Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו התעורר בפיאט! פיאט 500 החל מ-79,990 ש''ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי יגיע בקרוב הזמן לראות פונטו עם מנוע של רכב (ולא של בימבה) במחיר הגיוני. אולי הרכב הזה יחזור להסתובב על הכבישים יותר, בעיקר עם 105 כ״ס בניגוד לפחיות העייפות של עכשיו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל אני בטוח שמי שקנה 500 בשנה האחרונה לא שילם מחיר מלא, יש מבצעים בלי סוף וגם כשאין בסמל"ת יש המון הנחות רק על זה שנכנסת לסוכנות.

בדומה למצב של סיאט עד לא מזמן - אז יש מחירון מצוץ מהאצבע לקופרה וFR - מכירים מישהו שבאמת שילם מחיר כזה?

(רס"ן שמועתי אמר שעל קופרה שילמו מחירון של FR והFR עצמה נמכרה באלפים בודדים יותר מהלאון הבסיסית)

בכל מקרה הצעד מבורך, בתור רכב ראשון לילדה (או לילד שבטוח במיניות שלו) לא תהיה ממש התלבטות בין ה500 לבין הסופרמיני המוזלות.. היא מציעה מתיקות שאין בשום רכב אחר, אפילו המיני של BMW לא עומדת לידה בחיוכים-פר-שקל.

רק דבר אחד מפריע לי; אין כניסת USB ויש בלמי תוף אחוריים ברכב שנת 2013.. למה? :-(

עריכה:

בדקתי באתר של פיאט ואין שם שום אזכור לגרסת 0.9T, גם במחירון יד2 מופיע רק 0.9T ספורט ידני וזהו.

הם הפסיקו את השיווק שלה או משהו כזה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הדמיון היחיד בין 500L ל 500 בה מדובר כאן הוא בשם. הראשונה דומה לפיקאסו הרבה יותר מאשר לשניה ואין לי מושג איך היא נוסעת, אבל בכל הקשור לטרנדיות, רטרו או אופנתיות, אין בה כלום מאלו.

עובדתית זה נכון, שיווקית בדיוק להיפך; פיאט מבינים שהמותג המנצח שלהם(בדומה לגולף אצל VW) הוא 500 - ולכן הם מנסים ליצור כאן תת משפחה של דגמים.

לי דווקא יש מושג איך היא נוסעת, לאחר שביצעתי בה נהיגת מבחן קצרה בתערוכת פאריז האחרונה. המכונית מעוצבת נחמד מאד, מרווחת, שימושית וחביבה לנהיגה, עד לרגע בו תדרוש משהו משמעותי מהמנוע (1.4, 95 כ"ס). זה אולי טוב מול הפיקאסו הקטן בעל הנתונים הזהים, אך זו נחמת עניים. אני משער שמנועי 1.4 מוגדשים יגיעו בהמשך הדרך ויתנו מענה הולם לסוגיה.

-------------------------------------------

לעניין הפיצוי לרוכשי 500 הקודמים, נתקלתי בידיעה הבאה;

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000813148#fromelement=hp_folders_3220

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
רק דבר אחד מפריע לי; אין כניסת USB ויש בלמי תוף אחוריים ברכב שנת 2013.. למה? :-(

כניסת USB יש ב-1.4 פופ ובדגמי לאונג' בכל הנפחים. מוזר שלא מרחיבים את זה כבר לכל ההיצע(ביחד עם מושב אחורי מפוצל).

בלמי תוף מאחור מספקים במכונית ששוקלת 865 ק"ג ולה 69 כ"ס בלבד.

פורסם
כניסת USB יש ב-1.4 פופ ובדגמי לאונג' בכל הנפחים. מוזר שלא מרחיבים את זה כבר לכל ההיצע(ביחד עם מושב אחורי מפוצל).

כי עדיין מסתמכים על מערכת הBlue&Me היקרה שיצאה לאויר העולם ב2006. אז היא היתה קפיצה טכנולוגית, היום היא דינוזאור יקר ליצור שנותן כמעט כל מה שכל יצרן קוראני מספק בעלות אפסית. היא עדיין הרבה יותר איכותית מהמערכות המתחרות אבל יקרה מידי יחסית לתמורה.

רק תחשבו שעבור כל מכונית הם משלמים למייקרוסופט על רשיון Windows CE עליו היא מבוססת.

פורסם

לרישיון הזה יש עלות של כלום.

mio moov 200 עולה 460שח, גם יושב על WINCE.

כמה מתוך זה עולה הרישיון? 100שח?

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

היבואן "מאכיל" את עיתון גלובס - ובגלובס בולעים. שימו לב לציטוט הבא:

"בסמל"ת הודיעו בצעד יוצא דופן בענף, כי הלקוחות שרכשו את כלי הרכב במחיר הישן והיו אמורים לקבל אותו החודש, יקבלו החזר כספי בגובה ההוזלה".

