Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל, כנראה שזה תלוי בזרם.

כבר נתקלתי ברבנים שאמרו שאם ראית בשבת בניין שקרס ואתה יודע בודאות שאין שם יהודים אז אסור לך לעזור. אני יודע שהרוב המכריע של בני האדם היו עוזרים גם אם היו יודעים שזו עבירה חמורה על חוקי הדת אבל עדיין זה לא סותר את העובדה שיש פוסקים כאלה. גם בהצהרות שאלוהים ברא את הגוי כדי שישרת את היהודי נתקלתי.

בכל ציבור יש מנהיגים שקולים ויש מנהיגים הזויים. זה לא אופייני רק למגזר מסויים או לדת מסויימת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא צריך לדעת ערבית. תראה מה רשום בפסוקים 5 ו 29

http://en.wikipedia.org/wiki/At-Tawba_29

http://en.wikipedia.org/wiki/At-Tawba_5

קראתי רק את הקישור הראשון כי אין לי זמן כרגע ומה שכתוב בו זה שצריך לקבל את חוקי המדינה האיסלאמית. לא אוסרים עליך לקיים את דתך ואת אמונתך ובטח לא להרוג אותך. המונח ג'יזיה מתייחס למס שמראה על כיבוד חוקי המקום ולא לחוקי הדת.

שים לב שאפילו באיראן שהיא שיא הדתיות האיסלאמית שיש בה גם יהודים ושם ליהודים מותק ללכת בראש גלוי ומותר אפילו לשתות אלכוהול.

פורסם

כבר נתקלתי ב"רבנים" שאמרו שאם ראית בשבת בניין שקרס ואתה יודע בודאות שאין שם יהודים אז אסור לך לעזור.

הנה, תיקנתי אותך...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

כבר נתקלתי ברבנים שאמרו שאם ראית בשבת בניין שקרס ואתה יודע בודאות שאין שם יהודים אז אסור לך לעזור. אני יודע שהרוב המכריע של בני האדם היו עוזרים גם אם היו יודעים שזו עבירה חמורה על חוקי הדת אבל עדיין זה לא סותר את העובדה שיש פוסקים כאלה. גם בהצהרות שאלוהים ברא את הגוי כדי שישרת את היהודי נתקלתי.

בכל ציבור יש מנהיגים שקולים ויש מנהיגים הזויים. זה לא אופייני רק למגזר מסויים או לדת מסויימת.

בגלל זה תמיד אומרים - יש את הדת ויש את מי שחושב שהוא יודע לפרש אותה.

לא תמיד זה זהה.

ואם תראה לי מנהיג מוסלמי אחד שקול - כלומר אחד שלא מטיף בעד ג'יהאד, שהידים וטיפול הומאני בכופרים אני אשמח לדבר איתו.

אחד.

פורסם
חבל שאתה ניזון מהתקשורת לדברים כאלה. לא היה ולא נברא.

הייתי שולח אותך לבדוק מה הוא כתב בספרים שלו אבל מאחר וזה לא מענין אותך, זה יהיה כנראה מיותר.

אבל בכמה מילים, אין שום הבדל בין גוי לבין יהודי בפיקוח נפש, היחידים שאולי אפשר להגיד שלא מחללים עליהם שבת אלו אויבים בזמן מלחמה אבל גם כאן יש מחלוקת.

אתה רואה, זה מה שאני לא סובל. מילא אנשים היו אומרים "אוקיי, הבנו. זה חוק מטופש אבל היה פעם והיום אנחנו מתנערים ממנו" וואלה הייתי מקבל את זה. אבל לומר "לא, החוק הוא קיים אבל התכוונו למשהו אחר" זה כבר מקומם.

הוא כן אמר את זה וכן התכוון לזה. אולי עצה לרב הדגול, במקום לדבר בשפה שאנשים מפרשים אותו בצורה שונה לכאן או לכאן, פשוט לדבר בשפה שכולם יבינו אותו חד וחלק ללא כל פרשנות?

