Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 629
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין פיתרון .

הם רוצים את מה שאתה לעולם לא תיתן

תהיה רגיעה ואתה תוכל לשוב להתקלח בשקט - עד הסבב הבא

וגם בעוד 20 שנים זה ימשיך - פשוט לא יהיו גראדים אלא מלחמת סייבר מבית היוצר של חמאסטק.

דרושה אופטימיות.

מי אמר שאני לא אופטימי ? גם ללחימה יש צדדים חיוביים :

המשטרה מדווחת על ירידה ניכרת באחוזי הפשיעה בימים אלו - והרי שגם לעבריינים יש מצפון.

לאלו מביננו שודאי יצא להם לארח בני משפחה דרומיים בביתם בימים אלו - והרי לכם עוד תחושה של אחדות

ומי יודע כמה קשה זה לארגן מפגש משפחתי בימי השנה השגרתיים.

אבל אני אומר שוב את דעתי בהתנצלות, אין פתרון רציונלי מול אירגוני טרור- רק כוח מתון אחת לתקופה.

ועוד מילה בהתנצלות - גם לדמוקרטיה צריכים לשרטט גבולות,לא הגיוני שאדם כאחמד טיבי ישב במשכן הכנסת

לא הגיוני שסטודנטים\אזרחים ערבים בעלי ת.ז כחולה מארגנים הפגנות מעוררות בחילה כנגד הצלחת שמזינה אותם.

ליבי עם אזרחי ישראל , ליבי עם אזרחי עזה חפי הפשע.

סליחה אם עצבנתי מישהו בהודעה הזו.

Gn'f'R

פורסם

עצבנת? אני מסכים איתך לחלוטין.

אולי למעט הנושא של כח מתון אחת לתקופה, פשוט כי אין לי מושג מה הרע במיעוטו במצב שלנו.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
ההנחה שלכל בעיה יש פתרון היא לא נכונה.

כל הכבוד לבגירה הרמטכ"ל, השכיל למנות לעצמו סגן שגם הוא מתמחה בתירוצים.... :lol:

לשם ההתחלה קיראו את מה שכתב ניר לוי (לנוחיותכם מצ"ב), כתב יפה וזו בדיוק הדרך הנכונה: עקיצות בלתי פוסקות בחתימה נמוכה מגופים צבאיים וכמו צבאיים.

הפתרון הוא לא להכות בהם עוד ועוד.

הפתרון הוא להחזיר להם בטרור.

צה"ל מסוגל לעשות את זה.

גם אני עשיתי את זה בלבנון והרבה, במארבי עומק מהים ומהיבשה שעשינו ורק ככה הגזרה היתה רגועה.

היינו מחכים להם במקומות הכי לא צפויים. מבצעים את המשימה וחוזרים.

צריך להכשיר צוותים קטנים ומאומנים שנכנסים, דופקים ויוצאים.

לשגע אותם כל יום ובקצב מסחרר - לשים להם מטענים ברכבים, לפוצץ להם מנהרות ואתרי שיגור, סיכולים מהירים, פשיטות וצליפות מהים ועוד.

שירגישו שהאדמה נשרפת להם מתחת לרגליים ושיפחדו ללכת לחרבן.

אין ברירה.

עם משוגעים צריך להיות משוגע, כי איתם לא יהיה הסדר ולא רגיעה.

ניר, עם תגובה כזו אתה צריך להיות במטכ"ל של בגירה, אולי תחולל שם שינוי תודעתי...

מי אמר שאני לא אופטימי ? גם ללחימה יש צדדים חיוביים :

המשטרה מדווחת על ירידה ניכרת באחוזי הפשיעה בימים אלו - והרי שגם לעבריינים יש מצפון.

לאלו מביננו שודאי יצא להם לארח בני משפחה דרומיים בביתם בימים אלו - והרי לכם עוד תחושה של אחדות

ומי יודע כמה קשה זה לארגן מפגש משפחתי בימי השנה השגרתיים.

אהבתי!

פורסם

עכשיו כהרגלי בשרשור הזה, אפנה אליך בשאלה - מר בגירה, איך לדעתך שוברים את חוסר הסימטריות? איך מתמודדים עם מפלצת טרור שאין לה חוקים?

אדוני הרמטכ"ל - אנא רק הצעות אופרטיביות בלי BS.

קודם כל, סליחה על האחור בתגובה.

