Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

ראיתי אתמול יגואר בהרצליה שהניע את עצמה בלחיצת שלט של הבעלים, הרכב היה בנזין,

ידוע שרכבי דיזל צריכים כדקה עבודה עם המצתי חימום בכדי להניע בסטארטר אחד,

איך זה מסתדר עם מערכות התנעה מרחוק?

כלומר נניח ויש לי טנדר דיזל, צריך לשים כדקה את הסוויץ' על ON בכדי להניע בסטארטר אחד

בחורף אפילו קצת יותר מדקה, איך זה מסתדר עם מערכת התנעה מרחוק?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

תראה, ממילא צריך לסובב את המנואלה נגד כיוון השעון כדקה ועשר שניות לפני שמניעים רכב דיזל. לכן, לא תהיה לך בעיה שכן ניתן להתקין כפתור בשלט השולט בסולונואיד אשר ידמה הכנסת המפתח אל הסוויץ', לחץ עליו תחילה. בצירוף הדקה של המנואלה, מדובר בדקה בסוויץ ותוכל להניע את הרכב בלחיצה.

לגבי החורף, תאלץ להמתין קצת אין מה לעשות.

וברצינות- מנועי דיזל מודרניים ומתקדמים יותר ממנועי בנזין, ברוב המקרים. צריך "לחמם את הסליל" זה נכון (המנורה אשר אמורים לחכות שתכבה בלוח השעונים). אולם, במקרה הכי גרוע מדובר ב2 שניות לכל היותר וגם אם לא תחכה לא יקרה כלום ברוב המקרים. למשל, הלנדקרוזרים החל מ2010 מצוידים בkeyless go גם שם מניעים בלחיצה בלי סוויץ ובטח לא דקה. ואם כבר בהנעת דיזל עסקינן, מה שכן חשוב זה מצבר בריא וחזק (לנדקרוזר V8 דיזל מגיע עם 2, אחד לטובת הנעת המנוע המפלצתי בלבד בעוד אותו דגם בדיוק בעל מנוע בנזין מפלצתי לא פחות מגיע עם מצבר יחיד)

פורסם

בוואנדורה דיזל אני יודע שמחכים דקה פלוס מינוס,

תודה על התשובה המפורטת

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

במערכות מסילה משותפת אין את הבעיה הזו (אלא אם אתה גר באיזורים מושלגים). בטמפ' של ישראל אתה מניע בלי לחכות כי מצתי הלהט לא מבצעים חימום טרם התנעה, אלא מתחילים לעבוד יחד עם ההתנעה וממשיכים לאחר מכן (שהמנוע כבר הניע).

טרם נתקלתי במצתי להט שצריכים דקה (!!!) לעבוד בשביל להניע רכב. אפילו בוונדורה דיזל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מניסיון נרחב מאוד עם רכבי דיזל/טורבו דיזל, לא חיכיתי אפילו פעם אחת, פשוט מניע.

כבר ראיתי שרשמו פה דבר כזה לפני כמה זמן ולא הבנתי על מה אנשים מדברים.

אני פשוט מסובב מפתח, נותן לנורות להיכבות, משהו כמו 2-3 שניות, ומניע

פורסם
במערכות מסילה משותפת אין את הבעיה הזו (אלא אם אתה גר באיזורים מושלגים). בטמפ' של ישראל אתה מניע בלי לחכות כי מצתי הלהט לא מבצעים חימום טרם התנעה, אלא מתחילים לעבוד יחד עם ההתנעה וממשיכים לאחר מכן (שהמנוע כבר הניע).

טרם נתקלתי במצתי להט שצריכים דקה (!!!) לעבוד בשביל להניע רכב. אפילו בוונדורה דיזל.

איציק

פונקציית התנעה מרחוק זה לא דבר חדש, אומנם לא כציוד מקורי, אלא משולבת במערכות עזעקה מסויימות.

במקור, היא נועדה למדינות קרות.

מאוד נחמד בקור של מינוס 20 מעלות להניע את הרכב 10 דקות לפני שאתה יורד לחניה, אתה מהערב משאיר את החימום פתוח ונכנס לרכב חם ונעים.

מאחר ומנוע דיזל באירופה זה גם לא דבר חדש, אני מניח שניתן היה לתכנת באזעקה המתנה של כמה שניות בין "פתיחת סוויץ" להפעלת סטרטר.

כשמדובר במערכת התנעה מרחוק מקורית, ברור לחלוטין שזה מובנה בה. היא לא תפעיל את הסטרטר לפ שמצתי להט פעלו את הזמן הנדרש, (אם הם צריכים לפעול, בהתאם לטמפ' בחוץ).

