורסם

חבר, מבלי להעליב- כל היהדות הרבנית המודרנית מבוססת על פירושים והתפלפלויות. אין יותר רחוק מ "חד משמעי" מזה, היהדות ובערך כל דת מפוצלות לזרמים שנעים בין חוסר הסכמה לשנאה יוקדת אחד לשני בגלל שכל צד הבין את הטקסט קצת אחרת.

אז על מה אתה שח, באמת.

גם הדיון של "ומחר קם מישהו ובא לו לעשות מדינה אחרת" הוא ילדותי משהו.

שיעשה, במקום אחר. לרוב המדינות המתוקנות יש חוקה שמהווה עמוד שדרה להכל, לצערי לנו אין- יש לנו חוקי יסוד ומסמך מכונן. בדיוק בגלל זה חייבים להגן על העקרונות האלו ביתר מאמץ.

פורסם

נראה שדרעי מפרש את ׳לא תגנוב׳ ו׳לא תענה ברעך עד שקר׳ בצורה קצת פחות חד משמעית ממה שאתה חושב.

חוץ מזה, ביום יום שלך אתה לא מתייחס ל׳שולחן ערוך׳ אלא רק למה שכתוב בתורה?

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

רוצה להוציא אותו להורג כמו אייכמן?

בסוף המלחמה ב-1945 היו בגרמניה קרוב ל-8.5 מיליון חברי המפלגה הנציונל-סוציאליסטית. להבדיל מאייכמן רק כמה אחוזים מהם השתתפו בצורה מעשית בהשמדת היהודים. רובם המוחלט אפילו לא עמד למשפט. ולאחד שצועק "גאה על 6 מיליון אשכנזים שנשרפו" ישנו מקום מכובד בינם. על מלא מלא. אז להוציא להורג אולי לא, אבל להכניס לכלא כן.

פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

כשסטודנטים ערבים יפגינו עם דגלי פלסטין באוניברסיטאות ברחבי הארץ בקריאה לפגוע ביהודים

יש לך דוגמה לזה? זה קרה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, DubelBoom כתב:

לא.

לשנוא זה לא חלק מדמוקרטיה.

לשנוא קבוצה זה בטח לא חלק מדמוקרטיה.

למחות מול אדם עם דעות לא מקובלות, ושנאה היא דעה לא מקובלת, זה לגיטימי (וכן לצעוק לו שיתאבד זה לא לגיטימי). כמו שהייתי מצפה שתהיה מחאה לא נחמדה במיוחד אם זהבה גלאון הייתה באה לנאום באיתמר.

אם זהבה גלאון הייתה מוזמנת לכנס באיתמר, ומתנחלים היו חוסמים לה את הדרך, הייתי אומר לך שמדובר בפגיעה בחופש הביטוי, ושגם אם הם לא מסכימים איתה זאת זכותה לדבר בכנס שהוזמנה אליו.

ביום יום יש מלא דברים שאני לא אוהב, אבל אין לי מה לעשות עם זה. כל אחד רשאי לדבר.

בגלל זה אני לא שורף את אולפני החדשות כשהם מזמינים אנשים כמו גדעון לוי.

שהמתנחלים באיתמר יפגינו בחוץ

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

יש לך דוגמה לזה? זה קרה?

אין לי כוח לעצימת עיניים שלך פינדר חג שמח וצום קל שיהיה לך.

בעניין אחר אבל באותו עניין:

"רדיפת היהדות במדינת היהודים": דיון סוער על איסור תפילת יום הכיפורים בת"א (msn.com)

"בית המשפט המחוזי בתל אביב קיים אמש (שלישי) דיון בעתירה שהוגשה נגד החלטת עיריית תל אביב שלא לאפשר לקיים תפילת כל נדרי ותפילת נעילה ביום כיפור עם מחיצה בחלק קטן משטח התפילה, כבכל שנה, בכיכר דיזינגוף."

כל שנה יש תפילה, דווקא השנה אסרו. זה גם קשור לעילת הסבירות או סתם לבוא להגיד "אני אראה לכם מה זה"? 

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

מתקשה להבין. הציפור נפשם הוא שלא יהיה תפילה, לא יהיה מחיצה, או יהיה מחיצה בלי תפילה?

לא התייחסתי לזה בשום שלב.

לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

אכפת לכם ממשהו שכתב מישהו לפני 70 שנה? למה שהוא יחליט עליכם היום?

אתה יכול להפנות את אותה השאלה לגבי ההלכה או כל מסורת.

והתשובה היא: כי ככה אנשים מתייחסים לזה.

זו בחירה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מבין בכלל מה הקטע עם התפילה ההמונית הזאת ברחוב. 

מזכיר באופן מחשיד את התפילות האלו שהמוסלמים עורכים במרחב הציבורי באירופה. 

דומה, דומה מדי. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גנץ צייץ נגד הקריאות בהפגנה ונגד האמירות של רון קופמן.

הקיצוניים של השמאל קפצו נגדו בטוויטר (כמו חלק פה).

הם (ואתם) באותה רמה כמו הקיצוניים של נוער הגבעות. תתקפו כל מי שילך לכיוון פשרה או הרגעת הרוחות.

העיקר "ליברליות". בדיחה.

• תוכן חדש...