הנה, בוא ונתחיל מכאן, במקום לחנך את ישראל לאהבת העולם מחנכים אותו לשינאה ולגזענות.

דרך המלך

צודק בהחלט, אכן יש בתלמוד מקרה שכזה. קבוצה שיודעים בוודאות שיש בה יהודי וקבוצה שלא יודעים אם יש בה בוודאות יהודים או לא.

לגבי גויים שבאו לעולם לשרת את היהודים האם התכוונת לזה ?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הייתי עונה לך, אבל מאחר ואתה מסתמך על מקור מכובד ישר ואמין כמו ואלה, אין לי מה לעשות. ניצחת.

פורסם

כתבה בוואלה שתואמת את רוח הדיון:

http://news.walla.co.il/?w=/90/2591281

ציטוט של בכיר בג'יהד האיסלמי:

כדי שנוכל להקטין את ההשפעה של קמפ-דיוויד אנחנו זקוקים לעוד זמן", המשיך נציג הג'יהאד האיסלמי, "מנקודת מבטנו הפסקת אש ושלווה בפלסטין איננה המטרה, אלא רק תחנת ביניים עד להגשמת רצונותיו של הציבור, והכנה עצמית להתמודדות רצינית עם ישראל כדי לשחרר את כל המולדת הפלסטינית". לדבריו, "אנחנו מקווים שייעשו כל ההכנות הנדרשות ונוכל להפיק את כל רצונותינו מתקופת השקט הזו, ונכין את כל העולם הערבי והפלסטינים בתוכם להתמודדות הסופית עם הציונים. הבחירה היחידה של ארגוני ההתקוממות היא ההתנגדות. לא ניסוג בגרגיר חול אחד אל מול האויב הציוני עד לשחרור מלא של המולדת הפלסטינית, ויבוא יום ועולם האיסלם ישתחרר מן הקלשון הציוני

עכשיו שאלה לכל החבר'ה פה שטוענים שיש פרטנר שפוי בצד השני, פעם ניהלתם שיחה עם חבר בג'יהד האיסלמי?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
הייתי עונה לך, אבל מאחר ואתה מסתמך על מקור מכובד ישר ואמין כמו ואלה, אין לי מה לעשות. ניצחת.

לא מסתמך על וואלה. אבל אם מביאים לך קליפ שבו מראים את הרב הנכבד אומר את דבריו או מצטטים את דבריו אז הרי מה יותר טוב מזה?

בקיצור, "במגזר האזרחי" כבר היו מעבירים את הבן אדם לאיזה בית אבות טוב בכדי שיוכל להעביר את שארית חייו בקרב בני גילו ולספק לו תעסוקה מעניינת. רק במגזר הדתי שמים את הבן אדם במרכז ההעיניינים וכל מילה מדבריו היא קדושה לאין שיעור. מה לעשות, כבר ממזמן אמרו שהדת היא אופיום להמונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

[quote name=Cerebral

לגבי גויים שבאו לעולם לשרת את היהודים האם התכוונת לזה ?

לא. בתנאים האלה שאני אשלם אחרי שיבוא המשיח גם אני מסכים לחיות טוב עכשיו כי אין לי אשליות בקשר אתיו. הרב שאני מדבר עליו שייך לזרם הררבה יותר חרדי ואשכנזי.

פורסם
ראש ממשלה?

נשיא?

מולה?

שייך?

ראש הכפר?

אתה רציני? עבדאללה מלך ירדן למשל, ראש עירית טירה, וכו'

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אם תוכל להגיד לי מה מבדיל את עבדללה מלך ירדן מאיסמעיל הנייה, אני יותר מאשמח.

(ועזוב ענייני רטוריקה)

פורסם

אייל, ההבדל עצום.

עבדאללה מחפש חיים טובים ושקטים לעמו והאנייה משתמש בעמו כדי להצדיק את קיומו.

אם האנייה יגיע לשלם אז אין לו זכות קיום כמנהיג כי המקצוע שלו הוא טרוריסט. מולו עבדאללה הוא מנהיג למרות המלחמות ולא בזכותן.

• תוכן חדש...