Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מ10W40 ל10W60 בב.מ.וו E36

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כלומר או M52 במידה ומדובר בE46

או N52 במידה ומדובר בE90

בבסיס הם דומים למנוע שלי כך שמידע הזה עדיין מועיל לי

N52 לא דומה בשום פרט למנוע שלך, חוץ ממספר הצילינדרים ונפח המנוע הקרוב.

M52 אכן דומה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כלומר או M52 במידה ומדובר בE46

או N52 במידה ומדובר בE90

בבסיס הם דומים למנוע שלי כך שמידע הזה עדיין מועיל לי

כמה תיקונים ברשותך,

דגמי E46 הוחלפו במהלך שנת 2005 בגרסאות E90 ולכן אין בשנת 2006 וצפונה E46.

יתרה מכך, החל משנת 2000 מנוע ה-2.8 ליטר (328) הוחלף במנוע 3.0 ליטר (330) ומנוע ה-2.3 (323) הוחלף במנוע 2.5 (323).

והערה\הארה כללית,

מנועי ב.מ.וו מאוד רגישים לשמן שזורם בעורקיהם, תעשה לעצמך טובה (וכמובן לרכב שלך) ותצמד להוראות יצרן\יבואן או לפורומים מקצועיים שיש בהם המון מידע חיוני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא סולח אושרי :wink:

אלכס,שאמרתי שהN52 והM50 דומים התכוונתי לצורת העבודה, כלומר שניהם אוהבים סל"ד גבוהה ושניהם הם 24V.

ברור לי שיש הבדל בין הוולוטרוניק שיש בN לבין הונוס או דבל ונוס שהיו במנועי הM5X (חוץ משלי שהוא נטול ונוס :lol: ) ועוד כמה שינויים פיזים בבלוק שאני לא זוכר :oops:

כמה תיקונים ברשותך,

דגמי E46 הוחלפו במהלך שנת 2005 בגרסאות E90 ולכן אין בשנת 2006 וצפונה E46.

יתרה מכך, החל משנת 2000 מנוע ה-2.8 ליטר (32 הוחלף במנוע 3.0 ליטר (330) ומנוע ה-2.3 (323) הוחלף במנוע 2.5 (323).

והערה\הארה כללית,

מנועי ב.מ.וו מאוד רגישים לשמן שזורם בעורקיהם, תעשה לעצמך טובה (וכמובן לרכב שלך) ותצמד להוראות יצרן\יבואן או לפורומים מקצועיים שיש בהם המון מידע חיוני.

אני די בטוח שהיו E46 בודדות שנמכרו ב06' לפחות בארץ, אבל יכול שאני טועה.

בקשר לנפחים, ידוע, אבל מה זה 500 סמ"ק בין חברים ;)

קיבלתי את ההערה\הארה

לכן אני מתייעץ עם הפורום הזה, מספיק מקצועי מבחינתי ועושה לי הרבה סדר בראש :)

. Cop: Sir have you been drinking

Man: No.

Cop: Papers.

Man: Scissors, I win

פורסם
תודה על התשובה אייל :-P

לגבי האפשרויות שהצעתה,

א. לפי מה שהבנתי מהקישורים שפירסמת ככול שהCST ב100 מעלות גבוה יותר זה סימן שהשמן נשאר צמיגי יותר החום הזה,נכון?

בכוונה אני מסתכל על 100 מעלות כי זה פחות או יותר הטמפ' של הרכב בזמן דריפט (יותר לכיוון הפחות, בסביבות ה90 מעלות)

ואם זה המקרה אז אני פשוט צריך לחפש את 5W40 עם הCST הכי גבוה ב100 מעלות וכך אני נמנע מלעבור לשמן שיכול להעמיס על המנוע, אבל עדיין מקבל שימון טוב יותר.

אלה אם כן לא הבנתי נכון :-P

.

הבנתה נכון ,הגבוה יותר ב 100 מעלות כגון CST 14.5 +

Oshri נתן שמן מנוע אשר די צמיג בנתונים אלו .

Agip eni i-Sint 5W-40 - http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=277298402&url=0dae824823eadc4500d48fd45201b1dd

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מאחר וחברה אחרים שם עם מנועים דומים משתמשים בשמן 10W60, ו לא סבלו מאותו רעש ולא משום תופעה אחרת .

כנראה צריך להעלות צמיגות כאשר המנוע נמצא במאמץ - שימוש במנוע לימי מסלול (רייסינג)

לגבי צמיגות תחתונה - לא משנה 5W או 10W שניהם מתאימים למנוע ולתנאי האקלים בארץ .

