Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סער גם כן פופוליסט מצוי. רוצה לחוקק חוק לאיסור נסיעה ביום כיפור, פסל לת"א חוק עזר שמאפשר פתיחת עסקים בשבת, חוקים על יצוג לנשים בתאגידים (העדפת מין על מקצועיות), כל מיני שטויות כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)

אידיאולוגית רוב מוחלט של החרדים והדתיים נמצאים בימין, למעשה בניגוד לתדמית רוב המתנחלים הם חרדים (בזכות ביתר עילית וקרית ספר) כך שבבחירה בין נתניהו/גנץ אין ספק היכן נמצאים החרדים

אידיאולוגית, היה יכול להיות מדהים אם נתניהו ואנשי ימין אחרים היו מבינים שכדי שישראל לא תהפוך למדינת עולם רביעי בעוד כמה עשורים, ישנם דברים שכדאי למצב יותר כבסיס למחנות פוליטיים מאשר קידוש ההתנחלויות ועוד שכונה מיותרת בחברון.

אני יודע שהמשיח בדרך, אבל עד שהוא יבוא יעזור לנו אם היכולת של החרדים והערבים להשתשלב בשוק עבודה מודרנית תשתפר. זה אולי יקבע קצת יותר מה הסיכוי שלנו לראות את המדינה הזו חוגגת 100 או 150. לצערי העיוורון או הרצון לשרוד פוליטית חזקים מההבנה שהחרדים אולי מגדירים את עצמם כ״ימניים״, אבל מעשית מזיקים למדינה הזו לא פחות מתנועות bds קיקיוניות יותר או פחות מחול.

אגב, אני לא מבציע לא כחולבן ולא ליכוד, אבל ממשלת אחדות זה דווקא דבר טוב (בלי ביבי) רק כי זו הדרך היחידה להעיף את ההנהגה החרדית מהממשלה, ואולי אולי לגרום לציבור החרדי להבין שעם כל החיבה שלהם לסגפנות, זה לא יכול להמשך לנצח.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
pika ידידי,

אידיאולוגית רוב מוחלט של החרדים והדתיים נמצאים בימין, למעשה בניגוד לתדמית רוב המתנחלים הם חרדים (בזכות ביתר עילית וקרית ספר)

שמע עפת פה, ואני במקור מאריאל. ביו''ש גרים בסביבות החצי מיליון תושבים, כאשר ביתר עילית וקרית ספר ביחד הם באזור ה-120 אלף, איזה רוב?

החרדים גרים בביתר עילית וקרית ספר משיקולי נוחות נטו, בדיוק כמו יוצאי בריה''מ באריאל ולא כי זו אדמת אבותינו ושאר המנטרות. איזה צד ימין של המפה? מבחינתם שמחר יהיה פה שלטון איראני, הכי חשוב שהמזומנים יהיו בזמן!

סער גם כן פופוליסט מצוי. רוצה לחוקק חוק לאיסור נסיעה ביום כיפור, פסל לת"א חוק עזר שמאפשר פתיחת עסקים בשבת, חוקים על יצוג לנשים בתאגידים (העדפת מין על מקצועיות), כל מיני שטויות כאלה.

יכול להיות, על זה הוא לא דיבר ברדיו :-D

פורסם
אידיאולוגית, היה יכול להיות מדהים אם נתניהו ואנשי ימין אחרים היו מבינים שכדי שישראל לא תהפוך למדינת עולם רביעי בעוד כמה עשורים, ישנם דברים שכדאי למצב יותר כבסיס למחנות פוליטיים מאשר קידוש ההתנחלויות ועוד שכונה מיותרת בחברון.

אני מבין שאתה לא יודע כלום בנושא, אבל מה הקשר בין ההתנחלויות ובין מדינת עולם רביעי (שזה בכלל לא משהו שקיים אבל בסדר)?

ועוד יותר גרוע מזה - השכונה בחברון היא הכי לא מיותרת, השטח הזה הכיל בעבר בתים בבעלות יהודים, הסיבה היחידה שהשטח היה בשליטה של ערבים היא שהם טבחו בתושבים היהודים במסגרת פרעות - החזרה של שטח כזה לידי הבעלים המקוריים זה סגירת מעגל מוסרית.

אותו דבר נכון לגבי סילוואן בירושלים, כלומר בדיוק אותו דבר.

אגב, אני לא מבציע לא כחולבן ולא ליכוד, אבל ממשלת אחדות זה דווקא דבר טוב (בלי ביבי) רק כי זו הדרך היחידה להעיף את ההנהגה החרדית מהממשלה, ואולי אולי לגרום לציבור החרדי להבין שעם כל החיבה שלהם לסגפנות, זה לא יכול להמשך לנצח.

