Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מבטאים את שם היצרן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו עם הפג'ו לא אומרים פיג'יוט

בכל מדינה מבטאים אחרת כי בכל שפה יש חילופי אותיות כמו שברוסית ה' זה ג'

תרגיש בנוח להגיד איך שבאלך, אבל בארץ יותר אומרים קיה. אני אומר KAYA :-P

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלון - זה פולקסוואגן ב-פ' רפויה. לשיטתך כמובן שהאמריקאים יודעים גרמנית יותר טוב מהגרמנים.

פיקסס - היה לי חבר ממוצא דרום אפריקאי, ההורים שלו התגאו בכך שמכרו את הרינולט וקנו פיוג'וט.

יותר מדי השפעה אמריקאית... מי אמר פורש ולא קיבל?

אני בבעיה. אמרתי פורשה ונשארתי עם סוזוקי :cry: .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי פולקסווגן - כנראה שעורכי וויקיפדיה באנגלית ובגרמנית טועים ואתם צודקים.

תשלחו גם מייל זועם לגוגל כי תוכנת התירגום שלו מתעקשת להגות Volk כ-Folk. ו-Volkswagen כ-Folks-vagen

יש אותו סיפור עם הדרך הנכונה להגות את תואר האצולה (או מילת היחס) הגרמני Von (צ"ל - "פון שליפן" ולא "ואן שליפן" כמו שההולנדים לדוגמא היו אומרים)

יותר מדי השפעה אמריקאית... מי אמר פורש ולא קיבל?

בתור עורך פעיל בוויקיפדיה (לא בתחום הרכב) אני דיי בטוח שאתה צודק בנושא פולקסואגן. I stand corrected. (לא יודע איך לתרגם לעברית).

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
ראיתי בתעשיות על בנשיונל ג'יאוגפיק שאמרו קיא-יה שומה.

למה לכל הרוחות שהרכב הזה יופיע בתעשיות על?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

3 דפים התעלמו מהבדיחה שלי, ועד שאחד שם לב אליה, הוא לא הבין אותה. שתהיו לי בריאים חברים :brickwall::roflmao:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כמו עם הפג'ו לא אומרים פיג'יוט

בכל מדינה מבטאים אחרת כי בכל שפה יש חילופי אותיות כמו שברוסית ה' זה ג'

תרגיש בנוח להגיד איך שבאלך, אבל בארץ יותר אומרים קיה. אני אומר KAYA :-P

הרגת אותי עם הפז'ו.

תכלס זה גם טוב על רנו, לא שמעתי מישהו אומר "רנואלט" (עם מבטא צרפתי זה גם היה מצחיק יותר) :lol:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
פולקסוואגן נאמר בעולם באנגלית כVolkswagen - וולקסוואגן.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Bn2vwwWVNPE

באנגלית (למשל,בפרסומות האמריקאיות של פולקסווגן) נאמר וולקסאגן. זה כמו שהם קוראים לג׳טה ג׳דה (זה המבטא האמריקאי שהטי מזכיר די)

לפי הגרמנים (בוא נלך לפי היצרן) זה פולקסווגן. מכיוון שאין לנו בעיות הגיה, הרי שלפי דעתי אנחנו אמורים להגות את השם בצורה הנכונה שלו, ולא לפי הצורה שאימצו לו דוברי שפה שהגרמנית קצת יותר קשה להם מלנו

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אנחנו מבטאים את השם של סדנת AMG כפי שנשמעות האותיות הנ״ל באנגלית.

בכמה סרטים שראיתי בעבר על הסדנה הזאת, גרמנים קראו לה ״אה מה גה״ (A ME GE).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
באנגלית (למשל,בפרסומות האמריקאיות של פולקסווגן) נאמר וולקסאגן. זה כמו שהם קוראים לג׳טה ג׳דה (זה המבטא האמריקאי שהטי מזכיר די)

אם כבר אז ייטה. ה-J בגרמנית נהגה כ-י'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם כבר אז ייטה. ה-J בגרמנית נהגה כ-י'.

אני מדבר על איך שהאמריקאים מבטאים הן את שם היצרן והן את שם הדגם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לכן כתבתי קודם - הם בטוחים שהם יודעים גרמנית יותר טוב מהגרמנים.

אני לא יודע גרמנית, אבל את מה שכתבתי למדתי מאבי, שדווקא גדל ולמד בתיכון מכובד בברלין.

פורסם

בגרמנית: V היא פ' רפה/F באנגלית ואילו W בגרמנית היא כמו ו'/ב' רפה/V אנגלית. לכן פולקסוואגן.

הסיבה לכך שבארה"ב הוגים את השם של VW בצורה לא נכונה טמונה בעניין פשוט: לרבים מהם אין כלל מושג מאיזו מדינה מגיע VW ובכל מקרה הם קוראים את המילה לפי הכללים של האנגלית, ולבסוף אין להם כל כוונה לטרוח ולברר את העניין.

הצורה הנכונה של פורשה היא: Por-Sche / פור-שה עם "סגול" בסוף. לא פורש ולא פורשה עם פתח.

פורשה הוא שם משפחה צ'כי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ניקוד, ניתוח אנתרופולוגי של המנטליות האמריקנית, נגדים, סוכני ביטוח, דקדוק בשפה הגרמנית כולל דיאלקטים ממחוז בוואריה ואלזס.

חבר'ה, הפתרון מאוד פשוט.

חפשו סרטון ביוטיוב, מארץ המקור בו נהגה השם בשפת המקור ופתרתם את הבעיה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לגבי פורשה (עם פתח או סגול) הסתמכתי על התעתיק הפונטי של הוויקיפדיה. פרדיננד פורשה הגיע מאוסטריה ולכן קשה לדעת איך בדיוק היה מקובל להגות את השם שלו (הגרמנית שם מעט שונה) או שאולי הוא שינה את הגיית השם שלו לאחר שעבר לגרמניה.

אבל זה באמת בקטנה.

מעניין יותר -

למה בישראל אומרים פיז'ו ורנו (כמעט) כמו שצריך, אבל מתעקשים על שברולט.

ומתי ולמה אאודי הפך לאודי?

• תוכן חדש...