מעבר לזה, אין צורך להיות ציני, אני לא נגד שום מהלך, בטח ובטח לא נגדך.

מנהג שאימצתי בגיל יחסית מוקדם, כאשר אני נתקל במצבים שאני לא מסוגל לצפות כיצד הם יסתיימו (כמו המקרה שבפניינו אבל בד"כ בעסקים כאשר מדובר באיזה מיזם עיסקי עתידי), אני בודק את תסריט האימים, רואה לאן אני יכול להתדרדר כתוצאה מכשלון של המיזם ואז בודק האם ההטבות שאני אקבל כתוצאה מהמיזם מצדיקות את רמת הסיכון הכרוכה בו.

אז מה תסריטי האימים של כניסה רגלית לעזה, את זה כולנו יודעים (וגם ביבי יודע, אני לא בטוח שחודש לפני בחירות מתחשק לו כותרות בעיתונים על 3 חטופים חדשים לצה"ל), עכשיו תענה לי בכנות וברצינות, מה ההטבות שתקבל כתוצאה מכניסה (וכמובן יציאה) מוצלחת מעזה.

תתפוס יותר טילים? בהחלט כן.

תחסל יותר מחבלים? בהחלט כן.

תערער את יסודות הטרור ויכולת שיגור הטילים של כל ארגוני הטרור בעזה? בהחלט כן.

תמוטט את המנהרות ותיצור איזה יכולת טכנולוגית חדשה שלא קיימת כיום שתמנע יכולת חפירת מנהרות חדשות? בהחלט לא!

תיצור מצב כל שהוא שבו בעתיד לא ישוגרו רקטות מהרצועה? בהחלט לא (להזכירך, טילים הוברחו במנהרות ונורו לישראל כשצהל עוד ישב בעזה ובציר פילדלפי, בעיית הירי מעזה קדמה לפינוי).

לעניות דעתי, צריך להמשיך לכתוש מהאויר עד שנצליח להביא את החמאס לחתימה על איזה התחייבות בערבות מצריים/טורקיה/קטאר ולהתפלל שזה יחזיק כמה שיותר זמן.

לא מוצא חן בעניך? כמו שFALOU אמר, לפעמים חלק מהחוסן שלנו הוא לדעת מתי אין פתרון למשוואה.

עריכה,

קראתי את דעתו של ניר ואין לי כלום נגדה, לא רק שאין לי כלום נגדה, אלא שאני בטוח שהיא נעשית כל הזמן וגם לפני שהתחיל המבצע הזה.

פעילות של יחידות קומנדו מובחרות צריכה וגם נעשית הלכה למעשה, כל הזמן.

רק שלטעמי, לקחת אזרחים ולהכשיר אותם לתפקיד הזה זו בדיחה מגוחכת שאני מתקשה להאמין שאתה באמת רציני כשאתה בכלל חושב עליה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כל הכבוד לבגירה הרמטכ"ל, השכיל למנות לעצמו סגן שגם הוא מתמחה בתירוצים.... :lol:

אני חושב שההגדרה שלך את הבעיה סובלת מצמצום היכולת לראות את הבעיה, מלבד בפרדיגמה של פעולות צבאיות.

אנחנו מעולם לא הכרענו את היריב ולעולם נכריע.

אתה מוצא כל מיני פתרונות טקטים, שכמו כל פתרונות טקטים, עובדים עד שהאוייב משנה טקטיקה.

המהלך האסטרטגי המשמעותי היחיד בכל הסכסוך הוא השלום עם מצריים. הוא היחיד שהסיר את האיום הקיומי מגבולותינו (לא כל האיום, הקיומי). כל השאר אלו הישגים טקטיים (כולל ששת הימים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קודם כל, סליחה על האחור בתגובה.

מעבר לזה, אין צורך להיות ציני, אני לא נגד שום מהלך, בטח ובטח לא נגדך.

לא מוצא חן בעניך? כמו שFALOU אמר, לפעמים חלק מהחוסן שלנו הוא לדעת מתי אין פתרון למשוואה.

קראתי את דעתו של ניר ואין לי כלום נגדה, לא רק שאין לי כלום נגדה, אלא שאני בטוח שהיא נעשית כל הזמן וגם לפני שהתחיל המבצע הזה.

פעילות של יחידות קומנדו מובחרות צריכה וגם נעשית הלכה למעשה, כל הזמן.