תראה אשליות זה תמיד טוב, אבל אלא אם כן בג"ץ יחליט שלא בא לו שביבי יתמודד בבחירות הבאות ויפסול אותו מלהתמודד, ביבי שם, ולא יזוז.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שמע עפת פה, ואני במקור מאריאל. ביו''ש גרים בסביבות החצי מיליון תושבים, כאשר ביתר עילית וקרית ספר ביחד הם באזור ה-120 אלף, איזה רוב?

אתה צודק ואתקן: לא רוב אבל המגזר הגדול ביותר. השאר הם דת"ל וחילונים, כשחלק ענק מציבור המתנחלים (לא כולל חרדים) הם מצביעי ליכוד.

טענתי שהחרדים נמצאים בימין בכל אופן עדיין בתוקפה.

פורסם (נערך)
pika ידידי,

סלחתי. ולא אאשים אותך בכתיבת שטויות אבל אני ממש לא מסכים איתך:

ראשית, מה זה משנה מהי הסיבה שהחרדים הצביעו לנתניהו? זו בחירתם וזו זכותם. שנית אני לא מסכים עם הפרשנות שלך. אידיאולוגית רוב מוחלט של החרדים והדתיים נמצאים בימין, למעשה בניגוד לתדמית רוב המתנחלים הם חרדים (בזכות ביתר עילית וקרית ספר) כך שבבחירה בין נתניהו/גנץ אין ספק היכן נמצאים החרדים. בפרט כשבצד השני נמצא לפיד וגם גנץ עצמו התבטא לפני הבחירות בזכות ממשלה ליברלית. אני מתקשה להאמין שאתה חושב שרק 10% ממצביעי הגוש תומכים בנתניהו.

לגבי הלגיטימיות, לפי מה שהסברתי לא רק שזה לגיטימי אלא שזה השיקוף הנכון יותר של מפת המנדטים בתרגום לשאלה מי אמור לעמוד ברה"מ. כל עוד הבחירה אינה ישירה נתניהו ניצח בבחירות (בניגוד לדברי המניפולטור לפיד).

לגבי הכוח של נתניהו בממשלת אחדות, הליכוד הסכים למתווה הנשיא לפיו יהיה כוח שווה לשני הגושים. כח"ל לא הסכימה. לפני שמחווים דעה כדאי להכיר את הפרטים...

או שקראת את הפוסט שלי לא נכון- או שקצת ערבבת.

1- הנקודה שלי היא בדיוק העובדה ש החרדים לא הצביעו לנתניהו. הם הצביעו למפלגות החרדיות, שכפי שההיסטוריה הוכיחה- ילכו עם מי שיתן להם את מבוקשם, בלי קשר לשם משפחתו או נטיה פוליטית. לא איכפת להם מגוש, לא איכפת להם מזהות ראש הממשלה. הם מצדדים בנתניהו באופן חזק כרגע כי הצד השני מעמיד אותם בסכנה של אובדן כח ויכולת סחטנות כלפי הממשלה.

2- לא אמרתי ש 10% ממצביעי הגוש תומכים בנתניהו. אמרתי שאולי 10% (וכנראה פחות) ממצביעי המפלגות החרדיות הצביעו להן מטעמי תמיכה בנתניהו- את הגורמים האחרים פירטתי בפוסט הקודם.

3- מאותה סיבה שפירטתי בסעיף 1, אין פה "מפת גושים". זה קשקוש שימחק וישתנה ברגע שמישהו יניח על השולחן את ההצעה הנכונה, אז לא, נתניהו לא "ניצח" בשום צורה. לאף אחד אין 61, ולכן אין כרגע "מנצח" בזירה הזו. מצחיק שאתה קורא ללפיד מניפולטור, כרגע הוא חלק מראשות המפלגה הגדולה, ביטוי מאוד נפוץ ל "ניצחון" בבחירות. זהות המניפולטור בביצה שנקלענו אליה היא לא יאיר לפיד.

אישית אני לא רוצה ממשלת אחדות כי אני חושב שהיא תהיה ממשלת שיתוק שלא תעשה כלום ושום דבר, ועדיף בחירות נוספות.

כמו שאני הבנתי את המצב הנוכחי, המניעה לעניין הזה היא ההתנגדות של כחולבן שנתניהו יכהן כרה"מ אפילו יום אחד כשהם בממשלה

הבנת לא נכון. הבעייתיות בעניין הרוטציה היא "מי מכהן ראשון". רוטציה היא דבר שמבוסס על אמון, שכן אין למעשה דרך מחייבת במדינת ישראל להוציא לפועל את ביצוע הרוטציה אם רה"מ המכהן באותו הרגע אומר "לא". אין אמצעי משפטי, אין חוק יסוד, אין כלום.

נתניהו מתעקש להתחיל ראשון, ונכון לעכשיו התפשר על 5 חודשים. מדוע הוא מתעקש על מספר מועט של חודשים שאי אפשר באמת להספיק בו משהו- תן לדמיונך להתפרע.