הצמיגות העליונה אשר בה אנו מבקשים הגנה מחום ומאמץ היא החשובה .

יש שתי אפשרויות .

א. - להשאר עם 40W כצמיגות עליונה - ולמצוא שמן מנוע אשר הצמיגות 40W גבוהה יותר .

אפשר לנסות לעבור לשמן מנוע סינטטי 5W-40 של החברות הרשומות למטה - אשר הוריד קצת את הרעש במנועים אחרים .

שמן 5W-40 סינטטי מלא של יצרן שמן אחד שונה קצת מהשני - הוא בתוך מפרט התקן אך שונה .

יש שמנים לדוגמא אשר יותר צמיגיים ב 40 מעלות וב 100 מעלות - ואחרים יותר דלילים .

השמנים של החברות האמריקאיות - VALOLINE , PENNZOIL , ועוד .

ו חלק מהשמנים של EUROL, LM , AGIP, יותר צמיגיים אבל בטווח המפרט .

1. - Eurol Turbo DI 5W-40 - http://www.res-trade.rs/pdf/eurol/9.pdf

2. - Eurol Super Lite 5W-40 - http://kvikkfix.web.is/assets/0000/0...fl_5w30_sl.pdf

3. - Agip eni i-Sint 5W-40 - http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=277298402&url=0dae824823eadc4500d48fd45201b1dd

ב. - לעבור להשתמש בשמן מנוע 10W-60 לימי המסלול בלבד - מאחר והוא הראה עמידות אצל אחרים כפי שרשמתה .

ראה דיון דומה כאן - יש שם גם רעיון לברז ריקון להחלפה מהירה .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=446591&highlight=%D7%A9%D7%9E%D7%9F

אייל .

אתה צודק בהחלט, יכול להיות שהנביא לוחץ את הרכב שלו למאמצים יותר גדולים ממה שהרכב שלו תוכנן. בעולם אידיאלי מיכוניות מירוץ ותחרויות לא משמשות גם לנסיעה בחיי היום יום. גם בארה"ב, רוב החברה עם המוסטנגים והקמארו שנוסעים איתן בחיי היום יום זה בעיקר לדאווין, הצליל והפוזה. מעטים באמת לוקחים אותן למסלולים ודוחפים את המנוע עד לקצה היכולת.

ייתכן מאוד שלימי מירוצים באמת מומלץ לרכב שלו דרגת צמיגות 50 כי היצרן אכן ממליץ על 20W-50 כאחת מהאופציות.

עוד דבר, כפי שכולנו יודעים, שימוש בדרגה טיפה גבוהה מהשמן המקורי אומנם מיותרת אבל זה לא יהיה סוף העולם. גם אם הוא ישים שמן עם דרגת צמיגות של 50 SAE למרות שהרכב שלו צריך דרגה 40 זה לא יגרום נזק. מקסימום איבוד טיפה של כוח סוס ועלייה בתצרוכת הדלק אבל לא במונחים קריטיים.

בקיצור, ישנם בשווקים שמנים סינטטים מלאים בדרגת צמיגות 5W-50. אני במקומו עובר לזה. זה לא ממש יותר גבוה בצורה קריטית מה 5W-40 אבל זה אולי עלול לפתור לו את הבעייה. כמו כן, הוא יכול לנסוע אחרי זה עם השמן הזה הבייתה.

לעומת זאת, מר נביא, יש רק דבר אחד שעלייך לזכור. דחיפת המנוע לעומסים וטמפרטורות גבוהים מקצרת בצורה ניכרת את חיי השמן. נהגים במירוצים מחליפים את השמן לעיתים קרובות וגם אם מדובר בשמן שהוא הטופ שבטופ.

אף אחד לא אמר שמירוצים ותחרויות זה דבר זול. לכן קח בחשבון שאם אתה מתכוון להתשמש ברכב גם לשימוש יום יומי וגם לתחרויות אתה תצטרך להחליף שמן לעיתים קרובות שהרי אם השמן כבר לא יעיל לנסיעה יום יומית אז הוא בטח לא יעיל למירוץ וגם להיפך.

