Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתה אתמול הפגנה בשד' רוטשילד בת"א נגד החוקים הדרקוניים לחילוץ הקיסר מהחקירות נגדו.

איפה היו ראשי/מנהיגי האופוזיציה שהיו חכמים גדולים בציוצים ופוסטים נגד החוק?

למה הם לא באו להשמיע את קולם?

אפילו לא אחד מהם הגיע.

כשאין אופוזיציה אמיתית, גידולי פרא כמו אמסלם,ביטן,רגב,וחזן משגשגים.

האשמה אינה בהם, ולא בבוחריהם.

ההיסטוריה תשפוט גם את מי שלא פצה פה כשהם החריבו את הדמוקרטיה ושלטון החוק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

למה לא? כשיש לך רוב מספיק גדול שרואה בדמוקרטיה דרך להשליט את תפיסת עולמו ואורח חייו על השאר, שום דבר לא יעזור, אפילו לא בוז'י הרצוג (ולא שאני מצדיק את אי ההגעה שלהם, סתם יאוש קיומי של צהריים).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
היתה אתמול הפגנה בשד' רוטשילד בת"א נגד החוקים הדרקוניים לחילוץ הקיסר מהחקירות נגדו.

אפילו לא אחד מהם הגיע.

אני חושב שהם לא הגיעו בכוונה כדי לא לתת להפגנה ציביון פוליטי אלא להשאיר אותה כהפגנה נגד שחיתות שהיא נוגעת לכל רוחב המפה הפוליטית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני חושב שהם לא הגיעו בכוונה כדי לא לתת להפגנה ציביון פוליטי

אלא להשאיר אותה כהפגנה נגד שחיתות שהיא נוגעת לכל רוחב המפה הפוליטית.

נכון - זו הסיבה, וטוב כי זה כך, כך ההפגנה אומרת כי לאזרחים נמאס.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בשביל הספורט:

אז למה צריך את ישראל בעצם? למה לא מדינת כל אזרחיה כאן, מהים עד לירדן?

כנראה פספסת את החלק הזה שנאמר לפני:

"ברמה העקרונית נושאים חברתיים צריכים להיפתר ע"י החברה ולא להיכפות מלמעלה, ומי שצריך להחליט בהם אלו האזרחים. המדינה מקסימום תשמש כפלטפורמה ליישום"

רעיון המדינה היהודית למיטב ידיעתי עדיין בקונצנזוס די רחב בציבור הישראלי, והמדינה משמשת כפלטפורמה לרעיון הזה.

לצורך העניין, ערכים פרוגרסיביים כאלו ואחרים שנתונים במחלוקת בציבור, אין מתפקידה של המדינה לקדם.

מקווה שההבדל העקרוני בין השניים מובן.

אני לא כל כך בטוח למה אתה חושב שהמדינה עם ההתערבות שלה בהכרח פוגעת בשוויון ההזדמנויות. אני מסכים לחלוטין שהמדינה יכולה לחוקק חוקי רגולציה שהם לטובת גוף כזה או אחר, ולפגוע בהזדמנויות של אחרים. אבל זו פרספקטיבה או נקודה אחת מאוד צרה. מצד שני, המדינה יכולה לפרק מונופולים, כמו שכבר קרה בארה"ב.

מה זאת אומרת זו פרספקטיבה מאוד צרה? מחוקקים חוק אז אתה בודק מי נהנה ממנו ומי ניזוק ממנו. כשאתה רואה שבהרבה מאוד חוקים ותקנות קבוצות די מצומצמות נהנות מהם ורוב הציבור סובל ממנו בצורות כאלו ואחרות, אז אתה מקבל תשובה די ברורה אם זה יעיל או לא.

איזו עוד פרספקטיבה יכולה להיות כדי להחליט אם מעורבות ממשלתית היא טובה או לא מלבד מבחן התוצאה?

