Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כוונת המשורר היא שהידע שלנו על כוח המשיכה, למשל, אינו א-פריורי.

זו תובנה פוזיטיביסטית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

חן, אני חושב שאנחנו צריכים לשחק משחק שבו לפחות בכל תגובה אחת אתה זורק פנימה איזו מילה פלצנית. רק שהיא חייבת להיות מילה אמיתית ובעלת משמעות מתאימה להקשר. גו!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חשבתי שהבהרתי את זה עם ה"קווה קווה דה לא אומה"...:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרעיון הוא שהבנת כח המשיכה נבעה מהתבוננות.

למשל, אני בזבזתי לפחות כמה דקות בכל יום בשנים האחרונות על השרשור הזה.

מתבונן מהצד יכול להניח בבטחון די רב שגם מחר תהייה פה הודעה שלי.

מצד שני, אולי עוד שנה אני אחסם ואז חוק "יבגני כותב שטויות בשרשור פוליטי" כבר לא יהיה תקף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
חן, אני חושב שאנחנו צריכים לשחק משחק שבו לפחות בכל תגובה אחת אתה זורק פנימה איזו מילה פלצנית. רק שהיא חייבת להיות מילה אמיתית ובעלת משמעות מתאימה להקשר. גו!

inconceivable.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
[ATTACH=CONFIG]476457[/ATTACH]

מאחר ומדובר באותו סרט, התגובה המתבקשת היא

19789999.jpg

פורסם
הוכחת את חוסר התוכלת שבדיון בין אדם מאמין לאדם לא מאמין כי בעיני, כאטאיסט, זכית להגדרת ההודעה ההזויה בדיון.

כח הכבידה וחיכוך עם אויר זה "תאוריות לא מוכחות"?

בוא נעשה סדר: ישנה למשל תופעה יומיומית, שכולנו מכירים, שבה כל החפצים נופלים לאותו הכיוון. מה שאתה מכנה ״כוח הכבידה״ הוא תיאוריה שמנסה להסביר או למדל מתימטית את התופעה הנ״ל. כיום מקובל על ידי הרוב המוחלט של המדענים (והאנשים..) כי התיאוריה הזו נכונה.

עבור הרבה תופעות כאלה, יש תיאוריות שמנסות להסביר אותן. כמו שכבר הראיתי לך (חוקי ניוטון) אסור לנו להניח לגבי אף תיאוריה שהיא ״אמת מוחלטת״ כי תמיד יתכן שבעתיד נתקל בתופעה שסותרת את התיאוריה הזו, ואז ננסה לפתח תיאוריה שמסבירה גם את הסתירה שנתקלנו בה.

לעומת זאת, עבור אדם (באמת) מאמין, קיום אלוהים הוא לא תיאוריה שצריך או אפשר להוכיח אותה, אלא אקסיומה​ - הנחת יסוד.

זה הכל.

פורסם (נערך)

במלים אחרות, כוח הכבידה הוא עורב שחור.

יודע, באסלאם יש חדית׳ (הנה המלה הפלצנית שביקשת רוני, פירושה מסורת מדברי ומעשי הנביאים) שבו הנביא (צ) מלמד את המאמינים לענות לשאלות של אפיקורוס ששואל מי ברא את העולם. המאמין עונה לו לפי התו״ל, אבל האפיקורוס מקשה, והנביא מסביר:

״וכיוון שישאלך: ׳ומי ברא את אלוהים?׳ ענה לו: ׳אני מאמין באלוהים [וזהו].׳״

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
במלים אחרות, כוח הכבידה הוא עורב שחור.

הפרדוקס מדבר יותר על נסיון להכללה מתוך תצפיות ולא על מידול מתימטי שהוא (בעיני לפחות) קצת יותר מורכב, אבל כמובן שעקרונית הרעיון זהה.

ד״א, אחד החביבים עלי...

