Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מ10W40 ל10W60 בב.מ.וו E36

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא שהיבואן קם בוקר אחד והחליט שנמאס לו להביא את המים המקוריים של BMW. הם כנראה עשו חושבים וראו שהכמות שהם מוכרים לא מצדיקה הבאה של הנוזל ואחסנתו. או, יש גם אופציה שנייה. היבואן יודע בדרך כלל כמה הוא מוכר כל שנה פלוס מינוס. אולי נוצר מצב שאנשים כבר קנו את כל הכמות שהוא מוכר בשנה. אבל מיכוון שהם הודיעו שהם לא מביאים יותר כנראה שאופציה הראשונה היא יותר הגיונית. דרך אגב, כמה עולה נוזל קירור מקורי של BMW? גם אני פעם הייתי נעול על מים נוזל קירור מקוריים. אבל מצד שני, שיש היום בשוק אלטרנטיבות איכותיות ביותר אז למה להתעקש על מקורי בלבד? כמו שמכוניות נוסעות על שמן מנוע איכותי של חברות מוכרות אז יש גם נוזל קירור איכותי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקבוק ליטר וחצי עלה לי 50 שקלים והוא מגיע מאוד מרוכז.

המהילה המומלצת האקלים שלנו היא כ1/3 חומר על 2/3 מים, למרות שאני שמתי חצי חצי :-P.

היתרון העצום של הנוזל של ב.מ.וו היא העובדה שהוא מאוד שומני (ביחס לכל שאר הנוזלים בשוק) ולפי פורומים בחו"ל אם שמים אותו באופן נקי הוא יכול לשמש כאוטם חורים ברמה מסויימת(לא יודע אם הלאמין לזה או לא).

. Cop: Sir have you been drinking

Man: No.

Cop: Papers.

Man: Scissors, I win

פורסם

טוב, אז יש לי חדשות טובות וגם פחות טובות עבורך. התברר לי הערב שמכוניות BMW דורשות נוזל קירור G48. מסתבר שכן יש את זה בארץ, אומנם חברות בודדות מוכרות אותו אבל מוכרות. הבעיה היא שהמחיר של הנוזל נע בין 60-80 שקל לליטר כולל מע"מ. הוא מרוכז ומוכן לשימוש, ללא דילול. כמו שכל ה G12 חייבים לענות על מפרט מסויים כך גם ה G48. בקיצור, אם אתה מאלה שנעולים על מה שהיבואן ממליץ אז יש פיתרון עבורך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

מצטער שנעלמתי :oops:

מבחינת מים, אני מסודר :-P כשהבנתי ש"דלק" מפסיקים להביא את הנוזל המקורי קניתי לעצמי אספקה של איזה 7 ליטר 8)

אז ככה,

מבחינת שמן.

השגתי קובץ PDF של הספר רכב המקורי.

ושם רשום הדבר הבא (צירפתי תמונה למטה).

לטמפ' של 30- ל10 מעלות צלסיוס מומלץ 5W30

לטמפ' של 10- ל30 ומעלה מעלות צלסיוס מומלץ 15W40

כלומר כבר הבנו שמומלץ סינטטי מלא (תרגישו חופשי לתקן אותי אם הבנתי לא נכון)

ואין שום בעיה שאני אלך 5W משהו.

תודה לכולם על העזרה :-P

ניפגש על צד :wink:

