Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדיסוננס הוא חלק מובנה מקיומנו בארץ. אם להשתמש בדימוי ציוני ארכאי: יד אחת על המחרשה והיד השניה אוחזת ברובה.

אין כאן שום סתירה. הסתירה היא כאשר אדם אומר - אתה רוצה למחוק אותי ולכן אני צריך להתפשר אתך.

אין לי ספק שאנחנו צריכים לשמור על מאזן הרתעה.

זו סיסמה יפה מאד, אלא ש"הרתעה" היא דבר שמושג בנחלי דם של האוייב. לא שפכת דם - לא הרתעת. ואנחנו, מכל מיני סיבות, שאולי מוצדקות ואולי לא, לא רוצים לעשות את זה. מה שאנחנו כן רוצים, זה לקבל את ה"הרתעה" בחינם, או לכל היותר בדמי קדימה. משום מה, למרות להטוטי התנסחויות של אומני ה"פרזנטציה", זה לא עובד.

ההשוואה למלחמת העולם השנייה אינה רלוונטית. כשהסתיימה המלחמה, האמריקנים לא חיסלו את העם הגרמני

אבל הם כן חיסלו את המעצמה שלהם וגם את שאיפתם להשתלט על העולם. כאן ורק כאן נגמרה המלחמה.

שים לב כיצד כל דבר שדומה לזה ולו במקצת חסר לחלוטין מכל פקודה, הוראה, דיעה, תוכנית, אמירה, חוק, או תקנה שאנו יוזמים או מוציאים.

דוגמה פשוטה להבהרת הנושא - בעת המערכה על אפריקה במלחמת העולם השניה, קיבל מפקד הזירה מטעם בעלות הברית פקודה פשוטה וברורה: "להשמיד את כל כוחות מדינות הציר באפריקה". לא פחות ולא יותר. לא על מה לירות ולא על מי לירות; לא איך, לא כמה ולא למה. אחרי בערך ארבע שנים הוא שלח מברק תשובה "הוראה מספר זה וזה בוצעה. מחכה להוראות נוספות".

דני

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
להשתלט על הרצועה - אפילו לזמן מוגבל - משמעו:

כל חייל הופך לברווז פוטנציאלי למטווחי החמאס.

ניקיון ההרצועה כדבריך יקח זמן רב עם סריקות מבית לבית, מה שייתן לחמאסניקים שלל מטרות איכות (חיילים).

עם סיום המבצע שהצבא ייסוג הם יוציאו את יתרת הקנים שברשותם כדי לזנב בכוח ולייצר תמונת ניצחון על הצבא הישראלי שנמלט מפניהם.

אז מה כן אפשר לעשות?

פשיטות קרקעיות מסיביות לפי מידע מודיעיני מדוייק וליעדים שחיל האוויר לא יכול לפגוע בהם (למשל מחסן תחמושת שבקומה מעליו יש משפחה).

הפשיטות יכולות להימשך גם מספר ימים אבל לא יותר מזה כי:

השגרה מייצרת מחנות ארעיים שצריך לתמוך בהם לוגיסטית, חיילים צריכים לצאת הביתה ומחליפים צריכים להגיע, מה שנותן הזדמנות נפלאה למפעילי המרגמות ולמטמיני מטעני הצד.

צריך להתפקח מהאשליה של זבנג וגמרנו - אין דבר כזה יותר.

ובפשיטות קרקעיות מאסיביות לא יהיו הרוגים? סביר להניח שבכל מבצע צבאי שיכלול כניסה קרקעית לעזה יהיו הרוגים. נכון שבמקרה של 10 פשיטות קרקעיות מאסיביות (המספר סתם לדוגמא) יהיו פחות נפגעים לכוחותינו מאשר במקרה של השתלטות על הרצועה, אך מצד שני גם התועלת באותן 10 פשיטות תהיה פחותה מאשר בהשתלטות כוללת.

לגבי השתלטות "כוללת" - לא חייבים להשתלט על כל הרצועה בו זמנית, אלא אפשר לבצע זאת בדרך של חלוקת הרצועה למספר אזורים הרמטיים, וטיהור כל אזור בזמנו. הדבר אומנם יימשך יותר זמן, אך יצריך פחות כוחות בכל פעם. יתרה מכך, גם אם יעברו בית בית (שזה ממש לא מה שאני מציע) עדיין ישאר איזה חמאסניק עם משגר טילים שיוכל לירות על ישראל בסיום המבצע ולהכריז שהוא ניצח.

לכן, בכל מקרה הפתרון לטווח הארוך הוא לא מבצע צבאי וזהו, אלא הפסקת התחמשות החמאס בעתיד (שזה דבר קשה עד כדי בלתי אפשרי לביצוע נכון להיום), וכן תגובה אגרסיבית ומיידית לכל ירי ולו של טיל בודד. אבל, זה עדיין לא מבטל את הצורך בפגיעה משמעותית בחמאס ובמאגרי הנשק שלו.