פורסם

היי

עד היום, כבר 10 שנים אני על דיזלים.

הנורה נכבת אחרי 2-3 שנית מקסימום.

התנעה מרחוק ניתןאכן לשלב במערכת האזעקה, בהיילקס לשעבר היה לי את האזעקה של רב בריח (ביפר) והיה אופציה לעשות התנעה מרחוק.

אני ישתמשתי באופציה הזאת הפוף, כלומר כיבוי מרחוק.

וזה בגלל שהיה לי איזה בעיה במפתח שהיה ניתן להוציא אותו מהסייוץ גם שהמנוע דלוק.

והיה לי מאוד נוח לרדת לדקה שתיים פה ושם הם המפתח ובמידה וקורה משהו, אני פשוט מכבה את הרכב דרך השלט. (היה צורך להמתין דקה עד שניתן להניע שנית).

בכל מקרה בלנד קרוזר,בכלל במערכת מסילה משוטפת הרכב לא מניע בסטרטר אחד.

מערכת זאת בנויה קצת אחרת, לוקח לה קצת זמן עד שהיא בונה לחץ.

וזאת הסיבה שהיא דורשת סטרטר מעט הרוך יותר.

פורסם
היי

עד היום, כבר 10 שנים אני על דיזלים.

הנורה נכבת אחרי 2-3 שנית מקסימום.

במנועי דיזל ישנים עם הזרקה בילתי ישירה הנורה דולקת 6-7 שניות במזג אוויר קר מאוד. יותר מזה לא ראיתי.

אבל כשהנורה כבית הזנת מתח למצתי להט לא נפסקת מייד. הם ממשיכים לחמם תוך כדי הפעלת סטרטר ולעוד פרק זמן כלשהו אחרי ההתנעה, על מנת שהמנוע יעבוד יציב (וגם כדי להוריד את רמת הזיהום).

פורסם

אני חושב שאי אפשר להתרחק מהרכב מעבר למרחק מסוים (כמה עשרות מטרים בדר"כ) ללא הכרטיס החכם. אם עברת את המרחק הרכב פשוט כבה.

פורסם
החשש היחיד שלא יבוא איזה משוגע ישבור תחלון ויסע כשהרכב כבר מחכה לו מונע. אגב איך מניעים כשיש קודן?

אני חושב שאי אפשר להתרחק מהרכב מעבר למרחק מסוים (כמה עשרות מטרים בדר"כ) ללא הכרטיס החכם. אם עברת את המרחק הרכב פשוט כבה.

פשוט הרבה יותר: מה שקורה בפועל זה שלחיצה על דוושת הבלם או על דוושת הגז (העלאת סל"ד) תביא לכיבוי מנוע מיידי.

ד"א, המערכות האלה קיימות בארץ כבר משנות השמונים המאוחרות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא נראה הגיוני, כי :

1. במקרה של חלילה תקלה, הרכב עלול להכבות בנסיעה (לא בטיחותי וכבר לא עושים כאלה דברים היום).

2. אין טעם בדגימות (שידור\קליטה) של אות מהכרטיס החכם אם כבר התנעת את הרכב, "קרינה מיותרת" הייתי אומר.

3. בהמשך לסעיף 1, אם חלילה יש ברכב מכשיר שמפריע לתדר הקליטה\שידור - או כל אמצעי חיצוני אחר שיכול לעשות זאת, אתה עלול למצוא עצמך עם רכב כבה באמצע נסיעה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פשוט זכור לי פרק בטופ גיר כאשר הם היו במאריקה (ג'רמי היה עם הקורבט, ג'יימס עם הCTS וריצ'ארד עם הדודג') וג'רמי ציין שלוכלם שם יש התנעה באמצעות כרטיס חכם (אם כי לא בהכרח הנעה מרחוק!) והדודג' של ריצ'ארד נותנת כן לנסוע ללא המפתח עלייך אבל לא מעבר למרחק מסוים.

http://www.youtube.com/watch?v=-aU09WT5rXg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הנה מצאתי. בדקה ה- 3:18 זה מתחיל. יוכל להיות שזה עובד אחרת לגמריי אבל אני הבאתי את דעתי בהתבסס על זה.

פורסם

אני זוכר כשהייתי בישוב גדיד ז"ל (ליד נווה דקלים ז"ל ) ברצועת עזה

הישוב היה של דתיים והיה להם סוזוקי סמוראי של האבט"ש עם טיימר שהיה מניע לבד אחרי כניסת השבת

• תוכן חדש...