Untitled.png

פורסם

תשכח מצמיגות 15W-40, זמנו של השמן הזה עבר ממזמן. אתה יכול 10W-40 "חצי סינטטי" או 5W-40 סינטטי מלא. אבל מיכוון שאנחנו שוב פעם חוזרים לעיניין שהמנוע עובד בצורה חשודה כאשר אתה לוחץ אותו למגבלות שלו עדיף שתלך על 5W-50 או 10W-50 סינטטי מלא. קח בחשבון שרוב שמני ה 10W-50 הם נחשבים לתנאי מירוץ ולא ממש יעשו לרכב טוב אם תשתמש בכזה שמן לתנאי נסיעות מנהלתיות רגילות. אם אנשים חופרים לך יותר מדיי שזה "מסוכן" לעבור לסינטטי מלא אז יש היום גם שמנים 5W-40 חצי סינטטים. אני מכיר אגב כמה חברות שמייצרות 5W-50 סינטטי מלא שלא נחשב כשמן למירוצים בלבד. ככה אפשר עדיין להשתמש בו גם למסלול וגם לכביש בעיר. אבל כמו שנאמר כבר מספר פעמים שמן שעובד בתנאים מירוץ או תנאי עומס גבוה חייו מתקצרים הרבה יותר מהר משמן רגיל.

כל טוב ורק בריאות.

פורסם
ואין שום בעיה שאני אלך 5W משהו
הייתי נמנע מלהכניס שמן בצמיגות 5W למנוע שהיצרן שלו נזהר מלשלב אותו בטמפ' שלא עוברת את ה-10 מעלות צלזיוס.

כלומר כבר הבנו שמומלץ סינטטי מלא
רוב השמנים בשוק המשווקים כסינתטי מלא גם כך מגיעים מקבוצה 3. בעברית פשוטה אין להם יתרון כל-כך גדול על שמנים מקבוצה 2 בשילוב תוספים סינתטיים (שמן חצי סינתטי). רק שמנים המגיעים מבסיס של קבוצות 4-5 יכולים להציג יתרון משמעותי על אחיהם בני הכלאיים.

תשכח מצמיגות 15W-40, זמנו של השמן הזה עבר ממזמן.
מאיפה הקביעה התמוהה הזו? בחו"ל שמנים בצמיגות של 15W40 נמכרים בכבוד ואפילו אני אגלה לך בסוד הם לא מינרליים אלא סינתטיים טהורים.

השמן שבחרתי אז בהמלצת חבר שיש לו סדרה 5 עם אותו מנוע היה 10W40 Power1 Racing של קסטרול, קראתי גם בפורומים בחו"ל שאין שום בעיה לשים 10W40 במנועים האלה והמליצו בחום על הסדרה הזו של קסטרול.

ידידי היקר, סדרת ה-POWER 1 RACING של קסטרול מיועדת לאופנועי מסלול ולא לרכבים. זאת הבעיה שיש לך במנוע. לא הצמיגות ושאר קשקושים, השמן לא מתאים למנוע שלך וחוץ מנזק אין לו שום תועלת בשבילך.

פורסם

עם כל הכבוד לשמן 15W-40 יש רק יתרון אחד על פני שמן 5W-40 ולא משנה אם מדובר בסינטטי או לא. היתרון הוא המחיר. זה הכל. שמן 5W-40 יתפקד הרבה יותר טוב משמן 15W בכל המובנים. ובכלל, כאשר המנוע נמצע בטמפ' עבודה תפקודו של שמן ה 5W-40 לא נופל מאשר 15W-40. נהפוך הוא, ה 5W-40 מתפקד הרבה יותר טוב שהרי הוא מתוסף בכל מיני חומרים המאפשרים לו לעבוד בצורה יותר יעילה ולהיות עמיד יותר בפני חום ועומסים מאשר ה 15W-40.

פורסם
הייתי נמנע מלהכניס שמן בצמיגות 5W למנוע שהיצרן שלו נזהר מלשלב אותו בטמפ' שלא עוברת את ה-10 מעלות צלזיוס.

בהתחש בכך שבארץ הטמפ' לא יורדות מתחת לאפס (בטח לא איפה שאני גר) אני מאמין שזה לא כזה משנה.

ידידי היקר, סדרת ה-POWER 1 RACING של קסטרול מיועדת לאופנועי מסלול ולא לרכבים. זאת הבעיה שיש לך במנוע. לא הצמיגות ושאר קשקושים, השמן לא מתאים למנוע שלך וחוץ מנזק אין לו שום תועלת בשבילך.

ידוע, אבל בדקתי גם עם המקום שקניתי ממנו והוא אמר שזה לא משנה כלום.