ועכשיו שאל את עצמך- תסתכל לשניה על רקורד האמינות של נתניהו וההתנהלות שלו בכל נושא פוליטי ב 8 השנים האחרונות. במקום גנץ, האם היית נותן אמון באדם שעל כל נשימה שיוצאת מפיו יוצאים ביחד 3 שקרים?

ביבי הוא הפוליטיקאי הטוב ביותר במדינת ישראל בפער גדול, וחב את זה בצורה חלקית לכשרון המופלא שלו לשקר בלי קמצוץ בושה.

ממשלת אחדות בלי הגורמים החרדים לא תהיה ממשלת שיתוק. שילוב של כחולבן-ליכוד-ליברמן כנראה יצור פה את הממשלה המועילה ביותר שהמדינה ראתה כבר 20 שנה. אין איזושהי תהום אידיאולוגית בין הליכוד לכחול לבן, הפער למעשה די קטן.

המקל בגלגלים של כל הסיפור הוא הקיום של אחד נתניהו, שאם לא היה חייב לדאוג להציל את עצמו מהכלא- היה מסכים בשניה אחת לשנתיים רוטציה שהוא שני בתור.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
אני מבין שאתה לא יודע כלום בנושא,

חזרת לחלק ציונים? נראה לי הסתדרנו יופי בלי זה.

אבל מה הקשר בין ההתנחלויות ובין מדינת עולם רביעי (שזה בכלל לא משהו שקיים אבל בסדר)?

אבחנה חדה, אכן אין מדינות עולם רביעי. מדליה בדרך.

הקשר פשוט. קוראים לזה כסף. אבל זה לא רק התנחלויות.

זכור לי שבעבר כתבת באריכות על השתלטות חרדית על בית שמש. מה קרה לזה?

מן הסתם עידוד אורך חיים חרדי על ידי תקצוב זה הרבה הרבה יותר חרא.

ועוד יותר גרוע מזה - השכונה בחברון היא הכי לא מיותרת, השטח הזה הכיל בעבר בתים בבעלות יהודים, הסיבה היחידה שהשטח היה בשליטה של ערבים היא שהם טבחו בתושבים היהודים במסגרת פרעות - החזרה של שטח כזה לידי הבעלים המקוריים זה סגירת מעגל מוסרית.

מעניין לי את האשך הרביעי שאין לי?

אני כל בוקר עובר ליד אזור שהיה כפר ערבי ב-1948, אחר כך יישבו שם עולים ממדינות ערב והיום מדובר באחד מהשטחים הכי יקרים בת״א ומדינת ישראל. אז מה? להקים שם שכונה ערבית כי ״מוסר״?

עכשיו אני לא הולך לפתוח איתך את הויכוח התורן שבו תסביר לי שלא באמת היה שם כפר, או שליהודים יש כאן זכויות שאין לערבים, כי הם הגיעו לכאן במאה ה-19 ואתה עשית בדיקות גנטיות ואתה צאצא של שלמה המלך. זה לא מעניין. בעולם המוסרי שלי אני מעדיף להתקמד במה שיאפשר לי להמשיך ולחיות במדינה מערבית או סמי מערבית, מאשר לדבוק במוסר מזויף מתודלק באמונה משיחית דתית, שהיא גם - מה לעשות - אנטי ציונית מיסודה. אבל אתה יכול להאמין במה שבא לך :)

תראה אשליות זה תמיד טוב, אבל אלא אם כן בג"ץ יחליט שלא בא לו שביבי יתמודד בבחירות הבאות ויפסול אותו מלהתמודד, ביבי שם, ולא יזוז

בסדר, כבר כתבתי יותר מפעם אחת מה אני חושב על אלו שניכסו לעצמם את המושג ״ציונות״ ועכשיו מוכנים לראות את הכל נשרף רק בשביל ביבז.

פורסם
הם מצדדים בנתניהו באופן חזק כרגע כי הצד השני מעמיד אותם בסכנה של אובדן כח ויכולת סחטנות כלפי הממשלה.

מי זה היה שאמר "אני אתן לחרדים דף שני שליש ריק שימלאו את הדרישות שלהם, ושליש מלא בדרישות שלי?"

מצחיק שאתה קורא ללפיד מניפולטור, כרגע הוא חלק מראשות המפלגה הגדולה, ביטוי מאוד נפוץ ל "ניצחון" בבחירות. זהות המניפולטור בביצה שנקלענו אליה היא לא יאיר לפיד.

רק אם קוראים לך ציפי "28 זה יותר מ-27" לבני.

אחרת כל עוד המפלגה שלך לא קיבלה 61 אין לזה שום משמעות, נניח מצב היפוטתי כזה: המשותפת מקבל 59 מנדטים, השאר 61, חותמים על הסכם קואליציוני, מי זכה? המשותפת? קיבלה יותר מכל המפלגות האחרות, כמעט קיבלה כמו כל המפלגות האחרות יחד.

