Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלומר הדתי הממוצע שומר כשרות כי כל שאר הדתיים שסביבו שומרים כשרות. זה מין מנהג שכזה. אז למה זה לא בסדר שהוא יפסיק לשמור כשרות?

(אני מבין שלא רוצים לחזור לביבי)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)

בגלל הציטוט שהבאתי קודם. וההמשך שלו: "מה אכפת לו לקב"ה למי ששוחט מן הצוואר, או מי ששוחט מן העורף?!"

בעיני המאמינים, מצוות מהסוג הזה הן בגדר מבחן של כוח הרצון ותו לא. הם לא מצווים, למשל, לא להתאוות למאכלים לא כשרים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא רק מבחן בעיניהם אלא גם "עבודה" - הם יקבלו שכר על זה, בין אם בחיים האלה או בעולם הבא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור לך שברמה הפילוסופית אפשר לטעון את זה, אבל בפועל מרבית הדתיים משייכים את הכל לאלוהים (כי הם לא יודעים לטעון את הטענות הפילוסופיות).

אבל גם אם טוענים את זה, מה המטרה של מבחן כוח הרצון? למה הוא חשוב? ומה לגבי מאות המצוות האחרות והאיסורים האחרים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העניין הוא שבעוד שכל החוקים של המדען הם באמת הלכה למעשה הרג ובל יעבור (מדען לא יכול להחליט שדווקא כח המשיכה או החיכוח עם האויר הם חוקים שהוא לא הולך לעקוב אחריהם), דווקא בקרב ה"מאמינים", אין שום בעיה לוותר על קיום חוקים מסויימים (דרעי וחבריו משס גונבים, אחר אונס, שלישי ראש משפחת פשע וכולם אנשים מאמינים עם כיפות [לפני שנתפסו] ועוד למרבה האימה, השרלטנים מספקים רציונליזציה מהיהדות למה מותר לגנוב מהמדינה ולמה מותר לרצוח לא יהודי ולמה מותר לאנוס גויות.

איך רב חרדי שאמור להיות איש שמאמין באלוהים ואמור להיות "ירא שמיים" עושה מעשים מגונים בנערים?

הוא יכול לעשות את זה רק מסיבה אחת ויחידה והיא שהוא לא ירא והוא לא חרד ובקיצור, כלל לא מאמין.

אם היה באמת ובתמים מאמין, לא היה מעז לעשות משהוא שיגזור עליו גזר דין רע בכף הקלע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בגירה, ציינת חטאים שהם כולם כנגד הצו המוסרי (ולא רק השמיימי) וככאלו הם חלים גם על מי שאינו דתי. אבל כשמישהו דתי מבצע אותם כולם צועקים "ET TV QVOQVE".

פורסם
כולם צועקים "ET TV QVOQVE".

ככל שזכור לי, זה בכלל היה "לה קווה קווה דה לה אומה..."

עניינית, ההערה שלך לחלוטין לא רלוונטי.

מה שרלוונטי בלבד הוא שיש חוק שאסור לעבור עליו ביהדות ויהודי חרד (אתה מבין למה קוראים לזה חרד/ירא?) שם על זה זין ועובר עליהם בכוונת תחילה.

זה לא אדם מאמין אמיתי, זה מאמין בחאווה כי זה משרת מטרות שלו או כי זה ממש לא בא לו בטוב, אבל מה לעשות, הוא נולד לזה אז ממשיך בכח האנרציה עם ה"הצגה".

פורסם (נערך)

יש גם כאלה.

אבל המקור לחוקים הללו (בדוגמאות שהבאת) ביהודיות הוא מוסרי ולא רק שמיימי. פילוסופים יהודיים יגזרו זהות בין שני המקורות הללו, אך אף אחד בדת היהודית לא התכחש למקור המוסרי של הציווי, להבדיל למשל מן הפוסקים החנבלים באסלאם הסוני (בזרם המתאים).

לכן, החובה שלא לרצוח, לגנוב וכדומה - חלה על האדם הדתי והחילוני באותה מידה. לכן ממילא אין טעם לציין במיוחד את מי שעושה מעשים כאלו וכיפה לראשו.