פורסם
מה שאתה מכנה ״כוח הכבידה״ הוא תיאוריה שמנסה להסביר או למדל מתימטית את התופעה הנ״ל. כיום מקובל על ידי הרוב המוחלט של המדענים (והאנשים..) כי התיאוריה הזו נכונה.

כמו שכבר הראיתי לך (חוקי ניוטון) אסור לנו להניח לגבי אף תיאוריה שהיא ״אמת מוחלטת״ כי תמיד יתכן שבעתיד נתקל בתופעה שסותרת את התיאוריה הזו, ואז ננסה לפתח תיאוריה שמסבירה גם את הסתירה שנתקלנו בה.

מעניין, גיגלתי תאוריית ניוטון וכל מה שיצא לי זה חוקי ניוטון, כפי שכתבת בעצמך...

פורסם

לעומת זאת, עבור אדם (באמת) מאמין, קיום אלוהים הוא לא תיאוריה שצריך או אפשר להוכיח אותה, אלא אקסיומה​ - הנחת יסוד.

זה הכל.

נו, אבל זו בדיוק הסיבה שאדם מאמין הוא בעמדת נחיתות מול המדע, שזה מה שאמרתי קודם.

ועוד אמרתי, שבשביל אדם מאמין אין צורך להוכיח את קיומו של אלוהים, ולכן כל דיון בנושא מבחינתו איננו יכול להיות רציונלי. אם זו הנחת יסוד שאלוהים קיים, אז בכל דיון האדם המאמין יכול לבחור בכל עת להוציא את האקדח המעשן שלו ולהגיד "כי אלוהים", באופן שיסיים את הדיון מבחינתו, וישאיר את הצד השני חושב "איזה טאמבל".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האמת שזה לא לגמרי נכון. האדם הדתי הממוצע לא עסוק בהוכחת קיומו של האל, כשם שאנחנו לא עוסקים בהוכחת חוקי ניוטון, אבל מעשית הפילוסופיה המערבית עסקה בנושא הזה המון ב-1500 שנים האחרונות.

גם במקומות בהם קיומו של האל הייתה לנקודת מוצא, הפילוסופיה ניסה לתת מענה גם למעשיו או למה שיוחס לו, בנימוקים קצת יותר הגיונים (לפחות לזמן טענתם) מאשר סתם "אלוהים קיים, אז ככה".

פורסם

נו, זה גם מה שמלכישוע טען קודם. שהאדם הדתי לא צריך להוכיח את קיום האל. למה זה הופך את דבריי ללא נכונים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גם כי לא מעט פילוסופים השקיעו מאמצים בבניית הוכחת קיומו של האל, וגם כי פילוסופיה דתית לא מבוססת על טעון "כי אלוהים".

הסתירות השונות בהגדרת האל, המגבלות שלו וכו', זה לא משהו שאנחנו רואים רק בויכוחי סרק יומיומיים, כן? ובמהלך הדורות פילוסופיים מכל הדתות, לפחות אלו שאני מכיר, בהחלט ניסו לתת לזה תשובות יותר חכמות או עמוקות - החל מעיסוק בעצם הוכחת הקיום, ועד לנושאים שונים כמו השגחה פרטית אל מול השגחה קבוצתית.

ואני לא אומר שהם צדקו.

פורסם (נערך)
נו, אבל זו בדיוק הסיבה שאדם מאמין הוא בעמדת נחיתות מול המדע, שזה מה שאמרתי קודם.

זו לא עמדת נחיתות. אלו שני דברים נפרדים.

אני חושב שעמדת הנחיתות שאתה מתאר מקורה בשימוש (האינטואיטיבי) ב-LEX PARSIMONAE (ושוב, הנה המלה שביקשת) שקובע ש״אין להרבות בישויות״ (הנחות). כלומר, בברירה בין שני הסברים לתופעה, ההסבר הפשוט מנצח.

הבעיה היא שאנשים שוכחים שהכלל הזה הוא לא כלל לוגי אלא היוריסטי (הי, קיבלת 1+1 מתנה :wink:). אי אפשר להסתמך עליו כדי להפריך את קיומו של אלוהים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...