במילים אחרות זה בכלל לא נכון במערכת מבוססת קואליציות. אם ממש תתעקש אני אתחיל להביא דוגמאות גם מהעולם בהן המפלגה הגדולה אינה חלק מהקואליציה (ולכן בהגדרה לא ניצחה).

הבנת לא נכון. הבעייתיות בעניין הרוטציה היא "מי מכהן ראשון". רוטציה היא דבר שמבוסס על אמון, שכן אין למעשה דרך מחייבת במדינת ישראל להוציא לפועל את ביצוע הרוטציה אם רה"מ המכהן באותו הרגע אומר "לא". אין אמצעי משפטי, אין חוק יסוד, אין כלום.

זכור לי שכל הצעה שהונחה על השולחן במו"מ הזה ולפני הבחירות כללה תיקון לחוק כדי להתמודד עם הרוטציה, מה שמנטרל את שטות האמון.

ממשלת אחדות בלי הגורמים החרדים לא תהיה ממשלת שיתוק. שילוב של כחולבן-ליכוד-ליברמן כנראה יצור פה את הממשלה המועילה ביותר שהמדינה ראתה כבר 20 שנה. אין איזושהי תהום אידיאולוגית בין הליכוד לכחול לבן, הפער למעשה די קטן.

המקל בגלגלים של כל הסיפור הוא הקיום של אחד נתניהו, שאם לא היה חייב לדאוג להציל את עצמו מהכלא- היה מסכים בשניה אחת לשנתיים רוטציה שהוא שני בתור.

אם כבר יש כחולבן וליכוד - למה צריך את ליברמן שם?

חזרת לחלק ציונים? נראה לי הסתדרנו יופי בלי זה.

אתה מכיר אותי כבר, לא מרשים אותי המצאות של מושגים ("מדינות עולם רביעי") או ערבוב דברים לא קשורים (מה הקשר להתנחלויות?)

אבחנה חדה, אכן אין מדינות עולם רביעי. מדליה בדרך.

הקשר פשוט. קוראים לזה כסף. אבל זה לא רק התנחלויות.

זכור לי שבעבר כתבת באריכות על השתלטות חרדית על בית שמש. מה קרה לזה?

מן הסתם עידוד אורך חיים חרדי על ידי תקצוב זה הרבה הרבה יותר חרא.

לפני ההתנחלויות (שבוא נזכור שאלה יישובים של תושבים ישראלים, שרובם הוקמו בתמיכת המדינה, וחלילה אפילו בתמיכת אחד שמעון פרס ממפלגת העבודה), יש הוצאות הרבה יותר מיותרות, למשל על מערכת מצלמות מהירות שלא עברו שום אישור (מעל 300 מיליון שקל), למשל על חקירת ראש ממשלה (250 מיליון שקל), למשל על מערכת ריגול משטרתית על האזרחים (פיילוט 5 מיליון שקל, מערכת שלמה 50 מיליון), למשל תוספת "אי ביטחון תעסוקתי" לגמלאי (!) המשטרה (40 מיליארד שקל).

קודם כל יותר חשוב שכל יישוב קבע מוכר ישראלי יהיו מים זורמים ומערכת ביוב, חשמל, תקשורת וכבישים, לפחות לפחות ברמת היישוב אם לא לכל בית ביישוב.

כנ"ל לגבי השתלטות החרדים - אף פעם לא הפריע לי שסוללים כבישים לשכונות החרדיות או מניחים צינור מים או ביוב או חיבור חשמל שאינו פיראטי.

אין לי בעיה עם אורך החיים החרדי, שיחיו כמה שהבריאות מאפשרת להם, עם אורח החיים החרדי אני איתך ואולי אפילו יותר קיצוני ממך כיוון שאני לא מי יודע מה סוציאליסט...

וכן זה יותר חרא מאשר להוציא כסף על תשתיות להתנחלויות (או לכל יישוב לצורך העניין), גם בעיניי.

מעניין לי את האשך הרביעי שאין לי?

שלישי יש? זה מעניין אותו?

אני כל בוקר עובר ליד אזור שהיה כפר ערבי ב-1948, אחר כך יישבו שם עולים ממדינות ערב והיום מדובר באחד מהשטחים הכי יקרים בת״א ומדינת ישראל. אז מה? להקים שם שכונה ערבית כי ״מוסר״?

גם מה שהיה כפרים ערביים ב-48 לא היו שטחים פרטיים אלא השתלטות על שטח.

היהודים היו הפראיירים היחידים שאשכרה טרחו לקנות אדמות בכסף מלא.