נ.ב. יהודיות היא קודם כל מוצא אתני ורק אחר כך דת (״יהדות״) ולכן מה שלא תעשה - מבחינת האמונה היהודית אתה עדיין יהודי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר לדעת מי באמת חרד ומי לא, זקן ותלבושת אחידה יש גם לZZ TOP.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כלומר הדתי הממוצע שומר כשרות כי כל שאר הדתיים שסביבו שומרים כשרות. זה מין מנהג שכזה. אז למה זה לא בסדר שהוא יפסיק לשמור כשרות?

(אני מבין שלא רוצים לחזור לביבי)

הדתי הממוצע שומר כשרות פשוט בגלל - שהוא שומר כשרות. אין פה עניין של בסדר או לא בסדר. זו פשוט המציאות בשבילו. אתה תבין את זה רק כשתשב מול דתל״ש (במקרה שלי דתל״שית) שכבר לא מאמין (במקרה שלי ממש לא) ואוכל שרימפס בפעם הראשונה בחייו. למרות שזה כבר ״בסדר״, התגובה היא עדיין ״אני לא מאמין שאפשר לעשות את זה״.

העניין הוא שבעוד שכל החוקים של המדען הם באמת הלכה למעשה הרג ובל יעבור (מדען לא יכול להחליט שדווקא כח המשיכה או החיכוח עם האויר הם חוקים שהוא לא הולך לעקוב אחריהם)

זה כל כך לא נכון... מה שאתה מכנה בתור ״חוקי המדע״ הם לא יותר מאשר תיאוריות. והתיאוריות האלה משתנות כל הזמן, חלקן בתדירות גבוהה וחלקן בתדירות נמוכה יותר. אין באמת דבר כזה ״חוקי המדע״. יש תיאוריות שמסבירות למה לדעתנו דברים קורים כמו שהם קורים. בניגוד לחוקי התורה למשל, שנופלים יותר בהגדרה של ״חוק״.

אתם חייבים להבין שההשוואה בין תיאוריות מדעיות לקיום האלוהים היא לא פשוט לא תקפה.

לגבי ״מאמינים״ שעושים דברים לא מוסריים - זה כבר שייך לדעתי לדיון אחר. אפשר להתווכח על כמה אנשים מסויימים באמת מאמינים או לא. אבל זה כן אולי מראה שאין באמת קשר בין המעשים ביומיום לבין האמונה. אדם דתי שהוא לוקה מוסרית (בלי להכנס עכשיו למשמעויות הפילוסופיות של הביטוי הזה, בבקשה!) יעשה דברים לא מוסריים אפילו אם זה מנוגד ל״חוקים״, כי מבחינתו אין באמת קשר בין המעשים האלה - שקשורים לחיים הארציים והיומיומיים - לבין אלוהים - שהוא איזושהי אמת ערטילאית.

אבל עכשיו - חזרה לביבי...

פורסם

זו נומנקלטוקה עדיפה בעיני על קטגוריות כמו לימודים "הומניים" שזו הגדרה ששאולה מתוך מינוח גרמני מן הרנשימנטו ששימש להנגדה לא כנגד המדעים המדויקים כי אם נגד מדעי ה"דת".

עם יד על הלב, נכון שאתה יוזר פיקטיבי של fkloster?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אבל עכשיו - חזרה לביבי...

דווקא הדיון הפילוסופי מעניין.

אני אישית חושב שההפרדה בין מדע ואלוהות לאו דווקא מגיע מהצד החילוני, אלא קיימת הרבה יותר בצד החרדי הנוקשה - ויתור על לימודי הליבה ועוד.

צריך כן לזכור שההתייחסות וההגדרות או הפרשנויות לאלוהות השתנו מאוד אפילו בתוך היהדות. זה נכון שזה קורה גם במדע, אבל בזכות המדע אני יכול לשבת ולהתפלסף פה באינטרנט, ואילו לדת, אף דת, אין אף תוצר מוחשי כזה.

ואולי כן יש מקום להשוואה בין אלוהים למדע, מהסיבה הפשוטה ששניהם מנסים לתת הסבר, וכאן גם ההבדל הגדול.