ולגבי מונופולים, לא הבנתי אותך. כשאני אומר שתפקידה של המדינה לשמור על המסגרת המאפשרת חופש מירבי לאזרח, לא ברור מכאן שמונופול שפוגע באותו חופש כן מתפקידה של המדינה לטפל בו בצורה כזו או אחרת?

אני מבין שלא משנה כמה פעמים אגיד שאני לא בעד אנרכיה, אלא בעד מעורבות מינימלית עדיין מבינים שאני נגד רגולציה באופן גורף, ולא היא.

(אגב יש הבדל בין רגולציה למעורבות כן? רגולציה זה פן אחד של מעורבות ממשלתית)

ומצד שלישי, "הזדמנויות" לא מתחילות רק במה קורה מחר, אם אתה או אני רוצים לפתוח עסק, אלא מזה שיש לנו בכלל נגישות לידע הנדרש, בשביל לפתוח את אותו העסק. ואת זה, אני לא מאמין שכל אחד יקבל בחברה הover מופרטת שלך.

גם אם נניח והבנתי את הקשר בין חברה מופרטת לחוסר בידע (משום מה אסוציאטיבית ההיגיון אומר לי ההפך), שיהיה לך את כל הידע בעולם,

הוא לא יעזור לך אם תרצה להגשים חלום ולפתוח פיצריה עקב הדרישות המופרכות שיש ממך.

מצד שני אם יהיה לך קל לפתוח פיצריה וזה לא יהיה חלום רחוק, יש סיכוי שתצליח לרכוש את הידע לכך באופן סביר.

(וכאמור אמרתי כבר שאין לי בעיה עם חינוך ציבורי במודל מסוים שלא חונק חינוך פרטי).

כשמשרד החינוך מחליט על סיליבוס הוא גם קובע ספרים.

יש לך ספרים יותר טובים? תהנה.

במתמטיקה כל בית ספר מחליט לעצמו. באזרחות יש ספר שהוא החומר לבחינה. רוצה ללמד בדרך אחרת? לך על זה.

הוא גם לא מחליט איך כל מורה צריך ללמד, מאיפה הקרצת את זה?

לא הבנתי, אם משרד החינוך קובע את רשימת הספרים המאושרים ללימוד ואוסר על לימוד מספרים אחרים,

איך המשפט הראשון מסתדר עם השני? (ואגב זה רשום במפורש באתר "אגף לספרי לימוד" של משרד החינוך).

מה שכן להבנתי תכוניות הלימוד המחייבות של משרד החינוך די מגבילות את המורים בשיטות ההוראה שהם יכולים ליישם (זו ההתרשמות שלי מסביבתי הקרובה שעוסקת/עסקה במערכת החינוך)אבל מוכן לקבל אם אני טועה בזה, זה עדיין לא סותר את המהות של הטענה.

הוא גם לא רק הרגולטור, שוב זו הנפצה שאתה מביא רק כי אין לך ידע בנושא. אני לא מבין למה אתה מתעקש.

לא מבין איך החלטת שמפמ"ר הוא פקיד?

המפמ"ר הוא מורה בעצמו, עם שנים של ניסיון. הוא סמכות מקצועית.

בכל מדינה, יש סמכות מקצועית שקובעת את התכנים, כי לא מערב פרוע. בישראל הסמכות המקצועית היא חלק ממשרד החינוך ולדעתי בצדק.

לא טענתי שמשרד החינוך הוא הרגולטור, טענתי שהוא צריך להיות רק הרגולטור ולא יותר מכך,

כלומר סבבה לגמרי שהוא יקבע את הסילבוס בכל מקצוע (ע"י סמכות מקצועית כדי שלא יהיה מערב פרוע..) ומה רף הידע הנדרש בכל בחינת בגרות בכל מקצוע. זה בדיוק תפקיד של רגולטור, הבעיה היא עם כל שאר הדברים שמשרד החינוך עושה שרק דופקים עוד יותר את מערכת החינוך.