בקיצור, במקום להתחיל לנסות כל מיני שמנים 5W-40 בכדי לגלות מי מהם יפסיק את הטיקטוקים אולי כדאי שתעבור ל 5W-50 וקיימים כאלה שמנים, אני חותם לך בוודאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Cerebral Cortex

העלתה נקודה נכונה - אני לא הייתי משתמש בשמן אחרי ימי מסלול

במיוחד אחרי שהמנוע כבר סימן לי בתקתוקים כי כנראה זמנו של השמן עבר .

בדיון הנ"ל - הועלתה האפשרות להתקין ברז ניקוז מהיר

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A9%D7%9E%D7%9F

אני הייתי נשאר ביום יום עם 5W-40 .

ולימי מסלול משתמש ב 5W-50 או 10W-60 .

אבל אנו כאן כותבים ומשתפים לעזור - לא כדי להחליט בשבילו ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה יניב ואייל :-P

הרכב משמש רק לימי מסלול וסופ"שים כך שהרכב לא הולך לעבור אפילו 5K בשנה, אני מאמין שאפילו שהחמש האלה יעברו רובם על הצד לא אמורה להיות בעיה להישאר עם אותו שמן. תקנו אותי אם אני טועה כמובן :-P

הבעיה היחידה שלי עם שמן 5W50 שמצאתי רק שמן של VALOLINE והוא לא בתקן LL01 (או 04) וגם לא ACEA A3 שהם התקנים המומלצים למנועי ב.מ.וו.

השאלה האם התקנים האלה באמת קריטיים

עוד שאלה, האם כן לעשות ניסוי ב5W40 ומקסימום לעבור ל50 (וממש לא בא לי לזרוק 6L+ שמן כל פעם) או ש40 עם CST מעל 14.5 יספיק,דעתכם?

ואייל,

תודה לאל מהנדסי ב.מ.וו התקינו בורג בורג ריקון שמן במיקום נוח מאוד והפילטר שמן שלי הוא עילי, כך שהחלפת שמן היא עניין של כמה דקות, אין צורך בהתקנת ברזים :-D

ראיתי דרך אגב שבאותו שירשור אתה כן ממליץ לרכבים שיושבים על אזור ה6K ומעלה כן לעבור לשמן 60, הM50 מתעורר בד"כ רק מעל 4K כך שבמסלול אני רוב הזמן על 5.5K ועד מנתק ב 7.5K, לפי דעתך אני עדיין בהגדרה של שמני 40,50 או שאולי אני באמת נכנס כבר לסף התחתון של שמני 60?

ושוב, תודה לכולם על העזרה :wave2:

פורסם

נביא, העלו כאן טענה שישנם שמני 10W-40 יותר "דקים" מאחרים. מבדיקה שערכתי בין כמה שמנים כולל האגיפ' המדובר יוצא שרוב השמנים האלה הצמיגות שלהם ב 100 מעלות צלזסיוס נעה בין 14.4 CST (מידה למדידית צמיגות) לבין 14.8 CST. קשה לי מאוד להאמין ויתקנו אותי נכבדי הפורום שה 0.2-0.4 CST האלה משנים ממש את ההתנהגות של השמן במנוע.

לגבי צמיגות 5W-50 יש עוד כמה יצרנים כפי שאמרתי לך כבר. קח בחשבון שחיי שמן זה פונקציה שממנה נגזרות זמן ומאמץ. גם אם לא תשתמש בשמן בשלב מסוים תצטרך להחליף אותו. אני ממש לא בקיא לגבי מכוניות מירוץ אבל באופנועי שטח הארד קור אני יכול לומר לך שמחליפים שמן כל X שעות תלוי בסוג האופנוע. אז קח בחשבון שאחרי כמה שבתות אתה תצטרך להחליף שמן יותר מהר ממה שדימיינת לעצמך. לגבי כל כמה שעות מומלץ להחליף שמן מוטב שתבדוק עם חברה בארץ ובעולם.

כל טוב ורק בריאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

שוב תודה יניב :-P אני אצור איתך קשר ברגע שאני אהיה סגור על סוג השמן

שאלתי עוד חבר שהיו לו גם בעיות תיקתוקים רק במנוע M52 ,הוא גם עבר ל5W40 וגם אצלו נעלמו הרעשים.

כנראה שכל העניין הוא באמת המעבר מחצי סינטטי לסינטטי מלא.

כמובן שאשמח לעוד תגובות לפני ההחלטה הסופית :-P

פורסם

Cerebral Cortex - צודק בתשובה לגבי ה W-40 - הפערים בצמיגות העליונה הם קטנים .

וביום חם או מאמץ ארוך , יש סיכוי לעומס יתר על השמן .