ויש עקרון משפטי שאומר "לא ייצא חוטא נשכר", אז לא - ממש לא מוסרי להקים שם שכונה ערבית כי מראש זה לא היה שטח פרטי (בניגוד לשטח הפרטי בסילוואן או במתחם השוק בחברון!).

בהתאם לכך אם המדינה איננה מסוגלת להגן על רכוש פרטי - אנחנו לא רחוק מוונצואלה.

לשמחתנו גם אם המדינה איננה מסוגלת להגן על רכוש פרטי כרגע מסיבות מדיניות, ביטחוניות וכו', יש שינוי מרענן שאומר שגם אם נחזור לשם לאחר 80 שנה, עדיין נחזור ונגן על הרכוש הפרטי.

עכשיו אני לא הולך לפתוח איתך את הויכוח התורן שבו תסביר לי שלא באמת היה שם כפר, או שליהודים יש כאן זכויות שאין לערבים, כי הם הגיעו לכאן במאה ה-19 ואתה עשית בדיקות גנטיות ואתה צאצא של שלמה המלך. זה לא מעניין. בעולם המוסרי שלי אני מעדיף להתקמד במה שיאפשר לי להמשיך ולחיות במדינה מערבית או סמי מערבית, מאשר לדבוק במוסר מזויף מתודלק באמונה משיחית דתית, שהיא גם - מה לעשות - אנטי ציונית מיסודה. אבל אתה יכול להאמין במה שבא לך :)

לא צריך להגיע עד כדי כך רחוק, סה"כ עניין של שטח פרטי מול השתלטות על שטח באופן לא חוקי (אבל בעצימת עין).

אין לזה שום קשר למשיחיות - או אפילו להתנחלויות, נחש מה? אני אפילו תומך בלזרוק את הבדואים שהשתלטו על שטחים פרטיים של יהודים בנגב ומונעים מהם שימוש בו כבר עשרות שנים.

ופעם אחרונה שבדקתי איזור באר שבע לא מי יודע מה התנחלות.

יודע מה? אני אפתיע עוד יותר (אבל רק כי לא חשבת בכלל בכיוון הזה) - אני גם תומך בכך שיאפשרו גישה או פיצוי מאוד נדיב לפלשתינים שיוכיחו עם מסמך רשמי בעלות על שטח אדמה (לא יטענו, לא השטות הקיימת היום שבה קובעים שהשטח פרטי פלשתיני כי באיזה תצלום אוויר משנת תרפפ"ו יש שם שיח). ממש קושאן טורקי או שטר בעלות של המנדט הבריטי כפי שנדרש מיהודי שרוצה להוכיח בעלות על שטח.

בסדר, כבר כתבתי יותר מפעם אחת מה אני חושב על אלו שניכסו לעצמם את המושג ״ציונות״ ועכשיו מוכנים לראות את הכל נשרף רק בשביל ביבז.

זה לא קשור לציונות בכלל, ולכן כתבתי שאתה לא מבין כלום בנושא, אולי אחרי ההודעה הזו תבין שזה לא קשור לציונות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
(...) למפלגות החרדיות, שכפי שההיסטוריה הוכיחה - ילכו עם מי שיתן להם את מבוקשם, בלי קשר לשם משפחתו או נטיה פוליטית.

רק מחדד איזו נקודה, לפני שתמשיכו:

חשוב להפריד בין הנטייה ימינה של מצביעים חובשי כיפות או שטריימלים (או במילים אחרות: קהל המצביעים)

לבין הפרגמטיזם הפוליטי שמונהג אצל המפלגות החרדיות.

אלה שני דברים שונים, ועצם ההצטרפות של ראשי המפלגות החרדיות ל(כמעט) כל קואליציה איננה מצביעה על כך שקהל המצביעים הוא מרכז/שמאל/עלה נידף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לפני ההתנחלויות (שבוא נזכור שאלה יישובים של תושבים ישראלים, שרובם הוקמו בתמיכת המדינה, וחלילה אפילו בתמיכת אחד שמעון פרס ממפלגת העבודה), יש הוצאות הרבה יותר מיותרות, ל

עניין של דעות פוליטיות, ומימלא אני לא מתחבר לניהול תור כזה. בעייני ועדים גדולים זה חרא והתנחלויות זה חרא. אני לא מצייר לעצמי קו שחותך, אלא פשוט רוצה שיפסיקו לסחוט ממני כסף למה שלא משרת אותי.

שלישי יש? זה מעניין אותו?

Thats for me to know and for you to not find out, כנראה

יודע מה? אני אפתיע עוד יותר (אבל רק כי לא חשבת בכלל בכיוון הזה) - אני גם תומך בכך שיאפשרו גישה או פיצוי מאוד נדיב לפלשתינים שיוכיחו עם מסמך רשמי בעלות על שטח אדמה (לא יטענו, לא השטות הקיימת היום שבה קובעים שהשטח פרטי פלשתיני כי באיזה תצלום אוויר משנת תרפפ"ו יש שם שיח)

כל הכבוד לך. אז אני אפתיע ואומר שלא מעניין לי גם את האשך השלישי אם צאצאים ליהודי חברון שגורשו או נפגעות בפרעות לפני 100 שנה יקבלו פיצויים.