וסתם הערה קטנונית, זה שהמפמ"ר מורה עם ידע רב וניסיון עשיר עדיין לא אומר שהוא לא פקיד.

פורסם
למה לא? כשיש לך רוב מספיק גדול שרואה בדמוקרטיה דרך להשליט את תפיסת עולמו ואורח חייו על השאר, שום דבר לא יעזור, אפילו לא בוז'י הרצוג (ולא שאני מצדיק את אי ההגעה שלהם, סתם יאוש קיומי של צהריים).

זה בדיוק ההבדל בין דמוקרטיה לבין משטרים דיקטטוריים. ה"שלטון" תמיד יעשה כראות עיניו זה חלק מקובל ולגיטימי במשחק. בדמוקרטיה יש גם אופוזיציה, שתפקידה לבקר, לנדנד, להקשות, על ידי כל הכלים שיש בידם.

נכון. זה לרוב לא עוזר הרבה. אבל מנהיג אמור לומר את דעתו, גם אם היא לא מתקבלת.

אמיר, לדעתי, אין לנו את הפריווילגיה של מחאה א-פוליטית כרגע.

יש כאן מדרון חלקלק וצונאמי של חקיקות אנטי דמוקרטיות נגד שלטון החוק.

גם בקואליציה יש גורמים שפויים רבים שהחוקים הללו מטרידים את מנוחתם. העניין הוא שכסאם יקר להם יותר, כרגע.

זה יהיה עניין שלהם מול הבוחרים שלהם, כשיצטרכו להסביר את (אי)פעולתם ביום הבחירות הבא.

לי, בתור מי שנציגיו כרגע נמצאים באופוזיציה, יש ציפייה מהם לפעול. אם לא- גם אני אבוא איתם חשבון באותו יום בחירות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מחאה שאינה פוליטית נגד שחיתות תהיה רחבה יותר ותביא יותר מפגינים.

כל מנהיג שהמלחמה בשחיתות חשובה לו מבין את זה ויודע שלמרות שהוא יכול לגזור קופון פוליטי העובדה שהוא לא מגיע מראה שהרווח הרגעי הזה פחות חשוב לו מהעתיד של העם במדינה הזו.

מחאה א-פוליטית אינה צריכה אישור מיוחד, היא יכולה וצריכה לקום בכל רגע נגד כל רוע ושחיתות שמאיימים על האזרח.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

זו הבעיה..:roll:אתה רוצה משיח עכשיו.

ויש תהליכים דמוקרטיים, כאשר לפעמים מחאת העם נדרשת לנתינת לגיטמיות לתהליכים.

מצביע/אזרח לא מעורב מהשורה, אשר רוצה לשנות עמדה עקב המצב, ורואה

הפגנת אזרחים לא פוליטית - אפשר ויקבל רוח גבית לדעתו כי נמאס.

ואם ההפגנה תהיה פוליטית - לפעמים הוא דווקא יצמד לדעתו הקודמת.

מאחר וזה נראה, כמו הכנסתו תחת גוף פוליטי שהוא לא כל-כך מזדהה עימו.

להפגנה הנוכחית יש מטרה, אחת .. המיאוס וכנגד השחיתות.

אם תהפוך אותה לפוליטית - יעלו על הפרק עוד מטרות וחבל.

למדו להתמודד עם מטרה מטרה - וכאשר יש מטרה עם הסכמה בין כמה זרמי דעות.

אפשר לוותר לרגע על השאר, לפעמים חור קטן.. יחליש ויאפשר את פירוק מארג הקואליציה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
רעיון המדינה היהודית למיטב ידיעתי עדיין בקונצנזוס די רחב בציבור הישראלי, והמדינה משמשת כפלטפורמה לרעיון הזה.