כלומר, כל מי שיכול עדיין לבטל בקלות את הרכישה, יקבל החזר. ובגלובס זה נקרא צעד יוצא דופן :-) :-) :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אולי יגיע בקרוב הזמן לראות פונטו עם מנוע של רכב (ולא של בימבה) במחיר הגיוני. אולי הרכב הזה יחזור להסתובב על הכבישים יותר, בעיקר עם 105 כ״ס בניגוד לפחיות העייפות של עכשיו.

סמל"ת מאז ומתמיד ייבאו את רכבי פיאט בגירסאות מסורסות, הן מבחינת מנועים והן מבחינת אבזור וכבונוס גם תקעו מחיר משעשע. באירופה זה רחוק מלהיות המצב.

הבראבו החדשה עם ה MultiAIR היא הדבר הכי קרוב למה שמצופה לקבל במאה ה 21 מפיאט, רק שבאורח פתע היא נעלמה מהאתר של סמל"ת כבר זמן מה.

פורסם
למה אתם משווים אותה למיני האחרות? היא ברמה של סוזוקי אלטו?

מדובר באחד הרכבים הכי יוקרתיים ומעוצבים, במחיר הזה הוא הרכב היפה ביותר שאפשר להשיג.

חבל רק שזה לא כולל הוזלה של רכבי פיאט לנקודה הכי תחרותית עבור הלקוח הפרטי. אם היו מציעים את הפנדה החדשה ב-60K היו שוברים את השוק ברמה קיצונית.

מדובר ברכב שמיוצר בעלות נמוכה מאוד במפעלי פיאט בפולין - זה שבארץ דחפו לה שם של "יוקרה" ופוזה כזו לא באמת אומר שהיא כזו. רכב ממוצע מאוד במחיר הרבה מעל מה שאמור להמכר. אבל כמובן המחירים של היבואנים והם קובעים אותה - מי שרוצה שיקנה, אני אישית בכיף היתי קונה רכב כזה. אבל לא במחיר הנ"ל.

Opel Adam S 2017

פורסם

אפרופו ביקולור "נוסף על הצביעה הייחודית, הגרסה הזו מגיעה עם גלגלי מגנזיום ופנסי ערפל לטובת השואו, ועם מערכת קול עם דיבורית בלוטות' וחיבור USB בשביל החבר'ה."

אם אז יכלו למכור את זה ^ ב 89,9K אז הגרסה העירומה שמקבלים היום ב79,9K הגיונית ביותר.

פורסם

80,000 שקלים חדשים זה המון בשביל הקרקשה הזו.

במדינה נורמלית עבודה של חצי שנה, 6 משכורות חודשיות,

מקנה לך מכונית משפחתית חדשה. פלוס מינוס.

לפי לדעתי אוטו של 50-55 אלף גג. 85-90 אלף עבור האבארת׳.

אפילו לא קבריו׳ אמיתית. הקורות B + C עדיין שם! נו באמת..

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
80,000 שקלים חדשים זה המון בשביל הקרקשה הזו.

במדינה נורמלית עבודה של חצי שנה, 6 משכורות חודשיות,

מקנה לך מכונית משפחתית חדשה. פלוס מינוס.

לפי לדעתי אוטו של 50-55 אלף גג. 85-90 אלף עבור האבארת׳.

אפילו לא קבריו׳ אמיתית. הקורות B + C עדיין שם! נו באמת..

א.כשמדברים על השוואת עלות רכב למשכורות, משוים לברוטו. ברוטו הוא לא נטו - וממשכורת צריך גם לחיות. רק בלה-לה-לנד קונים אוטו מ-6 משכורות חודשיות, אלא אם כבודו מרוויח הרבה מעל הממוצע.

ב.ברוב מדינות גוש היורו(למעט המדינות החזקות במערב היבשת) מרוויחים פחות מבישראל. אם 500 בסיסית עולה באיטליה כ-10K יורו ומשכורת פקידותית ממוצעת שם היא כ-1000 יורו לחודש - ועלות החיים אינה זולה, כיצד בדיוק ירכוש לואיג'י את ה-500 שלו מ-6 משכורות חודשיות?

ג.לאור הכנוי קרקשה, אני תוהה אם אי פעם נהגת או ישבת במכונית. נהגתי במגוון הדגמים בארץ ושכרתי במיוחד עוד שתיים באיטליה(אחת מהן היתה הדיזל, שאינה משווקת כאן). פחות התחברתי לאבארת' אך ה-500 ככלל היא מכונית נהדרת. אישית, הייתי בוחר ב-1.2 לאונג' ידנית(מגיעה עם גג פנורמי נפתח, עיטורי כרום בדלתות, חישוקי "15, פנים מהודר יותר ומושב אחורי מפוצל ועוד אי אילו גודיס).

ד.הקבריו ב-100,000 - הברקה. ולעניין הקורות, כשהיתה לי מיאטה, אהבתי להפשיל את הגג ולנהוג עם החלונות למעלה, אבל זה כבר עניין אישי.

• תוכן חדש...