לכן הייתי מרחיב את הטווח ל W-50 .

מאחר והרכב משמש רק לנסיעות מיוחדות :wink:

הייתי עובר ל 5W-50 איכותי בתקן SN , SM . התקנים הם לאיכות השמן והתאמה למנועים החדשים .

התקן LL01 - הוא LL לונג לייף לעמידות שמן המנוע ולק"מ ושימוש ארוך .

התקן ACEA A3 - הוא כנ"ל לעמידות אי זיהום וניקיון .

את שני התקנים הללו קשה (אבל אפשר) למצוא בשמני Racing -

מאחר ובהם ההחלפה היא ממילא יותר קצרה

כאן נכנס הנושא של אסיפת מידע מחברים בעלי רכבים דומים ואנשי מסלול עם ניסיון .

לגבי שמנים מתאימים - הייתי בודק את

http://imperialoil.ca/Canada-English/Files/Products_Lubes/IOCAENPVLMOMobil_1_5W-50.pdf

הוא עומד בתקן ACEA A3 - Mobil 1 5W-50

ואם קשה להשיג לבדוק גם אצל היבואנים או ב אוטוסטור

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

Valvoline VR1 Racing 5W-50

Castrol Edge 5w-50

Agip 5w-50

אחרי שתמצא שמנים מתאימים בארץ .

אפשר גם לפנות במייל - לשרות לקוחות החברות הנ"ל בחו"ל .

לתת את דגם המנוע ולשאול להתאמה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה על התשובה אייל :-P

לגב

התקשרתי ל איזה מספר שמתחיל ב08 וביקשתי את המחלקה הטכנית,

אמרתי להם שיש לי נקישות במנוע אחרי נסיעה מאומצת וכנראה שמדובר בסוג שמן לא נכון.

שאלתי איזה שמן מומלץ ע"י היצרן למנוע M50B25 והתשובה שקיבלתי היא "מה זה אומר? ולא נראה לנו שזה מנוע של ב.מ.וו"

ניתקתי ופניתי לחברי הפורום.

חחחח

מזכיר לי מה שקרה לי עם הנוזל רדיאטור הכחול שרציתי לקנות ימהם

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אייל, שוב תודה על ההסבר המפורט וההמלצות :-P

אני אתחקר עוד כמה חברים עם ב.מ.וו ונראה במה הם משתמשים(מבחינת שמן, לא רוצה לדעת במה הם "משתמשים":roll: ).

חחחח

מזכיר לי מה שקרה לי עם הנוזל רדיאטור הכחול שרציתי לקנות ימהם

זה לא מצחיק,

יבואן שלא יודע מה טוב ומה מומלץ למנועים שלו פשוט לא צריך להיות יבואן רכב מבחינתי :x

פורסם

זה הטלפונים שלהם נכון?

מספר הפקס : 08-9139865

טלפון שירות לקוחות דלק מוטורס :08-9139995

אני מסכים איתך שזה לא מצחיק.

כבר רשמו בפורום BMW באוטוספורט: יבואן של מזדה 3 לא יכול להיות יבואן של סידרה 3

צודקים ואני איתם בכל מילה.

תראה את ההודעה שלי {#48} http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=440772&highlight=%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%9C&page=4

טימטום מוחלט של יבואן בדבר כל כך חשוב! נוזל קירור! מה זה השטות הזאת?

אז אין עם מי לדבר.

או שכולנו נארגן כסף לעורך דין שיעלה את הנושא לדיון הציבורי דרך תביעות וציצולים {כבר היה שירשור בנושא אני אמרתי שאני בעד לארגן כסף} או שנעשה קולות של פוסטמה ונסתום,בזה אנחנו הכי טובים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אני הייתי מנסה להשיג את ה SERVICE MANUAL של הרכב ורואה מה היצרן מבקש. אפשר לקנות אותם באיביי או לנסות למצוא אחד כאן.

https://www.google.co.il/search?q=1991+bmw+325+service+manual&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:he:official&client=firefox-a

פורסם

אלעד, לצערי אנחנו טובים מאוד בלבכות.

אבל ברגע שמגיע הרגע שבאמת צריך להתמודד כולם נעלמים.

הבעיה שגם לסוכנים הצדדים שהיה להם את המים של ב.מ.וו כבר נגמר והבנתי שעושים להם בעיות להביא אותם :-(

יניב,אני אנסה להשיג את הספר רכב בPDX ואחזור עם תשובות :-P

• תוכן חדש...