לצערי זה יהיה הרבה יותר חמור ממטווח ברווזים, כל דו"חות המודיעין (הגלויים) מצביעים על כך שלאחר עופרת יצוקה החמאס שיקם את ההריסות תוך בניית אלפי מטעני חבלה בתוך הכבישים ובתוך הקירות של הצירים הצפופים, מה שאני בא להגיד זה שהספיק לי פעם אחת בחיים לראות חיילים מסננים חול בחיפוש אחרי החברים שלהם :cry:

יש דרכים להתמודד עם כל אותם מטענים (גם בעופרת יצוקה היו בניינים ממולכדים, בתי ספר ומה לא). הבעיה היא שלעיתים זה יגרור פגיעה באוכלוסיה אזרחית בלית ברירה.

ואולי לא נעים לשמוע את זה, אבל לפעמים אין ברירה. אם כל סבבי התקיפה שלאחריה החמאס מתחמש מחדש ימשכו אז לא יהיה בסופו של דבר מנוס מכניסה קרקעית לתוך עזה. לכן, הפתרון טמון בהפסקת התחמשות החמאס.

פורסם
אני הבנתי בדיוק לאיזה סוג של פלגים התכוונת, אני רק לא מבין מאיפה האשליה שאתה תוכל לשלוט באג'נדות שלהם.

אם תבין את רוח הדברים שלי ולא תיקח את דברי מילולית לחלוטין, מה תעשה כשהפלגים החמושים בכבדות האלה (לא יורים על עזה עם נק"ל) פתאום ישימו חולצות חומות?

כשהם חמושים עד העצם ועם נציגים במפלגות מפתח, אז תנסה לפרק אותם מנשקם? כל שנשאר לי הוא לאחל לך הצלחה, באופן אישי אני מעדיף להיות צופה מרחוק (רחוק מאוד) ב"ליל הסכינים הארוכות" הזה.

אינני יכול לטעון שאין משהו בדבריך, מאידך אם אתה רוצה לשבור את המשוואה של מדינת חוק שמתמודדת בידיים קשורות אל מול ארגון טרור, אז זו בדיוק הדרך.

חייבים למצוא דרך לשבור את האי סמטריות, ולהתחיל לחשוב מחוץ לקופסה.

ובפשיטות קרקעיות מאסיביות לא יהיו הרוגים? סביר להניח שבכל מבצע צבאי שיכלול כניסה קרקעית לעזה יהיו הרוגים. נכון שבמקרה של 10 פשיטות קרקעיות מאסיביות (המספר סתם לדוגמא) יהיו פחות נפגעים לכוחותינו מאשר במקרה של השתלטות על הרצועה, אך מצד שני גם התועלת באותן 10 פשיטות תהיה פחותה מאשר בהשתלטות כוללת.

לגבי השתלטות "כוללת" - לא חייבים להשתלט על כל הרצועה בו זמנית, אלא אפשר לבצע זאת בדרך של חלוקת הרצועה למספר אזורים הרמטיים, וטיהור כל אזור בזמנו. הדבר אומנם יימשך יותר זמן, אך יצריך פחות כוחות בכל פעם. יתרה מכך, גם אם יעברו בית בית (שזה ממש לא מה שאני מציע) עדיין ישאר איזה חמאסניק עם משגר טילים שיוכל לירות על ישראל בסיום המבצע ולהכריז שהוא ניצח.

לכן, בכל מקרה הפתרון לטווח הארוך הוא לא מבצע צבאי וזהו, אלא הפסקת התחמשות החמאס בעתיד (שזה דבר קשה עד כדי בלתי אפשרי לביצוע נכון להיום), וכן תגובה אגרסיבית ומיידית לכל ירי ולו של טיל בודד. אבל, זה עדיין לא מבטל את הצורך בפגיעה משמעותית בחמאס ובמאגרי הנשק שלו.

גדי, אני רוצה להאמין ששב"כ שיודע לאתר את ג'עברי ולסמן אותו, יודע גם על קיומם של מחסני נשק משמעותיים ועל קיום מטרות איכות.

את אלה שווה להשמיד, כל האחרים כנראה שאינם מספיק חשובים ודעתי יש להניח להם.

פורסם
אינני יכול לטעון שאין משהו בדבריך, מאידך אם אתה רוצה לשבור את המשוואה של מדינת חוק שמתמודדת בידיים קשורות אל מול ארגון טרור, אז זו בדיוק הדרך.

במיוחד בשבילך (כי הרי לא באמת חשבת שהפוביה הזו מקורית שלי) .

נא לצפות עד הסוף (המר), משפט המפתח מופיע ב 2:39.

http://www.youtube.com/watch?v=29Mg6Gfh9Co דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אתה יודע איך הדברים האלה מתנהלים, מהר מאוד אתה עלול למצוא את עצמך מככב בתפקיד הזקן הזה שתוהה "איפה טעינו?"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יודע על אילו ספרי הסטוריה אתה מבסס את האנקדוטה על המערכה בצפון אפריקה אבל האמריקנים לקחו שם יותר מחצי מיליון שבויים, מהם 375 אלף חיילים גרמנים והעבירו אותם למחנות שבויים , חלקם בארצות הברית. הם לא "הושמדו" באופן פיזי אלא הפסיקו לשמש כח לוחם.

