Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מ10W40 ל10W60 בב.מ.וו E36

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה ההמשך לסיפור עם שתי הקורולות במוסך באותו יום. האחת 2003 והשנייה 2006. למרות שהמוסכניק וגם אני הסברנו לבחור עם הקורלה 2003 שחברת טיוטה מבקשת כבר שמן 5W-30 הבחור עם הקורולה 2003 התעקש שהוא רוצה 10W-30, למה? כי ככה רשום בספר, זה מה שהיצרן רצה ולכן זה מה שהוא הלקוח דורש. מה לעשות, אי אפשר לרצות או לשכנע את כולם.

אתה אחד מהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא אציג לך קצת הוכחות בנוגע לטיוטה קורולה למרות שזה בכלל לא קשור לנושא ואני מקווה שזה יצליח לשכנע אותך ולו במעט כי היצרן מחליט ובטח שלא אני או אתה.

יש פה צילום מספר הרכב של טיוטה קורולה שנת 2007 (רוסיה אם אינני טועה) הטבלה השנייה מתייחסת למנוע 1ZR-FE (אותו מנוע ששווק בארץ) והפלא ופלא לפי טווח הצמיגות והטמפ' גם 20W50 זו אחלה אופציה.

attachment.php?attachmentid=284423&d=1335616304

attachment.php?attachmentid=284424&d=1335616304

פורסם

אוקיי, מה אתה רוצה להוכיח בזה בדיוק? הדבר היחידי שזה מוכיח שמנוע של קורולה יכול גם לעבוד עם 20W-50 ובעצם למה שלא יוכל? גם אם תשים לו שמן 10W-60 הוא יוכל לעבוד. בספר של 2006 חברת טיוטה אכן מראה עוד צמיגויות אופטימליות לשימוש במנועים שלה אבל היא רושמת בפירוש שהשמן המועדף עלייה (על קונצרן טיוטה) בכדי לאפשר למנוע פעולה יעילה ואפקטיבית יש להשתמש בצמיגות 5W-30. שים לב שבתמונות שהבאת בראשונה רשום 5W-30 ובשניה 0W-20. שים לב שליד שניהן רשומה הערה ברוסית. למרות שאני לא יודע קרוא וכתוב רוסית אני חושב שאני דיי יודע מה רשום שם.

רמז: התמונה הראשונה לתנאי מזג אויר רגיל והשניה לתנאי קור חזקים. זה לא שולל את מה שרשמתי לכך שטיוטה מבקש 5W-30 למכוניות שלה זה רק מחזק את הטענה. ברור שבתנאי קור קשים יותר היצרן יבקש אולי שמן יותר "דליל" ובמקרה הזה הוא מבקש 0W-20.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...