אופנוע 4 פעימות ורכב 4 פעימות ישתמשו באותו שמן (כמובן תרגישו חופשיים לתקן).

Cerebral Cortex, אני עדיין לא יכול לשלוח הודעות פרטיות :cry: אבל תודה על ההצעה, אני אעשה בירור אם יש עוד מישהו שמעוניין ואחזיר לך תשובה

פורסם
בהתחש בכך שבארץ הטמפ' לא יורדות מתחת לאפס (בטח לא איפה שאני גר) אני מאמין שזה לא כזה משנה.

ידוע, אבל בדקתי גם עם המקום שקניתי ממנו והוא אמר שזה לא משנה כלום.

אופנוע 4 פעימות ורכב 4 פעימות ישתמשו באותו שמן (כמובן תרגישו חופשיים לתקן).

Cerebral Cortex, אני עדיין לא יכול לשלוח הודעות פרטיות :cry: אבל תודה על ההצעה, אני אעשה בירור אם יש עוד מישהו שמעוניין ואחזיר לך תשובה

לא נכון!

שמן מנוע לאופנועים מכיל תוספים למניעת החלקה עבור המצמד (ברוב האופנועים המצמד הינו רב-דיסקי רטוב ו"שוחה" באותו שמן כמו המנוע ותיבת ההילוכים).

התוספים הללו אינם מתאימים לשימוש במנועים של מכוניות ועשויים לגרום לנזקים שונים ומשונים.

פורסם
נהפוך הוא, ה 5W-40 מתפקד הרבה יותר טוב שהרי הוא מתוסף בכל מיני חומרים המאפשרים לו לעבוד בצורה יותר יעילה ולהיות עמיד יותר בפני חום ועומסים מאשר ה 15W-40.
"הפוך גוטה הפוך" שאל את יצרני מנועי הדיזל הכבדים או את היצרנים של מנועי האופנועים מתחומי המסלול. 15W40 מול 5W40 -בהתחשב בזה ששניהם מורכבים מאותו שמן בסיס ויצרן- יציג עמידות גבוהה יותר "והתאוששות" מהירה יותר תחת עומס, מאמץ רב וגזירה.

כנראה שדבריי לא הובנו כראוי, קבל תיקון:

הייתי נמנע מלהכניס שמן בצמיגות 5W למנוע שהיצרן שלו נזהר מלשלב אותו בטמפ' שלא עוברת את ה-10 מעלות צלזיוס מעל האפס.

במילים אחרות שמנים המתחילים ב-5W מתאימים לאזור אקלים קר במיוחד ובטח שלא למדינה כמו שלנו שבימי החורף הבודדים והקיצוניים יש בקושי מעלה אחת מתחת לאפס ובימי הקיץ הקיצוניים כבר מדובר על ארבעים מעלות ואף קצת יותר מעל האפס.

לסיכום האירוע הארוך והמוכר הזה בכל פעם שמישהו מזכיר שמן+צמיגות באותה נשימה. ידידנו היקר The-Prophet השתמש בשמן המיועד לאופנועי מסלול בעלי מנוע ארבע פעימות אשר בבירור רב אינו מתאים כלל למנוע של רכבו (לא חלילה צמיגות לא מתאימה) ולכן נתקל ברעשים או בתגובות מוזרות מצד המנוע. בתקווה שכבר לא נוצר נזק רציני במנוע יואיל פותח השרשור להחליף את השמן בהתאם להוראות היצרן ויחזור לדווח לכולנו על סיום הסאגה המוזרה הזאת.

דוגמה להתאמות אפשריות אשר ניתן להשיג בקלות במחוזותינו:

Castrol GTX 15W40

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40

Royal Purple 15W40

פורסם
לא נכון!

שמן מנוע לאופנועים מכיל תוספים למניעת החלקה עבור המצמד (ברוב האופנועים המצמד הינו רב-דיסקי רטוב ו"שוחה" באותו שמן כמו המנוע ותיבת ההילוכים).