רק שלטעמי, לקחת אזרחים ולהכשיר אותם לתפקיד הזה זו בדיחה מגוחכת שאני מתקשה להאמין שאתה באמת רציני כשאתה בכלל חושב עליה.

1. בגירה, התחלתי את משחק האסטרטגיה בשרשור הזה כדי להראות לימניים ולשמאלנים (סליחה - סמולנים) שככול הנראה המצב הנוכחי הוא הרע במיטבו או כמעט הרע במיטבו.

כל מי שבשרשור בא בביקורת נדרש להציע פתרונות וזה כלל את כולם - גם אם צבע המשתמש שלהם ירוק או כתום.

2. אין כאן עניין של פתרון למשוואה, אלא להגיע למצב האפטימלי בתנאים הקיימים.

3. לגבי עניין ה"מליציות" מלכתחילה היה נראה לי שלא ירדת לסוף כוונתי, וממש לא כתבתי על גוף אזרחי שיעשה פעולות מחתרתיות, אלא על גוף ממשלתי חשאי שיעשה דברים שהצבא הרשמי מנוע מהם.

לפני שאתה מזדעזע לי כאן, אזכיר לך שכבר היום ישנם גופים (וטוב שכך) שהחוק היבש מהווה לא יותר מאשר המלצה בעבורם.

אני חושב שההגדרה שלך את הבעיה סובלת מצמצום היכולת לראות את הבעיה, מלבד בפרדיגמה של פעולות צבאיות.

מילים יפות שמכסות על בעצם מה? מה כתבת - שלדעתי פתרון הבעיה ניתן באמצעים צבאיים בלבד?

מכיוון שהצד השני הגדיר את אופי העימות כצבאי, אין לך ברירה אלא להגרר למגרש הזה (אלא כמובן אם אתה ממשיך דרכו של איש המטריות מלונדון...).

ועכשיו במילים ברורות- מה הפתרון שלך???

פורסם

אנחנו מעולם לא הכרענו את היריב

אמת.

ולעולם (לא) נכריע.

זה כבר ענין של בחירה. אנחנו בוחרים שלא להכריע. היו לנו כמה הזדמנויות - במלחמת ששת הימים יכולנו להמשיך עוד שבוע; בלבנון (א') יכולנו להרוג את עראפת וכנופיתו; וכן הלאה. אבל בחרנו שלא לעשות כך.

המהלך האסטרטגי המשמעותי היחיד בכל הסכסוך הוא השלום עם מצריים. הוא היחיד שהסיר את האיום הקיומי מגבולותינו

בכלל לא. האיום ממצרים לא פחות חמור מהאיום מסוריה. כל מה שצריך זה שיעלה שם שלטון דמוי-חמס, מה שלא מופרך בכלל, ואז אתה צריך להתמודד אתם כאשר:

1. יש להם את סיני כי אנחנו נתנו להם

2. יש להם נשק חדיש למדי כי המערב נתן להם בתמורה לכך שהסכימו לקבל מאתנו את סיני

אני לא רואה איפה פה השיפור.

דני

פורסם

לעניות דעתי, צריך להמשיך לכתוש מהאויר עד שנצליח להביא את החמאס לחתימה על איזה התחייבות בערבות מצריים/טורקיה/קטאר ולהתפלל שזה יחזיק כמה שיותר זמן..

1.

כל מי שבשרשור בא בביקורת נדרש להציע פתרונות וזה כלל את כולם - גם אם צבע המשתמש שלהם ירוק או כתום.

אבל כבוד השופט, אני כבר עניתי על השאלה הזאת.

פורסם

אני היחיד שחושב שהפתרון שהוצג בסרט "הסימפסונים" יהיה נהדר?

the-simpsons-movie-dome.png

אם כבר "כיפת ברזל", אז קחו את זה עד הסוף, לאקסטרים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באגירה, דורקי דיבר[וגם זה בחצי הומור] על מיליציות "בכאילו", כשם כיסוי לפעולה צהלית.

דורקי, אני שותף לתסכולך בצורך האבסורדי להגיע להבנה מול ארגון אחד ולהמשיך להילחם בארגון[כאילו] אחר.

אני מניח שאתה מודע לכך שבן גוריון ניסה את הטריק הזה[בחזית הירדנית]. מעטים בעולם קנו זאת, כבר אז.