כן, יש אצלך ״באג״ קטן בגישה. אתה חושב שתהליכים מתרחשים מעצמם. הם לא. כתבת שמדינה לא צריכה לקדם ערכים. אבל זו ספקולציה לחלוטין, למשל, איך תראה החברה כאן אם המדינה פשוט תפסיק להתערב ו״לקדם ערכים ורעיונות״. אתה, למשל, לא סופר את הערבים ב״קןנצנזוס״ הדי רחב שלך. אבל הם כאן. היום המדינה משקיעה לא מעט מאמצים בזה שיהיה קל לא לספור אותם, בחוקי אזרחות, מערכת משפט, אולי עוד דברים.

מה זאת אומרת זו פרספקטיבה מאוד צרה

הפרספקטיבה שלך ניראת לי צרה, משום שאתה מתעלם בכתיבה שלך מהתנאים הנוספים שדרושים לשוויון הזדמנויות.

ולגבי מונופולים, לא הבנתי אותך. כשאני אומר שתפקידה של המדינה לשמור על המסגרת המאפשרת חופש מירבי לאזרח, לא ברור מכאן שמונופול שפוגע באותו חופש כן מתפקידה של המדינה לטפל בו בצורה כזו או אחרת?

לא, זה לא ברור. אם מונופול כמו גוגל או פייסבוק קם והצליח בזכות עדיפות טכנולוגית, אז למה ואיך אני יכול לדעת שזה אתה חושב שהמדינה כן צריכה לסדר ולהגביל? ואם זה כן, אז למה חוקי שכר מינימום לא?

גם אם נניח והבנתי את הקשר בין חברה מופרטת לחוסר בידע (משום מה אסוציאטיבית ההיגיון אומר לי ההפך), שיהיה לך את כל הידע בעולם,

הוא לא יעזור לך אם תרצה להגשים חלום ולפתוח פיצריה עקב הדרישות המופרכות שיש ממך.

מצד שני אם יהיה לך קל לפתוח פיצריה וזה לא יהיה חלום רחוק, יש סיכוי שתצליח לרכוש את הידע לכך באופן סביר.

כן, אבל יש מגוון מקצועות שהם לא פתיחה של פיצריה. זה מה שתמיד נראה לי כל כך תמים בגישות הליברטריאניות. הדוגמא זה תמיד פיצריה.

אתה רוצה לדעת מה הקשר בין הפרטה ונגישות הידע?

הלל גרשוני יכול ללמוד כמעט בחינם באוניברסיטה העברית, אחת מאוניברסיטאות המחקר הטובות בעולם.

עכשיו שילך להתקבל לאוניברסיטאות נחשבות באמריקה, ויספר איך זה מרגיש להיות אחד מאלו שמסיימים תואר בחוב של עשרות או מאות אלפי דולארים, ונאלץ להסתפק בארוחה אחת ביום, כדי לשרוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה לא קשור לאופוזיציה.

זה קשור לכך שרק עסקנים ובעלי אינטרסים מאוד מסוימים מתפקדים למפלגות ואז בפריימריז מצביעים למועמד שלהם (חח"י, נמלים, מוניות, תעשייה אוירית, וכו').

אם האזרחים הפשוטים והלא מאוגדים יחזרו למפלגות זה ישתנה. עד אז, זה רק ילך ויתדרדר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אפילו לא אחד מהם הגיע.

כשמיקי רוזנטל היה עיתונאי ואמר שמקום העבודה הכי טוב בארץ הוא כנסת ישראל, כי הם בעצמם מחליטים את גובה המשכורת, אין לי ספק שזה הדבר היחידי שחשוב לו.

פורסם (נערך)
מצטער לבשר לכם: אחרי המוראעות הדיביליות של לפיד וגבאי, לא רואה שום סיבה הגיונית שביבי לא יבחר עוד פעם עם ההכרות שלי עם העם.

לא ביבי, הוא יהיה עסוק בדברים אחרים. יתכן שהדוברמנים שלו כן, למרות שגם מנהיג הלהקה בצרות.