אבל הגישה המוסרית ולא המוסרנית אומרת שאין שום סיבה אמיתית להקים שם שכונה חדשה. נאדה. אפס מוחלט. חוץ מהאמונה שהמשיח בדרך.

אבל לא רק אני חושב ככה. דיברנו על זה. הישראלי הממוצע לא מחפש לחיות בהתנחלויות. אפילו אתה. באסוש.

זה לא קשור לציונות בכלל, ולכן כתבתי שאתה לא מבין כלום בנושא, אולי אחרי ההודעה הזו תבין שזה לא קשור לציונות.

מה זה - ״זה״? באיזה נושא אני לא מבין הפעם? ציונות? הקמת ממשלה? מצב המים בכינרת?

בטח שזה קשור לציונות. אני זוכר שקנית את המושג ציונות במכולת הקרובה לביתך, ובכל זאת, בעולמי חרדים הם לא ציוניים. דתיים שהולכים לגור בחברון הם ציונים על תנאי. ולידם יש אזרחים פשוטים כמוני שמממנים את הבולשיט ששתי הקבוצות האלו עושות, על האבטחה הנדרשת, יחסיה של ישראל כלפי חוץ וכו׳.

אנחנו תכף עמוד 700. מי מתרגש? מי מרים מסיבה?

פורסם (נערך)

נתניהו מתעקש להתחיל ראשון, ונכון לעכשיו התפשר על 5 חודשים. מדוע הוא מתעקש על מספר מועט של חודשים שאי אפשר באמת להספיק בו משהו- תן לדמיונך להתפרע.

ועכשיו שאל את עצמך- תסתכל לשניה על רקורד האמינות של נתניהו וההתנהלות שלו בכל נושא פוליטי ב 8 השנים האחרונות. במקום גנץ, האם היית נותן אמון באדם שעל כל נשימה שיוצאת מפיו יוצאים ביחד 3 שקרים?

ביבי הוא הפוליטיקאי הטוב ביותר במדינת ישראל בפער גדול, וחב את זה בצורה חלקית לכשרון המופלא שלו לשקר בלי קמצוץ בושה.

האמת שההצעה של נתניהו ל-5 חודשים וכל זה לא ברורה לי כי אני לא ממש מבין מה הוא מרוויח מזה, ויכול להיות שאתה צודק.

עם זאת, עדיין לא ברור לי מכורח מה דווקא כחולבן צריכים להיות ראשונים ברוטציה ולא הליכוד, ובוא אמינותו של ביבי בעיני כמו האמינות של יאיר לפיד-אצל שניהם היא לא קיימת, ככה שהחשדנות היא הדדית בטח עם מפלגה כמו כחול לבן שכל המהות שלה זה ההתנגדות לנתניהו.

לגבי ממשלה של ליכוד-כחולבן-ליברמן, וול אני לחלוטין לא משוכנע באופטימיות שלך, בטח כאדם ששואף לרפורמות משמעותיות במגוון תחומים (כלכליים, משפטיים, וכד').

כל הכבוד לך. אז אני אפתיע ואומר שלא מעניין לי גם את האשך השלישי אם צאצאים ליהודי חברון שגורשו או נפגעות בפרעות לפני 100 שנה יקבלו פיצויים.

אבל הגישה המוסרית ולא המוסרנית אומרת שאין שום סיבה אמיתית להקים שם שכונה חדשה. נאדה. אפס מוחלט.

אני חייב להבין, אם זה מה שאתה חושב במקרה של השוק בחברון,

אז

1. למה אתה לא מחיל את אותו היגיון ומוסר בנתיב האבות/גבעת האולפנה וכד', הרי גם שם לא הייתה שום סיבה אמיתית להרוס כי לא היה סיכוי שהשטח יחזור ל"בעליו" הפלסטיני, אז מה ההצדקה המוסרית להריסה שנכפתה (ולזכרוני תמכת בה בזמנו, תקן אותי אם אני טועה)?

2. אתה גם חושב שלא מגיע לפלסטינים שום פיצוי אם הרסו להם את הכפר כדי להקים שם "התנחלות" לצורך העניין?

עריכה אחרונה על ידי netco
פורסם
עניין של דעות פוליטיות, ומימלא אני לא מתחבר לניהול תור כזה. בעייני ועדים גדולים זה חרא והתנחלויות זה חרא. אני לא מצייר לעצמי קו שחותך, אלא פשוט רוצה שיפסיקו לסחוט ממני כסף למה שלא משרת אותי.