פעולה שהייתה מעט דומה לזה היא הנקמה האישית של מאיר הר ציון, גם היא לא לגמרי עצמאית אם כי לקח חופשה מהצבא.

באשר לפרדיגמה הצבאית שהזכיר פאלו, אני מחזיר אותך, דורקי, למחלוקת העתיקה בין בן גוריון למשה שרת. מחלוקת הקיימת עד היום,אולי בגלל ששרת הפסיד- פוליטית- בויכוח. להזכיר: שרת לא שלל תגובה צבאית אך רק כחלק מקשת תגובות ולא במכניזם ברור של :הם יורים ואנו מגיבים, שכן כך משחקים לידי האויב והופכים למגיבים.

באשר לשלום עם מצריים- מי שאינו מבין ערכו הבטחוני והכלכלי לאורך שנים,אינו מבסס דבריו על מידע.

באופן כללי יותר:

כמובן, אין כאן פתרון קסם-לא לי ולא לטובים וחכמים ממני.

למי יש פתרון פשוט לכל דבר? למי שאינו יודע דבר.

מה לגבי פוליטיקאים בעלי פתרון קסם? הם פונים למי שאינו יודע דבר ולמי שאינו מבין דבר. זהו פופוליזם ולעיתים דמאגוגייה.

לא רק בעניין זה. בשלל בעיות סבוכות. לא רק בטחון.

נוזל או כדורים מאיביי לחיסכון בדלק בעשרה שקלים זו עבודה בעיניים.

פוליטיקה המקבילה לכך לפתרון בעיות, גם היא עבודה בעיניים.

פורסם

אני יודע שנהנים ללעוג כאן לאתר דבקה, אבל העובדה שמאז שהחל מבצע ג'עברי, הדיווחים שלו מדוייקים ואמינים, רק שהם מקדימים את שאר הצהובונים ביום או יומיים.

לעניין, חם מדבקה:

אוניית נשק איראנית ועליה 270 טילים בדרך לעזה. 50 טילים הם טילי פאג'ר 5 משופרים.

כתבה מעניינת, נראה לאן זה יוביל.

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

אני נזכר ביום שעורך דבקה הופיע בטלויזיה על תקן "מומחה לסאדם חוסיין" מכיון שאני מכיר שלל כינויים אקדמיים ואחרים, אך לא כנוי כזה, עקבתי בעניין וקיבלתי תמורה לאגרה: לאחר הצגת מיספר פרטים אישיים על סאדם שכל אחד יודע, עבר לניתוח מעמיק על אופיו לפי מיצחו, מבנה גולגלתו ושאר מאפיינים מעמיקים. התרשמתי עמוקות מאדם שלוקח שיברי ידיעה, מוסיף לה קורטוב בדייה, מעט רוטב דמיון סמיך וקדימה לדרך.

באגירה, סקופים ישנם בד"כ כלל כאשר רבים יודעים, אך כלי תקשורת מהימנים בודקים ידיעה, מצליבים מידע ולעיתים עוברים מכס ומישרד התחבורע, סליחה, התכוונתי צנזורה.

אני בעד דמיון עשיר. לא כתחליף לידע.

פורסם

אתר דבקה נחשב הזוי בחלקו אבל בתחום הבטחון יש להם מקורות מהינים מאוד.

זאת לא הפעם הראשונה שהם מפרסמים ראשונים (כמובן במידה ויש לידיע ביסוס כל שהוא).

אולי צוות מהצוללות החדשות שלנו יקבל רקע אדום לסיכת צוללן? :twisted:

אפרופו דבקה, איך זה שלא ראינו את הידיעה הבאה באף עיתון אחר?

« מבזקים »

צה''ל נכשל לחסל את ראש מערך הטילים של החמס

יום שני, ה כסלו תשע"ג, 08:50, 19 בנובמבר 2012

ההודעה של צה''ל, כי בתקיפה של חיל האוויר ברצועת עזה, ביום א' 18.11, חוסל ראש מערך הטילים של החמס, יחיא א-ביע, לא היתה נכונה. בהודעת צה''ל נאמר, כי ראש מערך הטילים חוסל לאחר שאחה''צ התגברו מטחי טילים שנורו לעבר ישראל. בצה"ל הדגישו כי מדובר באדם שאחראי על רוב ירי הטילים לעבר ישראל. אולם ביום ב' 19.11 בבוקר התברר, כי יחיא א-ביע לא חוסל.

• תוכן חדש...