ויהיו רבים שיקחו שתי מנות פראמין ויצביעו לגבאי או לפיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כשמיקי רוזנטל היה עיתונאי ואמר שמקום העבודה הכי טוב בארץ הוא כנסת ישראל, כי הם בעצמם מחליטים את גובה המשכורת, אין לי ספק שזה הדבר היחידי שחשוב לו.

לא יודע אם הוא באמת אמר את זה, אבל אם כן - אין שום סיכוי שבעולם שהוא לא אמר את זה בסרקסטיות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מהמעריצים של רוזנטל, וחושב שהוא "לא הבצל הכי מטוגן במחבת" -

אבל המעשים של רוזנטל כבר הוכיחו שסדר היום הציבורי חשוב לו בהרבה מאשר רוב העיתונאים / ח"כים שלנו, הוא כבר שרף את עצמו מתוך שליחות, והטענה שכל מה שמעניין אותו זה כסף זו בדיחה עצובה שמראה בעיקר עד כמה היד קלה מאחורי מסך ומקלדת.

אז גם אם אני לא מסכים עם משנתו הכלכלית, אני בהחלט נותן לו קרדיט על עצם העובדה שהוא הקריב לא מעט בשביל הציבור.

(יקומו הציניקנים ויאמרו: הוא שרף את כל הגשרים בתקשורת רק בשביל להכנס לפוליטיקה, כאילו היה איזה אסטרטג דגול אה-לה קווין ספייסי... אז יאמרו)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לא ביבי, הוא יהיה עסוק בדברים אחרים. יתכן שהדוברמנים שלו כן, למרות שגם מנהיג הלהקה בצרות.

ויהיו רבים שיקחו שתי מנות פראמין ויצביעו לגבאי או לפיד.

רוב העם מגדיר את עצמו "ימני" (לא שאני באמת מאמין להגדרה הזו). עובדתית, לפי הסקרים ולפי הבחירות האחרונות גוש הימין הוא הגוש הגדול ביותר.

במקום שאותו מחנה אופוזיציה תלחם יחד נגד אותו שלטון שהם לא מעוניינים, הם ריבים בינם.

אותם מצביעים של מחנה הציוני (לשעבר העבודה) או ללפיד, לדעתי, הם בוחרים במנהיגים האלו כי הם לא מעוניינים בביבי. במקום שגם לפיד וגם גבאי יאחדו כוחות ויראו מנהיגים שרוצים להיות בשלטון, ולא לצייץ ברשתות החברתיות כמה גדולים (יש ל)הם, אז אולי אותם מצביעים שקצת חושבים על העתיד המדינה יצביעו להם.

אבל המצב הוא אחרת.

אני לא מהמעריצים של רוזנטל, וחושב שהוא "לא הבצל הכי מטוגן במחבת" -

אבל המעשים של רוזנטל כבר הוכיחו שסדר היום הציבורי חשוב לו בהרבה מאשר רוב העיתונאים / ח"כים שלנו, הוא כבר שרף את עצמו מתוך שליחות, והטענה שכל מה שמעניין אותו זה כסף זו בדיחה עצובה שמראה בעיקר עד כמה היד קלה מאחורי מסך ומקלדת.

אז גם אם אני לא מסכים עם משנתו הכלכלית, אני בהחלט נותן לו קרדיט על עצם העובדה שהוא הקריב לא מעט בשביל הציבור.

(יקומו הציניקנים ויאמרו: הוא שרף את כל הגשרים בתקשורת רק בשביל להכנס לפוליטיקה, כאילו היה איזה אסטרטג דגול אה-לה קווין ספייסי... אז יאמרו)

נכון, היד מאוד קלה על ההדק.

אבל בנוסף לכל, מה הח"כ הנכבד עשה מלבד לצעוק בישיבות הכנסת? הוא קידם משהו למדינה?

עריכה אחרונה על ידי gbguy
  • תוכן חדש...