ומה לגבי מימון של גני ילדים מגיל 3? למיטב זכרוני אין לך ילדים בגיל 3 ומעלה? גם אז סוחטים ממך כסף למה שלא משרת אותך.

ויותר גרוע מזה? כשהעירייה (מכסף שלך, היא לא מגדלת עצי כסף) מממנת למשל גני ילדים או מרפאות לילדי שב"חים? בהגדרה זה לא משרת אותך (לכל הפחות, רוב הסיכויים שזה אפילו פוגע בך)? ומה לגבי מימון מהכסף שלך הסעות בחינם בסופי השבוע? אתה כנראה תסע עם הרכב שלך איך זה משרת אותך? וטיפולי שיניים לקשישים? ואפילו מימון תוכניות של חוש"ן דרך משרד החינוך? אתה לא ילד, אין לך ילד ואני לא חושב שאתה שייך לקהילה הגאה - ככה שגם זה לא משרת אותך.

במילים אחרות אתה ליברטריאני מאוד יחסית למצביע מר"צ - מספיק כדי שאני אשאל מה לעזאזל אתה עושה במר"צ? זה הפוך לכל התפיסה שלך כפי שבאה לידי ביטוי במשפט פה למעלה.

Thats for me to know and for you to not find out, כנראה

מספיק טוב בשבילי

ופלשתיני היום שמסיבה כזו או אחרת פיצצו לו את הבית? צריך לקבל פיצויים או לשלוח אותו נחוי?

אבל הגישה המוסרית ולא המוסרנית אומרת שאין שום סיבה אמיתית להקים שם שכונה חדשה. נאדה. אפס מוחלט. חוץ מהאמונה שהמשיח בדרך.

שוב - קניין פרטי חשוב לך או לא?

תתעלם רגע ממשיח או לא משיח, חברון או לא חברון, שוק או לא שוק.

האם מבחינתך אזרח יכול לקחת מאזרח קניין פרטי כן או לא? זו השאלה, לא משיח ולא נעליים.

אבל לא רק אני חושב ככה. דיברנו על זה. הישראלי הממוצע לא מחפש לחיות בהתנחלויות. אפילו אתה. באסוש.

שוב, תתעלם לרגע מזה שהמקרה הספציפי הוא בחברון.

לצורך העניין אני לא צריך לעבוד באינטל כדי לתמוך בזה שהחברה תוכל להחזיק בשטח שקנתה כחוק. זו רמת ההקבלה.

מה זה - ״זה״? באיזה נושא אני לא מבין הפעם? ציונות? הקמת ממשלה? מצב המים בכינרת?

בנושא שכונת השוק בחברון, או סילוואן בירושלים.

אין לזה שום קשר לציונות, אותו מקרה ניתן להעתיק לאוגנדה או לטקסס, וזה עדיין יהיה נכון.

בטח שזה קשור לציונות. אני זוכר שקנית את המושג ציונות במכולת הקרובה לביתך, ובכל זאת, בעולמי חרדים הם לא ציוניים. דתיים שהולכים לגור בחברון הם ציונים על תנאי. ולידם יש אזרחים פשוטים כמוני שמממנים את הבולשיט ששתי הקבוצות האלו עושות, על האבטחה הנדרשת, יחסיה של ישראל כלפי חוץ וכו׳.

גם בעולמי חלק מהחרדים הם לא ציוניים (ש"ס דווקא כן, אין סיבה לכרוך אותם עם יהדות התורה או לפחות רוב גווניה).

מה הופך דתי שהולך לגור בחברון, בבית שהוא או סבא שלו קנו בכסף מלא ללא ציוני? או ציוני על תנאי? יותר מזה - מה הקשר של כל זה לציונות בכלל? הוא קנה שטח אדמה או בית, למה שהשימוש שלו בו יצייר אותו כציוני על תנאי?

בעיניך אולי האבטחה נדרשת רק בשבילם, אני חושב שראוי גם להגן על מערת המכפלה, כי זה לא שהרשות הפלשתינית (או ערבים בכלל) ידועים בתור שומרי ארכיאולוגיה מהוללים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רק אעיר על תחילת ההודעה שלך, שכולם מרוויחים מדברים כמו חינוך ובריאות גם אם אין להם ילדים ושהם בריאים לגמרי. כך שזה לא נכון שהם משלמים על משהו שהם לא נהנים ממנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא הכנסתי את הבריאות (אלא רק מרפאות לשב"חים) - ואיך אתה מרוויח בתור רווק חסר ילדים מזה שלילדים יש גן בגיל 3 שהוא מסובסד?

זה גם גיל מוקדם מדי בכלל לדבר על חינוך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

. למה אתה לא מחיל את אותו היגיון ומוסר בנתיב האבות/גבעת האולפנה וכד', הרי גם שם לא הייתה שום סיבה אמיתית להרוס כי לא היה סיכוי שהשטח יחזור ל"בעליו" הפלסטיני, אז מה ההצדקה המוסרית להריסה שנכפתה (ולזכרוני תמכת בה בזמנו, תקן אותי אם אני טועה)?