בהתפרצות הראשונה של המגפה השחורה במאה ה-14, רוב האנשים שכתבו עליה - גם מוסלמים וגם נוצריים - התייחסו אליה כעונש דתי או תוצר של התנהלות לא מוסרית. במאה ה-19 גילו שמה שגורם למחלה זה חיידק מסוים, כלומר נתנו לזה פתרון מדעי. זו רק דוגמא, אבל כמות התופעות בעולם שאפשר לתת להן פרשנות דתית כמו שהיו עושים פעם, שואפת ל0. ברור שמי שמאמין היום לא חייב לשמור על קודקס החוקים או האמונות של מי שחי לפני 500 שנה. אבל זה הופך את היהדות, נצרות והאסלאם ללא רלוונטיות- בדיוק כמו תיאוריות מדעיות מימי הביניים שנזנחו כבר מזמן.

ואם נחזור לביבי, אז אורי אריאל, אחד מהשרים המייצגים את הציבור הכי ערכי בארץ, מצא לנכון לתת במתנה לראש הממשלה הרוסי מזלט שעולה 200 אלף שקל, וחיוני למכון המחקר שמשתמש בו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
עם יד על הלב, נכון שאתה יוזר פיקטיבי של fkloster?

הפוך גוטה, הפוך! :twisted:

אה, וראה הוזהרת, חפירות לפניך.

צריך כן לזכור שההתייחסות וההגדרות או הפרשנויות לאלוהות השתנו מאוד אפילו בתוך היהדות.

נכון. המחשבה שדתות הלכה כמו יהודיות ואסלאם הן סטטיות - לא נכונה. הפוסקים שנאלצו להתאים את אורח החיים הדתי לשינויים בעולם, שינו את אורח החיים הדתי מן הקצה אל הקצה מספר פעמים בהסטוריה של כל אחת משתי הדתות הללו. באותה מידה, מה שאנחנו לא אוהבים בדתות הללו כיום (אלימות באסלאם, תפיסת ה"עם הנבחר" ביהודיות, דיני השבת הנוקשים) עשויים לעבור מן העולם אחרי כמה דורות של פוסקים אמיצים.

בהתפרצות הראשונה של המגפה השחורה במאה ה-14, רוב האנשים שכתבו עליה - גם מוסלמים וגם נוצריים - התייחסו אליה כעונש דתי או תוצר של התנהלות לא מוסרית.

מהיכרות לפחות עם החומר המסלמי - שני ההסברים קיימים. הרפואה המסלמית בזמנו היתה די מתקדמת והתבססה על הרפואה ההיפוקרטית, שבזה להסבר הדתי. אף על פי כן, ההסבר הדתי המשיך להתקיים ופרנס לא מעט רופאי אליל.

ואם נחזור לביבי, אז אורי אריאל, אחד מהשרים המייצגים את הציבור הכי ערכי בארץ, מצא לנכון לתת במתנה לראש הממשלה הרוסי מזלט שעולה 200 אלף שקל, וחיוני למכון המחקר שמשתמש בו.

ישראל מוכרת לרוסיה כלי טיס בלתי מאויישים כבר שנים רבות, מאחר והרוסים פשוט לא יודעים לייצר אותם בעצמם. כלי הטיס שהם הפעילו במרחב הסורי מאז פרוץ מלחמת האזרחים (ולא רק מאז ההתערבות המסוקרת שלהם) הם בדיחה מהלכת: טיסן עם מצלמה מסחרית.

פורסם

זה כל כך לא נכון... מה שאתה מכנה בתור ״חוקי המדע״ הם לא יותר מאשר תיאוריות. והתיאוריות האלה משתנות כל הזמן, חלקן בתדירות גבוהה וחלקן בתדירות נמוכה יותר. אין באמת דבר כזה ״חוקי המדע״. יש תיאוריות שמסבירות למה לדעתנו דברים קורים כמו שהם קורים. בניגוד לחוקי התורה למשל, שנופלים יותר בהגדרה של ״חוק״...

הוכחת את חוסר התוכלת שבדיון בין אדם מאמין לאדם לא מאמין כי בעיני, כאטאיסט, זכית להגדרת ההודעה ההזויה בדיון.

כח הכבידה וחיכוך עם אויר זה "תאוריות לא מוכחות"?

• תוכן חדש...