Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו התעורר בפיאט! פיאט 500 החל מ-79,990 ש''ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי ברכב נסיעת מבחן על פיאט 500 טווין אייר ידנית. כלפי חוץ מדובר ברכב מאוד חביב. הנסיעה ברכב לא להיט. מושבים קשים, מתלים קשים, תחושה של חרק על הכביש. בסך הכל מדובר ברכב סביר + לצעירים בתל אביב, אבל זה לא רכב למי שנוסע הרבה ו/או צריך רכב פרקטי. אני לא רואה את עצמי נוהג 30,000 ק"מ בשנה ב-500. אפילו פיקנטו שלי מרגישה יותר נעים על הכביש. קיה ריו, פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט כולן יהיו קניות הרבה יותר משתלמות לרוב האוכלוסיה. מדובר ברכבים שיכולים לענות על הצרכים של משפחה קטנה

500 הייתה צריכה לעלות 80 אלף שקל לפני 3-4 שנים כשרכב היה רלוונטי. אצל סמל"ת כרגיל מעט מידי ומאוחר מידי.

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב מישהו יודע מה קורה עם הפונטו החדש, כבר לפני שנתיים הציגו מחליפה לפונטו איוו ועוד אין על זה אזכור בארץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אגב מישהו יודע מה קורה עם הפונטו החדש, כבר לפני שנתיים הציגו מחליפה לפונטו איוו ועוד אין על זה אזכור בארץ.

הפונטו החדשה בסך הכל מתיחת פנים לאיוו שהייתה מתיחת פנים לגרנדה. בקצרה מדובר באותו הרכב בדיוק שהוצג בשנת 2005 רק עם שינויים קוסמטיים.

פורסם

לא,תיכנון השילדת הרכב הוא של ב.מ.וו,פיאט קנתה מהם את זכויות.

ואם להיות רציני,אז זה פיאט SO?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הייתי נסחף...זה לא רכב גימיק. זה רכב מיני טוב לכל דבר וענין, רק שהוא מעוצב יותר ופונה לפלח שוק קצת אחר, שפרקטיות זה לא הדבר הכי חשוב לו - מי שכן חשוב לו, בטח שלא יקנה 500 (אי אפשר לשבת מאחורה וכו') אלא יקנה פיקנטו וכו. בין זה לבין להגיד שזה גימיק....

אני חושב שהמחיר הנוכחי סביר. ברור שזה לא מחיר נמוך אבל גם אחרי הורדת המחירים בארץ הם נשארו גבוהים - למשל, לשלם 60-65 אלף עם טויוטה אייגו, 107 או C1 זה לא הגיוני, וזה עוד רכב שאמור להיות פרקטי ולא איזה חידוש של רכב מיתולוגי מהעבר, כמו ה 500.

פורסם
פיאט בישראל רוכשים יד"ש ובידיעה שככל הנראה הולכים להישאר איתה עד שהמנוע ייגרר על האספלט. ירידת הערך מטורפת. עוד שנה כבר לא ישתלם לעשות לגרנדה 07' מקיף.

חבל !! רכב מצויין,בן החמישיה באירופה.

פורסם
למה לא מדויק? קרא שנית את מה שכתבתי:

ברוב מדינות גוש היורו(למעט המדינות החזקות במערב היבשת) מרוויחים פחות מבישראל.

פינלנד, נורווגיה, שבדיה, דנמרק, גרמניה, אוסטריה, שוויץ, אנגליה, בלגיה, הולנד, צרפת, (צפון) איטליה והקטנות (והמפוצצות, מונטה קרלו וכו') - זה לא כל כך מעט...

נ.ב. גם בספרד, יוון, ודרום איטליה, עדיין סביר שיותר קל לקנות רכב מאשר בארץ.

טרם נהגתי בטווין אייר, אך דומני שאתה בדעת מיעוט בהתייחס למנוע ותכונותיו. העיתונות העולמית והמקומית לא השתגעו ממנו.

האמת שיצא לי לקרוא מספר מבחני רכב אוהדים (את המנוע) בעיתונות הגרמנית הרצינית (כלומר, לא "בילד" וגרורותיו).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
חבל !! רכב מצויין,בן החמישיה באירופה.

צ'מע, מה לעשות שאין ביקוש...