התוספים הללו אינם מתאימים לשימוש במנועים של מכוניות ועשויים לגרום לנזקים שונים ומשונים.

אמת ויציב. עד הקטע המודגש אני מסכים איתך מילה ומילה. לעומת זאת, שים לב, שמן לאופנועים היום עולה פי 2,3 ואפילו 4 משמן סינטטי איכותי למכוניות. אני באמת שאלתי את עצמי את השאלה מה יקרה למנוע של מכונית באם ישתמשו בשמן שמיועד לאופנועים אשר חולקים את אותו השמן לתיבת ההילוכים שלהם ולמנוע.

אני לא יכול לומר לך אם זה גורם נזק או לא אבל אני כן יכול לומר לך דבר אחד בוודאות, במצח נחושה. להשתמש בשמן שמיועד לאופנועים במנוע של מכונית זה יהיה ביזבוז אחד גדול. למה להשתמש בשמן שעולה מעל ל 400 שקל (כן, כן אתה קורא נכון) שמיועד לאופנוע כאשר אתה יכול לקנות שמן איכותי שמיועד למכוניות בלבד במחיר זול יותר עד רבע מזה?

לא יודע אם הוא הורס את המנוע שלו אבל בטוח שזה ביזבוז להשתמש בשמן מאוד יקר של אופנועים כאשר יש לך שמן זול ואיכותי מאוד למכוניות בלבד.

פורסם
"הפוך גוטה הפוך" שאל את יצרני מנועי הדיזל הכבדים או את היצרנים של מנועי האופנועים מתחומי המסלול. 15W40 מול 5W40 -בהתחשב בזה ששניהם מורכבים מאותו שמן בסיס ויצרן- יציג עמידות גבוהה יותר "והתאוששות" מהירה יותר תחת עומס, מאמץ רב וגזירה.

כנראה שדבריי לא הובנו כראוי, קבל תיקון:

הייתי נמנע מלהכניס שמן בצמיגות 5W למנוע שהיצרן שלו נזהר מלשלב אותו בטמפ' שלא עוברת את ה-10 מעלות צלזיוס מעל האפס.

במילים אחרות שמנים המתחילים ב-5W מתאימים לאזור אקלים קר במיוחד ובטח שלא למדינה כמו שלנו שבימי החורף הבודדים והקיצוניים יש בקושי מעלה אחת מתחת לאפס ובימי הקיץ הקיצוניים כבר מדובר על ארבעים מעלות ואף קצת יותר מעל האפס.

לסיכום האירוע הארוך והמוכר הזה בכל פעם שמישהו מזכיר שמן+צמיגות באותה נשימה. ידידנו היקר The-Prophet השתמש בשמן המיועד לאופנועי מסלול בעלי מנוע ארבע פעימות אשר בבירור רב אינו מתאים כלל למנוע של רכבו (לא חלילה צמיגות לא מתאימה) ולכן נתקל ברעשים או בתגובות מוזרות מצד המנוע. בתקווה שכבר לא נוצר נזק רציני במנוע יואיל פותח השרשור להחליף את השמן בהתאם להוראות היצרן ויחזור לדווח לכולנו על סיום הסאגה המוזרה הזאת.

דוגמה להתאמות אפשריות אשר ניתן להשיג בקלות במחוזותינו:

Castrol GTX 15W40

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40

Royal Purple 15W40

קודם כל מדובר על רכב שיוצר בזמנים שאני בספק אם שמנים סינטטים או בכלל ברמות של 5,10 ו 0 היו נפוצים. לכן היצרן רשם לרכב הזה 15W-40 כי זה מה שהיה נפוץ בזמנו.

דבר שני, נכבדי הפורום כבר הוכיחו בעזרת תרשימים של חברות שמן מכובדות ששמן 5W מגיע מהר יותר לחלקי המנוע הנעים מאשר שמן ו 20W 10W, 15W. לפיכך מדוע רע בעינייך להשתמש בשמן 5W שהיצרן ביקש 10 או 15?