במלחמת העולם השנייה נהרגו בין 50 ל- 70 מיליון איש. ביניהם היו "רק" 22-25 מיליון לוחמים. אילו תובנות אתה רוצה להפיק מהקטל הנוראי הזה?

"נחלי דם של האויב" זו סיסמא בדיוק כמו "נשחט את בני הקופים והחזירים" של הצד השני. הרתעה ודאי לא מושגת ללא הפעלת אלימות, אבל ברגעים אלה בהם עדיין נורות רקטות מתקיימים דיונים עקיפים על הפסקת אש. אתה סבור שממשלת ישראל (הימנית) לא רוצה להגיע להכרעה? אתה חושב שגם "שמאלנים" לא רוצים שאיום של החמאס על ישראל יוסר?

פורסם

*טעות שלי, נא להתעלם*

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

"שיח" מעניין בין רוני דניאל לבין אחמד טיבי:

http://www.youtube.com/watch?v=cMuimePzCMQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

אתה יודע איך הדברים האלה מתנהלים, מהר מאוד אתה עלול למצוא את עצמך מככב בתפקיד הזקן הזה שתוהה "איפה טעינו?"

מקסים...

עכשיו כהרגלי בשרשור הזה, אפנה אליך בשאלה - מר בגירה, איך לדעתך שוברים את חוסר הסימטריות? איך מתמודדים עם מפלצת טרור שאין לה חוקים?

אדוני הרמטכ"ל - אנא רק הצעות אופרטיביות בלי BS.

פורסם

עם כל הדעות הימניות שלי אם אדם היה נוחת מהחלל ללא דעות קודמות ושומע את טיבי הוא לא היה מקבל את הרושם שהוא תומך באופן אקטיבי בחמאס באופן מתריס.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

מגעים להפסקת אש מהצד שלהם - הם סופגים מכות כואבות, והם חייבים לחזור לעמוד על הרגליים. וזה מה שקורה בהפסקת אש, התארגנות למערכה הבאה (מהצד שלהם). לכן, אין טעם בהפסקת אש, להכות בהם עוד ועוד עד שיתחננו שנפסיק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מקסים...

עכשיו כהרגלי בשרשור הזה, אפנה אליך בשאלה - מר בגירה, איך לדעתך שוברים את חוסר הסימטריות? איך מתמודדים עם מפלצת טרור שאין לה חוקים?

אדוני הרמטכ"ל - אנא רק הצעות אופרטיביות בלי BS.

ההנחה שלכל בעיה יש פתרון היא לא נכונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חושב שאתה טועה, לכל בעיה יש פתרון, כמה הוא מסובך זה כבר דיון אחר, וברוח התקופה סרטון מאוד הסברתי מאוד מאוד טוב, קצר וקולע:

http://www.youtube.com/watch?v=63hTOaRu7h4 דרך יוטיוב

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
לכן, אין טעם בהפסקת אש, להכות בהם עוד ועוד עד שיתחננו שנפסיק.

הפתרון הוא לא להכות בהם עוד ועוד.

הפתרון הוא להחזיר להם בטרור.

צה"ל מסוגל לעשות את זה.

גם אני עשיתי את זה בלבנון והרבה, במארבי עומק מהים ומהיבשה שעשינו ורק ככה הגזרה היתה רגועה.

היינו מחכים להם במקומות הכי לא צפויים. מבצעים את המשימה וחוזרים.

צריך להכשיר צוותים קטנים ומאומנים שנכנסים, דופקים ויוצאים.

לשגע אותם כל יום ובקצב מסחרר - לשים להם מטענים ברכבים, לפוצץ להם מנהרות ואתרי שיגור, סיכולים מהירים, פשיטות וצליפות מהים ועוד.

שירגישו שהאדמה נשרפת להם מתחת לרגליים ושיפחדו ללכת לחרבן.

אין ברירה.

עם משוגעים צריך להיות משוגע, כי איתם לא יהיה הסדר ולא רגיעה.

פורסם

מסכים מסכים מסכים, צריך להתנקל לאנשים הנכונים, לגרום להם להתחבא בבית החולים עד שיהפכו עצמם גריאטרים, שלא יהיו מסוגלים להוציא את עצמם לשנייה אחת לאור יום, להפציץ כל משלוח של נשק גם בימים רגועים וככה להתנהל לא פעם בשנתיים אחרי שהם חמושים לירי ב20 קילומטר יותר רחוק מהפעם הקודמת!

הפסקת אש עכשיו תיהיה ירייה ברגל, רק הפסד כלכלי, בהרתעה ובאמון תושבי מדינת ישראל.

פורסם
להתנהל לא פעם בשנתיים אחרי שהם חמושים לירי ב20 קילומטר יותר רחוק מהפעם הקודמת!

+1

הפאשלה הכי גדולה היא שהצטברו למעלה מאלף (!!) יעדים לתקיפה ואף אחד לא עשה כלום בנדון במשך כל התקופה הזו.

• תוכן חדש...