2. אתה גם חושב שלא מגיע לפלסטינים שום פיצוי אם הרסו להם את הכפר כדי להקים שם "התנחלות" לצורך העניין?

1. לא יודע מה זה נתיב האבות. אני לא חושב שיש הצדקה לאף התנחלות אחת שקיימת כרגע.

2. למה לא? פיצוי מגיע למי שיכול להוכיח שהוא או משפחתו באמת גורשו. ההבדל בין פיצוי לבין הבקשה להקים את הכפר מחדש הוא עצום.

במילים אחרות אתה ליברטריאני מאוד יחסית למצביע מר"צ - מספיק כדי שאני אשאל מה לעזאזל אתה עושה במר"צ? זה הפוך לכל התפיסה שלך כפי שבאה לידי ביטוי במשפט פה למעלה.

לא, אתה פשוט עושה תרגילים רטוריים די זולים.

אני כותב לך פעם בשבוע שאני לא חושב שהעולם שחור ולבן. אותו הכנל גם לגבי גישה כלכלית. פרטנית יותר, אני בהחלט בעד דמוקרטיה סוציאלית. מה בין זה ובין התנחלויות או חרדים אני לא יודע. אם אתה חי באיזה סרט כאילו הדעות הכלכליות שלי אמורות לחייב אותי לתמוך בכל הוצאה של המדינה, אז אתה חי בסרט. ומרצ היא הצבעה של הרע במיעוטו בשבילי, בעיקר כי היום הדעות הכלכליות שלי פחות שמאלניות ממה שהיו פעם, בין היתר, בזכות החרדים, שלמדו אותי שהסכמה על יסודות וחברה הומוגנית הכרחיות להצלחה של גישות סוציאליסטיות יותר.

שוב - קניין פרטי חשוב לך או לא?

תתעלם רגע ממשיח או לא משיח, חברון או לא חברון, שוק או לא שוק.

האם מבחינתך אזרח יכול לקחת מאזרח קניין פרטי כן או לא? זו השאלה, לא משיח ולא נעליים.

שחור או לבן.

קניין פרטי של מי? אני לא נכנס לזיופי המסמכים משני הצדדים. אתה יכול להוכיח שבניין מסוים בחברון שלך? תבע ודרוש את מה שמגיע לך. לא עשית את זה. יעברו עכשיו 50 שנה? שהילדים שלך ילכו לחפש. כי פתרון עוול כלשהו, לרוב לפחות, לא מצדיק עוד עוול לאנשים אחרים, בטח לא במרווחי זמן של מאה שנה.

אגב, מקווה שלא תזועזע, אני חושב שזה אחלה שיהודים שאבדו את רכושם בשואה דורשים פיצויים, והלוואי ואותו הדבר יקרה גם עם יהודים שגורשו מארצות ערב. אבל לבוא עכשיו ולדרוש בעלות על איזה מפעל או בית - זה לכל הפחות לא חכם. מה גם שזה רקורסיה ללא תנאי עצירה. כאילו... מה מונע מאיזה אנגלי לטעון שגנטית הוא צאצא של הסקסים, הויקינגים גנבו למשפחה שלו רכוש במאה ה-10 ועכשיו מגיע לו בית במרכז לונדון?

בנושא שכונת השוק בחברון, או סילוואן בירושלים.

אין לזה שום קשר לציונות, אותו מקרה ניתן להעתיק לאוגנדה או לטקסס, וזה עדיין יהיה נכון.

לא מבין מה אתה רוצה, חוץ מלהגיד שאני לא מבין כלום. אתה ממציא סיפורים להצדיק הקמה של עוד מאחז בחברון. אני חושב שזה מזיק. הטעון שלך: ״אתה לא מבין כלום״. בסדר, נו.

גם בעולמי חלק מהחרדים הם לא ציוניים (ש"ס דווקא כן, אין סיבה לכרוך אותם עם יהדות התורה או לפחות רוב גווניה).

מה הופך דתי שהולך לגור בחברון, בבית שהוא או סבא שלו קנו בכסף מלא ללא ציוני? או ציוני על תנאי?

בגדול אתה צודק. הם ציונים, כמו שמי שתומך במדינת כל אזרחיה עדיין יכול להיות ציוני, למרות שאתה משוכנע שלא.

אבל הציונות שלהם - כמו הציונות של תומכי מדינת כל אזרחיה - עשויה להמית, בסופו של דבר, את המדינה היהודית כמו שאנחנו מכירים אותה. ובמקרה שלהם מימלא המדינה היא רק שלב בדרך עד שיבוא המשיח.

• תוכן חדש...