מדובר במתכון "מנצח" של נציגות שתלושה מהמציאות, מוסכים מורשים שלא מפגינים מקצועיות יתרה (מנסיון, לדאבוני) ודור שלם של צרכנים שחונך על טהרת האימרה - "יפנית לא רואה מוסך, גם אם לא עושים לה טיפולים בזמן (או טיפולים בכלל) ; אירופאית זה זבל", פרי עידן הליסינג המדהים בו אנו חיים.

פורסם

קודם כל אפשר בבירור לראות שהיפניות יורדות במכירות והאירופאים מתחילים להציג נוכחות. לגבי כל שאר הדברים, אמת. בייחוד מדובר ביבואן שנציגיו ישנים שנת חורף - גם בקיץ.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
מדובר ברכב שמיוצר בעלות נמוכה מאוד במפעלי פיאט בפולין - זה שבארץ דחפו לה שם של "יוקרה" ופוזה כזו לא באמת אומר שהיא כזו. רכב ממוצע מאוד במחיר הרבה מעל מה שאמור להמכר. אבל כמובן המחירים של היבואנים והם קובעים אותה - מי שרוצה שיקנה, אני אישית בכיף היתי קונה רכב כזה. אבל לא במחיר הנ"ל.

לא דחפו לה שום דבר בארץ. היצרן החליט היכן הוא ממצב את המכוניות. ה500, הלנצ'יה שלי והפנדה חולקים את אותו בסיס וממוצבים על ידי היצרן לסגמנטים שונים. אני מבטיח לך שלקונצרן פולקסווגן לא עולה ליצר אודי A1 יותר ממה שעולה ליצר פולו או איביזה וגם שם, ובצדק, המחירים שונים.

צריכת דלק מזעזעת של טווין-אייר זו אחת האכזבות הגדולות מהמנוע הזה. בתנאי אמת צריכת דלק עומד באזור ה-15/16 ל-1 על סמך קריאה של עשרות ביקורות רשמיות ולא רשמיות. גם הביצועים לא להיט. רוב המבקרים טוענים ש-1.2 הוותיק נותן תמורה טובה יותר למחיר. אם רוצים ביצועים עדיף לקחת 1.4 מולטי אייר.

מושך מבטים זה נכון, אבל נוח? רציני? אין נוחות ברכב הזה. מושבים קשים, מתלים קשים, בידוד רעשים לא מוצלח, ידית הילוכים לא נוחה לתפעול. הצורך להרים את הטבעת במרכז הידית כדי לשלב לרוורס היה הקש ששבר את גב הגמל. פשוט הנדסת אנוש איומה. מדובר ברכב שחוץ מעיצוב ושיק אין בו כלום.

עוד נהג מקלדת...

אני נוהג בלנצ'יה אפסילון טווין איר שנה פחות כמה ימים.

צריכת דלק ממוצעת של 1:19.2 במסלול קבוע הרצליה ירושלים עם פקקים של שעות עומס בשתי הערים.

פורסם

תסכים לשלם 58,000 אלף על דגם משנת 2003 שקיבל 3 כוכבים במבחני הריסוק ומגיע עם שתי כרויות אוויר, בלי מערכת שמע, 2 חלונות חשמל כשאתה יכול לרכוש ב-62 אלף פיקנטו מודרנית עם 5 כוכבים במבחני הריסוק, 6 כריות אוויר והרבה יותר אבזור? הפנדה הישנה ב-58 אלף במקרה הטוב מסוגלת להתחרות בסוזוקי אלטו וזה לא חוכמה.

עוד נהג מקלדת...

אני נוהג בלנצ'יה אפסילון טווין איר שנה פחות כמה ימים.

צריכת דלק ממוצעת של 1:19.2 במסלול קבוע הרצליה ירושלים עם פקקים של שעות עומס בשתי הערים.

אני רואה שלקחת את דברי ללב. כתבתי שאין לי מדידות צריכת דלק בטווין אייר, אבל קראתי הרבה מאוד על המנוע בביקורות ובפורומים בחו"ל. הדעה הרווחת שמדובר במנוע חביב שבתנאי אמת רחוק מאוד מהצהרות יצרן לגבי צריכת דלק. בנוגע לנתונים שרשמת אין לי מושג איך אתה מודד צריכת דלק. אשמח אם תפרט.

• תוכן חדש...