קח לדוגמה טיוטה קורולה. הייתי במוסך לעשות טיפול בקורולה 2006. היה שם אדם עם קורולה 2003. הסתכלתי על המנוע שלו ונראה לי שזה אותם מנועים. מי שמבין כאן יוכל לאשר או לשלול את דבריי. בספר של 2003 היצרן מבקש 10W-30. בספר של 2006 היצרן מבקש בפירוש 5W-30. אז מה בדיוק השתנה כאן?

פורסם
למה להשתמש בשמן שעולה מעל ל 400 שקל (כן, כן אתה קורא נכון) שמיועד לאופנוע כאשר אתה יכול לקנות שמן איכותי שמיועד למכוניות בלבד במחיר זול יותר עד רבע מזה?

כי הוא עלה לי כמו שמן רגיל (כ150 שקל ל5ליטר) אני לא חושב שהעובדה שמדובר בשמן אופנוע פגעה במשהו, בכל זאת יש לי חבר שנוסע על סוג השמן הזה כבר לפחות שנתיים שלוש (כמובן שהוחלף כל שנה) העניין שאצלו מדובר באוטו אוטומט ובאישה מבוגרת שנוהגת באוטו כך שהרכב לא עובר את ה3K סל"ד אז לא לדבר על 5-6K :oops:

בגלל שאני לא מומחה גדול אני לא אקבע סופית שהאשמה היא שהשמן הוא של אופנועים או לא, אבל אני כן אחליף שמן בשבועות הקרובים ואחזור לדווח

פורסם
קודם כל מדובר על רכב שיוצר בזמנים שאני בספק אם שמנים סינטטים או בכלל ברמות של 5,10 ו 0 היו נפוצים.
שוב, לשמן הבסיס אין קשר לנושא.

לכן היצרן רשם לרכב הזה 15W-40 כי זה מה שהיה נפוץ בזמנו.
היצרן ממליץ להשתמש בטווח צמיגות מסוים כי זה מה שמתאים. השמנים הדקים החדשים פותחו על פי דרישות היצרניות מה שמוכיח שתעשיית השמן עוקבת אחר הצרכים הקיימים בשוק ולא להפך.

דבר שני, נכבדי הפורום כבר הוכיחו בעזרת תרשימים של חברות שמן מכובדות ששמן 5W מגיע מהר יותר לחלקי המנוע הנעים מאשר שמן ו 20W 10W, 15W.
זה לא אומר דבר, יש יותר מדי משתנים ודרישות על פי חומרים ושאר ירקות בכדי שאיזה חבר פורום פה יחליט איזו צמיגות מתאימה רק בגלל שהיא דלילה יותר "בטמפ' החדר". חוץ מזה שכבר אמרתי לך שתעשיית השמן צריכה לעקוב אחרי מפתחי המנועים ולא להפך.

לפיכך מדוע רע בעינייך להשתמש בשמן 5W שהיצרן ביקש 10 או 15?
מדוע רע בעינייך להיצמד להוראות היצרן -לא היבואן- המקוריות? האם אתה חושב שאתה מבין ויודע יותר טוב מהיצרן איזה טווח צמיגות נדרש למנוע שהם עצמם פיתחו והרכיבו?

בספר של 2003 היצרן מבקש 10W-30. בספר של 2006 היצרן מבקש בפירוש 5W-30. אז מה בדיוק השתנה כאן?
תשאל את היצרן או את נציגיו המקומיים. בכל מקרה היצרן מעדכן מפעם לפעם את דרישותיו על פי מסקנות חדשות שמתקבלות בתקופת המוצר כמוצר קצה. כשזה קורה, היצרן מוציא הודעה מסודרת ומפורטת על השינויים בדרישות היצרן, לפיכך צריך להיצמד לדרישות היצרן המעודכנות האחרונות. כל עוד היצרן לא שינה שום דבר ספציפית לאותו הדגם אז בטח שאתה הוא לא זה שמוסמך לבצע זאת.

• תוכן חדש...